بازدید 27081
۷

موانع احیای برجام از دید وندی شرمن

مسئول تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای برجام، در مصاحبه‌ای برخی موانع بر سر راه احیای این توافق را یادآوری کرد و گفت این توافق یک شبه احیا نمی‌شود.
کد خبر: ۱۰۱۷۳۳۴
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۴ 25 November 2020

 به گزارش تابناک، به نقل از فارس،«وندی شرمن»، مسئول تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات ایران و ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) روز گذشته در مصاحبه‌ای در خصوص احتمال احیای توافق هسته‌ای برجام صحبت کرد.

شرمن در پاسخ به این سؤال که آیا برجام با توجه به خروج ترامپ از آن، برای آمریکا باقی مانده تا دولت احتمالی بایدن بتواند به آن باز‌گردد گفت: «هیچ شکی نیست که برنامه جامع اقدام مشترک اکنون مانند زمانی که از آن خارج شدیم نیست، اما اقداماتی که ایران انجام داده تقریباً قابل باز‌گشت است. آنچه رئیس جمهور منتخب، بایدن گفته این است که اگر ایران بار دیگر از این توافق به طور کامل تبعیت کند دولت او نیز به این توافق باز‌خواهد گشت. این اتفاق ساده نخواهد بود.»

وی با بیان اینکه «من امیدوارم که بایدن با اروپا در این خصوص صحبت کند مدعی شد، فرانسه، آلمان، انگلیس و کشور‌های اتحادیه اروپا و همچنین روسیه و چین این توافق را با یکدیگر حفظ کرده‌اند مخصوصاً اروپا که واقعاً به آن پایبند بوده است!»

شرمن در ادامه تصریح کرد که احیای برجام به هیچ وجه آسان نیست و در طول یک شب اتفاق نخواهد افتاد.

وی در ادامه به انتخابات ریاست‌جمهوری ایران در خرداد ماه اشاره کرد و موقعیت باز‌گشت به این توافق هسته‌ای را پیچیده خواند که به اقدامات و تلاش‌های زیادی نیاز دارد.

مسئول تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات برجام همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا مسائل ادعایی برنامه موشکی ایران و پشتیبانی از نیرو‌های تحت حمایت آن در منطقه نیز باید در کنار برجام در نظر گرفته شود گفت: «برجام برای کنترل برنامه هسته‌ای ایران است تا مطمئن شویم برنامه هسته‌ای آن‌ها صلح‌آمیز است و نمی‌خواهند بمب هسته‌ای بسازند.»

وی در ادامه مدعی شد: «ما همیشه بر این عقیده بوده‌ایم که اگر ایران به بمب هسته‌ای دست یابد این کشور می‌تواند برای ما و متحدان‌مان در مقابل ما بایستد و شرایط را برای ما بد سازد.»

شرمن همچنین ادعا کرد: «ما به این عقیده رسیده‌ایم که باید بر پایه همین توافق با رفتار‌های بدخواهانه ایران در منطقه، مسئله حقوق بشر آن و به زندان انداختن مردم به زندان و گسترش برنامه موشکی این کشور مقابله کنیم. ما به این فکر افتادیم که ما می‌توانیم این موضوعات را مسائل اصلی و پایه در آینده قرار دهیم.»

وندی شرمن در ادامه صحبت‌های خود برجام را یک توافق پایه دانست و گفت که در پی هر توافق کنترل تسلیحاتی، توافقات دیگری نیز خواهند آمد.

وی در پایان نیز به اتفاقات منطقه غرب آسیا از جمله دیدار «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و «بن سلمان»، ولیعهد رژیم سعودی اشاره کرد و گفت: «اکنون دیگر سال ۲۰۱۶ نیست، هم اکنون موقعیت متفاوت است و دولت بایدن باید این موقعیت‌ها را با دقت ارزیابی کند.»

ترامپ در سال ۲۰۱۸ با نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و علیرغم مخالفت جامعه جهانی، تحت فشار‌های رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی از برجام به طور کامل خارج شد.

رئیس‌جمهور آمریکا بعد از خروج از برجام وعده داده بود با پیگیری سیاست فشار حداکثری، ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

در حالی که بیش از دو سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفته است. منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند.

از سوی دیگر بسیاری از تحلیلگران آمریکایی با ارائه شواهدی گفته‌اند سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران شکست خورده است.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۸
انتشار یافته: ۷
برای تایپ کردن نظر با اینهمه تبلیغ وجود ندارد بنظرم هم تبلیغ کنید بهتراست چون اقعا"به نظر هیچکس احترام نمیگذارید
مذاکره با دشمن اونهم آمریکا و اروپا خیانت به ایران و ایرانی است و هر کس دم از مذاکره بزند باید اعدام گرد،،، مذاکراتی که چندین بار انجام شده و هر بار دشمن آن را نقض می‌کند عین خیانت است
همين كه ادعا مي كنيد كه اروپا كاملا به برجام پايبند بوده نشاندهنده اين است احياي اين توافقنامه امكان پذير نيست! تلقي خانم شرمن از برجام صرف يك پوسته و ظاهر است! به اين معني كه ايران بايد در عمل به آن پايبند باشد ولي طرف مقابل كافيست در گفتار از آن حمايت كند و نيازي به عمل ندارد!
فشار حداکثری برای مردم بوده نه مقاماتی که فرزندانشان در آمریکا و انگلیس هستند و خودشان برای تعطیلات کاری می رن آمریکا
این نمایش مسخره را کی قراره تمام کنید
بله، زمانبره
احياي برجام براي غرب ديگر هيچ فايده خاصي ندارد. جز اينکه احياي آن آبرو و جايگاه رفته اصلاح طلبان را شايد کمي ترميم بکند. البته چون آنها به بي کفايتي دولت حاکم در ايران واقف هستند ميدانند که با برداشته شدن تحريمها هم اين دولت عليل آبروي رفته خود را نمي تواند باز بيابد. لذا هيچ دليلي نمي بينند که دوباره به برجام برگردند و رفع تحريم بکنند. چون آنها طبق گفته همين شرمن از برجام دو چيز ميخواستند که به شکل بسيار عالي به آن رسيده اند: 1- تخته و بتن کردن قدرت هسته اي ايران 2- اجراي شديدترين روشهاي نظارت آژانس بر فعاليتهاي هسته اي ايران. پس با وضعيت فعلي محال محال است آنها به برجام برگردند فقط مثل اينستکس دولت روحاني را بازي خواهند داد.
پس چاره چيست؟ از احمدي نژاد بپرسيد: خدکفايي در گندم، بنزين، دارو، دور زدن تحريمها تا حد بي اثر شدن و .... خلاصه مقاومت و اقتدار
درسته علیه جمهوری اسلامی شکست خورده اما ملت له و لورده شده اند.
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل