بازدید 11948

زکات طلا

زکات طلا
کد خبر: ۸۳۵۷۴۹
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۰ 21 September 2018

طلا

(مسأله 1896) طلا دو نصاب دارد: نصاب اوّل آن بيست مثقال شرعي است كه هر مثقال آن 18 نخود است، پس وقتي طلا به بيست مثقال شرعي كه پانزده مثقال معمولي1 است برسد، اگر شرايط ديگر را هم كه گفته شد داشته باشد انسان بايد چهل يك آن را كه نُه نخود مي شود2 از بابت زكات بدهد و اگر به اين مقدار نرسد زكات آن واجب نيست3.

نصاب دوم آن (چهار مثقال شرعي است كه 4) سه مثقال معمولي مي شود5 يعني اگر سه مثقال به پانزده مثقال اضافه شود، بايد زكات تمام 18 مثقال را از قرار چهل يك بدهدو اگر كمتر از سه مثقال اضافه شود، فقط بايد زكات 15 مثقال آن را بدهد و زيادي آن زكات ندارد و همچنين است هر چه بالا رود، يعني اگر سه مثقال اضافه شود، بايد زكات تمام آنها را بدهد و اگر كمتر اضافه شود، مقداري كه اضافه شده زكات ندارد.

1- سبحانی: پانزده مثقال صیرفی...

2- نوري: (هر مثقال معمولي 24 نخود است)...

3- وحید: نصاب اوّل آن بیست مثقال شرعى است ، كه هر مثقال آن هیجده نخود است ، كه بنابر مشهور سه ربع مثقال صیرفى ـ معمولی ا ست ، پس وقتى طلا به بیست مثقال شرعى كه پانزده مثقال صیرفى است برسد ، اگر شرایط دیگر را هم كه گذشت داشته باشد ، انسان باید یك چهلم آن را كه نُه نخود مى شود از بابت زكات بدهد ، و اگر به این مقدار نرسد زكات ندارد...

مظاهری: نصاب اول: 15 مثقال معمولى است كه اگر به اين مقدار برسد يك چهلم آن را بايد بدهد و تا به اين مقدار نرسد زكات آن واجب نيست...

4- [قسمت داخل پرانتز در رساله آیت الله مظاهری نیست]

5- وحید: سه مثقال صیرفی –معمولی- است...

سبحانی: سه مثقال صیرفی می شود...

*****

مكارم: مسأله- طلا داراي دو نصاب است:

نصاب اوّل آن بيست مثقال شرعي است كه معادل 15 مثقال معمولي مي باشد، هر گاه به اين مقدار برسد و شرايط ديگر نيز در آن جمع باشد بايد چهل يك آن را (دو و نيم درصد) به عنوان زكات بپردازد و اگر به اين مقدار نرسد زكات ندارد.

نصاب دوم چهار مثقال شرعي است كه 3 مثقال معمولي مي شود، يعني اگر 3 مثقال به پانزده مثقال اضافه شود بايد زكات تمام 18 مثقال را از قرار دو و نيم درصد بدهد و اگر كمتر از 3 مثقال اضافه شود فقط زكات پانزده مثقال واجب است و زيادي آن زكات ندارد، همچنين هر چه بالا رود، يعني اگر 3 مثقال اضافه شود بايد زكات تمام آن را بدهد و اگر كمتر اضافه شود مقدار اضافه زكات ندارد.

زنجاني: مسأله- طلا دو نصاب دارد:

نصاب اوّل: بيست دينار است، اين نصاب بنابر مشهور معادل پانزده مثقال معمولي و تقريباً 1/69 گرم است، ولي ظاهراً وزن دينار بيش از مثقال معمولی بوده لذا نصاب طلا بیشتر از وزن فوق می باشد بنا بر نظر برخی محققان دینار شرعی تقريباً 24/4 گرم و نصاب اوّل طلا تقريباً 7/84 گرم و بنابر نظر برخي ديگر دينار شرعي تقریبا 46/4 گرم و نصاب اول طلا 3/89 گرم می باشد ولی بهتر است که بر طبق قول مشهور عمل شود.

وقتي كه طلا به نصاب اوّل برسد، اگر شرايط ديگر را هم نداشته باشد، انسان بايد يك چهلم (5/2%) آن را از بابت زكات بدهد، و اگر به اين مقدار نرسد، زكات آن واجب نيست.

نصاب دوم: چهار دينار است كه بنابر مشهور 3 مثقال معمولي (تقريباً 8/13گرم) و بنابر قول برخي از محقّقان تقريباً 9/16 گرم و بنابر قول برخي ديگر تقريباً 8/17 گرم مي باشد و اگر چهار دینار به بیست دینار طلا افزوده شود باید زکات تمام 24 دینار را (از قرار ) بدهد. و اگر كمتر از چهار دينار افزوده شود، فقط بايد زكات بيست دينار را بدهد، و زيادي آن زكات ندارد، همچنين است هر چه بالا رود، يعني اگر چهار دينار افزوده شود، بايد زكات تمام آنها را بدهد و اگر كمتر افزوده شود مقدار افزوده شده زكات ندارد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی