بازدید 15301
۷
ادامه تحلیل‌های مثبت از مذاکرات آلماتی:

وقتی «دیپلمات‌های بی‌نام» هم از توافق با ایران سخن می‌گویند!

با گذشت دو روز از پایان مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ در آلماتی، اخبار و تحلیل‌ها حاکی از آن است که بیشتر منابع غربی، نتایج این مذاکرات را امیدوارکننده می‌دانند. شدت ماجرا تا اندازه‌ای است که این بار حتی «دیپلمات‌های بی‌نام» مورد استناد رسانه‌های غربی که بیشتر وظیفه القای جو ناامیدانه را بر عهده دارند، از مثبت بودن نتایج مذاکرات سخن می‌گویند.
کد خبر: ۳۰۵۸۹۸
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۷ 01 March 2013
با گذشت دو روز از پایان مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ در آلماتی، اخبار و تحلیل‌ها حاکی از آن است که بیشتر منابع غربی، نتایج این مذاکرات را امیدوارکننده می‌دانند. شدت ماجرا تا اندازه‌ای است که این بار حتی «دیپلمات‌های بی‌نام» مورد استناد رسانه‌های غربی که بیشتر وظیفه القای جو ناامیدانه را بر عهده دارند، از مثبت بودن نتایج مذاکرات سخن می‌گویند.

به گزارش «تابناک»، در پی مذاکرات هسته‌ای آلماتی، جو رسانه‌های غربی به طور بی‌سابقه‌ای (دست‌کم در یک سال اخیر) به سمت سخن گفتن از مثبت بودن فضای مذاکرات سوق یافته است. تحلیل‌های متعدد منتشره در این رسانه‌ها در دو روز اخیر، همگی بر این موضوع دلالت دارند.

در این رابطه، خبرگزاری «رویترز» به نقل از «یک دیپلمات ارشد غربی» می‌نویسد مذاکرات هسته‌ای میان ایران و قدرت‌های جهانی، سازنده‌تر و مثبت‌تر از گذشته بوده است؛ هرچند، وی نیز بنا به عرف معمول مقامات غربی، با انداختن بار مسئولیت به دوش ایران، مدعی شده تمایل و جدیت ایران در مذاکرات، در نشست ماه آوریل مشخص خواهد شد. 


رویترز می‌نویسد: این دیپلمات غربی دیدگاه خوشبینانه‌تری نسبت به دیگر مقامات غربی در گذشته دارد و بر این باور است، بخت پیشرفت دیپلماتیک در بن بست طولانی مدت موجود بر سر برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد.

این دیپلمات که نخواسته نامش فاش شود، گفته است: «این مذاکرات از نشست‌های پیشین مثبت‌تر و سازنده‌تر بود، زیرا آن‌ها (طرف ایرانی) واقعاً بر پیشنهادی که روی میز بود، تمرکز کرده بودند».

این دیپلمات در ادامه درباره پیشنهادهای مطرح ‌در مذاکرات آلماتی و احتمال کاهش تحریم‌ها می‌گوید: «ما راهی ‌به سوی کاهش تحریم‌ها نشان دادیم؛ اما ما جواهرات سلطنتی را در‌‌ همان گام نخست از دست نخواهیم داد». وی همچنین مذاکرات آتی در ماه آوریل را مهم و کلیدی ارزیابی کرده است.

افزون بر این، وی در پاسخ به این ‌که آیا غرب موضع خود درباره تأسیسات هسته‌ای «فردو» را تغییر داده یا خیر، اظهار داشته: «ما ادبیات خود را نرم‌تر کرده‌ایم».

گفتنی است، پیش از این برخی منابع خبر داده بودند که غرب این بار به جای درخواست «تعطیلی» فردو، درخواست «تعلیق» فعالیت‌های این مرکز را مطرح کرده است.

در ‌‌نهایت، این دیپلمات غربی از تأکید ۱+۵ بر اتخاذ رویکردی «گام به گام» برای حل و فصل مسأله‌ای هسته‌ای ایران خبر داده است.

به هر حال، این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تا پیش از این دور از مذاکرات، کلیشه «دیپلمات بی‌نام غربی» از سوی رسانه‌های غربی و به ویژه «رویترز» برای القای جو منفی و فضاسازی علیه برنامه هسته‌ای ایران مورد استفاده قرار می‌گرفت. در این چهارچوب، غرب ضمن متوجه کردن اتهامات علیه ایران، می‌توانست از پذیرش مسئولیت مستقیم این اتهامات طفره برود.

اما این که این بار یک «دیپلمات بی‌نام غربی» از مثبت بودن فضای مذاکرات و احتمال جدی حصول توافق سخن گفته، می‌تواند تغییری جدی، دست‌کم در استراتژی رسانه‌ای غرب در قبال پرونده هسته‌ای تلقی شود. البته‌‌ همان گونه که پیش از این نیز بار‌ها اشاره شده، شرط واقعی بودن این تغییر آن است که تفاوت لحن و ادبیات مقامات و رسانه‌های غربی، به عرصه عمل نیز سرایت کرده و در اقدامات آن‌ها نیز تغییر واقعی حاصل شود.
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۸
انتشار یافته: ۷
باز چه فکری تو کلشونه
جالبه همه یهو پسرخاله شدند آ دم یاد دوستی خاله خرسه می افتد عملا که چیزی عوض نشده احتمالا یه سورپریزی برامون دارند
این یه ترفنده! کلی امیدوار کننده حرف می زنند و بعدش همگی به صورت هماهنگ اخبار منفی پخش می کنن. این یه روش قدیمی و موثر برای ایجاد جو ناامیدی و یاس در طرف مقابله و بازارهای اقتصادی رو هم هدف قرار می ده. نمونشو در بازار ارز می شه دید.
گول اونا رو نخورین.
یک خبر از توافق با ایران میرین
یک خبر از جنگ با ایران
بالاخره تکلیف را مشخص کنین
این یک سبک شناخته شده است. اول از مثبت بودن مذاکرات حرف می‌زنند و بعد می‌گویند به خاطر سرسختی ایران مذاکرات شکست خورد!
اتفاقا همين كه ديپلمات بي نام اينطوري ميگه يعني اينكه نخواسته بعدا كه اوضاع خراب شد مسووليت بر عهده داشته باشه
بنظر من كاملا مشخصه كه خبر جنگ اسراييل هم ميتونه درست باشه
اينها خبرهاي مثبت را معمولا وقتي خيلي افراطي ميزنند كه يك قصد شوم داشته باشند

فقط يك اختلاف اين دفعه با قبل وجود داره
امريكا اين دفعه لحن و احتمالا عملش تغييراتي رو نشون ميده
به نظر من 40 درصد مثبت و 60 درصد احتمال منفي غير منتظره هست
کاری را که با دشمنی نتوانستند بکنند می خواهند با دوستی به سرانجام برسانند
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار