بازدید 2151
وخامت اوضاع در جبهه جدید جنگ تجاری جهان؛

سیاست آمریکا در تحریم غیرمنظم اروپا چیست؟

کد خبر: ۹۲۷۷۵۴
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۶ 04 October 2019

دفتر نماینده تجاری ایالات متحده آمریکا فهرستی از صدها محصول اروپایی منتشر کرده است که مشمول تعرفه‌های جدید می‌شوند؛ فهرستی که گویی با هدفی مشخص تهیه شده است.

به گزارش ایبِنا، آن طور که چند روزی است در خبرها مشخص شده بود، پنیر ایتالیا و نوشیدنی‌های الکلی با تعرفه ۲۵ درصدی مواجه شده‌اند و بر ایرباس غول صنعت هواپیماسازی اروپا تعرفه‌ای ۱۰ درصدی وضع شده است.

اما فهرست منتشره اقلام وارداتی متنوعی از اتحادیه اروپا را همچون کره، بیسکوییت و کالباس شامل می‌شود ولی اکثر قوانین جدید به یک یا چند کشور محدود هستند و تمامی اعضای اتحادیه اروپا را در بر نمی‌گیرند.

تعرفه‌هایی که ۷.۵ میلیارد دلار از مبادلات تجاری آمریکا و اروپا را هدف می‌گیرند کمتر از میزان ۲۵ میلیارد دلاری است که آمریکا در سال گذشته آن را منتشر کرده بود و شامل صنایع دیگری همچون غذاهای دریایی و قطعات هلیکوپتر و هواپیمایی می‌شد. برای مثال بر پنیر پارمزان، ماست و میوه ایتالیا تعرفه جدید اعمال شده است، در حالی که پاستا و زیتون این کشور از این افزایش تعرفه مستثنی شده‌اند.

منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفته اند هرچند آمریکا حکم سازمان تجارت جهانی می‌تواند افزایش تعرفه تا حد اعلامی پیشین را در دستور کار قرار دهد، اما واشنگتن به عمد از این قضیه امتناع کرده است تا اتحادیه اروپا را پای میز مذاکره بیاورد.

دفتر تجاری ایالات متحده اعلام کرده است با مذاکره با اتحادیه اروپا، امکان بازنگری در این تعرفه‌ها وجود دارد.

چند روز قبل درجریان سفر مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به ایتالیا، یک روزنامه‌نگار ایتالیایی در اعتراض به سیاست‌های آمریکا در وضع تعرفه‌های مالیاتی بر کالاهای اروپایی یک تکه پنیر پارمزان به وی هدیه داد.

واردکنندگان مواد غذایی در آمریکا پیشتر از دونالد ترامپ خواسته بودند از افزایش تعرفه در خصوص اقلام وارداتی خودداری کند چرا که «معدودی از این اجناس تولید مشابه داخلی دارند». فعالان صنعت غذایی آمریکا همچنین از تاثیر منفی افزایش تعرفه‌ها بر کسب و کارهای کوچک و متوسط ابراز نگرانی کرده اند.

بنا بر اعلام نهاد Specialty Food Association، وضع تعرفه‌های جدید ۱۴ هزار خوراکی محصول آمریکا و ۲۰ هزار دیگر اقلام خوراکی را تحت تاثیر قرار میدهد.

شاخه قضائی سازمان تجارت جهانی در ماه مه سال گذشته پس از ۱۴ سال از طرح شکایت شرکت آمریکایی بویینگ از شرکت هواپیمایی ایرباس اروپا، حکم به پیروزی بوئینگ در این پرونده داده بود. در این پرونده آمریکا استدلال کرده بود که اتحادیه اروپا با کمک غیرقانونی به ایرباس به شرایط رقابتی با بویینگ ضرر زده است. حکم صادره از سوی سازمان تجارت جهانی، راه را برای اعمال تحریم‌ها علیه اتحادیه اروپا هموار کرد.

آمریکا و اتحادیه اروپا با یکدیگر مراوده‌ای تجاری به ارزش حدود ۸۰۰ میلیارد دلار در سال دارند. تعرفه‌های جدید از روز ۱۸ اکتبر  (دو هفته دیگر) اجرایی می‌شوند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل