مشکل اینه همه ی فارغ التحصیلان بعد از دریافت مدرک انتظار میز آماده و شغل مهیا هستن یعنی آموزش ندیدن برای مهیا کردن شغل برای خود و عده ای کم سواد . دکترای یک رشته که بیکار باشه نشون میده مهارت کارآفرینی ندیده یا اگر دیده جدی نگرفته ، در حد پاس کردن درس و گرفتن مدرک !!
استخدامی دولت هر سال در هر دستگاه بیشتر از جذب 20 یا 30 نفر نیست با احتساب 20000 شرکت کننده و وجود سهمیه های خاص برای برخی افراد انتظار استخدام در دولت دیگه نباید داشت
من چند تا از دوستانم با مدرک دکتری ثبت اختراع کردند و چون حامی نبود به خارج از کشور مهاجرت کردن و الانم وضعیت رفاهی بسیار خوبی دارند
مشکل فقط این نیست که برای کارشناس یا کارشناس ارشد کار نیست مشکل اینه که آیا کارشناس ها واقعا کارشناس هستند آیا به معنای واقعی در رشته خود کارشناس هستند یا فقط مدرک در دست دارن
امیدوارم دوستان اینقدر احساسی با مسایل برخورد نکنند. اولا همانطور که خیلی از دوستان گفتند مشکل مربوط به نظام آموزش عالی بسیار ناکارآمد کشور ماست. تربیت نسلی از دانش آموختگان دانشگاهی که نه سواد درستی دارند، به همان دلیلی که همه میدانیم، و نه تخصص و مهارت درستی کسب کرده اند. قصد توهین به کسی رو ندارم اما آیا کسی که در دانشگاههای خاصی تحصیل کرده که با درصد بسیار پایین در امتحان ورودی باز هم توانسته وارد دانشگاه شود و با نمرات ناپلئونی مدرک گرفته، آیا می توان انتظار داشت که شغل مناسبی در راستای تحصیلش پیدا کند؟ به علاوه جذب داشجو به این اندازه در کشور چه معنایی دارد؟ بغیر از اینکه درصد افراد تحصیلکرده بیکار را بالا میبریم و قشری پر توقع و متاسفانه سرخورده میسازیم؟! باز هم گلی به گوشه غیرت این افراد که عکسشان را گذاشتید که کار را عار نمی دانند و هر چه که باشد انجام می دهند اما تکلیف جامعه با افرادی که سطح خود را بالاتر از دیگران می دانند و با وجود عدم داشتن سواد و تخصص کافی بدنبال کارهای کم زحمت و پردآمد هستند، چیست؟
مقایسه ای بکنیم بین قشر کم سواد و قشر دارای تحصیلات عالی در زمینه بیکاری تا متوجه این قضیه بشویم که چه اختلاف جالبی بینشان وجود دارد. نرخ بیکاری افراد کم سواد بسیار پایین و نرخ بیکاری تفراد تحصیل کرده فاجعه است.
بهتر است توقعات خود را پایین بیاوریم و مشغول بکار شویم هر چه که باشد و از الان به دنبال علایق خود برویم نه اینکه دنبال پز و به به دیگران باشیم که همگی باد هواست.
تابناک بنظر ابتدا باید پرسید از کجا مدرک گرفتن.
متاسفانه دانشگاه آزاد در هر شهر بالای 1000 نفر دانشگاه احداث کرد. بعد هم که احمدی نژاد برای رقابت با اون شیفت مخالف تمام مدارس رو تبدیل به دانشگاه پیام نور کرد.
من نمیخوام به این عزیزانیکه عکسشون رو زدید توهینی شده باشه. ولی هفته گذشته در حضور بنده 8 نفر فوق لیسانس و دکترای مکانیک رو فراخوان دادن و حتی یکنفرشون نمیتونست یک ایراد ساده سیستم رو که حتی از روی صداش قابل تشخیص بود بفهمه.
مشکل رو فقط از دولت نبینیم. مشکل خود ما هستیم. وقتی جوان ما پایان نامه ای رو که بهش میدیم تحقیق کنه میبره میده دارالترجمه براش انجام بده تا نمره بگیره خب بازار کاری رو نمیتونه داشته باشه.
ما حتی یک دانشگاه صنعتی به معنای واقعی نداریم.
من استاد رییس گروه دانشگاه رو برای ساخت یک وسیله ضروری دعوت کردم و متاسفانه ایشونم حتی یکبار الکترود جوش دستش نگرفته بود.......................
وقتی بودجه صنعت را روانه جیب پزشک می کنیم باید منتظر چنین وقایعی باشیم.
در این نظام آموزشی که همه رشته ها کثرت دانش آموخته دارند تعداد پزشکان را کم نگه می داریم تا چه شود؟
بنظر بنده، غالب دوستانی که میرن دانشگاه بدنبال خریدن زمان و فرصت هستند تا شاید کار مناسبی پیدا شود ( از لحاظ مالی، فرقی نمی کند به رشته تحصیلی بخورد تا نخورد) اما متاسفانه در این چند ساله با افول شدید اقتصادی و فساد و رانت دولتی ، دیگر نه پولی مانده برای ایجاد کار ( البته هست اما بخور بخور ها اجازه استفاده را نمی دهد)
لطفا چاپ كنيد.
تو اين كشور نيازي به تحصيل نداره
حتي تو بهترين مكان هاي علمي آن مثل مهندسي مشاور داشتن مدرك فوق ديپلم به پايين كافيه
تو هر تخصصي فقط چند ماه بايد كار كني چون ساختار اين كشور علمي نيست تو هيچ زمينه اي نياز به تخصص ندارد.
متخصصين حرف تخصصي مي زنند كار تخصصي نمي كنند.
دكتري پزشكي هم فقط از تجهيزات مدرن خارجي به نحو احسن با تجربه روي مردم به مهارت مي رسند.
اگر غير از اين بود ما بايد تو صنعت كشاورزي و ساير علوم حرفي واسه گفتن داشته باشيم.
كدوم قوانين علمي به نام ايراني هاست.
ما فقط كاربر هاي خوبي بوديم.
چند تا ايراني نرم افزار علمي و كاربردي اختراع كردند.
فقط تو استفاده از آنها ماهريم نا ابداع آنها.
تقصير جوان ها نيست
تقصير ساختار اموزشي و اجتماعي و اقتصادي ايران است.
قول ميدم اگه 10 سال دانشگاه ها تعطيل بشه هيچ اتفاقي نمي افته
كه سابقه تعطيلي اوايل انقلاب داره.
ولي تو كشورهايي كه بر اساس علم مديريت ميشه تعطيلي دانشگاه ها خسارت زيادي به بار مي آورد.
پس از من تحصيل كرده به جوان ها نصيحت اگه ميخوان درس بخونن ديپلم گرفتن اقدام كنند واسه رفتن
اگه دنبال زندگي هستن به اندازه سواد خوندن نوشتن كافيه
مشکل اصلی جامع ما مدرک گرائی بجای مهارت و تخصص گرائی است قطعا در دهه های آتی با توجه به کاهش جمعیت و ظرفیت دانشگاه ها دچار مشکلات بیشتر و سرخوردگی در جامع خواهیم شد بنظر بهتر است رویکرد عمومی آموزش در نظام به سمت ایجاد مهارت های فردی با توجه به علایق و توانمندی های فرد باشد . بهتر است این امر از دوره ی دبیرستان شروع شده و بجای یادگری بسیار از مواد درسی که هیچ کاربردی ندارند . اولویت به سمت استفاده از الگوهای کاربردی باشد یعنی هر فرد از دوران دبیرستان یا حتی پائین تر بدان چه مهارتی دارد و چه کاری باید انجام دهد نظام آموزشی ما در حال حاضر بسیار فرسایشی است و خروجی مناسبی نیز ندارد.
استخدامی دولت هر سال در هر دستگاه بیشتر از جذب 20 یا 30 نفر نیست با احتساب 20000 شرکت کننده و وجود سهمیه های خاص برای برخی افراد انتظار استخدام در دولت دیگه نباید داشت
من چند تا از دوستانم با مدرک دکتری ثبت اختراع کردند و چون حامی نبود به خارج از کشور مهاجرت کردن و الانم وضعیت رفاهی بسیار خوبی دارند