تا قبل از فروپاشی شوروی، طبق معاهدات 1921 و (19400معاهده دوستی و معاهده تجارت) استفاده از دریای خزر به صورت مشترک بوده اسست. پس از فروپاشی شوروی وسهم خواهی کشورهای جدید، اختلاف در مورد سهم هر کشور منجر به نشستهای مشترک بین کشورهای مجاور دریای خزر از سال 1996 تا 2018 گردید. طی 22 سال، 51 کارگروه در سطح معاونین وزیر، 10 نشست در سطح وزیران و6 نشست در سطح روسای جمهوری برگزار گردید. یکی از دلائل عدم توافق ونهایی نشدن کنوانسیون در طی 22 سال، اصرار ایران بر سهم 20 درصدی ازدریا بود. اما در آگوست 2018 ایران از مواضع خود عقب نشینی و به سهم 11 درصدی بسنده نمود. در واقع ایران حدود 50 درصد از سهم پیشنهادی خود را بخشید ونهایتا در آگوست 2018 کنوانسیون(توافق) نهایی شد. بنابراین انتقاد مردم ایران کاملا منطقی و مستند میباشد.
با سلام
کاسه داغ تر از آش
آقای نصر حقوق دان از واژه درای خزر را چند فروخته ای بر افروخته شده و یاداشت ارائه داده ، آقای حقوق دان من متن کامل را خوندم اینکه سهم ایران فقط 15 مایل دریایی بشه ، به نظر شما چند درصد از بین 100 درصد سهم ایران شده است . سوال من هم بعنوان یک شهروند ایرانی اینه که خرز را چند فروخته اند
برخی شغلها مانند .... و از جمله مداحی باید رواج دهنده موضوعات دینی و اخلاقی باشه و مردم را به طرف خدا و زندگی اخلاقی ببرد و نه دروغ و کینه و نفرت بیهوده !!!!!!!
.... این تصور را در افکار عمومی جهان ایجاد میکند که مردم ایران مردمی ناآگاه هستند که نه تنها از تاریخچه ۲۰ سال مذاکره در مورد دریاچه خزر بی اطلاعاند بلکه آنقدر این موضوع برایشان کم اهمیت بوده که حتی زحمت نکشیدهاندبه متن کنوانسیون - که در دسترس همه است - مستقیماً مراجعه کنند یا دستکم از متخصصین و جامعه دانشگاهی خود در این باره پرسوجو کنند. تصویری که امروز مجری صدا و سیما تداعی کرد، تصویر ملت غافلی است که غالباً به تکرار تبلیغات چند شبکه ماهوارهای و چند حساب مغرض تلگرامی اکتفا میکند.... حالا خدایش!!خودمونیم، مگه غیر از اینه!؟