بازدید 5351

توضیحات نماینده ایران درباره نشست شورای حکام

نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین توضیحاتی را درباره نشست امروز شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه کرد.
کد خبر: ۹۳۵۵۲۵
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۰ 07 November 2019
به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، «کاظم غریب‌آبادی» نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین روز پنج‌شنبه پس از پایان نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به‌منظور بحث و بررسی در خصوص دو موضوع مرتبط با کشورمان برگزار شده بود، توضیحاتی را در خصوص موارد مطرح‌شده در این نشست ارائه کرد.

غریب‌آبادی به خبرنگار صداوسیما گفت: «جلسه ویژه امروز شورای حکام بنا به درخواست مدیرکل موقت آژانس یعنی دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بحث و بررسی در خصوص دو موضوع تشکیل شد. یک موضوع درباره حادثه‌ای بود که هفته گذشته در ارتباط با یکی از بازرسان آژانس رخ داده و موضوع دیگر نیز یک موضوع پادمانی است که ایران و آژانس در حال همکاری در مورد آن هستند. هدف مدیرکل موقت آژانس این بوده است که گزارشی را به اعضای شورای حکام ارائه کند و اگر احیاناً اعضای شورا نظراتی دارند، از نظرات آن‌ها استفاده کند.»

وی در ادامه گفت: «در مورد بازرس آژانس، من گزارش ویژه‌ای را در جلسه شورای حکام ارائه کردم. یک گزارش تقریباً طولانی بود و در آن گاه‌شمار اتفاقاتی که از زمان ورود بازرس به سایت هسته‌ای نطنز تا زمان خروج وی از کشور روی داد را برای اعضای شورا ارائه کردم. در واقع تأکید کردم که ایران دغدغه‌های امنیتی در این خصوص دارد و در اینجا دیگر بحث نقض مزایا و مصونیت‌ها بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطرح نیست. ما حقوق آن‌ها را نقض نکردیم؛ به حقوق بین‌الملل و تعهدات خودمان در این زمینه واقف هستیم، ولی وقتی بازرس در حال ورود به تأسیسات نطنز بود، دیتکتور‌های [دستگاه‌های آشکارساز]ما شناسایی کردند که این بازرس می‌تواند مواد خطرناک به همراه داشته باشد. اقدامات متعددی بعد از آن صورت گرفت.»

غریب‌آبادی در خصوص این مورد مشکوک تأکید کرد: «تن‌ها یک بار از دیتکتور استفاده نشد. بلکه در محیط‌های مختلف از دیتکتور استفاده شد و حتی کیف دستی وی به‌طور مجزا در دیتکتور تست شد، اما باز هم دیتکتور [مورد مشکوکی]شناسایی کرد و آلارم داد. حتی دستشویی که آن بازرس از آنجا استفاده کرده بود نیز مورد بررسی قرار گرفت و باز هم دیتکتور دیتکتور نشان داد که آنجا موادی شناسایی شده است. همکاران ما در سازمان انرژی اتمی نمونه‌برداری‌های لازم را در این زمینه انجام دادند.»

این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: «این برای ما یک زنگ خطر است و ما نمی‌توانیم از کنار این موضوع به سادگی عبور کنیم. بازرسان دیگر نیز همراه این خانم بازرس بوده‌اند، اما دستگاه دیتکتور درباره آن‌ها آلارمی نداد و فقط برای این بازرس، آن هم در سه محیط مختلف، آلارم داد؛ در هنگام بازرسی اولیه، در دستشویی، در اتاقش در هتل و همچنین در وسایل شخصی وی. ما نمی‌توانیم از کنار این موضوع بگذریم. ما درخواست کردیم که این بازرس با ما همکاری کند و شفاف‌سازی کند که چه موادی با خودش داشته که احیاناً در هنگام رفتن به دستشویی این مواد را دفع کرده است.»

وی افزود: «این موضوع را ما اکنون با آژانس در دست بررسی داریم. من به اعضای شورای حکام گفتم که با توجه به سوابق خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای ایران، ما به هیچ وجه امنیت ملی خود و همچنین ایمنی و امنیت تأسیسات هسته‌ای خود را مورد مصالحه قرار نخواهیم داد و اصرار داریم که آژانس باید با ما کاملاً همکاری کند تا این تحقیقات را انجام دهیم. البته آژانس طی نامه‌ای به‌صورت کتبی به ما اعلام کرد که آمادگی دارد در روند تحقیقات با ما همکاری کند و این موضوعی است که مورد استقبال ما قرار گرفته است.»

غریب‌آبادی در ادامه گفت: «ما گزارش‌های مختلف را در اختیار هم قرار داده‌ایم. برخی گزارش‌های تکمیلی را نیز متعاقباً به آژانس ارائه خواهیم داد. البته این نافی مسئولیت شخص بازرس و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این قضیه نیست. این نکته را نیز تأکید کنم که همان روزی که بازرس در حال خروج از کشور بود، ما انتصاب ایشان به عنوان بازرس برای ایران را به‌صورت کتبی لغو کردیم و از آژانس درخواست کردیم که بازرس جدیدی را به جای آن بازرس منصوب کند.»

وی در خصوص دیگر موضوع مورد بحث در جلسه امروز شورای حکام آژانس نیز گفت: «این یک موضوع پادمانی است. ما با آژانس در موضوعات مختلف در حال همکاری هستیم؛ از جمله موضوعات پادمانی، موضوعات مربوط به پروتکل الحاقی و همچنین موضوعات مرتبط با برجام. گاهی اوقات در روند این همکاری‌ها آژانس یعنی دبیرخانه یا مدیرکل آژانس که البته اکنون موقت هستند، احساس نیاز می‌کنند که باید اعضای شورا را از روند کار مطلع کنند. مدیرکل موقت آژانس امروز در خصوص یکی از موضوعات تحت همکاری گزارشی را ارائه کرد. ما در زمینه موضوعاتی که مد نظر آژانس است، از جمله در موضوعات پادمانی، در حال همکاری با آژانس هستیم و این فرآیند همکاری و تعامل تا حصول نتیجه ادامه خواهد یافت.»
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل