صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

دور زدن فیلترینگ با کلاد؛ سرور فروشی برای VPN فروشی!

در شرایطی که دسترسی بسیاری از مردم به اینترنت بین‌المللی قطع شده است، یکی از شرکت‌های داخلی که فضای ابری می‌فروشد، تبدیل به مسیری برای دور زدن فیلترینگ شده و برخی از فروشندگان هم کاری جز خالی کردن جیب مردم ندارند.
کد خبر: ۱۳۷۴۶۸۶
| |
6142 بازدید

دور زدن فیلترینگ با کلاد؛ سرور فروشی برای VPN فروشی!

دسترسی مردم به اینترنت بین‌الملل از طریق خرید VPN یا کانفیگ هزینه گزافی است که صورت می‌گیرد. برخی از این فروشندگان در ایام جنگ کانفیگ برای دسترسی به اینترنت بین‌الملل را بابت هر گیگابایت تا ۵ میلیون تومان هم به فروش رسانده‌اند.

به گزارش سرویس فناوری تابناک، روزهای سختی است؛ کشور در ماه‌های اخیر در التهاب بوده و تصمیم گیرندگان در مقامات عالی کشور تصمیم به قطع اینترنت بین‌الملل گرفتند و مردم صرفاً به شبکه داخلی اینترنت متصل هستند. البته در این بین استثنا هم وجود داشته و برخی مشاغل و افراد با سمت‌های حقوقی، دسترسی‌شان به اینترنت بین‌الملل با اصطلاح «خط سفید» قطع نیست.

البته فیلتر بودن برخی سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی موضوعی بوده که از گذشته هم اعمال می‌شد و مختص به ایران هم نیست. در کشورهای مختلف، از جمله کشورهای توسعه یافته یا همان جهان اولی‌ها! هم فیلتر روی برخی دسترسی‌ها اعمال می‌شود. فقط شیوه فیلتر متفاوت است که در آمریکا به یک شکل و در چین به شکلی دیگر. مثلاً در همین همسایگی ایران و در کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس هم تمامی تماس‌های اینترنتی فیلتر است و جز با فیلترشکن‌ها یا همان «VPN» امکان برقراری تماس اینترنتی فراهم نیست.

با این حال قطعی اینترنت بین‌المللی در ایران تفاوت‌هایی دارد؛ فارغ از فیلتر بودن شبکه‌های اجتماعی همانند اینستاگرام، تلگرام، ایکس یا فیس‌بوک در شرایط عادی و سال‌های اخیر، هم اکنون به دلیل فضای امنیتی و توأم با جنگ دسترسی مردم عادی به اینترنت بین‌الملل قطع است. شرایط فعلی از اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴ آغاز شد و پس از آرام شدن فضای کشور و بازگشت اینترنت به فضای عادی، دوباره از اسفندماه ۱۴۰۴ با حملات اتحاد آمریکایی-اسرائیلی کشور در التهابی فرو رفت که باعث شده اینترنت بین‌الملل دوباره قطع شود و آتش‌بس موقت هم باعث نشده فضای اینترنت به گذشته بازگردد. علت هم این است که هنوز تکلیف جنگ یا توافق مشخص نیست و بعید هم به نظر می‌رسد تا زمان مشخص شدن این ماجرا، شرایط اینترنت به حالت عادی بازگردد.

با این حال هم اکنون راه‌هایی برای دسترسی به اینترنت بین‌الملل وجود دارد. جدای از افرادی که از طریق سیم کارت‌های شخصی یا خطوط اینترنتی شرکتی و مخابراتی، با «خط سفید» به اینترنت بین‌الملل دسترسی دارند، برخی مشاغل هم با اینترنت پرو اجازه دسترسی پیدا کرده‌اند. طبیعتاً با بهای بیشتر، اما اینترنت پایداری که اجازه دهد تا به اصطلاح بازرگان‌ها یا تجار بتوانند داد و ستد خود را با شرکت‌های خارجی پیش ببرند. با این حال هنوز بحث اتصال مردم عادی به اینترنت بین‌الملل با فراز و نشیب‌هایی همراه است که برخی به طور کلی قید آن را زده‌اند و برای فعالیت‌های روزانه خود هم به شبکه‌های اجتماعی داخلی متصل شده‌اند و برخی هم با هزینه گزاف و خرید VPN به اینترنت بین‌الملل متصل می‌شوند که اکنون این ماجرا را بررسی خواهیم کرد.

نکته جالب توجه اینجاست که از دی‌ماه و پس از آن اسفندماه که دسترسی به اینترنت بین‌المللی قطع شده، برخی فروشندگان VPN یا کانفیگ‌ها بازار پر سودی راه‌اندازی کرده‌اند. برخی با ادعای دسترسی به اینترنت استارلینک و برخی دیگر با فروش کانفیگ روی سرورهای آلمان، فنلاند، فرانسه و... که بررسی‌ها نشان می‌دهد عمده این ادعاها واهی است. تابناک برای بررسی بهتر این ماجرا تعدادی از سرورهای متصل شده به اینترنت بین‌المللی را بررسی کرده که هر کدام افراد یا سایت‌های مختلفی هستند که اقدام به فروش VPN یا کانفیگ می‌کنند، اما نکته قابل توجه ختم شدن ماجرا به یک اسم است!

دور زدن فیلترینگ با کلاد؛ سرور فروشی برای VPN فروشی!

تابناک با بررسی دقیق‌تر ماجرا پی برده که عمده فروشندگان VPN یا کانفیگ روی دامنه «ir.» اقدام به فروش می‌کنند یا سرور آنها روی دامنه‌های داخلی بنا شده است. مرحله بعدی اما بررسی سرورهای میزبان این فروشندگان VPN یا کانفیگ است که به یک شرکت داخلی دیگر ختم می‌شود؛ شرکت «آروان کلاد» یا همان «ابر آروان» که پیش از این هم حواشی مختلفی در زمینه فیلتر اینترنت دامنش را گرفته بود.

دور زدن فیلترینگ با کلاد؛ سرور فروشی برای VPN فروشی!

نکته دیگر در خصوص دسترسی مردم به اینترنت بین‌الملل از طریق خرید VPN یا کانفیگ هزینه گزافی است که صورت می‌گیرد. برخی از این فروشندگان در ایام جنگ کانفیگ برای دسترسی به اینترنت بین‌الملل را بابت هر گیگابایت تا ۵ میلیون تومان هم به فروش رسانده‌اند و ارزان فروش‌ها نیز که هر گیگ را ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان می‌فروختند، گاهی روی مصرف ضریب ۲ یا ضریب ۴ در نظر می‌گرفتند که به معنای دو برابر یا چهار برابر شدن قیمت آن بود. آن هم در شرایطی که علت قیمت بالای آن را دسترسی به اینترنت استارلینک یا استفاده از سرورهای خارجی عنوان می‌کردند که حالا مشخص شده سرورهای آنها نیز داخلی بوده است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
برچسب ها
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده می کنید؟
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار