خشکسالی بسیار جدی و نگرانکننده است من که مدام در طبیعت رفت و آمد دارم متوجه این خشکسالی کم آبی هستم ولی مردم کلا بی خیالند ولی میزان مخازن آبی کشور کفاف نیاز کنونی جمعیت را نمی دهد و مسئولین نیز کار خاصی انجام نمی دهند و شاید وضعیت را بدتر می کنند وضعیت نیز در حال بحرانی شدن روز به روز است.
راه حلها:
1: کنترل جمعیت
2: بهینه سازی مصارف شهری و کشاورزی و صنعتی
3: ایجاد تصفیه خانه ها و ذخیره آب
4: ایجاد لوله های انتقال آب از کشورهای پر آب مانند هند و شمال پاکستان
5: تقویت سفره های زیر زمینی
5: باروری ابرها
مشکل آب جدیست خیلی جدی........
آقایون داداشام
این صحبت ها فاتیده ندارد وقتی قرار نیست محله های مسئول نشین مانند ...... مشکل فشار آب داشته باشد پس قرار نیست مشکلی از من و شما توسط مسئولین حل گردد
وقتی بیشترین و اولین بازار مصرف تصفیه کننده اب کارمندان سازمان آبفا هستند پس خود بخوان حدیث.......
بله بحران آب نگران کننده است. هم اکنون آب شرب سالم نیز محدود و دارد کمیاب می شود و از چاه هائی بهره برداری می شود که در معرض آلودگی قرار دارند. بهترین آب دنیا را یک روز تهرانی ها داشتند ولی هم اکنون میزان نیترات آن بسیار بالاست. وقتی می گویند میزان نیترات آب تهران بالاست یعنی آب از طریق چاه های دشت تهران تامین می شود و و به نوبه دشت تهران از طریق چاه های جذبی فاضلاب های مسکونی تغذیه می شود!
سر منشاء آب های شرب شهرها و روستاهای کشور شناسائی و از هر گونه ساخت و ساز و توسعه کشاورزی ممنوع و جلوگیری شود و موارد آلوده کننده حذف شوند.
هرگونه برداشت اضافی آب و هر گونه عملیات سد سازی، ذخیره آب و حتی تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب بایستی در ابتدا مطالعه شود آبی که جریان طبیعی آن را بهم می زنیم در پائین دست خود آیا اثرات مخرب ندارد؟
لازم است در اول هر شرح خدمات برای مطالعات پروژه های آبی توسط وزارت نیرو، وزارت جهادکشاورزی و راه و شهرسازی، حتما مطالعات اثرات ثانوی تغییر مصنوعی جریان آب از حالت طبیعی مد نظر،اجباری و در الویت قرار گیرد. به فرض اگر اجازه توسعه ساختمان های مسکونی را می دهیم، آیا برای تامین آب آن اقدام شده است؟ آیا پروژه تامین آب مناطق مسکونی به حقابه انسانی و زیست محیطی خود اثرات سوء ندارد؟
خیر. برای خشکسالی آمادگی نداریم. حجمی سازی برداشت آب از چاه ها (مثل کارت هوشمند سوخت هر خودرو، بیش از سهمیه برق موتورپمپ قطع شود) و پلمپ چاهای غیر مجاز، کاشت الگوئی گیاهان کم مصرف، پربازده اقتصادی و گلخانه ای توسط جهاد کشاورزی و ترویج آن به کشاورزان و توسعه شیرین سازی آب شور با انرژی خورشیدی می تواند مد نظر قرار گیرد. یکی از کارهای مهمی که در کشور باید انجام شود این است که مالکیت کشاورزی از مدیریت و بهره برداری جدا شود. زمین و آب دست مالکی است که بهره برداری زیادی نمی تواند داشته باشد و خرده مالکی نیز مزید بر علت است. راهکار این است که با مالکان توافق شود که سود و عایدی هر سال شما را تضمین می کنیم و می پردازیم ولی آب و زمین شما در اختیار چند مهندس باتجربه و رتبه دار از نظام مهندسی کشاورزی قرار گیرد. تا با کاشت محصولات اقتصادی و کم مصرف آب کشاورزی معیشتی به کشاورزی اقتصادی تبدیل شود....
مهمترین مشکل کشور ما بحران انرژی هستش که آب هم یکی از اونهاس که مورد بی مهری مردم قرار گرفته. یکی از علتهای مصرف اب فرهنگ مردم نیستش. مشکل اصلی تراکم شهری و شهرسازی های غیر اصولی و بی پایه و اساسه که کشور باهاش روبروست.
بهتر بجای اینکه صدامونو تریبون کنیم یه راه حلی عملی ایجاد کنیم نه حرف های بی اساس و فراموش شونده.
در ضمن مصرف اب کشاورزی مشکل از مردم نیس چون این مردم سال های زیادی هس که به این روش کشاورزی و محصول میکارن. این وظیفه دولته که با پشتوانه مالی و سیاسی خوب تمام کشاورزارو اموزش و تجهیزات مدرن کشاورزی با بازدهی بالا ایجاد کنه.
فقط کشور ما نیتز به اراده سیاسی و حمایت از مردم داره
وزارت نیرو فقط میداند که باید نظر پیمانکاران را تامین کند وسد بسازد ،این دستور مستقیم باند مافیای پیمانکاری است ،دردنیا سد سازی ممنوع شده ولی درایران دست بردار نیستند ،حتی در صورت نبود اعتبار قرضی کار میکنند وسدی را بیریالی دریافتی به پایان میرسانند چون بعدا تعدیلش را میگیرند ،در دنیا سبک سد سازی زیر زمینی توسعه داده میشود که ما تجربه انرا در سیستان وبلوچستان در( چاه نیمه )داشتیم وجواب داد ،این پیمانکاران کشور را عرصه سود جویی خود کرده اند ،اب کارون به زاینده رود ،اب زاینده ّبه یزد کارون به هفت تپه کارون اکنون عقب نشینی کرده واب شور وارد خرمشهر وابادان شده ،اب کردستان به کرمانشاه وزنجان ودشت قزوین ،اب ارس به تبریز واب تبریز به ....مسئولین هیچ کار علمی نکرده اند تعدادچاههای بدون مجوز را چرا کلا مهروموم نمیکنند ،سدها را باز گذاشته ااند 90 درصد اب سدها صرف کشاورزی غرق ابی میشود ،محصولاتشان هم از بس نیترات زیاد دارد برگشت میشود داخل ومردم نوش جان کرده وامار سرطان وام اس سایر بیماریها را بگیرید ،سد را بهروی کشاورزی غرق ابی ببندید ،فاضلابها را تصفیه کنند واز الودگی محط واب باز یافت را به کشاورزی مدرن بدهید ،با انتقال اب فقط اکو سیستم بهم میخورد وفاجعه ببار میاورد سدها را خراب کنید بگذارید طبیعت خود تعادل را برقرار کند انسان مخرب است وزارت نیرو ضد طبیعت است شما کوه های درجوار سدها را ببینید تا عمق فاجعه را دریابید از همان تهران سدلار که اب فرارکرد در اثر مطالفات غلط ،سد لتیان شد منبع فاضلاب ویلا نشینها ،زاینده رود فاضابش هم خشک شد ،طالقان همان بلای لتیان را دارد ،سیاه بیشه فاجعه تخریب طبیعت است وساختش فقط یک جاه طلبی دوره شاه بوده درسال 46 وصد برابر نیروگاه سیکل ترکیبی هزینه داشته وووو
به نظرمن هشدارهادرموردكم آبي نه تنهاجدي هستند بلكه بايد بيش از اين گفته شوند.متاسفانه هر دولتي كه آمده ترجيح داده است اين موضوع را به دولت بعدي واگذاركند.
درموردسوال دوم بايد بگويم قضيه بسيارنگران كننده است .يكي از راه حلها تصفيه آب درياها وانتقال آن به نقاط داخلي كشور مي باشد.هزينه بر است اما درنهايت هيچ چاره ديگري نخواهدبود.راه حل ديگر صرفه جويي بخصوص دربخش كشاورزي مي باشد
مسئولين هيچ آمادگي براي مقابله با اين بحران كه بزودي كل كشور رادربرخواهدگرفت ندارند .اگر آمادگي داشتند ازاكنون به فكر راه حل وآماده سازي زيرساختها مي بودند.
تا حالا دقت کردین هر چیز ارزشمندی که داریم؛با دست های خودمون داریم نابودش میکنیم.
از فرهنگمون گرفته تا محیط زیست و منابع آبی. حتی خودمون رو هم داریم نابود میکنیم
راه حلها:
1: کنترل جمعیت
2: بهینه سازی مصارف شهری و کشاورزی و صنعتی
3: ایجاد تصفیه خانه ها و ذخیره آب
4: ایجاد لوله های انتقال آب از کشورهای پر آب مانند هند و شمال پاکستان
5: تقویت سفره های زیر زمینی
5: باروری ابرها
مشکل آب جدیست خیلی جدی........