ظریف: امنیت منطقه را نمی‌توان از بیرون خرید

محمدجواد ظریف در سخنرانی خود در سومین اجلاس اتحادیه کشور‌های حاشیه اقیانوس هند (آیورا) گفت: دریا‌ها و اقیانوس‌ها آینده ما هستند و زندگی بیش از سه میلیارد نفر به دریا‌ها و سواحل آن وابسته است.
کد خبر: ۹۲۲۱۲۴
|
۱۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۱ 05 September 2019
|
5495 بازدید
وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: دیپلماسی قایق‌های توپ دار مانع جدی در مسیر حاکمیت قانون است.

به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف در سخنرانی خود در سومین اجلاس اتحادیه کشور‌های حاشیه اقیانوس هند (آیورا) گفت: دریا‌ها و اقیانوس‌ها آینده ما هستند و زندگی بیش از سه میلیارد نفر به دریا‌ها و سواحل آن وابسته است.

وی افزود: اقیانوس هند ذخایر زیادی دارد که باید برای بهره مندی جوامع و کشور‌های حاشیه این پهنه آبی کشف شود.

ظریف اضافه کرد: اقتصاد آبی به عنوان یک مدل و رویکرد بهره برداری جامع با ملاحظات محیط زیستی و مسائل اجتماعی است.

وزیر خارجه کشورمان خاطرنشان کرد: ابعاد اجتماعی اقیانوس هند مربوط به نقش مهم این اقیانوس در امنیت غذایی و رفاه جوامع و کشور‌های حاشیه این اقیانوس است و امنیت غذایی و امنیت کشتیرانی باید در اولویت توجه و تمرکز قرار گیرد.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه اقیانوس هند با چالش‌های زیادی مواجه است، قاچاق اعم از قاچاق انسان، مواد مخدر، اسلحه و ماهیگیری غیرقانونی، آلودگی و بهره برداری غیرقانونی از منابع دریایی را از جمله این چالش‌ها عنوان و اظهار کرد: امنیت و ثبات این اقیانوس برای همه ما بسیار مهم است.

ظریف تاکید کرد: برای همه ما افزایش یک جانبه گرایی، افراط گرایی و دیپلماسی قایق‌های توپ دار مانع جدی در مسیر حاکمیت قانون است و اقدامات غیر قانونی علیه شهروندان تروریسم اقتصادی است و این‌ها نه تنها از مهمترین چالش‌های پیش روی کشور‌های حاشیه اقیانوس هند بلکه چالشی برای دستاورد‌های جهانی است که تاکنون و طی دهه‌های گذشته حاصل شده است.

وی با تاکید بر اینکه شکوفایی اقتصاد آبی نیاز به امنیت و ثبات در کل منطقه دارد، افزود: جمهوری اسلامی ایران اعتقاد دارد که این سرمایه، برآمده از همکاری کشور‌های منطقه باشد و نمی‌توان آن را از بیرون خریداری کرد؛ زیرا این امر منجر به افزایش پایگاه‌های نظامی در منطقه خواهد شد.

ظریف در پایان گفت: ما آماده همکاری جمعی در این زمینه هستیم.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت