وقتی همه چیز را دادیم و متنتظر ماندیم انها کاری انجام دهند دیگر انها که به هدف خود رسیده اند نیازی به انجام کاری نمیبینند و فقط به وعده دادن ادامه میدهند.
در این شرایط تنها کاری که میکنیم همان تست موشکهاست که غربیها را دیوانه میکندو حد اقل از نظر ما قانونی هم هست.
واقعیت این است که با امضای برجام امریکا انتظار داشت در بازار ایران بتواند منافعی داشته باشد (بویژه درزمان ترامپ که نظر صرفا معامله گری واقتصادی دارد) ولی ایران به شرکتهای امریکایی چراغ سبز نشان نداد وفقط با اروپا می خواست کارکند . در نتیجه ترامپ احمق هم سعی کرد بازی را بهم بزند. اگر بعد ازبرجام ایران یکپارچه ازتجارت با تمام کشورهای دنیا وهمچنین امریکا سخن به میان می آورد واز شعاری عمل کردن ودودستگی پرهیز میکرد بدون شک برجام برای ایران نعمت بود ومیتوانست براقتصاد ایران تاثیر بسیار خوبی داشته باشد.
اروپا و آمریکا زیاد به خود مغرور نشوند که با برجام دولت ایران را فریب دادند. بر طبق پیشبینیهای اقتصاددانان مستقل در آینده نزدیک بحرانهای بزرگ اقتصادی گریبانگیرشان خواهد شد. این آرامش قبل از طوفان است. کشورهایی مثل ایتالیا, اسپانیا, فرانسه و یونان باعث باز شدن مجدد زخم کهنه قرضهای هنگفت اروپا خواهند شد. آمریکا هم که بزرگترین مقروض جهان است نمی تواند تا ابد دلار بی پشتوانه چاپ کند. با وقوع این بحران بزرگ کشورهایی زیاد ضربه نمی بینند که بدهی خارجی زیادی نداشته باشند. ما باید به ظرفیتهای داخلی توجه بیشتری داشته باشیم, با فساد دولتی و رانت بنیادی مبارزه کنیم و به آزادیهای شخصی و مدنی شهروندان احترام بگذاریم. ما با داشتن این ثروتهای مادی و انسانی می توانیم از موفقترین کشورهای جهان باشیم. خودباوری نقش بسزایی در موفقیت هر ملتی بازی می کند. شرمنده که طولانی نوشتم. پاینده ایران
ایران بانزدیک شدن به اروپا میتونه زمان روبخره تا بعدش ببیند کی میشه رئیس جمهوربعدی آمریکا؟اما این باعث میشه که فشاراقتصادی بیشتری به اقشارمردم واردشه.ودرنهایت بااونها سرمیزمذاکره خواهندرفت
با توجه به اخبار و گزارشاتی که در خصوص برجام و ادامه آن بدون حضور ایالات متحده به گوش میرسد و یا منتشر میشود به نظر میرسد که حفظ برجام برای ایران فقط از منظر سیاسی دارای منافعی خواهد بود. واقعیتهای میدانی یعنی آنچه بطور عملی انجام شده نشان میدهد بدون توافق امریکا ایران از منافع مادی که با امضای برجام منتظر بهره بردن از آنها بوده برخوردار نخواهد شد. در حقیقت ایران در صورت خروج از برجام هم به منافع پولی، اقتصادی و بازرگانی نخواهد رسید و بعلاوه منافع سیاسی حاصل از برجام که در مناسبات بین المللی (منهای امریکا و اقمارش) نمود دارد را نیز از دست خواهد داد. شاید نگرانی اروپاییها از خروج ایران از برجام را بتوان در دو موضوع اصلی بیان کرد. اول اینکه اروپای واحد سالهاست که بدنبال کسب جایگاه در شأن خود در نظام بین المللی است و بهم خوردن یکی از دست آوردهای مهم آنها یعنی برجام موجب سرخوردگی و کم شدن اعتماد به نفس کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواهد شد که هنوز از سرشکستگی جنگ جهانی دوم که فقط با حضور و ورود امریکا در جنگ توانستند جنگ را خاتمه بدهند. را بیاد دارند. کشورهای اروپایی خوب میدانند که هیجیک به تنهایی یارای اتخاذ سیاستی مستقل از امریکا را ندارند و دل در گرو اتحادی اروپایی بسته اند که بتواند هم گام با امریکا در معادلات جهانی نقش بازی کند که با فرو ریختن برجام با بد عهدی امریکا ، ضعف این اتحاد بیش از پیش نزد ملتهای اروپایی عیان خواهد شد.
دوم اینکه با مداخلات امریکا و متحدان منطقه ای خود عملا بر زندگی مردم در کشورهای اروپایی تأثیر منفی گذاشته است. اروپای متحد گرچه در بعضی موارد در غالی ائتلاف بین المللی در منطقه دخالت نظامی کرد ولی عملا تابع سیاستهای امریکا بود که از جمله سیل مهاجرین به سوی اروپا یکی از مشکلات اساسی آنها بوده و هست. اروپا ضمن در نظر گرفتن ملاحظات فوق ، درگیری و جنگ دیگری در منطقه را موجب زیانهای مادی و معنوی بسیاری برای خود میداند. سیل مهاجرین و پناهندگان مسلمان جدید موجب تغییر در ترکیب جمعیتی این کشورها هر چند کوچک خواهد شد و آثار زیانبار آن از جمله درگیریهای داخلی ناسیونالیستهای این کشورها با مهاجرین و پناهندگان از وسعت و شدتی برخوردار خواهد شد که بهتر است برای پیش گیری از ان هم اکنون کاری کنند.
هر کی رئیس جمهور آمریکا باشه چه ترامپ جمهوریخواه و یا دمکرات.بیشتر تحریم های امریکا بر علیه ایران را کنگره امریکا تصویب کرده و رئیس جمهور حق لغو تحریم های ثانویه و فرامرزی بدون اجازه کنگره را نداره و کنگره دست رئیس جمهور را بسته.رییس جمهور فقط می تونه تحریم ها را به حالت تعلیق در بیاره و نمی تونه کاملا تحریم ها را لعو کنه.
این مسئولین چرا برجام را بدون اینکه کنگره امریکا تاییدش کنه .امضا کردن.؟ که به این راحتی رئیس جمهور امریکا به این راحتی تحریم ها را برگردونه.
مسئولین وزارت امورخارجه چرا جوابگو نیستن؟
چطور برجام طی ۲۰ دقیقه در مجلس تصویب شد؟
اما از امریکا نخواستیم که کنگره امریکا تاییدش کنه؟
همه چیز را دست دادیم و هیچی نگرفتیم.