بازدید 23805
این تلنگر را جدی بگیریم؛

رتبه دوم ایرانیان در افشای اطلاعات شخصی در فیس‌بوک

فارغ از دسته دوم و سوم که گویا به ارزشمندی اطلاعات آگاهند و پیرو آن، می‌دانند ‌عرضه رایگان آن، بهترین کمک به کسانی است که جویای دریافت آن هستند، برای توجیه دسته نخست‌ (‌مخالفان به‌کارگیری اطلاعات افراد برای رسیدن به اطلاعاتی خاص) می‌توان پرسش‌نامه‌هایی را به یاد آورد که در مطالعات میدانی، نقش بسزایی داشته و برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، شیوه‌ای شناخته شده است.
کد خبر: ۳۸۵۱۴۷
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۳۶ 09 March 2014
نه می‌خواهیم ‌از بدی‌ها و خوبی‌های این شبکه اجتماعی سخن بگوییم و نه منظورمان پند و نصیحت است؛ تنها می‌خواهیم از آماری سخن بگوییم که معانی بسیاری در پس آن نهفته؛ اما چون تاکنون ‌مبنا بیشتر بر انکار فیس‌بوک و گرایش هم‌وطنانمان به آن قرار گرفته، ناشنیده مانده است.

به گزارش «تابناک»، بر پایه نتایج تحقیقات‌ درباره کاربران بزرگترین شبکه اجتماعی مجازی جهان، ایرانیان پس از اعراب، بیشترین افشای اطلاعات خصوصی در این شبکه را ‌از آن خود کرده‌اند، حال آنکه آمریکایی‌ها کمترین میزان افشای اطلاعات شخصی در این شبکه اجتماعی را دارند.

با نیم نگاهی به این رتبه ایرانیان و قیاس آن با جایگاه مردمان سرزمین زادگاه فیس‌بوک در افشای اطلاعات شخصی، درخواهیم یافت که ناآگاهی می‌تواند نقش بسزایی در رقم خوردن این آمار داشته باشد که خود برگرفته از عوامل متعدد دیگری مانند ‌تسلط نداشتن به زبان انگلیسی، نداشتن دانش درباره دنیای مجازی، ناآگاهی از سوءاستفاده‌هایی که شاید با درز اطلاعات رخ دهد و... باشد.

به عبارت بهتر، بیشتر ما‌ نمی‌دانیم که مطالب و تصاویری که در دنیای مجازی منتشر می‌کنیم، ممکن است گاه تا پایان عمر گریبانمان را رها نکند. نمی‌دانیم ‌اطلاعاتی که در یک سایت بارگذاری می‌کنیم، شاید به دست نا اهلان بیفتد، نمی‌دانیم که فیس‌بوک و اصولا هر سایت پر طرفدار دیگری ممکن است آنقدر قابل اعتماد نباشد که خود را کامل برایش افشا کنیم و... .

این در حالی است که تا پای درز اطلاعات و افشای اطلاعات شخصی کاربران به میان می‌آید، برخی سریع موضع گرفته و از این دید به ماجرا می‌نگرند که «مگر چه اشکالی دارد؟!» البته پاسخ به این پرسش هم سخت است و هم آسان؛ سخت است از این روی که عمق ناآگاهی افراد را نشان می‌دهد و برای همین، قانع کردن این دست افراد دشوار به نظر می‌رسد و ساده است به این دلیل که همین افراد در برخورد با افراد اجتماع گاه حتی دوست ندارند نام و نام خانوادگی خود را کامل بیان کنند، چراکه ارائه چنین اطلاعاتی را به بیگانگان به کل غیرضروری می‌دانند!

رتبه دوم ایرانیان در افشای اطلاعات شخصی در فیسبوک

البته در دنیای مجازی و به ویژه در شبکه‌های اجتماعی ماجرا متفاوت است. از این روی که قرار است اطلاعاتی که ما بارگذاری می‌کنیم، مبنای یافتن دوستان و آشنایان قدیم و جدیدمان باشد و ما را به دنیایی از گذشته‌های دور ببرد و با حال و روز امروز همدیگر آشنایمان کند؛ البته برای برخی نیز قرار است نقش دنیای وبلاگ را داشته باشد که مخاطب یافتن در آن بسیار بسیار دشوارتر از یافتن چشم خوانا (به جای گوش شنوا) در دنیای مجازی است.

تا اینجای کار چه بسا ارائه اطلاعات ضروری هم به نظر می‌رسد؛ اما آیا نمی‌توان در این راه به اندک اطلاعات مورد نیاز برای یافتن دوستان بسنده کرد و کار را بعضا به انتشار تصاویر بسیار شخصی نکشاند؟ آیا ممکن نیست روزی از انتشار تصاویر و ذهنیات امروزمان پشیمان شویم و به این بیندیشیم که شاید دنیای اینترنت مثل فایل ورد کنترل+زد نداشته باشد؟

اکنون بیایید از دید دیگری به ماجرا نگاه کنیم. از نگاه مخالفان فیسبوک، که از قضا شمارشان در داخل و خارج کشور کم نیست، ولی سخن بیشترشان همسان به نظر می‌رسد و بیشتر آنان مدعی‌اند که امثال فیس‌بوک کارکردهای دو گانه دارند؛ آنانی که می‌گویند فیس‌بوک اطلاعات کاربرانش را برای تحلیل های خاص به کار گرفته و در اصلاح فنی، داده‌ها (دیتاها) را برای رسیدن به‌ آگاهی‌های خاص (Information، Intelligence) مورد استفاده قرار می‌دهد.

اگر از این زاویه به ماجرا بنگریم و در تفسیر اینکه این پروسه به چه کاری خواهد آمد، در‌نمانیم، چند حالت خواهد داشت: نخست اینکه با این سخن (منظور به‌کارگیری دیتا برای رسیدن به آگاهی یا اطلاعات خاص) مخالفیم، دوم آنکه تا اندازه‌ای با آن موافقیم و سوم اینکه کاملا موافقیم.

فارغ از دسته دوم و سوم که گویا به ارزشمندی اطلاعات آگاهند و پیرو آن، می‌دانند ‌عرضه رایگان آن، بهترین کمک به کسانی است که جویای دریافت آن هستند، برای توجیه دسته نخست‌ (‌مخالفان به‌کارگیری اطلاعات افراد برای رسیدن به اطلاعاتی خاص) می‌توان پرسش‌نامه‌هایی را به یاد آورد که در مطالعات میدانی، نقش بسزایی داشته و برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، شیوه‌ای شناخته شده است.

با این یادآوری سخت نیست که کمی در درستی اشتراک اطلاعات شخصی‌مان بر بستر اینترنت تردید کرده و تلاش کنیم این تردید را با دیگران در میان بگذاریم. این شاید بهترین راه برای بهره جستن از مزایای شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک برای علاقه‌مندان و بستن راه سو‌ءاستفاده از آنها باشد؛ راهی که چون به سایتی ختم می‌شود که عده‌ای معتقدند شیطانی‌ است، کمتر درباره آن سخن به میان آمد ه  و در نتیجه آسیب‌های آن به شکل رتبه    بالای ایرانیان در انتشار اطلاعات مرتبط با حریم خصوصی‌شان، نمودار می‌شود!
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۶۹
انتشار یافته: ۳۷
خیلیلم خوبه دستمون دردنکنه!مگه اینکه تو این چیزا دوم بشیم!!!
متاسفانه اونجا هم جهان سومی و جوزده عمل می کنیم
پاسخ ها
زرقانی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
نه عزیز اینجا عکس خصوصی میشه اطلاعات شخصی و محرمانه و انجا این مسئله خصوص به حساب نمیاد تفاوت در همین است و الا چه اطلاعات شخصی ما داریم که بخوایم افشا کنیم . مگه اینکه به دروغ شغل و اسم و جنسیتت رو بگی......
مقامات جای فیلتر کردن آموزش استفاده صحیح از تکنولوژی و شبکه... اجتماعی
را اموزش دهند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
من و تو خودمون عقل شعور داریم

اگه قرار باشه چیزی را رعایت نکنیم

یعنی رعایت نمیکنیم دیگه

به نصیحت مسولین نیست
مصطفی
| France |
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
به ناشناس دوم:
این حرف شما مثل اینه که بگی فروش مواد مخدر رو توی مغازه‌ها آزاد کنید، من عاقلم، نمی‌‌خرم.

شاید شما عاقل باشی، اما نوجوون‌ها و بچه‌ها نیستن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
آقای ناشناس اولا بسیاری از کاربران فیسبوک بچه های نوجوان و جوان هستند. دوم هم اینکه فرهنگ سازی و آموزش قطعا بایستی در کار باشه تا اینجور استفاده ناصحیح از شبکه های اجتماعی صورت نگیره
وقتی به جای فرهنگ سازی فیلتر می کنیم همین می شه نتیجه....دستتون درد نکنه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۷
توجیه نکن

یعنی اگه فیلتر نبود

همچین چیزی رخ نمیداد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
ناشناس 23:50
مطمئن باش رخ نمیداد...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
اگه فیلتر نبود با فاصله ی بسیار زیادی اول می شدیم و کسی به پا مون نمی رسید
این مورد را هم اضافه کنید به بقیه کار هایی که فرهنگش را نداربم یا به قول عده ای جوگیر می شویم و نمیدانیم چگونه از face book یا امثال ان استفاده کنیم .
پاسخ ها
بهزاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
اولش اینجوریه، مثل همه چیزا که فرهنگش بعد یک مدت میاد، اینم درست میشه، نمیشه جلوی پیشرفت رو با این بهانه ها گرفت
بر اساس کدام تحقیقات صورت گرفته؟ این تحقیقات صورت گرفته اسم ندارند که ذکر نمی شوند؟ مضافا این که در تحقیقات صورت گرفته، اعراب ینی کجا؟ کدام کشور عربی؟ اعراب اسم کشور است جدیدا؟
بس که ما ایرانیا صادق و درستکاریم! عجیبه که اول نشدیم
در حالی که از سال ۹۳ تو خارج از کشور با اینترنت کار میکردم و بسیار بهش علاقه مندم، ولی هیچوقت در شبکه فیس بوک عضو نبوده ام و نیستم. نمیگم چیز بدی است، ولی بعضیها هر جا پا میگذارند، شورش رو در میارند.
آمریکاییها از هر چیزی استفاده بهینه و تجاری میکنند. ولی ملتهای شرق فکر میکنند هرجا که رفتند، باید ....نشون بدهند تا فرهنگشون هم کامل بشه!
نه آقا: فیس بوک بد نیت،
ازماست که بر ماست.
آقاجون کلا ملت با کسانی که اونها رو مجاب به کاری میکنه و از کاری ممنوع میکنه لجبازی میکنند.
حتی اگر فیس بوک آزاد باشد و صدا و سیما بیاید و ملت را نصیحت کند . اولا چون تلویزیون ایران در داخل بیننده ندارد فرهنگ سازی معنا نمیدهد و دوما چون اصولا مردمی که به فیس بوک میروند کلا در حال لجبازی با عوامل فشار بر خودشان هستند و حرف به نصایح نخواهند داد ...
حکومت باید چنان شیرین شود که به کام تک تک افراد این سرزمین گوارا باشد ...
تبریک به مه هموطنان
باید شادی و جشن ملی اعلام کنیم
بله افشای اطلاعات غلط مثلا هم بالا شهر میشینن خیلیم خوشتیپ!!!
چند نكته:
١. ما ايراني ها حرف زدن و تعريف كردن را دوست داريم، اگر در زندگي روز مره هم نگاه كنيد خواهيد ديد كه مدت زمان بالايي از روز ما به تعريف كارهاي روزهاي گذشته براي دوستان و اطرافيان و حتي براي كساني كه تازه در مترو يا اتوبوس مي بينيم، مي گذرد.
٢. با نگاه به اخبار خارجي در مورد فيسبوك مشاهده مي شود كه اين سايت اجتماعي در كشورهاي به قول نويسنده زادگاهش از تب و تاب گذشته افتاده است و با ساير سايتها يا فعاليتها در حال جايگزين شدن است ولي در كشور ما مساله فيلتر و ساير محدوديتهاي اجتماعي و ... خدمت بزرگي براي سايتهايي مانند فيسبوك هستند زيرا با وجود راههاي متعدد عبور از فيلتر عملا فيلترينگ در سطح كلي نا كارآمد بوده است و تنها به ايجاد حرس و ولع در استفاده از فيسبوك رقم زده است و در اين ميان استفاده برخي از مسؤولين از فيسبوك براي ارتباط عمومي نيز به انگيزش عمومي براي استفاده از فيسبوك افزوده و به نوعي تبليغ و مشروعيت براي آن بدل شده است.
دلیلش این است که مسئولین نحوه صحیح استفاده از فیس بوک را به مردم نمی آموزند
ربطی به فیلتر کردن یا فیلتر نکردن آن ندارد همه هم از عواقب نشر اطلاعات شخصی تو فضای مجازی آگاهن حتی 1 بچه 5 ساله هم آلان این چیزا رو می دونه مشکل بیفرهنگی خود ماست که با وجود آگاهی از این موضوع بازهم عکسها و مطالب آنچنانی و شخصی را در معرض نمایش همگان می گذاریم که خودی نشان دهیم از بس مردم ما اعتماد بنفس ندارن و میخوان از هرطریقی توجه هرکسی را ولو حتی کاذب جلب کنند کما اینکه در استفاده از خیلی چیزهای مشابه دیگر هم فرهنگ ما همین است
پس نتیجه میگیریم انکار و نفی و طرد دقیقا" نتیجه برعکس دارد و دادن آگاهی نتیجه درست این را قدرتمداران ما بیاموزند و بجای دروغ و نفی و تکفیر و ندیدن و منکر شدن واقعیات را ببینند و اطلاعات بدهند.
بچــــــه ها تا قهرمانی چیزی نمونده
همت کنــــــــین
ببخشید منبع این آمارگیری رو می شه بگید؟ و اینکه دقیقا اون منبع چه جوری به این نتیجه رسیده؟!
پديده بسيار ميمون و مباركي است اين فيس بوك دستشان درد نكند كساني كه اين ايده ها را به عمل رساندند ناراحتي مقامات ما هم از جاي ديگر است كه به مخالفت با ان برخاسته اند
من یک کارشناس شبکه/امنیت هستم. از سال ۷۹ تا کنون تو محل کارم کامپیوترم ۲۴ ساعته به اینترنت وصل بوده... از افتخاراتم اینه که هیچ وقت عضواورکات/ فیس بوک و امثالهم نشدم ... این امید را دارم که این رفتار متحچرانه من !! مورد اقبال هموطنام بشه ... دلیلش هم اینه که میدونم چه کارهایی با این داده های ماملت میکنند. ۶-۷ سال پیش تو یک دوره مدرس میگفت نرم افزارهایی هست که شما اسم افراد رو میدید میل و همه اطلاعاتی که در مورد اون شخص هست رو براتون جمع اوری میکنه.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
دوست من، این افتخار نیست
این بر اساس کدوم آمار مشخص شده که دومیم؟
اصلا چرا دومیم دوستان پس دارن چیکار میکنن تا قهرمانی چیزی نمونده...
اصلا الان اول کیه؟
اونو به من نشان بده...
منبع آمار لطفا!
تابناک همه ی عوامل را گفت علت اصلی یعنی فیلترینگ و عقب مانده شدن مردم را نگفت!
تابناک این آمارها رو از کجا درمیاری؟ ارائه منبع مهم نیست؟ هر کسی می تونه از رو هوا آمار دربیاره دنبالش خبر و تحلیل بنویسه. «بر اساس نتایج تحقیقات صورت گرفته درباره کاربران بزرگترین شبکه اجتماعی مجازی جهان...» کدوم تحقیق؟! کدام محقق؟! کدوم موسسه؟! منبع این آمار کجاست؟! یعنی پایه ای ترین اصل روزنامه نگاری که شناخت منبع است تو وبسایت شما رعایت نمی شه، هرگز ندیدم لینک خبر خارجی یا آماری که بهش استناد می کنید در خبر قید بشه. (انتظار ندارم نظر رو منتشر کنی، اینکارا شهامت می خواد، گذاشتم بدونی که هنوز کسانی هستند در این کشور که می فهمند)
خوبتر بود به جای این فیلتر کردن ها یه کم فرهنگ سازی بشه که از فیس بوک استفاده مناسب بشه. واقعا فرهنگ ایرانی داره متلاشی میشه و کسی هم به فکرش نیست وقتی هم در مورد مسئله ای میخوان فرهنگ سازی کنند آنقدر آماتور و تابلو عمل میکنند که بیشتر اثر عکس داره.
..همین فیس بوک باعث شده بود یه ازدواج صورت نگیره چون یکی از بهترین راه برای ارزیابی یک شخص صفحه شخصی فیس بوک اون شخص است به راحتی میشه طرف مقابل ارزیابی کرد اصلا طرز فکرش چیه چون معمولا
ایرانی ها تو زدن حرفهای قشنگ در موقع ازدواج استادهستند ولی در عمل اینجوری نیستن با چک کردن فیس بوکش تا حدود زیادی میشه به ذات طرف مقابل پی برد
وقتی خط قرمزهامون خیلی بالا باشه اینطوری بشه...
من قبلا فیس بوک را دوست داشتم ولی چون غیرقانونی بود نمی رفتم،الآن قانونی هم بشه نمیرم چون حوصله فضای مجازی ودروغهایی که میدونم اونجا رواج داره رو ندارم
خیلی خوب بوذ.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار