بازدید 1777
یک فعال سیاسی اصلاح طلب مطرح کرد؛

تاکید بر افزایش حضور زنان در کابینه دوازدهم

کد خبر: ۶۶۳۰۱۶
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۶ 02 February 2017


یک فعال سیاسی زن با اشاره به اینکه «فضا برای حضور زنان در دولت دوازدهم خیلی بهتر از گذشته است» گفت: این که مطرح می‌شود زنان می‌توانند جزء رجل سیاسی باشند یعنی این مطالبه زنان شنیده شده و یک گام مثبت رو به جلو است.

به گزارش ایسنا، آذر منصوری صبح امروز در نشست زنان انقلاب اسلامی و مدیریت سیاسی که با حضور محمدرضا عارف در محل بنیاد امید ایرانیان برگزار شد، با اشاره به اینکه «دولت در چند سال گذشته اقدامات خوبی در سپردن مسئولیت ها به زنان داشته است» اظهار کرد: دولت دوازدهم باید 30 درصد وزیران،‌ معاونان، استانداران، فرمانداران و بخشداران را به زنان اختصاص دهد.

وی در ادامه افزود: حضور خانم مولاوردی در هیات دولت یکی از نقاط مثبت دولت یازدهم است، که وی با وجود همه هجمه ها و توهین ها به بهترین شکل اثرگذار بوده است. دولت یازدهم هم در حوزه زنان نمره قبولی گرفته است و لوایحی در معاونت زنان تهیه شد تا مشکلات جامعه زنان را در بلند مدت حل کند. البته در برنامه ششم هم جریان سازی عدالت جنسیتی دیده شده است که معاونت زنان ریاست جمهوری باید این موضوع را دنبال کرده و دولت هم به موضوع سهمیه بندی برای زنان توجه کنند.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «تابوی حضور زنان در کابینه شکسته شده است و دولت یازدهم می توانست چند وزیر زن را به مجلس معرفی کند که این اتفاق نیفتاد» اشاره کرد: دولت بعدی باید مکانیزم اجرایی شدن عدالت جنسیتی را دنبال کند. باید این فرصت در اختیار زنان قرار گیرد تا مسئولیت های مهم را بر عهده بگیرند مگر کسانی که اکنون وزیر، نماینده یا رئیس مجلس هستند از همان ابتدا در این مسئولیت ها حضور داشته‌اند؟ این افراد مرحله به مرحله فرصت داشته اند تا رشد کنند. این فرصت هم باید برای زنان فراهم شود.

منصوری در ادامه افزود: اکنون اشتباهات مدیران یا نمایندگان زن بیشتر از مردان دیده می شود در همین موضوع پلاسکو که بیشترین مسئولیش با شهردار تهران بود، شهردار نمی پذیرد که از مردم عذرخواهی کند. بنابراین این اشکالات در مدیران مرد هم وجود دارد و نباید انتظار داشت که مدیران زن هم بدون هیچ اشکالی باشند.

این فعال سیاسی در بخشی دیگر از اظهارات خود با اشاره به نقش گسترده زنان در شکل گیری انقلاب اسلامی و نگاه مترقی امام خمینی(ره) به حضور زنان گفت: خانم دباغ در هیاتی که از سوی امام به شوروی رفت حضور داشت. اما متاسفانه با وجود توانمندی ها و ظرفیت بالای زنان ایرانی،‌ شاهد شکاف جنسیتی در کشور هستیم. البته دغدغه ما این نیست که یک زن نماینده یا رئیس جمهور شود، دغدغه ما این است که اگر ما دنبال توسعه پایدار و همه جانبه هستیم باید دنبال مشارکت همه آحاد جامعه باشیم که زنان نیز نیمی از جامعه را تشکیل می دهند. اما متاسفانه نگاه امام خمینی(ره) به زن در جمهوری اسلامی جریان سازی نشد.

وی با اشاره به رتبه 139 ایران در موضوع عدالت جنسیتی در جهان تصریح کرد: کشورهایی که شکاف جنسیتی را پر کرده اند، اینگونه عمل کرده اند که 30 درصد از مسئولیت دستگاه های اجرایی خود را در اختیار زنان قرار دادند. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که دلیل دسترسی متفاوت مردان نسبت به زنان در زمینه امکانات مختلف، حتی اگر انتخابات آزاد برگزار شود نه تنها شکاف جنسیتی پر نمی شود، بلکه عمیق تر می شود. بنابراین آنها به سمت تبعیض مثبت و سهمیه بندی برای زنان حرکت کردند و حتی در قانون انتخابات سهمیه 30 درصدی برای زنان در نظر گرفتند.

وی در پایان افزود: از سال 2006 تا سال 2016 رتبه ایران در مساله عدالت جنسیتی کاهش داشته است.

به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست ژاله فرامرزیان رئیس شورای زنان بنیاد امید ایرانیان با بیان اینکه «زنان در پیروزی انقلاب اسلامی و شکل گیری جمهوری اسلامی به میزان قابل توجهی مشارکت داشته اند» گفت: در آن زمان هیچ محدودیتی برای حضور زنان وجود نداشت، اما در ادامه به دلایل متعددی زمینه برای مشارکت زنان همچون اول انقلاب فراهم نشد.

وی در ادامه افزود: زنان امروز کشور ما توانمند، موثر، آموزش دیده و فعال هستند، که باید برای استفاده از این ظرفیت فکری جدی داشت. رویکرد دکتر عارف هم در عمل، موجب حضور و تاثیرگذاری جدی زنان در عرصه مدیریت سیاسی کشور شده است. در انتخابات گذشته سهم 30 درصدی زنان مطرح شد و امیدواریم در انتخابات شوراها هم با مدل مناسب از ظرفیت زنان برای تهیه لیست انتخاباتی استفاده شود.

فرامرزیان در پایان تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم حرکت دوم خود را در انتخاب شوراها آغاز کنیم و دولت دوم آقای روحانی هم تعداد مدیران اجرایی زن را افزایش دهد.

در ادامه این نشست زهرا نژاد بهرام عضو شورای زنان بنیاد امید ایرانیان گفت: در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس چند هزار زن شهید شده اند که از آنها یادی نمی شود، گفت: حاکمیت سیاسی زنان را فراموش کرده است.

وی در ادامه افزود: امروز خطاب به زنان می گویم که زمان دسترسی آنها به قدرت است. زنان در جامعه مدنی موفق بوده اند اما اکنون زمان به دست گرفتن قدرت است. قدرت هم مقوله ای دست یافتنی و بسیار مطلوب است که البته باید ملبس به لباس اخلاق باشد. مهم چگونگی استفاده از قدرت است، زیرا در طول تاریخ ما رهبرانی همچون هیتلر یا  امام خمینی(ره) داشته ایم که از قدرت به اشکال مختلف استفاده کرده اند.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: امروزه مدیران شهری نمی توانند خلاء فاصله شهر نشینی تا شهروندی را پر کنند. شهرنشینی به معنای حضور در فضای شهری بدون احساس تکلیف مداری است، اما شهروندی حق التکلیف را به همراه دارد. نیمی از شهرنشینان و شهروندان ما زنان هستند. این سوال مطرح می شود که زنان چگونه شهری می خواهند؟ بر اساس کار پرسشنامه ای، زنان خواهان شهری امن، فعال، مشارکت جو، دوستدار کودک و سالمند و شهری همراه با فراهم بودن زمینه های اوقات فراغت می خواهند. اما آیا این مطالبات محقق شده است؟

نژاد بهرام در ادامه با بیان اینکه امروز پروژه های شهرهای دوستدار زن اجرا می شود، خاطرنشان کرد: حقوق زن شهروند را چه کسی پرداخت کرده است؟ وقتی از زن شهروند انتظار اجرای تکالیف شهروندی وجود دارد، باید حقوق زن هم اجرا شود. یکی از حقوق زنان قرار گرفتن در معرض انتخاب است.

این عضو شورای زنان بنیاد امید ایرانیان همچنین تصریح کرد: زنان اثبات کرده اند هر جا مسئولیت گرفته اند، موفق عمل کرده اند. حضور در پارلمان های محلی می تواند فرصت خوبی برای یادگیری زنان در جهت پذیرفتن مسئولیت های بعدی باشد. از سویی وقتی میزان مشارکت زنان هم بیشتر شود، اقبال جامعه هم به آنها بیشتر شده و زنان بیشتری هم می توانند در لیست های انتخاباتی قرار بگیرند.

وی در پایان افزود: شهر بدون حضور زن اداره نمی شود، زنان باید با عزم راسختری مسئولیت های شهری را به عهده بگیرند. زنان نباید کنار گود بنشینند و بگویند سهم ما را بدهید، بلکه باید فعالانه در عرصه های اجتماعی و سیاسی و مسئولیت های شهری حضور یابند.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل