بازدید 14465

بازی «هفت‌سنگ» با بیت‌المال

اما و اگر‌های روزهای اخیر درباره کپی‌برداری مجموعه هفت‌سنگ از سریال امریکایی خانواده مدرن، باعث شده که روز گذشته نایب رئیس شورای نظارت،خبر از دستور بررسی ویژه محتوای سریال «هفت سنگ» در شورای نظارت بدهد.
کد خبر: ۴۱۳۷۵۹
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۲ 06 July 2014
اما و اگر‌های روزهای اخیر درباره کپی‌برداری مجموعه هفت‌سنگ از سریال امریکایی خانواده مدرن، باعث شده که روز گذشته نایب رئیس شورای نظارت،خبر از دستور بررسی ویژه محتوای سریال «هفت سنگ» در شورای نظارت بدهد.

«جوان» در ادامه نوشت: دکتر سیدرمضان شجاعی کیاسری در خصوص مطرح شدن موضوع سریال «هفت سنگ» در جلسه روز گذشته اعضای شورا گفت: طبق بررسی‌ها، داستان این سریال کپی‌برداری شده از یک اثر امریکایی به نام خانواده مدرن (Modern Family) است که برای پخش در تلویزیون بازنویسی شده است. طبق اعلام پایگاه شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما، اعضای شورا الگوبرداری از سریالی که توسط کشوری تولید می‌شود که از لحاظ فرهنگی تفاوت بسیاری با کشور ما دارد را مناسب ندانسته در حالی که اعضای شورا مخالفتی با الگوبرداری‌های شکلی و ساختاری مناسب در جهت بالا بردن کیفیت و جذب مخاطب ندارند ولی اگر این الگوبرداری از لحاظ محتوایی صورت پذیرد به دلیل مغایرت فرهنگی خلاف ضوابط، اهداف و معیارهای رسانه ملی است. به بهانه حاشیه‌های سریال «هفت سنگ» نگاهی داشته‌ایم به سریال‌های‌ ماه رمضان امسال که همزمانی با مسابقات فوتبال یکی از مهم‌تری مؤلفه‌هایشان است.

بازی هفت‌سنگ با پول بیت‌المال

جبار آذین، منتقد سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با «جوان» با بیان اینکه عملکرد تلویزیون در رمضان امسال را چندان مثبت ارزیابی نمی‌کند، می‌گوید: رسانه ملی در ماه مبارک رمضان امسال سربلند و توانا و در حد امکانات و ملزومات خود ظاهر نشد و ضعف‌ها و اشکالات مفرط و دل‌آزار برنامه‌ها نشان داد هنوز هم آشفتگی و نابسامانی در فضای آن مستولی است. این اوضاع همچنین نمایشگر آن است که برنامه‌سازان حرفه‌ای و متخصصان در تلویزیون در جایگاه شایسته خود قرار ندارند و این روزها، هرکس با هر ترفند و شعبده‌ای می‌تواند صدا و سیما را بازی دهد، همان گونه که عده‌ای که از قضا پیشینه بدی در عرصه تولید فیلم و مجموعه نداشتند، به تأسی از بی‌هنران و سوداگران، بودجه و امکانات بیت‌المال آنها را به بازی هفت‌سنگ کشیده است.

هفت‌سنگ کپی سریال خارجی خانواده مدرن است و نشانگر کلاه گشادی است که سنگ‌سازان بر سر بودجه تلویزیون گذاشته‌اند و سیمای میلیون‌ها بیننده شبکه سه را با سریالی بدلی و تقلبی سنگ‌باران کردند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه آیا کسی در صدا ‌و سیما نبود هشدار دهد که هفت‌سنگ نعل به نعل، نما به نما، چرک‌نویس یک سریال خارجی است، ادامه داد: اگر هم ماجرای کپی‌کاری از پیش مشخص بوده و آگاهانه انجام شده است، اتفاق بسیار اسفناکی اتفاق افتاده که در هر حال این اقدام هر توجیهی داشته باشد نمی‌تواند پاسخگوی اعتبار و بودجه هدر رفته بیت‌المال و صدا و سیما باشد. آذین با اشاره به اینکه سریال فاخته شبکه دو، مجموعه متوسطی است که به مضامین ارزشی و خانوادگی و اجتماعی اشاره دارد، تأکید می‌کند: مدینه به دلیل قصه مؤلف، فیلمنامه محکم، شخصیت‌پردازی‌های قوی و بازی‌های خوب بازیگرانش به ویژه پریوش نظریه، شبنم مقدمی، مهدی سلطانی و مهرداد صادقیان، تصویر‌برداری مناسب و کارگردانی حرفه‌ای با نادیده گرفتن ایرادهایش، مانع از آن شد که مردم، تلویزیون‌های خود را خاموش کنند و به کل امیدشان را به رسانه ملی از کف بدهند.

جای خالی سریال‌های مناسبتی!

وی با اشاره به اینکه امسال هم جای سریال‌هایی موسوم به معناگرا و ماورایی حرفه‌ای و کارشناسی شده در شبکه‌ها خالی بود، تصریح می‌کند: برنامه‌های روتین و هر ساله این ایام، بر مدار تکرار تولید و ارائه شدند و از نوآوری و خلاقیت در آنها خبری نبود و قالب و محتوای جدیدی نداشتند و برنامه‌های ترکیبی، مجری محور و اجتماعی و در این میان تنها ماه عسل، 90، ضیافت و سلوک الهی بیشتر از بقیه برنامه‌های تکراری، بیننده داشته‌اند و مجموعه خوب شاید برای شما هم اتفاق بیفتد، رمضان امسال به پخش تولیدات سال 91 خود بسنده کرد و کم‌کاری تولید‌کنندگان و برنامه‌سازان شبکه تهران را به رخ کشید.

جام‌جهانی سریال‌ها را کم‌رنگ کرده است

طهماسب صلح‌جو، دیگر منتقد رسانه هم در گفت‌وگو با «جوان» در خصوص سریال‌های امسال رسانه ملی اظهار می‌کند: امسال سریال‌های ماه رمضانی با مسابقات جام جهانی فوتبال همزمان شد و برگزاری این رقابت از یک سو و حضور تیم ملی فوتبال ایران در این جام از سوی دیگر باعث شد که توجه مخاطبان رسانه ملی به تماشای مسابقات فوتبال جلب شود.

وی در خصوص کاهش تعداد سریال‌های پس از افطار امسال ادامه داد: کم بودن سریال‌های رمضانی، فرصتی است برای جلوه‌گری سریال‌های موجود و در کنار سریال‌ها، برنامه ماه عسل هم مانند سال‌های گذشته مخاطبان خود را جذب کرده است و با مهمان‌های خاصی که دعوت می‌کند، اقبال مردم را هم به دنبال دارد و به هر رو باید منتظر ماند و دید آیا سریال‌های ماه رمضان امسال در هفته‌های باقی‌مانده از ماه رمضان می‌توانند تلافی رکود هفته اول را در بیاورند یا نه.

سریال‌های امسال بر سر زبان‌ها نیفتاده است

حسین سلطان محمدی، منتقد رسانه هم در گفت‌وگو با جوان با اشاره به اینکه سریال‌های رمضانی امسال رسانه ملی، شروع خوبی نداشته‌اند، اظهار می‌کند: سریال شبکه دو، به دلیل زمان غیر متعارف پخشش در ساعت 19 دیده نشده است و همزمانی این سریال با ماه عسل باعث می‌شود که مردم ماه عسل را انتخاب کنند.

وی در ادامه در خصوص سریال رمضانی شبکه سه تأکید می‌کند: سریال «هفت سنگ» در قسمت ابتدایی نتوانست مخاطب را چندان جذب کند و پس از آن هم حواشی کپی بودنش، اسم این سریال را بر زبان‌ها انداخت.

سلطان محمدی با اشاره به مدینه سیروس مقدم خاطر نشان کرد: مدینه هم هیچ مناسبتی با رمضان ندارد و در خصوص کشمش‌های جوانان در قشر مرفه است. به طور کلی سریال‌های امسال رسانه ملی نه بر سر زبان مردم افتاده و نه توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است.

وی در خصوص مناسبتی نبودن سریال‌های ماه رمضان امسال بیان می‌کند: الگوی چند سال اخیر، همه را به نوع خاصی از برنامه‌سازی عادت داده بود که پیام‌های دینی و اخلاقی را با غلظت بیشتری بیان می‌کرد، اما در سریال‌های امسال، مسائل اخلاقی و دینی، زیرپوستی‌تر بیان شده است.

تقلید از سریال امریکایی توجیهی ندارد

وی با اشاره به اینکه کارگردانان مجموعه‌های مناسبتی، تنوع چندانی ندارند، اظهار می‌دارد: باید کارگردانان جدید و کار بلد هم وارد عرصه سریال‌سازی شوند و همه سریال‌ها تنها در دست عده‌ای خاص از کارگردانان قرار نگیرد.

منوچهر اکبرلو، منتقد و کارشناس با اشاره به اینکه سیاست‌های مدونی برای سریال‌های مناسبتی از جمله ماه مبارک در شبکه‌های مختلف وجود ندارد، به «جوان» می‌گوید: به این ترتیب می‌توان گفت که سریال‌های موجود می‌توانند در هر زمان دیگری در طول سال نیز به نمایش در آیند، البته من شخصاً با ساخت برنامه‌های مناسبتی مخالف هستم چون بر این باورم که مثلاً پرداختن به موضوعات اخلاقی یا تشویق به نیکوکاری نباید به ماه مبارک محدود شود و در تمام فعالیت‌های سالانه تلویزیون برای پرداختن به این موضوعات باید جا باشد.

اکبرلو در پایان خاطر نشان کرد: دیگر سریال رمضانی امسال، مدینه است با همان سبک مجموعه‌سازی سیروس مقدم. به باور من حُسن سیروس مقدم آن است که به قصه‌گویی اهمیت بیشتری می‌دهد، در نتیجه برای مخاطب ایرانی، پیگیری ساخته‌های او جذاب‌تر است، گرچه تأکید زیاد او بر مشکلات و بدبختی‌ها در مجموع در دراز مدت، تأثیر منفی بر روحیه مخاطب او می‌گذارد و از طرف دیگر زمان پخش این سریال پس از افطار است و مخاطب توقع دارد که هنگام نشستن جلو تلویزیون انرژی بگیرد و شاد باشد اما مدینه این انتظار مخاطب را برآورده نمی‌کند.

کارشناسان و منتقدان رسانه در حالی در گفت‌وگو با «جوان»، از کم‌رنگ بودن سریال‌های رمضان امسال می‌گویند که هفت سنگ، سریال رمضانی شبکه سوم سیما که در رقابت با شمعدونی توانست آنتن رمضانی را به خود اختصاص دهد، این روزها یکی از مهم‌ترین محل‌های بحث اهالی رسانه است. در این میان اما با توجه به اینکه تا پایان ماه رمضان مدت زیادی باقی نمانده است، برای یافتن جمع‌بندی مناسب باید تا پایان ماه مبارک رمضان و اتمام پخش سریال‌ها منتظر ماند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۹
انتشار یافته: ۴۱
نکنه می خواهید جلو پخش این سریال را بگیرید؟
بی مایه ترین و بی هرچی دوست دارید بگید فیلم اگه بشه اسمشو فیلم گذاشت تا سن خودم یاد میدم همینه اصلا هدفش چی بوده در این ماه رمضونی از در بری گفتنها در این فیلم حیف وقت بری سوسک دشتشویی بکشی بهتره تا نگاه این فیلم کنی تیکه نندازیا واقعا حیف وقت
نگران نباشید !
چند روز دیگر گزارشگران صدا و سیما به میان مردم رفته و ضمن تهیه گزارش ، از رضایتمندی صد در صدی تمام پرسشگران نسبت به سریال های ماه مبارک رمضان و افزایش کیفیت آن نسبت به سالهای قبل ، گزارش به خورد خلق الله می دهند !!
من نوعی که ماهواره ندارم ولی این سریال بسیار آموزنده وجالب است واگر هم کپی باشد باز ایرادی در اصل آموزنده بودن آن نیست
پاسخ ها
امین
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۵
شاید از نظر شما ایراد نداشته باشه اما از نظر اخلاقی ایراد داره، پول بیت المال را به عنوان نویسندگی گرفتن و کپی کاری اشکال داره
اتفاقا سريال هفت سنگ بسيار با مزه و اموزنده است.
همه شاهد هستيم كه اكثر عوامل سازنده فيلم‌ها و سريال‌ها تا كنون موفق به جذب آنچناني مخاطب نبوده‌اند و محتواي كليه سريال‌ها، كليشه‌اي و از چند موضوع انگشت‌شما خارج نبوده‌اند يا مربوط به خانواده‌هاي مرفه و يا موضوعات غمبار و احساسي و عاشقي... در اين شرايط است كه فضا براي طرح موضوعات جديد و بكر مهياست. به نظر اينجانب گرفتن ايده (نه كپي برداري) از سريال‌هاي خارجي و بومي سازي و متناسب سازي آن با فرهنگ اصيل ايراني چيز بدي نيست.
اتفاقا امسال كيفيت برنامه ها خيلي بهتر شده و از يك حالت توهمي دراومده
هفت سنگ هم انصافا خيلي قشنگه
صدا سیما به خاطر سیاستهای غلط و از دست دادن صاحبنظران در زمینه کارگردانی و فیلمنامه نویسی و جذب افراد بیسواد دراین زمینه نتنها ماهواره را رواج داده بلکه باعث اتفاقهای اینچنینی هم شده
الآن من میخوام بفهمم : سرزمین کهن باید توقیف می شد یا این سریال آبکی؟!
کجاش شبیه خانواده مدرن
برو بابا دیگه شورشو درآوردی. تابناک این سایت خبری خودت هم کپیه. خودت هم کپی هستی لامصب
آیا دیدن یک فیلم خانواده محور با مضامین اخلاقی به جای یک فیلم تخیلی و خرافاتی اشکالی دارد که اینقدر ایراد می گیرید؟ آیا یک سریال به مشکلات و اختلافات درون خانواده در این ماه بپردازد هرچند گرفته شده از نسخه آمریکایی گناه است؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۵
گرفته نشده، سکانس به سکانس کپی شده است
صدا و سیما تلاش بیهوده می کنه مردم فوتبال و والیبال می بینند تازه وقتی سانسور تماشاچی ها هم زیاذ میشه آنتن ها می چرخه به سمت شبکه های خارجی .بهترین سریالش که مدینه است جز غم و غصه چیزی نیست
پراید کپی نیست؟ سمند کپی نیست؟ کدوم خودرومون اوریجینال ایرانیه؟ فیلم های سینماییمون همه کپین. حالا نمی دونم چرا گیر دادی به این سریال. حداقل واسه 5 دقیقه هم که شده تو این اوضاع داغون اقتصادی و گرونی لبخند به لبامون میشینه. خداییش حتی اگر کپی هم باشه خیلی سرتر از مدینه هستش که آخرش از همین الان معلومه. تابناک گیر نده بزار دو تا سریال خوب هم ما ماهواره ندارها ببینیم. اینکه شما این سریال رو قبلا دیدی مشکل خودته. اصلا واسه چی ماهواره نگاه میکنی
پاسخ ها
رضا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۵
یعنی سریال های ضد فرهنگی gm خوبه ؟ که شما ماهواره نداری‌؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۵
خیر کپی نستند. کاملا با همکاری و تحت لیسانس تولید شدند. معنی کپی رو نمیدونید اینگار !
خسرو خان
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۵
آی گفتی .لایک داری جیگر!!!!
همه چیزمان به همه چیزمان می خورد
چرا انقدر روی این سریال کلید می کنید؟؟؟؟ خیلی ها از دیدن این سریال لذت می برن ؟؟؟ الان پول بیت المال براتون اهمیت پیدا کرده؟؟؟؟؟ اون همه آقازاده دارن پول بیت المال و میخورن کسی هم ککش نمیگزه بعد روی یه سریال این همه پافشاری؟؟ اگر اینقدر براتون بیت المال مهم بود اون روی مهریه خانم بازیگر با شوهر آقازادشون کلید می کردید که اون 22 میلیارد ارثیه پدریش بوده؟؟؟؟
کاملا مشخصه این سریال در جهت تخریب چهره خانواده هاست و بار اخلاقی هم ندارد و بسیار ضعیف هست و با اعتقادات و ارزشهای خانوادگی ما در تعارض است /
واقعا حیف وقت و پولمون(یادتون نره بیت المال، پول شما مردم شریفه) که باید پای یه همچین سریالهای آبکی و بی محتوایی ریخته بشه که آقایون حتی سواد و زحمت نوشتن یه سناریوی بکر هم توش نداشته باشن،آخه چجوری میذران هرکی از راه بیاد بشه کارگردان ؟؟!!!
دوست عزيز اينهايي كه براي عدم پخش سريالهاي اين سبكي ، اينجوري سينه چاك مي كنند،خودشون و...ته اين مدل سريال هاي خارجي را دراوردندواستفاده بهينه كرده اند.وبه مردم پند ميدن.......
تابناک جون تو نزار به این فیلم که به من و شوهرم یک نکاتی را یاداوری کرد که در حفظ و استحکام خانوادمون مهم بود گیر بدن....به قول دوستمون چه اشکالی داره کپی باشه ولی بومی شده باشه!!!!
فكرش رو بكن با او تكيه كلام قسمت اول دوستم (آقا)!
يعني اينقدر جامعه به اين سمت رفته كه مردي همسر داره بايد با اين لفظ صحبت كنه؟
تو ماه رمضان و دزدی آشکار
من كار به كپي بودن يا نبودن و يا علت گير دادن تابناك به اين سريال ندارم ولي اين يك واقعيتيه كه اين سريال يك فيلم بي محتوا و عمر تلف كنه!بدترين جاي اين داستان اينه كه فكر كنند مردم نميفهمند و هرچي بسازن مردم به به و چه چه ميكنن البته من اقاي ضرغامي رو هم مقصر ميدونم كه هميشه از اين سريال ها حتي ضعيف تقدير ميكنن و به جاي تذكر ،تشويق ميكنه و بقيه فكر ميكنن هرچي بسازن تقدير ميشه.
سلام
من بسیاری از سریال ها که در گذشته پخش شده اند دیده ام که از سریال های خارجی ویا به نوعی از آنان اقتباس گرفته اند هیچی نشده چرا فقط هفت سنگ خواهشند تحقیق کنید
یکی از مشکلات اصلی و همیشگی سینما و خصوصا سریال های تلویزیونی ما ضعف فیلنامه نویسی بوده، در حالیکه در سریال های آمریکایی دقیقا نقطه قوت و پی اصلی سریال است و بعد با بازی های خوب و سایر مسایل تکنیکی منجر به یک سریال جذاب می شود
اگرچه واقعا این مورد کپی سازی بدون خلاقیت است نه حتی بومی سازی، اما نکته جالب این است که باز بخاطر آن فیلمنامه خوب اوریژینال اصلی که حتی با فرهنگ ما چندان همخوانی ندارد، باز موجب شده این سرال جذاب ترین و پر بیننده ترین سریال ماه رمضان شود
فقط امیدوارم این نظرهایی که دوستان در حمایت از این سریال آبکی نوشتند خودجوش باشند!!!!
با توجه به اینکه انصافا سریال خوب و آموزنده ای هست امیدوارم مابقی سریال های آمریکایی هم کپی و پخش بشه.
به خدا خسته شدیم اینقد مضامین کلیشه ای و تلخ و توهمی دیدیم در سالهای گذشته
سلام- آمریکا نشان داده که در ساخت فیلمهای با مفهوم اجتماعی و خانواده هم حرف اول را می زند لذا جذب مخاطب هم دارد.
اصولا در کار هنر تقلید امری مذموم است چون هنر یک نوع آفرینش است. بنظرم هیچکسی دیگه حوصله فکر کردن و خلق اثار هنری نداره.
خیلی هم فیلم قشنگیه حتی اگر کپی باشه
تمام زندگی ما اصلی است و فقط این سریال است که کپی است هر روز دارید از این سریال نقد مینویسید که کپی است . که ای کاش این سریال کپی در طول سال هم پخش شود چرا که زندگی ارام و روابط خانوادگی صحیح را نشان میدهد . شاید با همین کپی برداری ها اساس خانواده هایمان کمی محکم تر شود .
جالب ترین نکته اینه که توی تیتراژ مینویسه "نویسنده"
حداقل به احترام نویسنگان امریکایی می نوشت "مترجم"
1-مدرن فامیلی تو ماهواره نیست.
2-کپی در این حد دزدی است.
3-کمدی مهران مدیری عطاران و... بخواه نه کمدی دزدی که به فرهنگ ما ربطی نداره.
من که دیگه کلا این رسانه میلی رو گداشتم کنار و برنامه هاشو نگاه نمی کنم. مگر برنامه عادل و
ظاهرا عوامل سریال و مسئولین صدا و سیما دربخش نظرات این صفحه حضوری فعال دارن . بعله مثل همیشه آقایون درست می گن . این سریال خیلی آموزنده است . البته به کشورهای دیگر تا آموزش بدهد چطور در ایران می توان قانون کپی رایت را زیر پا گذاشت و تازه افتخار هم کرد .
بابا بسه ديگه 4 قسمت پخش شده 10 تا مقاله در راستاي كوبيدن سرياله نوشتين. اوني كه قرار بود بفهمه فهميد.
يعني نو بخش فرهنگي دغدغه ديگه اي به جز اين ندارين!!؟؟؟
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها