بازدید 7341

ایران در تولید برنج خودکفا شد

عبدالمهدی بخشنده معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد:​ بر اساس آمار رسمی مرکز آمار، سرانه مصرف برنج هر نفر، ۳۵ کیلوگرم است و بر اساس نیاز جمعیت ۸۳ میلیونی کشور، تولید دو میلیون و ۹۰۰ هزار تن برنج، کافی است و نیازی به واردات برنج نخواهیم داشت.
کد خبر: ۹۲۸۸۶۰
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۴ 09 October 2019
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: میزان تولید برنج سفید کشور به دومیلیون و ۹۰۰هزار تن رسید که بر اساس آمار رسمی مرکز آمار، نیاز سالانه کشور به برنج نیز همین میزان است.

به گزارش تسنیم عبدالمهدی بخشنده معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد:​ بر اساس آمار رسمی مرکز آمار، سرانه مصرف برنج هر نفر، ۳۵ کیلوگرم است و بر اساس نیاز جمعیت ۸۳ میلیونی کشور، تولید دو میلیون و ۹۰۰ هزار تن برنج، کافی است و نیازی به واردات برنج نخواهیم داشت.

وی گفت: با تلاش کشاورزان و منابع خوب آبی امسال، همچنین برنامه‌ریزی و تدارکات خوب در زمینه نهاده‌های مورد نیاز تولیدکنندگان، وضع تولید برنج در سال زراعی جاری بسیار مناسب بوده که حدود یک میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی از این میزان تولید به‌همراه داشته است.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: هم‌اکنون برداشت برنج در استان‌های شمالی به پایان رسیده است و در سایر استان‌ها نیز مثل خوزستان که امسال بارش مناسبی داشتیم سطح زیر کشت برنج گسترده و تولید نیز بسیار خوب است و برداشت برنج در این استان نیز از ۱۵ آبان شروع می‌شود.

بخشنده گفت:​ در ۶ ماهه نخست امسال، حدود ۹۶۰ هزار تن برنج وارد شده است که بخشی از آن، توزیع و بخش دیگر را می‌توانیم به‌عنوان ذخایر راهبردی ذخیره کنیم.

وی افزود: برنج از طرح‌های ستاد اقتصاد مقاومتی وزارتخانه بوده که در برنامه‌ای به ستاد اقتصاد مقاومتی ارائه و مصوب شده است.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برنج شمال که برداشت آن به پایان رسیده از لحاظ کمیت و کیفیت بسیار مطلوب است و درصد برداشت برنج در شمال نیز در مقایسه با پارسال افزایش یافته است که امیدواریم با توجه به افزایش تولید تا حد برطرف کردن نیاز، مردم نیز از تولید داخلی استفاده کنند.

بخشنده افزود: متوسط سطح زیر کشت برنج در سه سال گذشته در کشور، حدود ۶۰۰ هزار هکتار بوده که در سال جاری در برخی استان‌ها سطح زیر کشت برنج افزایش یافته و به ۸۳۰ هزار هکتار رسیده است که نشان می‌دهد ۲۳۰ هکتار افزایش زیر کشت داشتیم و بر این اساس یک میلیون تن بیشتر برنج تولید شده است و نیازی به واردات نداریم.

وی گفت: عمده واردات برنج را بخش خصوصی انجام می‌دهد و مقداری از واردات برنج در دست شرکت بازرگانی دولتی ​است که بر اساس تولید امسال بخشی از واردات برنج برای تأمین ذخایر راهبردی استفاده خواهد شد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان سطح کشت برنج در سال آینده نیز گفت: اگر سال آینده بارش خوب باشد با برنامه‌ریزی وزارتخانه‌های جهاد، نیرو و صمت درباره سطح زیر کشت در سال آینده تصمیم‌گیری می‌شود. دستاورد تولید برنج در سال جاری در یک تا دو دهه اخیر بی‌سابقه بوده است.

وی گفت: میزان تولید برنج در سال زراعی گذشته، دو میلیون و ۱۰۰ هزار تن و میزان واردات برنج نیز پارسال، یک میلیون و ۶۸۰ هزار تن بوده است.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: امسال میزان تولید برنج به دو میلیون و ۹۰۰ هزار تن رسیده است و فقط در نیمه اول سال قبل از کشت و برداشت برنج، ۹۶۰ هزار تن برنج وارد شده است که بخشی از آن توزیع و بخش دیگری به‌عنوان ذخایر راهبردی استفاده خواهد شد.

بخشنده گفت: امسال ۴۲ درصد تولید برنج بیشتر شد، که به‌طور متوسط ۱۲ درصد در گیلان و مازندران و ۳۰ درصد دیگر در سایر استان‌ها به‌دلیل افزایش زیر کشت تولید برنج داشتیم.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۴
با قاطی کردن برنج پاکستانی در برنج ایرانی گران قیمتی که طعم و مزه هیچ کوفتی ندارند!
یاد خودکفایی گندم افتادم.
ممنون از خبرتون ولی مگه سرزمین عزیز ما دارای مشکل شدید کم آبی نیست.برنج هم که دایما به آب نیاز داره.شاید در چند سال آینده آب شرب هم مشکل داشته باشیم.
و یا شاید اطلاعات من اشتباه باشد.
نقطه کلیدی این خبر "آمار رسمی" است. همان آمار رسمی که مطابق آن 10 سال پیش در بنزین و هزار چیز دیگر خودکفا شده بودیم.
خودکفایی که مردم توان خریدش رو ندارند چه ارزش دارد
قبلاً در خیلی چیزهای دیگه هم خودکفا شده بودیم که بعداً تو زرد از آب درآمد و الآن قیمتشون قیمت خون است چون از خارج وارد میشه یا به دلار وابسته است! تابناک لطفا با روح و روان مردم بازی نکن همه مسخره می کنند
در اسرائیل برنج را هم با آبیاری قطره ای تولید میکنند
خودکفایی کشور خشک ایران در تولید برنج با مصرف سرانه 35 کیلوگرم در سال افتخار نیست. این خودکفایی قطعا با بهای خشکیدگی این سرزمین انجام خواهد شد؛ و گوش و جان نسلهای آینده با آوای ناهنجار ساز توسعه ناپایداری که امروز بزرگواران کوک کرده اند، نهایت دردناک خواهد بود ... افسوس ...
مرسی ولی با چه قیمتی؟اگر برنج هندی وارد نشود قیمت برنج داخلی مثل گوشت و مرغ پرواز خواهد کرد و مسولین هم فقط وعده تحویل مردم خواهند داد.
خدا بیامرزه اون چهار قطره ابی که داشتیم. خوبه خودشون میگن 90 درصد اب ایران صرف کشاورزی میشه. اونم کشت محصول ابخواری مثل برنج.
به قیمت کیلویی 25000 تومان برای مصرف کننده بدانند دیگر مردم به این حرفها ارزشی قایل نیستند اگر خود کفایی با گرانی تعریف میشود چه فایده
ممنون از اینکه یک شبه به خودکفایی برنج رسیدیم البته علت خودکفایی برنج با این قیمت نسبت به فصل برداشت سال گذشته با بیش از ۶۰درصد افزایش بها جز خالی کردن سفره قشر ضعیف کم درآمد مخصوصا کارگران از محصول ایرانی نوید و شوقی ندارد .
چند هزار تن از اونا تراريخته است؟؟؟!!
خودکفایی که گران باشد معنی نداره برنج ایرانی الن باید کیلویی 6الی 7تومن باشه
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل