بازدید 48236

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا چه تأثیری بر ایران خواهد داشت؟ +ویدیو

برخی تحلیلگران معتقدند، خروج انگلیس که بیش از هرچیز واکنش موافقان خروج به موضوع مهاجران و پناهندگان به ویژه پناهجویان سوری بوده، اتحادیه اروپا را برای حل بحران سوریه و بازگرداندن پناهجویان به کشورشان مصمم تر خواهد کرد. در همین راستاست که اتحادیه اروپا، بیش از پیش خود را نیازمند همکاری و تعامل با ایران برای حل بحران می بیند.
کد خبر: ۶۰۰۳۴۳
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۰ 24 June 2016
خروج انگلیس از اتحادیه اروپا چه تأثیری بر ایران خواهد داشت؟در ارتباط با احتمال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و تأثیرات جهانی آن، الکساندر اشتوب، وزیر مالیه فنلاند با نگرانی شدید گفت: «خروج بریتانیا تمام جهان را تکان خواهد داد و شبیه رکود اقتصادی بانک «لیمن برادرز» در سال 2008، این رویداد نیز جهان را با هرج مرج شدیدی مواجه می کند».

به گزارش «تابناک»، به ‌نظر می‌رسد از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون (بیش از ۷۰ سال) هیچ موضوعی به اهمیت بحث خروج بریتانیا از اتحادیه اروپایی و آثاری که به ‌جای خواهد گذارد، در چارچوب جغرافیای اروپا مطرح نبوده است. موقعیت و سابقه تاریخی این کشور بر اهمیت این بحث می‌افزاید. خروج انگلیس جدای از تبعات اقتصادی تجاری، می‌تواند یک شوک سیاسی و روانی در تحولات اروپایی و جهانی به ‌وجود آورد. همان طور که ورود انگلیس با سروصدای زیادی در یک دهه (نهایتاً در ۱۹۷۳) صورت گرفت، خروج این کشور نیز در چهار سال اخیر با سروصدای زیادی همراه است. این موضوع به یکی از دل‌نگرانی‌های محافل انگلیسی و اروپایی و حتی جهانی مبدل شده است.

شاید این پرسش در ذهن بسیاری باشد که پیامدهای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا برای ایران مهم است و آیا این خروج می تواند مستقیم و غیر مستقیم بر ایران تأثیر داشته باشد؟

در اولین واکنش ها از سوی مقامات و کارشناسان ایرانی، حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور بدون اشاره به چرایی مثبت بودن خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا برای ایران، در توئیتر خود نوشت: «خروج انگلیس از اتحادیه اروپایی، فرصت تاریخی برای ایران است. اتحاديه اروپايي زمان درازي است كه اعتماد مردم اروپا به خود را از دست داده است؛ اين روند جديد سبب قدرت، امنيت و رفاه بيشتر ديگران خواهد شد».

سردار جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح نیز در اظهارنظری متفاوت گفت: «خواسته مردم انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا، «نه» گفتن به ادامه تبعیت دولت نسبت به تحمیل اراده آمریکا به این کشور است. انگلیس باید تاوان سال‌ها استعمارگری و جنایت علیه بشریت را بپردازد. جدا شدن بخش‌هایی از این کشور، کمترین بهایی است که خواهد پرداخت. تنها راه حفظ اتحادیه اروپا، اعلام علنی و عملی استقلال از کاخ سفید است».

با وجود این، برخی کارشناسان اقتصادی بر این باورند، از نظر اقتصادي با تحقق خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، ايران روزهاي خوبي در عرصه اقتصادی ـ حداقل در کوتاه مدت ـ در انتظار نخواهد داشت و شاید از نظر اقتصادی، برگزيت (خروج انگلیس)، بر درآمدهاي دولت ایران تأثیر بگذارد.

در واقع، یکی از پیامدهای برگزیت می تواند سقوط قیمت نفت باشد. سقوط قيمت نفت و احتمال برگشت به سمت 40 دلار حداقل در شش ماهه نخست، می تواند درآمدهاي دولت را در سالي كه بسيار تعيين كننده است با خطر جدي مواجه کند. اين در حالي است كه عمده درآمدهاي نفتي سه ماهه اول سال 95 در سال 94 مورد برداشت و استفاده قرار گرفته و دولت هم اکنون در حال تلاش برای کسب درآمدهای نفتی بیشتر است که در صورت افت قیمت نفت می تواند با چالش هایی مواجه شود.

در همین زمینه، رویترز گزارش داد، قیمت جهانی نفت با اعلام نتیجه نهایی همه پرسی خروج انگلستان از اتحادیه اروپا ـ که به نفع جدایی طلبان تمام شد ـ سقوطی بیش از ۴ درصد را تجربه کرد تا به این ترتیب در تکاپوی اتحادیه برای حفظ چهره متحد خود، بازار را در شوک حاصل از بی خبری آنچه از این پس پیش خواهد آمد، باقی بگذارد. بنابراین، بازار جهانی نفت در شوک حاصل از خبر جدایی انگلستان از اتحادیه اروپا فرو رفته و اگر غبار حاصل از همه این دغدغه ها نیز فرو بنشیند، باز هم قیمت ها به رغم مقدار تقریبی ۵۰ دلار، دستخوش نوسان خواهند بود.

طبق گزارش رویترز، در معاملات امروز صبح، بهای هر بشکه نفت خام آمریکا با ۲.۷۷ دلار کاهش به ۴۷.۳۴ دلار و هر بشکه نفت برنت با ۲.۷۵ دلار کاهش به ۴۸.۱۶ دلار رسید.

نصرت‌الله تاجیک دیپلمات اسبق کشورمان درباره خروج انگلیس از اتحادیه اروپا گفت: «با خروج بریتانیا که یک یا دو سالی زمان خواهد برد، ممکن است آشفتگی اقتصادی پدیدار شود و بهتر است به جای آنکه به سمت نگاه سخت‌افزاری برویم و فکر کنیم استخوان‌بندی اروپا از هم می‌پاشد و این امر یک آشفتگی اقتصادی و سیاسی به دنبال دارد، به نحوه تعاملات تجاری و اقتصادی با اروپا و تأثیرات آن با آسیا و اقتصاد جهان توجه کنیم».

تاجیک گفت: «ما در ایران باید به جای سیاسی ‌دیدن این تحولات، به دنبال تبعات اقتصادی آن باشیم و مدیریت اقتصادی کشور باید تمهیداتی بیندیشد و هرچه زودتر در این باره تصمیم‌گیری کند».

عده ای از کارشناسان نیز بر این باورند که از منظر تجاري (و نه تمام بخش اقتصاد) مي توان به تأثير تضعيف يورو در مناسبات اشاره كرد که برای ايران مسأله مهمی است. ايران موقعيت دوگانه دارد؛ از يك طرف اقتصاد (به جز مباحث نفتي) ایران آنقدر وابسته و بزرگ نيست كه تأثير بپذیرد و از سوی ديگر به دليل ضعف بنيان هاي اقتصادي اش  نسبت به اقتصادهاي قدرتمند نیز می تواند بيشتر در معرض خطر باشد.

از سوی دیگر، با توجه به بازگشت ایران به بازار جهاني و ورودش  به این بازارها از طریق مجاری اتحادیه اروپا بعد از توافق هسته ای، بی ثباتی و بحران اقتصادی و سیاسی در اتحادیه می تواند تأثیرات زیادی بر ایران و به ویژه در زمینه تمایل شرکت ها و بانک های اروپایی برای سرمایه گذاری در ایران داشته باشد.

در زمینه تأثیرات سیاسی و اهمیت آن برای ایران نیز باید گفت، برگزیت بر بحران های خاورمیانه ای و به ویژه بحران سوریه تأثیر خواهد گذاشت. در واقع، یکی از تبعات منفی خروج انگلیس، سیاست خارجی است که خطراتی برای این کشور و اتحادیه اروپا به همراه دارد. بدون اقدامات مشترک اروپایی ها در چارچوب اتحادیه اروپا، حل بحران های مختلف جهانی از جمله مسأله سوریه سخت تر می شود.

برخی تحلیلگران نیز معتقدند، خروج انگلیس که بیش از هر چیز، واکنش موافقان خروج به موضوع مهاجران و پناهندگان به ویژه پناهجویان سوری بوده، اتحادیه اروپا را برای حل بحران سوریه و بازگرداندن پناهجویان به کشورشان مصمم تر خواهد کرد. در همین راستاست که اتحادیه اروپا بیش از پیش خود را نیازمند همکاری و تعامل با ایران برای حل بحران می بیند.

در یک تحلیل بدبینانه نیز ممکن است اتحادیه اروپا اگر به این نتیجه برسد که بحران سوریه از طریق راه حل های سیاسی ـ دیپلماتیک حل و فصل نمی شود، با همکاری ناتو اقدام نظامی در سوریه انجام دهد. در واقع، مطابق این تحلیل بدبینانه، اتحادیه اروپا بعد از خروج انگلیس ـ که یکی از دلایل آن، مخالفت با موضوع پناهجویان بوده و در سایر کشورهای عضو اتحادیه این دیدگاه ضدپناهجویان وجود دارد ـ تلاش خواهد کرد، بحران سوریه را با هر ابزاری برای بازگرداندن مهاجران به کشورشان پایان دهد؛ موضوعی که در صورت تحقق می تواند بر ایران و محیط امنیتی ایران تأثیرات مستقیمی داشته باشد.

در نهایت، به لحاظ سیاسی برخی معتقدند این تصمیم سبب تقویت محور شرق شده و موجب تقویت قدرت چانه زنی ایران شود. البته نباید در ابعاد آن بزرگ نمایی کرد. جایگاه ایران بهبود پیدا خواهد کرد؛ اما این یک فرصت تاریخی برای ایران نیست، چون اثراتش بر ما کوچک تر از آن چیزی است که بعضا تصور می شود. البته درگیر شدن قدرت های بزرگ با مسائل و مشکلات متعدد جدید ناشی از این جدایی که احتمالاً به جدایی های دیگر دامن خواهد زد، امکان یکپارچگی و تمرکز آن ها بر ایران را کمرنگ تر خواهد کرد.

تحلیل شبکه خبر درباره تأثیر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر ایران را در ویدیو «تابناک» ببینید:

تعداد بازدید : 206
دانلود
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۶
انتشار یافته: ۱۹
این استعمار گر شیطان به درک واصل شود.چه قدر به کشور های مظلوم ظلم کرده پدر سوخته.
با سلام
مسئولین محترم تابناک چرا بنده نمی تونم مثبت و ومنفی بدم به نظرات و چرا نمیتونم لایک پائین خبر رو بزنم؟
آیا مشکل از سیستم منه و یا باید جائی ثبت نام کنم؟
ممنون میشم اگه برای برطرف شدن مشکل کمک بفرمائید.
برای ما هیچ فرقی نمیکنه...
تضعیف اتحادیه اروپا برای ایران که تخم مرغ ها رو تو سبد شکاف اتحادیه با امریکا گذاشته فکر نکنم مثبت باشه
کدامیک از این آقایان تحلیگر قبلا پیش بینی می کرد که طلا گران و نفت ارزان می شود.
نه برجام نه برگزیت نه .... هیچکدام نمی توانند بلایی که دولت قبل بر سر ایران آورد را به این زودی ها خنثی کنند . مگر خدا به دادمان برسد .
کاهش قیمت نفت عربستان رو هم با مشکل مواجه میکنه.
این تحلیل بدبینانه در خصوص حمله نظامی به سوریه، با توجه به تحولات امریکاقوت میگیرد
1- نمیدانم کلمه برگزیت را نویسنده مقاله بکار گرفته است و یا اظهار نظر کننده ها ، در هر حال کار بسیار ناپسندی است . همان خروج بریتانیا رساتر بود
2- انگلیسی ها در طول تاریخ خود نشان داده اند که جز یه منافع ملی خود به چیز دیگری فکر نمیکنند . بطور قطع این وضعیت برایش بهتر است . اما در رابطه با ایران ، بعد از توافق هسته ای بازار بزرگ ایران برای اروپائیان بسیار وسوسه انگیز است . اما هر عضوی از اتحادیه اروپا که بخواهد وارد داد و ستد با ایران بشود بقیه سهم خواهی مینمایند. با این کار انگلیس خود را از این قید و بند آزاد کرد.
اما اینکه آیا به نفع ما خواهد بود یا خیر ، بستگی دارد به اینکه منافع ملی برایمان چقدر مهم باشد
بنظر من برای ایران خوبه،چون اگه انگلستان ازاین به بعد اگه بخواد باایران روابط خوبی داشته باشه دیگه تحریم های اتحادیه اروپا براش مانع نیس اگه هم که بخواد بدجنسی کنه مستقیما نمیتونه تو اتحادیه اروپا علیه ایران عمل کنه
خروج یا عدم خروج انکلیس میتواند کشور ما را تحت تاثیر قرار دهد
این بازی است انگلیس از اتحادیه خارج نمی شود. این رای لازم الاجرا نیست!
تحلیلی غلط و ناکارآمد
واقعا اینا چه کارشناسی هستند که نمتوانند تشخیص دهند که هرچه اختلاف و تجزیه متوجه اتحادیه اروپا شود ، به نفع ایران است. اتفاقا این مثل حکایت از آب گل الود ماهی گرفتن است . وبه زبان ساده ، هرچه بین دشمنان ما تفرقه باشد ، ماراحتتر نفس خواهیم کشید .
انگار روند تقسیم انگلیس زودتر از عراق داره اتفاق می افته!!!
کاش روزی هم در ایرزان نسبت به حضور اتباع خارجی رفراندومی صورت بگیرد . یکی از مهمترین عوامل بیکاری در ایران حضور اتباع خارجی است .
بسم رب شهدا و صدیقین؛
ما فقط باید با حزب الله لبنان رابطه داشته باشیم.
یا زهرا.
انشاالله که الله نابود کنه انگلستان را ، آنها به گفته خودشان عامل بوجود آمدن اسراعیل ملعون و داعش و تفرقه بین کشورها و کشتار میلیونها بی گناه در طول تاریخ هستند.
انشاالله که الله نابود کنه انگلستان را بزودی و انتقام خون همه را از آنها بگیرد.
چرا نمیشه دانلودش کرد با تشکر
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل