بازدید 9597
۸

رونمایی ظریف ازسردیس ۴تن از مفاخر ایران در مسکو

کد خبر: ۸۹۷۸۷۵
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۷ 09 May 2019

مراسم رونمایی از سردیس چهار تن از شعرا و مفاخر فرهنگی ایران و آلبوم تصاویر سفرای ایران در روسیه از ابتدا تا امروز در محوطه سفارت کشورمان امروز چهارشنبه ۱۸ /۲/ ۱۳۹۸ توسط جناب آقای دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و با حضور مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه انجام شد.

به گزارش «تابناک» به نقل از بخش رسانه ای سفارت ایران در مسکو، سردیس رودکی، پدر شعر پارسی، حافظ غزل سرای بزرگ ایران، سعدی شاعر و حکیم و فردوسی حماسه سرای بزرگ ایران که از بزرگترین و مشهورترین مفاخر فرهنگی ایران می باشند صبح امروز در محل سفارت کشورمان در مسکو رونمایی شد. این پروژه طی چنده ماه گذشته به همت سفارت جمهوری اسلامی ایران طراحی و اجرا گردیده است.

همچنین آلبوم تصاویر سفرای ایران در روسیه از ابتدا تا امروز (طی محدوده زمانی بیش از چهارصد سال)، پروژه دیگری است که امروز محمد جواد ظریف از آن رونمایی کرد. این آلبوم شامل تصاویر سفرا و دوره سفارت آنها در روسیه می باشد و حاصل جستجو در آرشیوهای مختلف است که کلیه سفرای ایران در روسیه از زمان تاسیس سفارت مقیم را در این کشور را در برگرفته است.

از جمله اقدامات قبلی سفارت در زمینه نصب تندیس مفاخر ایرانی در روسیه می توان به نصب و رونمایی مجمسه خیام، شاعر پرآوازه ایرانی، در شهر آستاراخان در دو سال پیش از این اشاره نمود. سفارت ایران در مسکو همچنین نصب سردیس چهار تن از شعرا و مفاخر فرهنگی ایران در چهار شهر ولادیقفقاز، ماخاچ قلعه، نیژنی نوگراد و سن پترزبورگ در دستور کار خود دارد که در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد.

قابل ذکر است که ۲۰ سال پیش از این نیز با پیگیری طرف ایرانی، مجسمه فردوسی در محل کتابخانه ادبیات خارجی مسکو نصب گردید.
همچنین مرمت ساختمان قدیمی سفارت و آثار ارزشمند تاریخی و هنری موجود در آن طی یکسال و نیم گذشته انجام شده و تزئینات داخلی بنا و اشیاء نفیس آن توسط تیمی از استادکاران ایرانی مرمت شده است.

علاوه بر این با انجام کار پژوهشی پیرامون آثار ارزشمند موجود، برای تابلو‌های نقاشی شناسنامه استخراج شده است. گفتنی است ساختمان قدیمی سفارت که بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارد، در سال ۱۸۱۶ بنا شده و از سال ۱۹۲۱ سفارت ایران در این ساختمان استقرار یافته است. این ساختمان تا سال ۱۹۹۱ به عنوان رزیدانس سفیر و بخشی از فضای کاری سفارت مورد بهره برداری بوده است. اکنون این ساختمان کاربری تشریفاتی داشته و محل برگزاری برخی از دیدار‌ها و برنامه‌های تشریفاتی سفارت می‌باشد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۸
کی کارخانه سردیس سازی زده؟ هر روز یک خبر از سردیس تو این سایت هست.
سردیس جمشید مشایخی نداشتند؟
علاوه بر این مفاخر ، باید مولوی رو هم جز این سردیس ها قرار می دادند البته اگر امکانش بود ؟ بالاخره بد نبود کسانیکه از این سردیس ها بازدید می کنند بدونند که مولوی واس ماست ( البته که منظورم جغرافیای فرهنگی ایران) نه ترک ها ( منظورم عثمانیه)
پس سردیس حافظ کوش؟
که چی بشه ، وزارت خارجه روسیه بیاد تندیس شاعرای خودش را در تهران در داخل سفارت خودش یا یک میدان بذاره و سفارت ایران هم بیاد کلی هزینه کنه تندیس چهار شاعرش را در مسکو داخل سفارت یا یک میدانی بذاره چه فرقی به حال مملکت داره .الان وقت این کارها نیست .
استادکار تندیس مرحوم مشایخی را میبردیتن تا براتون تندیس بسازه!!!!
پس مولوی چی؟!
جناب ظریف مردم در حال مرگ هستن و تو در حال کف زدن و خوشحالی کردنی لعنتی
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار