بازدید 29540

رجیستری هنوز هم قربانی می‌گیرد

اگرچه مهم‌ترین هدف رجیستری گوشی‌های موبایل جلوگیری از قاچاق عنوان شده بود، اما با گذشت وجود دو سال از اجرایی شدن این طرح، هم‌چنان مشکلاتی برای کاربران همراه ایجاد می‌کند.
کد خبر: ۹۴۱۹۳۴
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۲ 06 December 2019

اگرچه مهم‌ترین هدف رجیستری گوشی‌های موبایل جلوگیری از قاچاق عنوان شده بود، اما با گذشت وجود دو سال از اجرایی شدن این طرح، هم‌چنان مشکلاتی برای کاربران همراه ایجاد می‌کند.

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، با اجرای طرح رجیستری (طرح احراز اصالت تجهیزات دارای سیم‌کارت) مقرر شد صرفا گوشی‌هایی که از مبادی قانونی وارد کشور شده‌اند، در شبکه اپراتوری کشور فعال شوند. هم‌چنین طبق اعلام سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در راستای اجرای آخرین مرحله این طرح از اردیبهشت سال گذشته، اعلام شد تمامی گوشی‌هایی که پیامک مبنی بر غیرقانونی بودن گوشی دریافت کنند، ۳۱ روز مهلت استفاده داشته و پس از آن از شبکه سرویس نخواهند گرفت.

با اجرای رجیستری، اعلام شد آمار قاچاق گوشی‌های موبایل کاهش یافته و این همان هدفی بود که از ابتدا برای این طرح در نظر گرفته شده بود. البته در ماه‌های ابتدایی اجرای رجیستری، سودجویان به دلایل مختلف اقدام به افزایش قیمت کردند اما بارها عنوان شد که رجیستری هزینه‌ای برای کاربران ندارد و کسانی که در زمان اجرای این طرح، سیم‌کارت‌هایشان در گوشی قرار دارد، نیاز نیست کار بیش‌تری انجام دهند.

از طرفی پس از این‌که رجیستری به‌طور کامل اجرایی شد، با توجه به صرفه واردات گوشی‌های مسافری، بسیاری از واردکنندگان غیررسمی به واردات چمدانی گوشی روی آوردند تا بدین‌ترتیب بتوانند با فرار کردن از پرداخت گمرکی و بهره‌گیری از معافیت مالیاتی، گوشی‌هایی که رسما قاچاق بودند را به اسم گوشی مسافری وارد کنند. به همین دلیل مسوولان تصمیم گرفتند تعرفه‌ای برای گوشی‌های مسافری در نظر بگیرند تا مسیر گوشی‌های وارداتی شفاف‌تر شود.

با وجود این، اجرای رجیستری اگرچه برای واردکنندگان رسمی، مزیتی داشته و فعالیت آن‌ها را رونق داده است و توانسته از واردات گوشی‌های قاچاق جلوگیری کند، اما سامانه همتا (هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی) که برای ساماندهی واردات و ثبت تجهیزات سیم‌کارت‌خور و از جمله گوشی‌ها در نظر گرفته شده، در این مدت برای کاربران مشکلاتی به همراه داشته است. اگر عدم امکان ثبت شناسه گوشی‌ها در برهه‌ای از زمان را نادیده بگیریم، مسائل مربوط به شناسه IMEI یکی از آن‌هاست.

یکی از اتفاقاتی که در این زمینه رخ داده، این است که فرد با مراجعه به فروشنده، به خرید گوشی اقدام می‌کند و این گوشی‌ نیز به ادعای فروشنده رجیستر شده‌ است؛ اما زمانی که فرد سیم‌کارتی را درون گوشی قرار می‌دهد، پیامکی از همتا دریافت می‌کند که IMEI واردشده با شماره سیم‌کارتی که در گوشی فعال است، هماهنگ نیست و یا این IMEI در گمرک ثبت نشده، به همین دلیل خدمات ارتباطی به این سیم‌کارت در روزهای آینده قطع خواهد شد.

یکی از کاربران ایسنا با طرح این مشکل، می‌گوید که در تماس با سامانه همتا، به او گفته‌اند که مشکل مربوط به شرکت فروشنده است و باید با مراجعه به این شرکت، از خدمات پس از فروش استفاده کند. از طرفی در تماس با شرکت، مشکل عنوان‌شده مربوط به گمرک اعلام شده و این‌که IMEI‌ واردشده در گوشی، به اشتباه وارد شده است. اما این کاربر در تماس‌ها و مراجعات مکرری که به سازمان‌های مربوطه انجام داده، نتواسته مشکل مورد نظر را حل کند و درنهایت با سر رسیدن وعده‌ای که به او داده شده، سیم‌کارتش دیگر خدمات ارتباطی به او ارائه نکرده است.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از همان ابتدا عنوان کردند که تنها مسائل فنی مربوط به رجیستری توسط آن‌ها انجام می‌شود و در پیگیری‌های انجام‌شده، درنهایت توپ را به زمین سامانه همتا (زیرمجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت) انداختند. از طرفی پیگیری از سامانه همتا و مسوولان پاسخگوی طرح رجیستری، به نتیجه نرسید و به نظر می‌رسد در این شرایط تنها کاربری که بدون هیچ اطلاعی از مسائل احتمالی پیش‌آمده، یک گوشی خریداری کرده و حالا این گوشی از کار افتاده، متضرر شده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۱۱
از دولت پرسیده اید چرا گوشی در کشورهای همجوار ارزان ودر ایران گران است تا پدیده مذموم قاچاق شکل گیرد
پاسخ ها
فرزاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۵
طرحی مزخرف با هدف هدایت تتمه دارایی مردم به جیب دولتیان علی برکت الله
تازه یک مورد مهم را ننوشتید که مسئولان اصرار دارند که وجود ندارد و بنده به چشم خودم دیدم که انجام شد و به خوبی قانون را دور زدند . گوشی های قاچاق را با دستگاه های محصوص (به اصطلاح تعمیرکاران باکس ) تغییر IMEI می دهند . یک گوشی بسیار معمولی ارزان یا خراب را به تعمیرکاران بدهید تا سریال رجیستر شده آنرا با یک گوشی رجیستر نشده عوض کنند ، آنهم فقط با یک کابل و بدون باز کردن پشت گوشی ! . دلیل گران شدن گوشی های ارزان قیمت غیر هوشمند همین مورد هست . جالب هست که بعد از تغییر سریال سامانه همتا هم قادر به شناسائی گوشی تغییر سریال داده شده نیست و آنرا یک گوشی ارزان قیمت غیر هوشمند نشان می دهد !
سامانه رجیستری را جمع و تعرفه واردات رسمی را صفر کنید تا هم قاچاق و قاچاقچی از بین برود هم مردم آزاری صورت نگیرد
این مسخره بازی ها در هیچ کشوری سابقه ندارد و دولت کشورهای دیگر با وضع تعرفه های گمرگی منطقی و برخورد سخت و قاطع با قاچاقچی ها و فروشندگان کالاهای قاچاق ، از قاچاق جلوگیری می کنند نه با راه اندازی سیستم های مردم آزاری مثل رجیستری
رجیستر کردن فقط هدفش ورود به حریم خصوصی صاحب سیمکارت وگوشی هست خوب چرا اول گوشی را خود مخابرات ویا نمایندگی رسمی برندها خودشان رجیستر نمی‌کنند بعد اقدام به فروش آن نمیکنند
سلام، چند روز قبل گوشی نوکیا متعلق به ۱۴ سال قبل خود را برداشته و استفاده کردم، پیام امده که گوشی مزبور متعلق به فرد دیگری است...و من نمی دانم که چه اقدامی لازم است انجام دهم.
بنده کارت ملی خود را کم کرده ام از کجا متوجه شوم از کارتم برای ریجستر کردن گوشی استفاده نشده است و باید به گجا مراجعه کنم .
من دو تا ساعت هوشمند خریدم پیامک همتا برام آمده تماس گرفتم میگن ساعت پس بده میگم برای چی رجیستری کن میگه شامل نمیشه میگم وصل کن میگه نمیشه موندم چکار کنم
گوشی طبق دلار بالا پایین میشه مشکل از دلاره
در اینگونه معاملات باید از فروشنده شکایت کرد و با توسل به خیار عیب معامله را فسخ نمود
کاش بجای این قدر خرد کردن اعصاب مردم سرعت اینترنت را بالا ببرید پول عالی می گیرید اینترنت ضعیف میدهید
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل