خوب خود رئیس جمهور محترم جواب سوالشون رو هم گفتند. ببینید ترکیه چیکار کرده، هم ایران و هم ترکیه دو کشور اسلامی با زبان غیر عربی هستند. خوشبختانه مردم هر دو کشور امنیت که بسیار مهم است دارند ولی:
دولت ترکیه برای اخذ انواع مالیات قانون گذاشته و نه برای مسائل خصوصی مردم، پس ارزش قانون برای ترکها پایین نیومده.
دولت ترکیه ارزش پول ملی رو در حد معقولی بالا برده و مردم ترکیه نسبت به کشورهای اطراف پولدار ترند پس به همچین دولتی انواع مالیاتها رو پرداخت می کنند.
دولت ترکیه روابط خوبی با کشورهای مختلف دنیا داره و ارزش پاسپورت ترکیه بالاست. و این هم باعث یک غرور ملی برای ترکها شده و بدون ایجاد مشکل برای دولت مالیتهاشون رو پرداخت می کنند.
دقیقا اینجاست که موضوع دانش و خرد معنی پیدا می کند کاش احمدی نژاد بود که می تپید در گل آن وقت میدید که با این کارها نمیشود کشور را اداره کرد البته ایشان نابغه هزاره سوم بودند .
حالا اصلا مهم نیست کافی است شما فساد را کنترل و ریشه کن کنید مردم همه چیز را حل خواهن کرد .
برای شروع 50% کارکنان دولت و شرکت های وابسته که با سفارش آقایان استخدام شدند را اخراج کنید تا بعد .
ج1-وقتی فساد و تبانی در کشور تمام تاروپود آنرا در نوردیده است و آدمهای نالایق و غیر اهل فن در مدیریتها جا خوش کرده اند . فرار مالیاتی هم اتفاق می افتد. آیا واقعا سخت است که خرید و فروشها وتبادلات پول را ملزم به ارائه فاکتورو از طریق پوز و شبکه انجام داد . کافی است که قانون و مقررات از طریق افراد باسواد (نه با مدرک)درست وضع شود و مجریان و ناظران سالم باشند و تبانی انجام ندهند.
ج2-بلی صد درصد می تواند .بازاریان ودلالان و پزشکان و وکلا از فراریان اصلی هستند.اما وقتی مالیات ستانان اشخاصی از خود این صنوف یا بچه های آنها باشند. اگر و اما بزرگی را ایجاد خواهند کرد.
ج3-فرارمالیاتی ذاتی است اما در بلبشو اقتصادی این تمایل کمتر هم میشود.مالیاتی که داده میشود از کجا معلوم درست در جای خودش خرج میشود و با عناوین مختلف در جیب ها ریخته نمیشود .
ج4-چون نه برنامه درست اقتصادی وجود دارد و نه انظباط اقتصادی وجود دارد.
ج5-برنامه ای که اعلام شده نگرانیهای زیادی دارد .مثل خیلی از کارهای دیگر در این مورد هم تصمیم گیریها با مطالعه ناقص انجام می گیرد.
نهایتا اگر کارها به کاردان دلسوز سپرده شود خیلی از مشکلات حل میشود.در اولین قدم باید1- دارندگان مدارک دانشگاهی ولی بیسواد 2-ظاهر الصلاحهای بد باطن بایدتسویه شوند
-کم کردن معافیت های مالیاتی-جرائم سنگین برای فرارمالیاتی- تشویق صادرات غیر نفتی به هرطریق ممکن-واگذاری پروژه های نیمه تمام دولتی به مردم وسرمایه گذاران خصوصی ازطریق فرایند بورس- توجه به تبدیل نفت خام به فراورده ای با ارزش افزوده بالا ( پتروپالایش گاه ها) سپردن بخش عمده اقتصاد به مردم - گشترش صنعت توریسم- توجه بیشتر به پیمان های دوجانبه پولی با کشورهای همسایه- توجه به پیمان هایی نظیر شانگهای ، اوراسیا، آسه آن جهت افزایش صادرات غیر نفتی_ صرف پول نفت فقط جهت پس اندازبین نسلی وایجاد پروژه ای ملی وزیر ساخت
من موافقم کشور با مالیات اداره بشه ولی در مقابل باید 1) مشخص بشه درآمد سازمان ها چقدر است و چقدر مالیات میدن، 2) مالیات صرف اداره و آبادنی کشور بشود و در محل هایی که مورد قبول اکثر مردم نیست هزینه نشود (در این مورد از مردم نظر خواهی شود) و 3) محل و مقدار هزینه کرد مالیات به اطلاع مردم رسانده شود (به صورت شفاف توسط یک سازمان بی طرف اعلام شود). 4) بانک مرکزی استقلال داشته باشد و دولت در امور آن دخالت نکند.
دولت چین با جمعیت میلیاردی چطور توانسته کشور را اداره کند ؟ در درجه اول باید بطور ریشه ای با فساد سیستماتیک مبارزه صورت بگیرد و در این راستا امکان دارد خیلی از فرزندان و وابستگان مقامات بالای کشور در لیست سیاه باشند که باید قاطعانه برخورد کرد و مماشاتی صورت نگیرد. در تمامی امور شفافیت لحاظ شود و در آخر اینکه در موارد اساسی به ارای عمومی مراجعه شود و مردم را فقط برای زمان انتخابات نخواهیم. و من الله التوفیق
جناب آقای رئیس جمهور :
پرداخت مالیات به میزان 100 درصد وقتی معنا دارد و عملی خواهد بود که :
1- گمرکات عصاره مردم و تولیدات کنندگان را نکشند تا چرخ صنعت گریپاژ نکند.
2- شهرداری ها بودجه خود را از مسیرهای درست و معقول تهیه کننده نه فروش فضای شهر به سوداگران.
3- اصولا واحدی تولیدی سرپا مانده باشد که بتواند مالیات بدهد .
4- مردم کار داشته باشند که بتوانند مالیات بدهند .
5- مالیات منحصر به کارگر و کارمند نباشند کسانی که همه پول مملکت را در اختیار دارند مالیات بدهند نه اینکه به ریش ما بخندند.
6- مالیات خرج مردم مالیات دهنده بشود نه حقوق و مزایای کارمندان دولت تا جان بگیرند و عصاره جان مردم را بیشتر بگیرند.
آنهایی که با اقتصاد آشنا هستن میدانند که تورم مالیات نامرئی است اگر به زبان عامه بگیم یعنی اینکه دولت جیب مردمو میزنه بدون اینکه کسی اعتراض کند آقای رئیس جمهور شما نرخ دلار را از 3 تومن رسوندی به 12 تومن درحال حاضر یعنی کارمندی که 6 تومن حقوق میگرفت الان حقوقش یک چهارم شد در این سیستم مالیات معنی ندارد.
دولت ترکیه برای اخذ انواع مالیات قانون گذاشته و نه برای مسائل خصوصی مردم، پس ارزش قانون برای ترکها پایین نیومده.
دولت ترکیه ارزش پول ملی رو در حد معقولی بالا برده و مردم ترکیه نسبت به کشورهای اطراف پولدار ترند پس به همچین دولتی انواع مالیاتها رو پرداخت می کنند.
دولت ترکیه روابط خوبی با کشورهای مختلف دنیا داره و ارزش پاسپورت ترکیه بالاست. و این هم باعث یک غرور ملی برای ترکها شده و بدون ایجاد مشکل برای دولت مالیتهاشون رو پرداخت می کنند.