بازدید 11440
رئیس سازمان انرژی اتمی با حضور در نطنز عنوان کرد؛

تعدادی از بازرسی‌ها را متوقف کرده ایم/ در ٤ دقیقه می توانیم به غنی سازی ٢٠ درصد برسیم/سانتریفیوژ IR ۹ برای اولین بار ساخته شده است/ بتن ریزی نیروگاه بوشهر ۲ و ۳ را هفته آینده آغاز خواهیم کرد

علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که امروز دوشنبه ۱۳ آبان ۹۸ از مجتمع غنی‌سازی نطنز بازدید کرده است در صحبت‌هایی گفت: امروز ما شاهد راه‌اندازی زنجیره سی تایی ماشین‌های سانتریفیوژ IR۶ هستیم، البته بنده بعداً درباره این موضوع شرح خواهم داد، چون مسائل بیش از این حرف‌هاست.
کد خبر: ۹۳۴۸۲۹
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۱ 04 November 2019

علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران که امروز دوشنبه ۱۳ آبان ۹۸ از مجتمع غنی‌سازی نطنز بازدید کرده است در صحبت‌هایی گفت: امروز ما شاهد راه‌اندازی زنجیره سی تایی ماشین‌های سانتریفیوژ IR۶ هستیم، البته بنده بعداً درباره این موضوع شرح خواهم داد، چون مسائل بیش از این حرف‌هاست.

به گزارش «تابناک،»؛ وی به تشریح مذاکرات برجام پرداخت و گفت: وقتی وارد مذاکره شدیم، به خصوص در بعد فنی به این صورت بود که ما بنا به توصیه مسئولان ارشد نظام به خصوص توصیه موکد رهبر معظم انقلاب از منظر ما هدف مذاکره این بود حقوق هسته‌ای ایران پابرجا بماند و هیچ حقوق هسته‌ای ما واگذار نشود.

صالحی در پاسخ به پرسش تابناک درباره واکنش اروپایی‌ها به گازدهی سانتریفیوژ‌های IR۶ در نطنز و اینکه خواسته اند ایران به برجام پایبند باشد و خواسته اند ایران در این تصمیم تجدیدنظر کند، گفت: الان ما نباید پاسخگوی چنین اقدامی باشیم.

وی افزود: اتفاقا این خواسته ما از اروپایی هاست، ما مطابق با قوانین و بر اساس مصالح خود عمل کرده ایم. این مشکل اروپایی هاست و الان آن‌ها باید به تعهداتشان بازگردند.

رئیس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سؤال خبرنگار تابناک که آیا بر اساس آنچه یک ماه قبل اروپایی‌ها اعلام کردند و گفتند که برداشتن گام چهارم مساوی با خروج از برجام خواهد بود، گفت: اینکه ما گام چهارم را برمی‌داریم، مشکل ما نیست. مشکل اروپایی هاست.

وی ادامه داد: ما تنها بر اساس مواد ۲۶ و ۳۶ برجام عمل کرده ایم که این حق را به ما داده در صورت عمل نکردن طرف‌های مقابل به تعهداتشان، ایران بتواند و حق داشته باشد که بخشی یا کلی از تعهداتش را معلق کند.

صالحی در عین حال تأکید کرد: اتفاقا ما در کاهش تعهدات برجامی مان خیلی با احتیاط و بر اساس رصد فضای بین المللی اقدام کرده ایم؛ هرچند چیزی برای مخفی کردن نداریم و الان هم اعلام کرده ایم و می‌کنیم که اگر آن‌ها به تعهداتشان بازگردند، ما هم به تعهدات مان بازمی‌گردیم.

صالحی ادامه داد: از منظر طرف مقابل این بود برجام توافقی باشد که عدم انحراف ایران به فعالیت‌های غیر صلح آمیز را مسدود کند. آن‌ها محدودیت‌هایی را در نظر داشتند و پیشنهاد دادند و بحث در این نوع محدودیت‌ها بود.

وی به طور خلاصه به محدودیت‌ها در برجام پرداخت یکی محدودیت زمانی در برخی فعالیت‌های هسته‌ای و دیگری محدودیت تعداد برخی از تجهیزات مورد استفاده در صنعت هسته ای.

رئیس سازمان انرژی اتمی بیان کرد: برجام نتیجه تفاهم جمهوری اسلامی ایران با شش کشور چین، روسیه، فرانسه، آلمان، انگلیس و آمریکا بود و مبنای مذاکره برجام از نظر ما به خصوص در بعد فنی به این صورت بود که ما بنا به توصیه مسئولان ارشد نظام بخصوص توصیه مؤکد مقام معظم رهبری به این دلیل مذاکره می‌کنیم که حقوق کامل هسته‌ای ایران پابرجا بماند و هیچ یک از حقوق هسته‌ای ایران واگذار نشود.

صالحی افزود: البته از منظر طرف مقابل مبنای مذاکره این بود که برجام تفاهمی باشد که زمینه عدم انحراف جمهوری اسلامی ایران را به فعالیت‌های غیرصلح آمیز مسدود کند و به دنبال این هدف بودند که این دو نگاه، جمع دو نقیضین است، چون ما می‌خواستیم حقوق خود را کامل حفظ کنیم و طرف مقابل هم ضمانتی می‌خواست که به طرف فعالیت‌های غیر صلح آمیز نرویم و سؤال این است که چگونه می‌توان این‌ها را با هم جمع کرد؟

تعدادی از بازرسی ها را متوقف کرده ایم/ صنعت هسته ای پابرجاست/سانتریفیوژ IR۹ برای اولین بار ساخته شده است/ بتن ریزی نیروگاه بوشهر 2 و 3 را هفته آینده آغاز خواهیم کرد

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: لاجرم آن‌ها محدودیت‌هایی را در نظر داشتند و پیشنهاد دادند و بحث در همین نوع محدودیت‌ها بود. اگر بنده بخواهم به صورت خلاصه این محدودیت‌ها را عنوان کنم، شامل دو بخش عمده محدودیت‌های زمانی برخی از فعالیت‌های هسته‌ای و محدودیت تعداد برخی از تجهیزات مورد استفاده در صنعت هسته‌ای بود.

وی اظهار داشت: برای مثال IR ۶ که یک ماشین سانتریفیوژ پیشرفته است، سال ۸۸ کلید خورد و اولین نمونه این ماشین در فروردین ماه سال ۸۹ رونمایی شد. به این معنا که تقریبا ده سال است که از زمان رونمایی از اولین نمونه IR ۶ می‌گذرد.

صالحی ادامه داد: بر این اساس حدود پنج سال از فعالیت ما روی ماشین IR ۶ به قبل از دوران برجام باز می‌گردد.

وی افزود: ما پنج سال روی IR ۶ کار کردیم و اگر می‌خواستیم طبق معیار غربی‌ها پیش برویم می‌بایست ۳ الی ۴ سال دیگر روی IR ۶ کار می‌کردیم، اما ما تجربه آن‌ها را نداشتیم. پس قطعا مینیموم ۸ سال آینده برای ما ۸ سال نیست. IR ۶ الان در چه وضعیتی است؟ IR ۶ یکی از مواردی بود که بر اساس محدودیت‌های مذاکره، آن‌ها گفتند شما یک زنجیره میانی ۲۰ تایی در یک فاصله چند ساله داشته باشید که ما از ۲۰ فروردین امسال آن زنجیره چند تایی را شروع کردیم و روی یک زنجیره ده تایی در حال کار بودیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: زمانی که شما روی یک ماشین سانتریفیوژ کار می‌کنید و می‌خواهید خلق ایده کنید در ابتدا یک نمونه تولید می‌کنید. این نمونه را تست و تثبیت مکانیکی می‌کنید. یک سانتریفیوژ از ۱۰۰ قطعه تشکیل شده زمانی که شما یک ماشین را تست می‌کنید به ایراد‌ها و اشکال‌های آن پی می‌برید. پس می‌بایست آنقدر با این سانتریفیوژ کار کنید تا مطمئن شویم این سانتریفیوژ بلاعیب است و تاب آوری لازم را دارد و طبق استاندارد‌های بین المللی کمتر از درصد معینی خرابی خواهد داشت. به همین دلیل زمان می‌برد. من این را گفتم که شما با فرایند آشنا شوید.

وی تصریح کرد: زمانی که ما در مذاکرات هسته‌ای با طرف مقابل صحبت کردیم، گفتیم باشد. ما که در حال حاضر روی یک زنجیره ده تایی در حال کار هستیم و پیش از آن نیز روی یک تک ماشین آن کار کرده بودیم. حال که داده‌ها را برداشت کردیم روی یک زنجیره ۲۰ تایی فعالیت خواهیم کرد؛ و بعد از برداشت داده‌ها بر روی یک زنجیره ۳۰ تایی و بعد از آن روی یک زنجیره ۱۳۲ تایی کار خواهیم کرد. این فرایند چه زمانی می‌برد؟ این فرایند دقیقا به میزانی زمان می‌برد که دوره برجام را تعریف کرده بودند. حالا این دوره برجام، یک مدت ۸ ساله یا ده ساله است که ما می‌گوییم ده سال.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: امروز ۴ سال از انعقاد تفاهم نامه برجام گذشته است که ما در این مدت بر روی یک زنجیره ۲۰ تایی فعالیت می‌کردیم که تازه از ۲۰ فروردین آغاز شده بود و هنوز به زنجیره ۳۰ تایی نرسیده بودیم و ۴ سال دیگر می‌بایست به زنجیره ۳۰ تایی می‌رسیدیم، اما با این اتفاقی که افتاد ما لاجرم برای نشان دادن اقتدار ملی مان از ظرفیت صنعتی مان در سازمان انرژی اتمی استفاده کرده و بنا بر دستورات مقامات ارشد نظام این کار را جلو انداختیم و زنجیره ۲۰ تایی را راه اندازی کردیم. پس ببیند محدوده زمانی که آن‌ها در برجام برای راه اندازی IR ۶ ایجاد کرده بودند و اگر ما می‌خواستیم به صورت طبیعی این مسیر را طی کنیم همین مدت زمان را نیاز داشتیم. پس طرف مقابل از منظر خودش که فکر کند ما به سمت فعالیت‌های غیرصلح آمیز نمی‌رویم دو محدودیت عمده زمانی و تعدادی و عددی برای ما گذاشته بودند. ما به این شکل این نقیضه را جمع کردیم یعنی مشکل طرف را حل کردیم و هم از حق خودمان عدول نکردیم و همچنین زمان دوره برجام را با زمان مورد نیاز برای تحقیق و توسعه سازگار کردیم و توانستیم مسئله را پیش ببریم.

بتن ریزی نیروگاه بوشهر دو و سه هفته دیگر آغاز می‌شود

صالحی با اشاره به حقوق هسته‌ای کشورمان گفت: حفظ چرخه کامل سوخت از اکتشاف و استخراج گرفته تا تبدیل اورانیوم، ساخت سوخت و پسماند داریم. این حق ما بود و ما امروز همه این چرخه را در اختیار داریم و با قدرت پیش می‌رویم. ما استخراج اورانیوم را داریم و تبدیل اورانیوم در حال انجام است و UCF ما که حدود ۹ یا ده سال خوابیده و فعالیتی نداشت الان حدود یکی، دو سال است که راه افتاده و دارد بهسازی و نوسازی می‌شود و بقیه چرخه سوخت نیز به همین شکل است. در انارک، یک پسماندگاه مفصلی را سال پیش افتتاح کردیم. دومین حقوق ما ساخت نیروگاه‌های قدرت بود که ما در حال حاضر در حال ساخت دو نیروگاه جدید یعنی نیروگاه بوشهر ۲ و ۳ هستیم و هفته دیگر بتن ریزی آن را آغاز خواهیم کرد.

رئیس سازمان انرژی اتمی حق دیگر ایران در عرصه هسته‌ای را تحقیق و توسعه دانست و گفت: دامنه تحقیق و توسعه در کشور ما وسیع است و به بهترین شکل در حال انجام است. من حقوق هسته‌ای کشورمان را در این سه مورد خلاصه کردم، اما هر کدام از این حوزه‌ها بسیار مفصل هستند که ما در هیچ کدام از آن‌ها حقوق خودمان را واگذار نکردیم. پس محدودیت ما تنها در عرصه زمانی و تعدادی روی برخی از فعالیت‌ها بود که نمونه آن را درباره IR ۶ برایتان توضیح دادم.

وی گفت: امروز شما اصحاب رسانه از سالن تحقیق و توسعه تحت عنوان سالن S. ۸ سایت نطنز بازدید کردید و مشاهده کردیم که جا برای راه رفتن نیز در این سالن وجود ندارد و این سالن پر از سانتریفیوژ نسل جدید است و مشاهده کردید که ۱۵ نوع ماشین سانتریفیوژ جدید بعلاوه یک نوع ماشین دیگر که یک مقدار خصوصیاتش فرق می‌کند با عنوان ماشین «مادیولار» در مجموع ۱۶ ماشین در این سالن در حال فعالیت است.

سانتریفیوژ IR ۹ در دو ماه اخیر برای اولین بار ساخته شده است

صالحی تأکید کرد: تعدادی از ماشین‌های جدید سانتریفیوژ در این دو ماه اخیر برای اولین بار ساخته شده است مثل ماشین IR ۹ با توان ۵۰ سو، و ماشین‌های IR-S، IR--۷ و IR مادیولار. این ماشین‌ها علاوه بر سانتریفیوژ‌های IR ۶، IR ۴، IR ۲ M، IR ۵، IR ۶ S. هستند.

وی افزود: قبل از برجام «سوی عملیاتی» [واحد غنی سازی اورانیوم] ما حدود ۱۱ هزار سو بود. بعد از گام سوم «سوی» ما به ۸۶۰۰ سو رسیده است؛ یعنی در عرض دوماه به مقدار «سوی» قبل از برجام رسیده‌ایم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: بچه‌های ما در سازمان انرژی اتمی در دو ماه محرم و صفر تلاش زیادی کردند و توانستند یک گام عاشورایی در حوزه علمی بردارند. عزیزان ما در سازمان انرژی اتمی وقتی فهمیدند دچار یک چالشی با جمهوری اسلامی شده‌اند شبانه روز تلاش کردند. چالش علمی بسیار چالش سخت‌تری است، ولی دانشمندان ما توانستند در عرض دو ماه با نصب ماشین‌های سانتریفیوژ جدید که در سالن سانتریفیوژ مدرنی که چند ماه پیش به دستور مقام معظم رهبری افتتاح شد، ۲۶۶۰ سو تولید انرژی داشته باشند.

صالحی گفت: تعداد کل ماشین‌های جدیدی که در سالن S. ۸ داریم حدود ۴۹۰ دستگاه سانتریفیوژ جدید است که بالغ بر دو هزار و ۶۶۰ تولید انرژی می‌کنند. تنوع ماشین‌ها قبل از برجام ۵ نوع بود، اما پس از گام سوم کاهش تعهدات برجام این تعداد به ۱۵ نوع رسیده است. این نشان می‌دهد که صنعت هسته‌ای ما در این چهار سال بعد از برجام با قوت و قدرت حرکت کرده است. مگر می‌شد سانتریفیوژ IR ۹ را ساخت. برای ساخت آی آر ۹ برنامه‌ای ۲۰۰ هزار خطی نوشته اند که یک سرمایه ملی است. ما از آستانه‌ها گذشته ایم و دیگر محدودیتی برای ما وجود ندارد. دیگر مهندسی معکوس انجام نمی‌دهیم و از مرحله ایده تا تولید انبوه کاملا بومی و به دست توانمند بچه‌های ایرانی انجام می‌گیرد.

وی افزود: سقف غنی سازی برداشته شده، ولی به تشخیص خود، نیاز‌ها و مسئولان است که به بالاتر از آن نیز دست پیدا کنیم.

معاون رئیس جمهور اظهار داشت: امروز به عنوان یک ایرانی می‌بالم که در بستر انقلاب، این کشور و ملت زندگی می‌کنم که کار‌هایی آنجا می‌شود که طرف غربی متحیر شده است. یکی از اقدامات خوبی که دوستان انجام دادند، سانتریفیوژ‌هایی که طبق برجام جمع آوری شده بود را همه در مدت یک ماه نصب کردند و تنها دو الی سه دستگاه آن دچار مشکل شد.

صالحی اضافه کرد: طرف مقابل در برجام فکر می‌کرد که بازگرداندن این سانتریفیوژ‌ها باعث از بین رفتن ۱۰ درصد آن‌ها می‌شود، ولی بچه‌های ما در سازمان، کاری کردند که پرتی حتی به یک درصد نرسید.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم دولت عنایت لازم را به سازمان داشته باشد تا همچنان به پیش برویم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در همین دو ماه به جز ساخت و نصب سانتریفیوژ جدید، بهینه سازی‌های خوبی در موضوع پایپینگ‌ها و برق رسانی به زیر سیستم‌ها انجام شده که در زمان مقتضی اعلام می‌شود.

صالحی در مورد هدف ساخت آی آر ۹ اضافه کرد: این موضوع بحث علمی است. هر سانتریفیوژی خصوصیات خود را دارد. ورود ما به این حوزه با همت بچه‌های ایرانی بود. به غیر از دستگاه اولی که پی ۱ از بازار سیاه خریداری شد، ۱۷ سال طول کشید تا با مهندسی معکوس در ساخت ماشین‌های جدید را طراحی کرده و بسازیم. از سال۸۵ وارد بومی سازی ساخت ماشین‌های جدید شدیم. در سال ۸۸ کار را به صورت مستند سازی علمی به پیش بردیم و با سندنگاری برای هر سانتریفیوژ چیزی حدود ۲۵۰۰ سند داریم.

وی خاطرنشان کرد: ما دو نوع سانتریفیوژ داریم که تحت بحران و بالای بحران است. برای ساخت سانتریفیوژ‌های جدید کار زیادی باید صورت بگیرد و ما با کار روی دستگاه‌های جدید در حال انتخاب بهترین ماشین با نیاز‌های کشور هستیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی در مورد مکانیسم برداشته شدن گام‌های کاهش تعهدات گفت: برای تصمیم گیری برای گام ها، سازمان انرژی اتمی فقط پیشنهادات را ارایه می‌دهد. هیأت نظارت برجام که با حضور مسولان نظام شکل گرفته پیشنهادات را دریافت کرده و با رصد مسایل بین المللی به تناسبی میان تحولات و پیشنهادها می‌رسد و در نهایت تصمیم را رییس جمهوری اعلام می‌کند. سازمان پیشنهاد فنی می‌کند، هیأت نظارت بر برجام ارزیابی و رصد می‌کند و در نهایت رئیس جمهور دستور می‌دهد. سازمان نیز این دستور را اجرا می‌کند.

صالحی افزود: برخی می‌گویند که صنعت اتمی ایران نابود شده، ولی شما ببینید که چقدر توانمند شده این و چه پیشرفت‌های خوبی کرده ایم. انتقاد باید سازنده باشد و مسایلی مانند اینکه با لگد سانتریفیوژ‌ها را جمع کرده اند دروغ بوده است. انتقادات باید علمی باشد و نباید با حرف‌های اشتباه افکار عمومی را مشوش کنیم.

وی گفت: صنعت هسته‌ای کشور ۱۵ هزار نیرو دارد و این تعداد نشان می‌دهد که سازمان پویا بوده و کارش تعطیل نشده است. ساخت دو رآکتور جدید نیز نشان دهنده همین موضوع است. فرمان ۹ ماده‌ای رهبری در چهار بند به سازمان مربوط بوده که هر چهار مورد رعایت شده‌است.

رآکتور تهران با سوخت ایرانی کار می‌کند

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره فردو و سطح بازرسی‌ها تصریح کرد: هیأت نظارت بر برجام از طریق وزارت خارجه مسایل را رصد می‌کند و پیشنهادهایی که ما به آن‌ها داده ایم را ارزیابی می‌کند و در نهایت با بررسی آن یکی از پیشنهادها را روحانی دستور می‌دهد.

صالحی افزود: ما اعلام کرده ایم که خودمان را مقید به محدودیت ظرفیت غنی سازی نمی‌دانیم و به هر مقدار سویی که بخواهیم غنی می‌کنیم.

وی تصریح کرد: ما پیش از این اورانیوم را از سال ۸۵ تا پیش از برجام ۱۰ تن غنی کردیم. ما در برجام توافق کردیم تا این میزان را بفروشم تا اورانیوم مورد نیاز غنی سازی را بخریم. ما غنی سازی می‌کنیم تا سوخت نیروگاه بسازیم. ما در سال ۸۸ غنی سازی ۲۰ درصد را اجرا کردیم و در ظرف دو سال صفحه سوخت ساختیم و امروز رآکتور تهران با سوخت ایرانی کار می‌کند.

صالحی ادامه داد: ما در حال حاضر سوخت راکتور قدرت را نمی‌سازیم و برای این کار باید تلاش زیادی بکنیم. ما برای ساخت نیروگاه بوشهر، باید کار بیشتری انجام دهیم که بسیاری از این مسیر طی پنج سال گذشته انجام گرفته است. امیدواریم غنی سازی‌هایی که امروز انجام می‌دهیم به ساخت مجتمع سوخت برای بوشهر بینجامد. الان حدود ۵۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده داریم و هر روز حدود ۵ گرم غنی می‌کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی درباره فرایند نظارت آژانس بر برنامه‌های جدید سازمان و واکنش طرف‌های باقی مانده در برجام، ادامه داد: ما به تعهدات هسته‌ای خود دست نزده ایم. توافق پادمانی، پروتکل الحاقی و بازرسی‌ها را دست نزده ایم. ما بر اساس پادمان و پروتکل الحاقی و به خصوص بند سه ممیز یک باید اظهارنامه بدهیم و آژانس نیز آن را بررسی می‌کند که تاکنون ما اطلاع داده و آن‌ها نیز بررسی کرده اند. اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها از گام‌های ایران بسیار ناراحتند. بازتاب اندیشکده‌های آن‌ها روشن می‌کند که چقدر ناراحت هستند به طوری که وندی شرمن می‌گوید، چرا ترامپ کاری کرد که ایران را به این سو هل داد.

صالحی با اشاره به موضوع ساخت پیشرانه هسته‌ای گفت: پیشرفت هسته‌ای در عمل یک راکتور کوچک است و باید طوری باشد که در شناور قرار بگیرد. فرق آن با رآکتور تولید برق این است که ثابت بوده و میله‌ها تکان نمی‌خورد، ولی در شناور اینگونه نبوده و دایما حرکت می‌کند که این احتیاج به تکنولوژی بالا دارد. در طراحی رآکتور اراک از ۱۹ سال پیش روی رآکتور ثابت کار می‌کنیم و هنوز به نتیجه نرسیده ایم. ساخت راکتور شناور سخت و پیچیده است و احتیاج به زمان دارد و ما باید روی آن سال‌ها کار کنیم.

وی افزود: برای هند ۲۵ سال طول کشید تا یک راکتور کوچک برای شناور‌های خود بسازد. آن‌ها ابتدا یک شناور روسی اجاره کردند و با کمک روس‌ها در زمان نزدیک به ۲۵ سال و خرج حدود دو و نیم میلیارد دلاری آن را ساختند. ما به طور ناباورانه‌ای در این موضوع پیش رفته ایم و اگر امکانات مالی و تسهیلات مقرراتی فراهم شود حداقل ۱۵ سال طول می‌کشد. امیدوارم تا انتهای سال دیگر خبر مقدماتی خوبی در این زمینه بدهیم. برای یک فاز آن هشت هزار زیر پروژه تعریف شده که کار سختی است، ولی کار را به پیش می‌بریم.

در چهار دقیقه می توانیم به غنی سازی ٢٠ درصد برسیم

صالحی در ادامه در پاسخ به خبرنگار مهر درباره غنی سازی ۲۰ درصد که همیشه به عنوان تهدیدی علیه اروپایی‌ها بوده است، چه مدتی برای رسیدن به آن زمان احتیاج است، گفت: امیدواریم که به این مرحله نرسیم، ولی هرگاه مقام‌های ارشد دستور چنین کاری را دهند، ما در چهار دقیقه به آن دست پیدا می‌کنیم.

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۴۵
انتشار یافته: ۵۸
این همه هزینه به کشور تحمیل کردین و حداقل حتی بمب هم نساختین.
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
جناب پروفسور صالحی ، واقعا متاسفم برای خودمان که امثال دانایانی چون شما اشتباهاتی به این بزرگی را انجام می دهید
اولا مگر فتوا صادر نشد که ساخت بمب اتم حرام است ؟
پس افزایش حجم و سطح و سرعت غنی سازی یعنی چه ؟
چرا در مسیری که در نهایت جنگ نابرابر با مردمی که اکثرا ناراضی و مخالف هستند ، نتیجه ای جز شکست و نابودی و تکه تکه شدن کشور عزیزمان ایران و نابودی و آوارگی مردم میتواند تصور کرد ؟
و چرا برای این هدف اشتباه و خطا و خیانت بار تلاش میکنید ؟
چطور میشود باور کرد که نمی دانید ؟
اگر شما ندانید که کلا علم دروغ است که نیست !؟
صنعت هسته ای پابرجاست
یاد جورابهای نانو افتادم تو مترو وقتی دائم تکرار میکردن ما تو صنعت نانو ششم هستیم تو دنیا
برو عمو پرایدت رو بساز
خوب مثل پاکستان بمب اتم هم داشته باشیم اونوقت جی ؟ به مردم راستش را بگین. به درد چی می خورد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
برای تولید برق کشاورزی خب امریکا چرا داره چرا اینطوری سوال نمیکنی امریکا ابر قدرت از نظر شماها چرا انقد در هسته ای سرمایه گذاری میکنه یا چین یا فرانسه بخدا کمی فکرکردن هم بد نیست
مهدی
| Germany |
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
غنی سازی اورانیم یا برای بمب است و یا برای تولید برق.
حال بمب که با ایده ما ظاهرا جور نمی اید.
می ماند برق،اکنون این شیوه تولید برق هم نتنها خطر ناک ،گران و ضد طبیعت است که کشور هایی که ان را داشتن در سمت بر داشتن راکتور ها می باشند و ترجیح می دهند از خورشید و باد و یا شیوه های دیگر استفاده کنند.
حال چرا ما اینهمه اسرار داریم.که این علم است و پیشرفت است را باید به مردم توضیح دهید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
وقتی دور تا دور ما را دشمنان عصبی و مسلح گرفته اند و در دنیا حتی دو کشور دوست واقعی و متحد نداریم
چرا دست از دشمنی بر نمی دارید ؟
اولویت اول باید تامین رفاه و کار و مسکن و امنیت و دارو و بهداشت و آموزش برای مردم باشد .
اولویت دوم توسعه و پیشرفت کشور است و جبران عقب ماندگی ها در تمام زمینه ها است
و این دو اولویت بدست نمی آید مگر در شرایط رعایت اصول متعارف بین الملل و رعایت حفظ آرامش و تنش زدایی در منطقه و دنیا
در غیر اینصورت قطعا پس از یک دوره دو ساله تحریم بسیار شدید
و ضعیفتر کردن توان کشور و خسته و ناراضی تر کردن مردم
کشور را از هر طرف مورد تهاجم و حمله قرار خواهد گرفت
و تمام زیر ساختهای کشور که صد ساله ساخته شده را ظرف کمتر از سه ماه نابود خواهند کرد
و کشور تکه تکه خواهد شد
و همسایگان طماع از هر طرف کشور را اشغال خواهند کرد
انگار که ما هم نمی دانیم این حرف ها بیشتر برای کم کردن فشار بر دولت است!!!
بیچاره بورس
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
تو خسته نمیشی واقعا ؟! من میدونم م م م م
یک نفر کارش رو در این مملکت درست انجام بده همین دکتر صالحی هست.خدا حفظش کنه.ای کاش پرفسور شهریاری هنوز کمک دستشان بود
در دوران مدرسه یه مدیری داشتیم همیشه سر صف اول صبح به ما میگفت؛ یه جوری بگید مرگ بر امریکا که کاخ سفید به لرزه در بیاد ، همیشه با همسایه های اطراف مدرسه مشکل داشتیم. یه بار سرصبح باهم قرار گذاشته بودند مدیر که وارد کوچه میشه بریزن بزننش که البته به خیر گذشته بود.
فایده انرژی هسته ای برای ایران مانند خرید یک چراغ شارژی به قیمت 100 میلیارد تومان است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
هر چقد سو سانتفی فیوز بشتر بشه تولید اروانیوم مفت میشه با گرونی دلار هرچی تولید کنیم ارزان تر از خارج ...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
به ۲۱۲۶
متاسفانه فعلا اختیار کشور در دستان کسانی چون شما است که حتی اسم سانتریفیوژ را هم نمی توانی بنویسی !!؟؟
و کشور و مردم را به خاک سیاه خواهید کشید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
در اسم ها گیر کردید فقط بلدید خوب حرف بزنید متاسفانه سی سال کشور دست شماهاست خاتمی هاشمی روحانی ...
آقای بتن شروع به فرمایشات کاملا صحیح کردند. آمریکایی های که میگن یک سال طول میکشه ولی ایشون میگن 4 دقیقه
انشالا که با غنی سازی اورانیم صنعت و اقتصاد مون بهتر و بهتر و وضعیت مردم از این فلاکت بیرون بره. یعنی میشه؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
میش جز تکلنیوزی هیچی کشور درست نمیکنه صدسال هم مذاکره کنی اخر میشی مصر
واقعا این دستاوردهای علمی مایه مباهات است امید است صنایع دیگر کشور این را الگوی خود قرار دهند.
اما بنظر من اورانیوم بسیار ارزشمندتر از آن است که بعنوان سوخت و تولید انرژی استفاده شود همان طور که می دانید اورانیوم فقط در انقجار های ابرنواختری عظیم تولید می شود که در کیهان بسیار نایاب هستند
پاسخ ها
مهدی
| Germany |
۲۲:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
دنبال انرژیی منفی و یا ضد ماده باشید اگر خیال مسافرت های اختری دارید
چون اورانیم هم کافی نیست!!!!
باید به غنی سازی 400درصد برسیم
قهرمان ملی تویی نه بعضی از این فوتبالیست ها
موفق باشید و سربلند
غنی سازی کنید ببینیم از این کار برای مردم نان و آب می شود؟!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
دقیقا از هسته ای برای تولید اب شیرین استفاده یمشه ولی شماها خوابید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
دادش دستگاهش باید از غرب بیاد خخخخ
ان شالله برای نیروگاه ۲ و سه باید رکورد رو دوبرابر کنیم یعنی ۲ را ظرف بیش از ۴۱ سال و سه را در ظرف صد سال بسازیم . وقتی زه ماشین "پراید" آپشن است باید نیرگاه باستانی اتمی هم داشته باشیم . حیف که مک و صالحی در افتتاحشان در دنیا نیستیم .
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
وقتی کشور حتی برای همین نیروگاه شماره یک‌بوشهر به اندازه فقط ۷ سال اورانیوم در زیر زمین دارد که باید با هزار برابر قیمت تخلیص گردد
چرا حرف از ساختن ۲ و ۳ را می زنید ؟
ژاپن و آلمان اروپا تا دو سال دیگر کلا برق هسته ای را کنار خواهند گذاشت
و ما داریم خطر نابودی را می خریم!!؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
چرا دروغ میگید یا از روی شکم صحبت میکنی بیلیگتس به ترامپ دنبال برق هسته ای باشی بقیه شوخی است الان میدونی یه نیرگاه ده مگاواتی خوشیدی نزدیک صد میلیارد هزینه دارد
زمین فوتبال 2 و 3 روسیه هم قرار است پس ساخته شود! عجب
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
قرار برای عربستان هم روسیه بسازه برای ترکیه هم دارن میسازن یا برزیل شماها با روسیه چه دشمین داری روسیه در هسته ای از امریکا جلو تر است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
دلواپس بجور طرفدار کمونیست ها هستن
۴ دقیقه که هیچ کاش در چهارماه نه چهار سال نه ۴۰ سال می نوانستید تورم و بیکاری و رانت خواری و فامیل سالاری و بی عدالتی و ... را حل کنید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
ببین اگر هزارتا هسته ای جمع کنی رانت درست نمیشه هیچ ربطی بهم ندارن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
معلوم هست که به هم ربط دارند این همه تحریم و بدبختی ما انیشتین برای بمب اتم و در نتیجه تحریم ما شروع شد.
بازم همه چی گرون میشه .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
چه ربطی داره
نه هنوز بتون نیروگاه رو ریختی نه هنوز بتنش دراوردی.
باید پیشرفت کنیم فقط فقط باید پیشرفت کنیم به حرف عوام گوش ندید
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
با این سیاست ها تا بحال پس رفت داشیم!
عجیبه مگر چند وقت پیش معاون ایشان بیان نمیکرد که نیروگاه اقتصادینبوده و قادربه تامین دل و رج خودش نیست . پس چرا نیروگاه دوم و سوم . بابا پول مفت و دل بیرحم
واما ریال جان گرفت دلار کم ارزش شد آره این خبر درست چون همه در خارج از کشور دلار هایشان را دست گرفته ودر به در دنبال ریال می گردند برای همه کشورها درد سر شده خجالت نمی کشید با این حرف های مفت همه را به خنده وادار می کنید ومضحکه همه کشور ها میشویم آخه چه کسی ریال می خواهد اگر صد تومنی هایتان را ورق ورق کنید وتوی جا دسمال کاغذی بگذارید مردم از صد تومانی استفاده می کنند تا دستمال کاغذی
اگر در چهار دقیقه به ۲۰ درصدی میرسیم در چه جدتی به ۹۰ درصدی خواهیم رسید سوال مردم است!؟
یک زمانی شما ریاست یکی از معتبر ترین دانشگاههای فنی و تکنولوژیکی ایران عزیر را به عهده داشتی و در اون زمان ، باهر خط کشی معتبری که وجوداشت و وجود داره ، همواره معتبر ،قابل احترام و بسیار محترم وعزیز مینمودی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
ایشون دانشمند و شخص محترمی هستن . شما درست صحبت کن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
واسه دکتر صالحی های کشور واقعا متاسفم که می دانند که اینکارها اشتباه و خطا و حتی خیانت است ولی دنباله روی میکنند
آفرین . قابل افتخار
تا کور بشه هرکی که نمیتونه ببینه
فقط افراد ضد ایرانی میتونن درباره انرژی هسته ای ایران منفی حرف بزنن
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
کاملا در اشتباهید!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
اتفاقا اگر می دانستی دقیقا برعکس است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
فقط شماها درست میگید شما که سیساستون ترکیه یا عربستان شدن است بله شماها به فکر پیش رفت نیستید یه مشت غرب زده هستید که منتظرید اروپا بیاد اینجا راگلستان کنه البته اگیر میتونست مصر را گلستان می کرد
پیش به سوی جنگ
با وجود نابسامانی هایی که در کشور وجود دارد اما سازمانهایی وجود دارند که عملکرد خوبی دارند از جمله همین صنعت هسته ای و سازمان بورس و سازمان ثبت احوال و صنایع دفاع است. فقط اگر برخی از مدیران نالایق از سیستم مدیریت کشور خارج و افراد شایسته جایگزین آن شوند و مردم هم یک مقدار حس وطن پرستی داشته و کمتر سراغ کالاهای خارجی بروند و نظم و فرهنگ را سرلوحه امورات زندگی خودشان قرار بدهند باور کنید کشور گلستان و به جای مشکل فرار مغزها مشکل ورود مهاجران خارجی را خواهیم داشت.
5 سال دیگه به جای نفت اورانیوم در دنیا صادر خواهد شد به کشور لطمه نزنید پشرفت همیشه خوب هست عوام به فکر شکم هستند فقط بس یه زمانی همین عوام میگفتن نفت بومیده فکر نمی کردیم بعد چهل سال دوباره زنده بشن و خارج بشن پس در دانشگاه استادا چیکار میکنند
من کاری ندارم فقط اگر جنگ شد زنگ بزنید آقازادها.و دختران که در خارج زندگی می کنند تشریف بیاورند، ۹سال هست علی رغم تحصیلات کار ندارم و آزادکاری می کنم، خودتبرو جنگ، این مملکت برای من هیچی نداشت، روزی صدبار آرزوی مرگ می کنم.
آیا هنر این را دارید فقر فحشا و اختلاس و گرانی را حل کنید!!
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار