حسین راغفر در گفت‌و‌گو با «تابناک»؛

دولت می‌خواهد پیش از افزایش قیمت‌ها به مردم شیرینی بدهد!

یارانه‌های نقدی حداقل به ۷۶ میلیون پرداخت می‌شود و این در حالی است که به نظر من به ۴۶ میلیون نفر اضافی پرداخت می‌شود. به احتمال خیلی زیاد، بخش چشمگیری از این یارانه‌ها کاملا غیرقانونی و انحرافی پرداخت می‌شود. در این دوران از عده‌ای در کشور به دستان یارانه‌بگیر تعبیر کرده‌اند.
کد خبر: ۳۶۹۲۳۸
|
۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۱ 06 January 2014
|
14500 بازدید
|
موضوع یارانه‌ها و چگونگی ادامه پرداخت یارانه‌ها به مردم به یکی از چالش‌های اساسی دولت تبدیل شده است، حال آنکه به تازگی دولت اعلام کرده ‌که سبد کالایی را به بخش‌هایی از جامعه پرداخت می‌کند.

«تابناک» در گفت‌و‌گو با دکتر «حسین راغفر»، استاد دانشگاه و اقتصاددان، این موضوعات را ‌بررسی کرده است.

راغفر پیرامون هدفمندی یارانه‌ها گفت: به طور کلی برآورد خوشبینانه‌ای وجود ندارد. هنوز مشخص نیست، در سال آینده قرار است به چه میزان یارانه‌ها پرداخت شود. باید بگویم، شواهد نشان می‌دهد که دولت طرح مشخصی پیرامون یارانه‌ها در دستور کار ندارد.

این کار‌شناس مسائل اقتصادی ادامه داد، اگر افزایش قیمت حامل‌های انرژی اتفاق بیفتد، دوباره مارپیچ تورم شعله‌ور خواهد شد و ادامه ‌خواهد یافت. در فرایند و چرخه معیوب افزایش قیمت‌ها، خود دولت نقش اساسی دارد. اگر پرداخت نقدی یارانه‌ها ادامه پیدا کند، نمی‌توانیم انتظار بهبود وضعیت اقتصادی داشته باشیم، چون منابع عمده‌ای در حال تلف شدن است.

راغفر گفت: یارانه‌های نقدی حداقل به ۷۶ میلیون پرداخت می‌شود و این در حالی است که به نظر من به ۴۶ میلیون تن اضافی پرداخت می‌شود. به احتمال خیلی زیاد، بخش چشمگیری از این یارانه‌ها کاملا غیرقانونی و انحرافی پرداخت می‌شود. در این دوران از عده‌ای در کشور به دستان یارانه‌بگیر تعبیر کرده‌اند.

‌بخشی از مدافعین ادامه پرداخت نقدی یارانه‌ها، به این کانون‌های فساد وابسته‌اند. این در حالی است که دولت روحانی هیچ علامتی از تغییر این فضا نشان نداده است. ‌اگر این روند دامه پیدا کند، محقق نخواهد شد.

وی افزود: مسأله تولید به دلیل ادامه پرداخت نقدی یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی به کمای بیشتری خواهد رفت. تولید باقی مانده هم منتظر تغییر اساسی در نگاه اقتصادی دولت است و اگر این تغییرات اتفاق نیفتد، ضربه محکم‌تری به بخش تولید خواهد خورد. این وضعیت به بیکاری بیشتر، ادامه فرایند رکود تورمی کمک خواهد کرد.

راغفر در ادامه در پیشنهادی به دولت بیان داشت: دولت نزدیک ۴۲ هزار میلیارد یارانه‌ها نفتی قابل توجهی ‌‌دارد‌ که می‌تواند راهگشای بسیاری از مسائل باشد؛ ‌مثلا می‌تواند ‌به ۳۰ میلیون تن یارانه بدهد. البته پرداخت یارانه نباید ‌نقدی باشد، بلکه باید به صورت کالا و خدمات پرداخت شود. پرداخت غیر نقدی باعث می‌شود اشتغال در کشور در حوزه‌های سلامت، آموزش، مسکن، حمل و نقل، تغذیه و.... افزایش پیدا کند.

این کار‌شناس مسائل اقتصادی در ارتباط با سبد کالایی دولت گفت: دولت باید شیوه روشنی برای یارانه‌ها داشته باشد و ‌روشی بهتر انتخاب کند. ارائه سبد‌های کالایی می‌تواند بخشی از خدماتی باشد که دولت به ویژه به گروه‌های متوسط، پایین جامعه و نیروهای کارگری بابت مابه‌التفاوت دستمزدی پرداخت کند. این کار اشکالی ندارد.

‌اینکه شب عید دولت یک سبدی را پرداخت می‌کند، شاید این کار مقدمه‌ای باشد که احیانا قرار است، قیمت‌های حامل‌های انرژی افزایش پیدا کند و از پیش یک دلخوشی به مردم داده باشند. در واقع پیش از افزایش قیمت‌ها به مردم شیرینی می‌دهند، ولی این اقدامات اساسی نیست. دولت باید از همین ابتدا سنگ بنای غلط نگذارد.

دولت جدید می‌تواند ‌سنگ بنای غلطی را که دولت‌های گذشته گذاشته‌اند، ‌تغییر دهد و اصلاح کند. اگر دولت برنامه‌ای نداشته باشد، آن وقت‌‌ همان سنگ بنای قبلی مبنایی برای کار‌های نادرست دیگر می‌شود. در هر حال پرداخت سبد کالا می‌تواند به گروه‌های جمعیت آسیب پذیر کمک کند.
اشتراک گذاری
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۰
انتشار یافته: ۶۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
از وقتی بنده آقای راغفر را می شناسم ایشان دائم در حال انتقاد بوده اند. دوست دارم یک روز ایشان مسوولیت اجرایی داشته باشند متوجه شوند که شعار دادن آسان است لکن در عمل کار کردن مشکل.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
در مناظره هم آقای راغفر دچار پراکنده گویی و شعار گرایی بودند و راهکار منسجم و عملی نداشتند اینکه بد است درست اما شما راهکار اصلاح بده نه اینکه بد را بد دیگر جبران کرد و یا هنر برخیها کلا صورت مسئله را پاک کرد
کلباسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
از طلا بودن پشیمان گشته ایم
مرحمت فرموده ما را مس کنید
در هیچ کجای دنیا نقش دولت در زندگی مردم
اینقدر مخرب و ویرانگر نیست . شما از اطرافیان
خود بپرسید از زندگیشان چقدر راضی هستند؟ شهرداری تهران حتی از نون خشکیها و آشغال جمع کنهای بیچاره هم باج می خواهد!
رضا نظري
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
من و چند نفر از د وستانم اصلا فرم براي يارانه نفرستاده ايم و دريافت نمي كنيم.
راغفر گفت، یارانه های نقدی حداقل به 76 میلیون پرداخت می شود. مگر جمعيت ايران چند نفر است؟ بهتر نيست آقايان زحمت بكشند و به فايل هايشان نگاه كنند و دقيق آمار بدهند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
مشکل از آمار ایشان ایشان نیست، مشکل اینه که بعضی افاغنه و بعضی اموات (که شناسنامه آنها باطل نشده) یارانه می گیرند!!!
پوريا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
جمعيت كشور 76 ميليون نفر به علاوه آقاي نظري و چند نفر از دوستانشان است .
فرزاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
بدبخت ما مردم بخصوص ما جوان ها که هیچ امیدی به آینده نداریم که شرایط بهتربشه هردولتی میاد سرکار فقط وعده میده وهیچ عملی نمیکنه و ما بیشتر به قهقرا میریم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
واقعا فرزاد حرف دل ما رو زدی
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
در نا امیدی بسی امید است ....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
آقای راغفر
آقای احمدی نژاد هم میگفت وضع مردم بسیار خوب شده است.
شما هم میفرمایید از 74 میلیون نفر تعداد 46 میلیون نفر وضع اشان خوب است. یعنی جامعه ایران 46 میلیون نفر سرمایدار دارد.
این همان آمار های 8 سال ننگین گذشته است. با این آمار که مملکت نباید نه تورم داشته باشد و نه بیکار ،پس اشکال کجاست؟!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
یارانه را قطع کنید ببینید مردم به فلاکت میفتند
هر روز بدتر از دیروز
مجتبی اصفهانیان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
سلام
تابنک خواهش می کنم اگر ایم مطلب را نشر نکردی هم به اطلاع آقای راغفر برسان

جناب آقای راغفر
اگر اجرای پرداخت یارانه ها کار اشتباهی است لطفا قیمت کالاهای اساسی و حامل های انرژی را به قیمت قبل از اجرای هدفمندی برگردانید در عوض مردم هم وجوهی را که به عنوان رایانه گرفته اند به همان نرخ و آهنگی که گرفته اند پس خواهند داد

مجتبی اصفهانیان
پاسخ ها
kazem
| - |
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
دوست عزيز....
پيشنهادشمادرحال بررسي ميباشد......
مجتبی 2
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
آقا مجتبی ما حاضریم دولت قیمتها را به قبل برگرداند و ما 10 برابر یارانه هایی را گرفتیم بصورت نقدی به دولت برگردانیم .
حمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
با سلام بارها از زبان مسئولین و حتی ریاست جمهوری قبلی در رسانه های مختلف و از طریق رادیو تلوزیون به پرداخت یارانه به 76 میلیون اشاره میشود. اسلام دین حق و مخالف دروغ گویی است چرا علنا دروغ میگویند. بنده و بسیاری از خانواده و دوستانم یارانه دریافت نمی کنیم و شاید میلونها ایرانی یارانه دریافت نمی کنند. آیا مسئولین نمی توانند صداقت داشته باشند و واقعیت را بگویند؟ و یا یارانه بنام ما گرفته میشود ولی چه کسی و کجا خدا میداند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
اینها از اول هم بناشون بر افزایش قیمت ها بود و برای اینکه مردمو آروم نگه دارن چند صباحی یه جیره اندک بهشون بدن و بعد بگن که این جیره باعث تورمه و قطعش کنن بدون اینکه تورم و افزایش قیمت ها رو ازبین ببرن.
پاسخ ها
رفیق ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
آفرین معلومه خیلی واردی . اصلا فکر کنم این تز یارانه و . . . رو خودت به اینا دادی اجرا کنند برای همینه که زود فهمیدی اینا چکار دارن میکنند ای ناقلا از خودشونی ها .
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۶
بهتراست برای جلوگیری ازشوک تورمی دولت چندسالی قیمتها ودستمزدهاراثابت نگهدارد
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# عملیات وعده صادق 3 # جنگ ایران و اسرائیل # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
با اخراج بازرسان آژانس انرژی اتمی موافق هستید؟
الی گشت