بازدید 7393

رها شدن آلوده‌ترین شهر این روز‌های ایران در خاطرات!

همزمان با عاشورای حسینی و در شرایطی که بسیاری از ایرانیان در قالب دسته‌های عزاداری روانه خیابان‌ها می‌شوند و در سوگ شهدای کربلا، عزاداری می‌کنند، در شرق کشورمان آنچنان وضعیت آب و هوایی‌ غالب شده که حتی انجام امور روزمره را نیز غیر ممکن می‌کند، چه برسد به عزاداری.
کد خبر: ۸۳۵۵۷۱
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۸ 21 September 2018

به رغم آنکه حال و هوای برخی مناطق کشورمان در ساعات و روز‌های اخیر بحرانی است، کمتر نشانه‌ای از درک بحران در مسئولان و حتی مردم دیده می‌شود؛ وضعیتی تأسف برانگیز که ظاهرا قرار نیست تغییر کند.

به گزارش «تابناک»؛ همزمان با عاشورای حسینی و در شرایطی که بسیاری از ایرانیان در قالب دسته‌های عزاداری روانه خیابان‌ها می‌شوند و در سوگ شهدای کربلا، عزاداری می‌کنند، در شرق کشورمان آن چنان وضعیت آب و هوایی غالب شده که حتی انجام امور روزمره را نیز غیر ممکن می‌کند، چه برسد به عزاداری.

صحبت درباره مناطقی از جمله زابل است که سرعت وزش باد در محدوده شان به بیش از ۱۰۰ کیلومتر در ساعت رسیده و در نتیجه آن، غلظت گرد و غبار اوج گرفته است؛ وضعیتی که بر اساس گزارش‌های هواشناسی، موجب افت شدید کیفیت هوای شهر‌های شمالی استان سیستان و بلوچستان شده و سلامت مردم را به شدت به مخاطره انداخته است.

به عنوان مثال، غلظت ذرات معلق در هوای زابل از عدد ۲۵۰۰ میکروگرم در متر مکعب فراتر رفته که معنای آن، عبور این آلودگی از ۱۷ برابر حد مجاز است؛ وضعیتی که در پی آن، تنفس برای مردم دشوار شده و علاوه بر آن، میدان دید به شدت کاهش یافته است؛ شرایطی که هرچند بحرانی است، بحرانی به حساب نیامده است.

البته این اوضاع نامطلوب منحصر به زابل نیست، بلکه در دیگر شهر‌های نیمه شمالی استان سیستان و بلوچستان نیز به چشم می‌خورد. وضعیتی که علی ملاشاهی، کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان در تشریحش می‌گوید: براساس تحلیل آخرین نقشه‌های همدیدی و آینده نگری هواشناسی، وزش باد شدید همراه با گرد و خاک تا اواسط وقت یکشنبه در شمال استان سیستان و بلوچستان ادامه دارد.

پیش‌بینی‌ که بر اساس آن، به مردم توصیه می‌شود: با توجه به کاهش کیفیت هوا در منطقه سیستان و همچنین در پی پراکنده شدن ریزگرد‌ها، افراد آسیب پذیر به ویژه بیماران، افراد سالمند و کودکان از رفت و آمد در فضای باز خودداری کنند.

اما آیا جز توصیه به در نیامدن از خانه و تردد نکردن در کوچه و خیابان، کار دیگری لازم نیست؟ کاری همچون تهیه و پخش ماسک‌های تنفسی یا استقرار گروه‌های امدادی در معابر یا اعلام آماده باش به مراکز درمانی؟ اتخاذ تصمیماتی برای کاهش آلودگی هوا در کوتاه مدت یا بلند مدت چه؟ آیا بلعیدن خاک در این مناطق، سرنوشت محتوم این هموطنانمان است؟

به عبارت بهتر، آیا رسیدن آلودگی به ۱۷ برابر حد مجاز، مستلزم اندیشیدن تدابیری ویژه و خاص نیست؟ اگر هست، چرا در شرق کشورمان خبری از این تدابیر نیست؟ از آن مهم تر، آیا نمی‌شود کاری کرد که با افزایش سرعت باد ـ که اتفاقی هر ساله و پر سابقه در سیستان و بلوچستان است ـ آلودگی هوا تا این حد افزایش پیدا نکند و زندگی مردم به مخاطره نیفتد؟

بی شک مقابله با توفان و افت شدید کیفیت هوا در پی آن تا حدودی ممکن است، به ویژه اگر در قالب برنامه‌های بلند مدت اقدام کنیم؛ اقداماتی نظیر توجه به پوشش گیاهی، به کارگیری دیگر روش‌های تثبیت خاک، تلاش برای شکستن سرعت باد به کمک سازه‌های مختلف و.... اقداماتی که اکنون زمان مناسبی است که بررسی کنیم به چه میزان در شهر‌هایی مانند زابل به کار بسته شده اند.

طرح‌هایی که اگر در دستور کار قرار نگرفته باشند، می‌شود بحرانی شدن این روز‌های شهر‌های شرقی کشورمان را نتیجه آن دانست و توقع رسیدگی به قصور‌های صورت گرفته را داشت؛ اما آیا اوضاع شهر‌هایی مانند زابل بحرانی است؟ نیم نگاهی به اخبار حکایت از آن دارد که خیر، نه آلودگی شدید هوای زابل و نه اوضاع و احوال نامساعد دیگر شهر‌های پهناورترین استان کشورمان، بحرانی محسوب نشده اند!

حقیقتی تلخ که نشان می‌دهد چرا تدابیر لازم برای کاهش آلودگی هوا در نتیجه افزایش سرعت باد در دستور کار قرار نگرفته و نمی‌گیرد، چرا کسی بابت قصور در این ماجرا بازخواست و توبیخ نمی‌شود، چرا مخاطبان رسانه ملی، اثری از آثار بحران زیست محیطی سیستان در قاب تلویزیون نمی‌یابند، چرا میزگرد و همایشی به این مقوله اختصاص پیدا نمی‌کند و چرا در قرن بیست و یکم، اوضاع برای برخی هموطنانمان بدتر شده، که بهتر نمی‌شود؟

سلام پرواز
خیرات نان
بلیط اتوبوس
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۴
چه اشکالی داره ؟ در عوض برخی !!! برای رضایت امام حسین ، جوجه کباب نذر می کنند . خدا بزنه پس گردن هر چی ریاکاره .
کسی هم بفکر سیستان نیست.
ولی بترسین
جایی نیست که رضایت مردم را شاهد باشیم.

مسئولین مراقب آینده و نارضایتی ها باشند.

گویی همه چیز عمدی است . کسی نمیخواهد کاری انجام دهد. ایرانی ها را به جان هم انداخته اند. تفرقه بین ملت بیداد میکند. اتحاد و انسجام کشور در خطر است. ما قویتر از شوروی سابق نبوده و نیستیم. دیدید نارضایتی چه بر سر شوروی آورد. تکه تکه شد.
مسئولان بیدار شوید.
بریم سوریه را بسازیم
رها شدن آلوده‌ترین شهر این روز‌های ایران در خاطرات!
شاهد نابودی کامل وطن مون به دست مسئولان بی لیاقت خواهیم بود.
کلا مملکتو ول کردن
تابناک این عبارتت منو کشته:
(همزمان با عاشورای حسینی و در شرایطی که بسیاری از ایرانیان در قالب دسته‌های عزاداری روانه خیابان‌ها می‌شوند و در سوگ شهدای کربلا، عزاداری می‌کنند، در شرق کشورمان آن چنان وضعیت آب و هوایی غالب شده که حتی انجام امور روزمره را نیز غیر ممکن می‌کند، چه برسد به عزاداری.)

کدوم عزاداری؟ مردم که بیشتر از این هیات به اون هیات دنبال آش نذری و قرمه سبزی و جبران کمبود کالری بودن !
. یا ادا بازی تو دسته جات که غوغا میکنه!
پاسخ ها
پرویز
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۳۰
امسال نذری کم بودجبران کالری نشد
اگر رضا خان دشت ناامید که سرچشمه هامون بود را به افغانستان پیش کش نمیکرد آلان وضع سیستان اینجوری نمیشد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۳۰
سرچشمه هامون کو ه های هندوکش کنار کابل است
ممنون تابناک تنها سایت خبری هستی که یادی از مردم مظلوم سیستان هم میکنی.
مسئولين توان انجام هيچ كاري جز حرف زدن رو ندارند و دچار روز مرگي شدند
تابناك جون مسئولين همه كار ميكنن الا وظيفه شون.
يه عده شون درگير مسايل حزبي و جنايي
يه عده دنبال اختلاس
يه عده دنبال رانت و پارتي
نماينده ها هم دنبال انتخابات سال بعد
به عده هم مثل شوراي شهر بابل
يه عده هم دنبال مدرك و درصد جانبازي تا بازنشست نشن
يه عده هم دنبال واردات كالا و چنج دلار
و .....
خوب ببين سرمسئولين چقدر شلوغله
عجب توقعاتی ازاین مسئولین دارید
اینها همان هزینه هایی است که مردم چشمشون کور باید بدن.والله که اگه امروز امام حسین بود در برابر این همه ظلم ساکت نمی نشست.
مسولیین فقط خوب شعارمیدن
مسئولان قدری به فکر این مردم مظلوم باشید.آه مظلومان سریع اثر میکند
بابا چه توقعاتی دارید از مسوولین. این مسوولینی که ما دیده ایم مشکلات کوچیک رو هم نمیتونن مهار کنند چه برسه به بادهای سیستان رو
عوضش امنیت داریم !!!
آیا واقعا جهنم چه شکلی است
احد نشینان تنگه را برای کسب غنایم رها نمی کنند اما از عدم تدارکات دارند می میرند بترسید بر ایران از روزی که احد نشینی وجود نداشته باشد
برای نجات زابل ، زادگاه رستم : افتخارایران ، پهلوان باستان ، مرد حماسه تاریخ کهن ، دشمن کژی وپلشتی ، نژاده آریایی ، نماد دلدادگی به ایران...باید همتی رستم وار کرد...بکوشیم تاسرزمین سیستان را دوبار ه آباد کنیم و طوفان رادرنوردیم ...اینکار به همت همه ایرانیان آزاده که معنی مهاجرت و کویرشدن دیار پهلوانلن را می دانند شدنی است...
سیستان بیش از 2 هزار شهید تقدیم وطن نموده و در حال حاضر نیز روزانه دلاور مردان سیتانی در مرزهای ایران عزیز شهید میشند سبقه تریخی نیز در دفاع از کیان ایران زمین داشته ودارد ودر آینده اگر هر خطری ایران را تهدید کند باز همین سینانیان در خط مقدم خواهند بود ولی حیف و صدحیف که سرز مینی که آبروی ایران زمین بود و تاریخ ایران به آن سرزمین پیوند خورده درارد زیر خروارها ماسه دفن می شود براستی اگر سیستان از نقشه ایران حذف شود ایرانیان چگونه شاهنامه را زیر بغلشان خواهند گرفت
فقط هوا نیست
آب طعم کپک میده افسوس
برچسب منتخب
# ماه رمضان # عید نوروز # جهش تولید با مشارکت مردم # دعای روز هجدهم رمضان # شب قدر