بازدید 9667
۴
اعلام آمار کرونا بر اساس شیوه‌نامه بهداشت جهانی

پیش بینی روزانه ۸۰۰ مرگ کرونایی

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آماری که در کشورمان درباره کرونا اعلام می‌شود، رسمی و بر اساس شیوه نامه سازمان جهانی بهداشت است که تعداد کرونا مثبت، میزان فوتی‌ها و بستری‌ها را شامل می‌شود.
کد خبر: ۱۰۶۷۴۲۱
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۲ 02 August 2021

اعلام آمار کرونا بر اساس شیوه‌نامه بهداشت جهانی

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، دکتر ایرج حریرچی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه ممکن است آمار رسمی مبتلایان و فوتی‌های کرونا در کشورمان با آمار واقعی، کمی متفاوت باشد، گفت: برخی افراد وجود دارند که تست نمی‌شوند و یا در برخی موارد، تست‌ها ۳۰ تا ۵۰ درصد منفی کاذب را نشان می‌دهند.

وی ادامه داد: به علت محدودیت‌های اعتباری، محدودیت تست وجود دارد و برخی افراد هم دیر به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و زمان طلایی مثبت شدن تست آن‌ها می‌گذرد.

حریرچی با اشاره به اینکه آماری که اعلام می‌شود مستند به آمار رسمی استخراج شده است، اضافه کرد: در مورد افراد سرپایی، ممکن است چند برابر رقم فعلی، کرونا مثبت باشند، زیرا بسیاری از افراد، ناقل بدون علامت هستند و به مراکز برای تست مراجعه نمی‌کنند.

معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه کشورمان علاوه بر جبهه کرونا در جبهه اقتصادی هم می‌جنگد، گفت: نخستین کشوری بودیم که به طور وسیع، درگیر کرونا شدیم؛ چین در ابتدا، فقط به ”ووهان“ محدود بود.

دکتر ایرج حریرچی افزود: آمریکا با ۴ برابر جمعیت ما، هر دفعه چندین هزار میلیارد دلار برابر مقابله با کرونا صرف می‌کند و کشور‌های دیگر هم میلیارد‌ها یورو و پول خرج می‌کنند و توانایی این را دارند که اگر به کسی می‌گویند در خانه بمان، مشابه دریافتی‌های قبلی و حتی بیشتر از آن را به او بدهند، اما کشور ما به علت تحریم‌های ناجوانمردانه، توانایی این کار را ندارد.

وی ادامه داد: کرونا زمانی در کشورمان شیوع یافت که در سال‌های ۹۷ و ۹۸، رشد اقتصادی منفی را تجربه کرده بودیم.

ادامه روند افزایشی ابتلا به کرونا

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: روند ابتلا به کرونا افزایشی است و این روندحداقل تا ۱۰ روز آینده ادامه خواهد داشت.

دکتر ایرج حریرچی با بیان اینکه در چهار هفته اخیر، موارد سرپایی از حدود ۶۰ هزار به ۱۸۰ هزار نفر افزایش یافت، افزود: در روند موارد مثبت بستری و فوت نیز افزایش بسیار شدیدی داشتیم و در هر هفته، ۲۲ هزار مورد مثبت بستری و ۱۸۰ هزار مورد مثبت سرپایی داریم که به دو هزار و ۲۱ فوت در هفته منجر شده است.

وی با اشاره به اینکه در موارد قبلی به چنین اوجی نرسیده بودیم، اضافه کرد: تعداد مراجعات سرپایی مثبت در مقایسه با هفته گذشته، ۲۶ و نیم درصد، تعداد بیماران مثبت بستری، ۲۲ درصد و تعداد بیماران فوت شده، ۳۸ و ۲ دهم درصد افزایش داشته است.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در ابتدای فروردین، بیشتر شهرها، زرد و یا آبی بودند، اما در ۳۱ فروردین، بیشتر شهر‌های کشور قرمز شد و در ۲۵ اردیبهشت به شرایط نرمال رسیدیم و اکثر شهرها، نارنجی و یا زرد بودند؛ اما اکنون به تدریج با ورود ویروس دلتا به وضعیتی رسیدیم که ۹۰ درصد شهر‌های کشور قرمز و یا نارنجی هستند.

دکتر ایرج حریرچی افزود: اکنون روزانه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر حدود ۲۷ نفر بستری داریم که در مازندران که مسافر پذیر است این رقم به حدود ۸۱ نفر می‌رسد.

وی اضافه کرد: در مدت اخیر، معمولاً جزو ۱۰ تا ۱۲ کشور نخست از نظر میزان بستری و فوت بوده ایم.

دکتر حریرچی با اشاره به اینکه، شنبه، سه هزار و ۴۸۳ مورد بستری جدید داشتیم، گفت: معمولاً ۸ تا ۱۰ درصد و در زمان‌های اوج، بیش از ۱۰ درصد بستری شدگان فوت می‌کنند.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: اکنون با توجه به افزایش تجهیزات به ویژه دستگاه‌های اکسیژن سازی که توانستیم تهیه کنیم، میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در مقایسه با اوج آبان پارسال، کاهش داشته است.

دکتر ایرج حریرچی با بیان اینکه مطلوب ما رعایت ۹۰ درصدی شیوه نامه هاست، گفت: اکنون روند درصد رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در کشورمان به ۳۹ درصد کاهش داشته که کمترین مقدار در یک سال اخیر است.

وی افزود: میزان رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در برخی استان‌ها مانند هرمزگان، کرمان و برخی از استان‌های شمالی مانند البرز و گیلان، کمتر از ۳۰ درصد است.

دکتر حریرچی اضافه کرد: در استان هرمزگان فقط ۲۹ درصد و در گیلان ۳۰ درصد مردم از ماسک استفاده می‌کنند.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه در دو هفته اخیر، اعمال نظارت‌ها در سطوح اجرایی کاهش داشته و تاب آوری مردم هم کم شده است، گفت: از اردیبهشت سال ۱۳۹۷, درگیر تحریم‌های شدید یک جانبه و رشد منفی اقتصادی و تورم حدود ۳۰ تا ۴۰ درصدی هستیم که همه این عوامل موجب شده تا تضعیف سرمایه اجتماعی در حوزه کرونا ایجاد و اعتماد عمومی کم شود.

دکتر ایرج حریرچی با اشاره به اینکه واکسیناسیون باید زودتر انجام می‌شد، افزود: تولید واکسن داخلی کار فوق العاده‌ای بود و باید میزان این تولید را افزایش دهیم که در حال انجام است.

وی ادامه داد: اکنون میزان واکسن‌های موجود، محدود است و بیگانگان هم بدعهدی و برخی کشور‌ها هم واکسن‌ها را احتکار کردند ضمن اینکه محدودیت ارزی داریم.

دکتر حریرچی گفت: برخی از کشور‌های همسایه و برخی از کشور‌های اروپای غربی و آمریکای شمالی به ازای هر نفر، ۷ تا ۹ دز واکسن خریدند.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در نهایت صداقت، تلاش شده است حداکثر واکسن ممکن در کشورمان فراهم شود، اما در مقاطعی برای جا به جایی پول‌های خرید واکسن، با مشکل روبرو بوده ایم.

دکتر ایرج حریرچی گفت: واردات واکسن ادامه دارد و ارز مناسبی برای این منظور تخصیص پیدا کرده است.

وی افزود: پیش بینی‌های دانشگاه واشنگتن نشان می‌دهد که در یک ماه و نیم آینده، مرگ و میر‌های کرونایی در کشور ما از روزانه ۳۰۰ نفر کنونی به حدود ۶۰۰ نفر افزایش یابد و اگر به دستورالعمل‌ها را عمل نکنیم شاید در آینده این رقم به حدود ۸۰۰ نفر در روز برسد.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: به رکورد روزانه تزریق ۴۳۰ هزار دز واکسن رسیدیم، اما هدفمان این است که به رکورد تزریق روزانه ۸۴۰ هزار دز واکسن برسیم.

دکتر ایرج حریرچی گفت: تاکنون ۷۸ درصد جمعیت بالای ۸۵ سال کشور واکسینه شدند و حدود ۷۲ درصد ۷۵ تا ۸۴ سال، حدود ۸۴ درصد ۷۰ تا ۷۴ سال و ۸۱ درصد ۶۵ تا ۶۹ ساله‌ها واکسن را دریافت کرده اند.

وی افزود: حدود ۸۰ درصد واجدان شرایط دریافت واکسن، برای تزریق به مراکز واکسیناسیون مراجعه کردند و واکسینه شدند.

حریرچی اضافه کرد: ۸۰ درصد بستری شدگان بالای ۶۵ ساله‌ها کسانی هستند که اصلا واکسن نزدند و ۱۰ درصد آن‌ها هم کسانی هستند که دز نخست واکسن را زدند.

وی با اشاره به اینکه هدف نخست واکسیناسیون، کاهش مرگ و میر و کاهش بستری در بخش مراقبت‌های ویژه و بیمارستان است، گفت: حدود ۹۵ تا ۱۰۰ درصد این هدف با واکسن حاصل می‌شود.

قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: واکسن در مورد ابتلای علامت دار و ابتلای بی علامت حدود ۵۰ تا ۷۵ درصد، کارایی دارد، اما ویروس دلتا، همه این معادلات را بر هم زده است.

دکتر ایرج حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه میزان فوت ناشی از بیماری کرونا در استان‌های مازندران، گلستان، گیلان و اردبیل، روند افزایشی دارد گفت: روند بستری و فوت در استان‌های خراسان رضوی، اصفهان، فارس، تهران، البرز، قم، ایلام، کرمان، هرمزگان و بوشهر نیز افزایشی است.

وی افزود: خوشبختانه استان سیستان و بلوچستان اوج روند بستری و فوت را پشت سر گذاشت، اما از اوج گیری بیماری کرونا و فوت ناشی از آن در این استان تا نزول آن حدود دو ماه طول کشید.

دکتر حریرچی با بیان اینکه تعداد تخت‌های کشورمان به ازای جمعیت مان به رغم افزایش در هشت سال اخیر، در مقایسه با متوسط جهانی بسیار کم است، اضافه کرد: اکنون از نظر تخت، سی تی اسکن و دستگاه‌های اکسیژن ساز، دچار فرسودگی شدیم و تاب روحی، روانی و فعالیت پرسنل مراکز درمانی به ویژه پزشکان، پرستاران، رزیدنت‌ها و انترن‌ها کاهش داشته و بر روی آن‌ها فشار زیادی است و با حقوق‌های اندک، بار اصلی بر روی دوش آنهاست.

افزایش سه برابری ماموریت‌های اورژانس

رئیس سازمان اورژانس کشور هم با حضور در این برنامه با بیان اینکه اکنون عملیات فوریت‌های پزشکی ما در اورژانس تقریباً دو و نیم تا سه برابر شده است، گفت: زمانی که با صف‌های طولانی مردم در واکسیناسیون مواجه شدیم، کمک کردیم و همکاران ما شیفت‌های استراحت خود را به طرح واکسیناسیون، اختصاص دادند.

دکتر پیرحسین کولیوند افزود: برای این کار طرح ضربتی را تعریف و تیم عملیاتی ویژه را فعال کردیم و افراد ستادی را هم به جای دورکاری به کار دعوت کردیم.

وی ادامه داد: درحال حاضر ۱۸ پایگاه ثابت را در تهران راه اندازی شد که به صورت خودرویی و انفرادی، واکسیناسیون را انجام می‌دهند.

کولیوند اضافه کرد: در این طرح چهار تیم عملیات ویژه ضربتی سیار هم تشکیل که به واکسیناسیون در مراکز شلوغ و با صف طولانی کمک می‌کنند.

رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: از زمانی که اورژانس وارد عمل شد رضایتمندی ها، عالی و صف‌ها شکسته شد.
دکتر پیرحسین کولیوند افزود: در سطح کشور ۴۸ فروند بالگرد اورژانس داریم و از آن‌ها برای واکسیناسیون در جا‌های صعب العبور، استفاده می‌شود.

وی اضافه کرد: واکسن به اندازه کافی در اختیار داریم، اما مراجعه کننده به ما کم است؛ هر گروه سنی را که وزارت بهداشت اعلام می‌کند زمانی که به اورژانس مراجعه کنند، چه پیامک نوبت برای او آمده یا نیامده باشد واکسن می‌زنیم.

دکتر کولیوند گفت: توان افزایش ظرفیت واکسیناسیون از نظر نیروی انسانی تزریقات موجود است.

رئیس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه نباید از رعایت شیوه نامه‌ها غافل شویم و خوددرمانی هم نباید انجام دهیم، افزود: کسانی که به موقع به بیمارستان مراجعه می‌کنند راحت‌تر درمان می‌شوند.

دکتر پیرحسین کولیوند تاکید کرد: باید تعارفات را کنار بگذاریم و در رعایت شیوه نامه ها، جدی‌تر باشیم.

افزایش مراجعان بیماران کرونایی به بیمارستان‌های خراسان رضوی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در ارتباط تصویری با این برنامه با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۶۱ نفر مشکوک به کرونا در کل خراسان رضوی بستری شدند، گفت: مجموع تعداد بستری‌ها به ۱۹۵۷ نفر رسیده است که از این تعداد، حدود ۴۰۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

دکتر مهدی قلیان ادامه داد: فضای مجازی در زمینه اطلاع رسانی برای هشدار خوب است، اما متاسفانه عده‌ای ممکن است سیاه نمایی کنند.

او درباره تصویری که از استان خراسان رضوی در فضای مجازی پخش شد، گفت: این تصاویر مربوط به همراهان بیماران غیر کرونایی بود که در حال استراحت در چمن بیمارستان امام رضا (ع) بودند و برخی ها، آن‌ها را بیماران کرونایی تصور کردند.

دکتر قلیان با اشاره به اینکه در طول یک ماه گذشته، مراجعان به بیمارستان‌ها در کل خراسان رضوی، ۱۳۰ درصد افزایش داشته است، افزود: میانگین بستری روزانه ۱۹۰ نفر در ابتدای تیر به ۴۲۰ نفر در هفته چهارم همین ماه رسید و فشار زیادی به حوزه درمان وارد شد.

وی به افزایش میزان مراجعه بیماران به مراکز منتخب کرونا اشاره و اضافه کرد: اکنون روزانه پنج هزار و ۶۰۰ نفر به ۲۲ مرکز موجود در مشهد مراجعه می‌کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حدود ۲۰ درصد از بستری شدگان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر اساس کد ملی، اهل خارج از استان خراسان رضوی هستند و ۱۰ درصد از بستری شدگان هم، خارج از حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.

دکتر مهدی قلیان افزود: بر اساس پیگیری‌های انجام شده، ۵۰۰ تخت از بخش‌های خصوصی و برخی از بخش‌های دولتی زیر بار کرونا رفته تا مشکل کمبود تخت، به صورت موقت، حل شود.

وی با اشاره به اینکه امکانات کنونی دارو و اکسیژن فعلا پاسخگوی نیازهاست، اضافه کرد: اگر روند افزایشی بیماران ادامه یابد، ممکن است در هفته‌های آینده دچار مشکل شویم و به بیمارستان‌های صحرایی نظامی و انتظامی نیاز شود.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۴
شما بر اساس پروتکلهای جهانی تعداد فوت شدگان کرونا رو میگید قبول!
بر اساس همون پروتکلها اعلام می کنید فوتیهای کرونای تهران روزانه 150 و خراسان 120 نفر هست.....بعد یعنی فقط در بقیه ایران فقط 10 نفر فوتی کرونا داریم؟!
دم خروس بد جوری زده بیرون لااقل کوتاش کنید
خیلی از کشورها با نمکی تماس گرفتن ازش پرسیدن چیکار کردی؟؟
بعدش رفتن همون کارهارو تو کشورشون نکردن و کاملا موفق بودن
خدا خير بدهد دكتر حريرچى را كه قسمتى از حقايق و علل بروز مشگلات فعلى را ، اگر چه نه شفاف كامل ولى در لفافه بيان كرد ، كجايند ان رياكارانى كه مى گفتند تحريمها نعمت است ؟ تحريمها كه فقط در زمينه كرونا ، به علت عدم دسترسى و يا مشگل دسترسى به امكانات ، يكى از علل با رفتن مرگ و مير هاست . تا كى دروغ و ريا ، اول مى گفتند تحريم ها نعمت است ، حالا كمى تخفيف داده اند و مى گويند ظالمانه است ، تا كى رسند به انجا كه واقعيت را با ملت در ميان بگذارند .
خدا را شکر این بار ایشان نگفت مشکلی نیست و یک سرما خوردگی ساده است حداقل با درگیری با کرونا فارغ از علم ایشان در پزشکی فهمید این ویروس چه کوفتی است ضمناا مقایسه ما باسایر کشوره ها چندان صحیح نیست چون معیاره ها و شاخص های مقایسه هم خوانی ندارند
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار