بازدید 4130

می‌توانیم پوشاک کشور را تامین کنیم

کد خبر: ۸۷۹۸۳۷
تاریخ انتشار: ۰۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۰ 20 February 2019

نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرکنندگان نساجی و پوشاک گفت: باید دست به دست هم بدهیم، مجلس و دولت و بخش خصوصی تا صنعت پوشاک بار دیگر رشد و توسعه یابد.

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، بهرام شهریاری در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر سیما با بیان این مطلب گفت: صنعت پوشاک الان 2 مشکل اصلی دارد: یکی کمبود نقدینگی و دوم مشکل تامین مواد اولیه.

نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرکنندگان نساجی و پوشاک ضمن انتقاد از نگاه نامناسب به صنعت پوشاک کشور گفت: مشکل نقدینگی را می توان و باید با تسهیلات بانکی کم بهره ( کمتر از 10 درصد ) حل کرد و امیدواریم که این اتفاق بیفتد و باز دچار فرصت سوزی نشویم و مشکل مواد اولیه هم بر می گردد به موضوع تخصیص ارز که امید داریم زودتر ارز لازم تخصیص یابد و یا این که قبول کنند این اتفاق بدون انتقال ارز انجام بگیرد.

شهریاری با اشاره به افزایش نرخ ارز و بی رونق شدن قاچاق گفت: این اتفاق، اتفاقی مبارک است و فرصتی را برای صنعت پوشاک به وجود آورده است و همه باید دست به دست هم بدهند از مجلس و دولت و بخش خصوصی، تا صنعت پوشاک کشور بار دیگر رشد و توسعه یابد و توان خودش را به رخ رقبای خارجی بکشد.

نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرکنندگان نساجی و پوشاک از این که ماشین آلاتی که با اعتبارات اسنادی از خارج خریداری شده است ماه ها در گمرکات معطل مانده است گله کرد و گفت: این که این ماشین آلات که مورد نیاز کارخانجات است ماه ها خاک بخورد پذیرفتنی نیست و همین گونه موارد موجب فرصت سوزی می شود.

شهریاری با بیان این که مزیت صنعت پوشاک ما قدمت 100 ساله آن است گفت: امیدواریم آن 10 بندی که نمایندگان مجلس در حمایت از صنعت پوشاک -که صنعتی اشتغالزا و حیاتی است - تهیه و تدوین کرده اند زودتر اجرایی شود.

سعید باستانی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با تایید سخنان شهریاری گفت: با مطالعه همه جانبه و مراجعه به تولیدکنندگان در اقصی نقاط کشور و بررسی مشکلات و ... که یکسال طول کشید طرحی در خصوص صنعت پوشاک در 10 بند تهیه و به دولت ارسال شد اما تاکنون هیچ خبری از توجه به آن و اجرایی شدنش نشده است و با پیگیری ها مشخص شد که نامه ارسالی از دفتر رئیس جمهوری به دفتر معاونت اجرایی آن رفته و آنجا بایکوت شده است.

باستانی با اشاره به این که 10 بند تهیه شده، قانون نبوده که لازم الاجرا باشد گفت: این 10 بند با این هدف به دولت داده شد که در بودجه آن را بگنجاند و به ما بدهد که این اتفاق نیفتاد و ما بدین وسیله یک خوراک آماده اجرا در اختیار دولت قرار داده ایم و این مثل آن است که کسی دارد غرق می شود یکی می گوید دستت را بده تا نجاتت دهم اما نمی دهد.

این نماینده مجلس از این که به هر حال قاچاق پوشاک جولیش گرفته شده ابراز خشنودی کرد و افزود: این که جلوی واردات پوشاک گرفته شده فرصت خوبی است برای صنعت پوشاک که خودش را نشان دهد، الان شرایط خوبی برای رقابت با رقبای خارجی (ترکیه و چین) فراهم شده و هیچ کجای دنیا کارگری با 100 دلار در ماه کار نمی کند و از مزیت های این چنینی کشور باید استفاده کرد.

باستانی همچنین از این که وزارت صمت شرکت های بازرگانی را از چرخه واردات حذف کرده است انتقاد کرد که در پاسخ خانم محرابی حذف شرکت های بازرگانی را درست نداست.

مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت درباره افزایش صادرات صنعت نساجی گفت: با توجه به محدودیت منابع ارزی و مشکلات واحدهای تولید صادرات در تامین ارز و واردات مواد اولیه، کل صنعت نساجی فرصت رشد را پیدا کرده است و دولت با تخصیص منابع و مواد اولیه با توجه به مشکلات و تحریم ها از صنعت نساجی حمایت کرده است.

او افزود: صادرات ما در این صنعت سالانه به یک میلیارد دلار می رسد که از ابتدای سال 97 تاکنون به بیش از 700 میلیون دلار رسیده است.

محرابی افزود: در تبصره 18 قانون بودجه 97 تفاهم نامه ای به مبلغ 21 هزار میلیارد تومان بین وزارت صنعت و سازمان برنامه بودجه برای سرمایه درگردش، بازسازی، نوسازی و تکمیل طرح های نیمه تمام انجام شد و طبق دستور وزیر صمت سرمایه در گردش صنعت پوشاک در اولویت کار است و عملیات اجرایی در حال انجام است که به زودی اجرایی می شود.

محرابی گفت: بعد از 5 کمیسیون تشکیل شده قرار بود 10 بند برای اجرا به قانون تبدیل شود که نیازمند همکاری بیشتر مجلس هستیم.

او افزود: با توجه به اینکه از اول تیر ماه 97 ممنوعیت واردات پوشاک در دستور قرار گرفته است، واردات پوشاک اکنون به 4 میلیون دلار کاهش یافته است اما صادرات ما از 37 میلیون دلار در 9 ماهه اول سال قبل، اکنون به 48 میلیون دلار رسیده که در حوزه صادرات 56 درصد رشد داشته است.

مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت درباره حمایت از صنعت پوشاک گفت: با پیگیری های انجام شده در وزارت صنعت، معدن و تجارت کارگروهی در مجلس تشکیل شد و برای حمایت از تولید به یک جمع بندی اساسی رسیده ایم.

نرخ بهره بانکی، سهم بیمه کارفرما و مالیات بر ارزش افزوده در کارگروه بررسی شد. اصلاح نظام تعرفه ای مرتب رصد می شود و تعرفه ها بر اساس زنجیره تولید اصلاح می شود و ارتباط تنگاتنگ با تشکل ها برای اعمال تعرفه انجام می شود.

او افزود: با توجه به اینکه حمایت از صنعت نساجی و تولید یک بحث فرادستگاهی است، پیگیری تامین مواد اولیه انجام شده تا با همکاری و هماهنگی سایر دستگاه ها بتوانیم به تحول بزرگ در صنعت نساجی برسیم.

محرابی گفت: ماشین آلات در گمرک نمانده است و با تعهدات در صنایع مختلف نصب هم شده و مشغول کار هستند اما برای ماشین آلات صنعت نساجی منتظر مصوبه هیئت دولت هستیم که یا مابه التفاوت در گمرک پرداخت شود یا معاف شوند.

مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت افزود: موضوع قیمت و تامین مواد اولیه در کل صنعت نساجی و پوشاک هر هفته نظارت و رصد می شود. با توجه به شرایط خاص اقتصادی پیش آمده و فروش نقدی پارچه و منسوجات، سرمایه درگردش با اولویت پوشاک در وزارت صمت درحال پیگیری و اجرایی شدن است.

او در ادامه گفت: در جلسه ای که با مدیران تشکل ها داشتیم موضوع کالاهای نهایی از طریق منطقه آزاد حل شده است و ما با ورود پوشاک، کیف و کفش از مناطق آزاد مخالفت کرده ایم.

محرابی گفت: با ابلاغ وزیر ضوابطی برای بازرگان و تولید کننده در نظر گرفته شده و بر اساس چارچوب ثبت سفارش ها باید انجام شود.

مدیرکل صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت با اعلام اینکه از اول هفته جاری عملیات مبارزه با قاچاق پوشاک شروع شده و بابرندهایی قاچاق پوشاک برخورد می شود، افزود: کارگروهی برای ثبت برندها نیز از شنبه آینده فعال خواهد شد.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار