امتاسفانه مادر علم آمار هنوز در صفحه اول آمار مقدماتی موندهایم یعنی هنوز تو جمع آوری داده ها گیریم تا به این رشته بصورت یک رشته تخصصی و حساس نگاه نکنیم و از الگوی کشورهای دیگر خصوصا آمریکا در نحوه پیاده سازی و یکپارچه سازی سیستم های اطلاعاتی استفاده نکنیم کار درست نخواهد شد تا کی باید کنترل هر چیز را بعهده تقوی شخصی بگذاریم ما همانقدر در خصوص علم آمار میدانیم که از مریخ پیمای مریخ رفته میدانیم برویم از کشورهای صاحب علم یاد بگیریم و الگو سازی کنیم نه اینکه دنبال اختراع دوباره چرخ باشیم مثل این میماند که اهالی یک روستا دور خود را حصار بکشند و امیدوار باشند که روزی موبایلی مثل اپل را بخودشان در آنجا طراحی و تولید خواهند کرد !!!
قتی پس از آن مناظره کذائی در سال 88 کارشناسان تفاوت تورم نقطه به نقطه را با تورم متوسط سالیانه توضیح دادند منتقدان رئیس دولت و دولتیان را متهم به دروغگوئی کردند. این در حالی است که دولت راستگویان هم دقیقا از همان آمار استفاده میکنند ولی متاسفانه بجای عذر خواهی از دولت قبلی همچنان به بد وبیراه گفتن خودشان ادامه میدهند. این روش مثل آقای احمدی نژاد در مورد میخ و داروخانه را به ذهن متبادر میکند.
آقایونی که به میگن این مقاله علمی نیست منظور این مقاله اینه که اگه کاهش تورم را کسی در این دولت حس نمیکنه در دولت قبل هم کسی حس نمیکرد اما چرا منتقدین دولت قبل میگفتن آنار دروغه اما الان خودشون دارن همون آمارو میدن
نویسنده این مقاله قصد دارد گناه احمدی نژاد را بشوید و از نوشتار عوام فریبانه و غیر گارشناسی و شعار گونه به روش دوره احمدی نژاد استفاده کرده است ......کاملا معلوم است که خط فکری احمدی نژاد را دنبال می کند ......انها حالا دارند نسبت کلمه امار تشکیک می کنند ...امار دولتی در دوره احمدی نژاد خوب ولی در دولت روحانی بد است !!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
نه عزیز شما راست میگی تورم منفی 40 درصده روحانی نخواست بگه مردم شکه نشن یدفعه.
بنده یه پیشنهاد برای همین سایت تابناک دارم.
یه جدول از 471 قلم کالای مورد محاسبه برای تورم به همراه قیمتهاشون رو در سایت خود درج کنید و ماه به ماه آن را به روز رسانی کنید. مردم خودشون می بینن که چه تغییراتی به وجود آمده. راستی آزمایی بزرگی برای همه می شود. چه موافقان دولت، چه دلواپسان، چه خود مردم. شما خودتون به عنوا یه نهاد بیطرف این کار رو انجام بدید.
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
نیازی نیست عزیز هرکی دستش تو خرج باشه میفهمه از اول سال تا حالا چقدر شده و حتی تو همین ماه بهمن چه مقدار رفته رو قیمت ها ...
روزی که جناب روحانی اقای دکتر هاشمی را به مجلس به عنوان وزیر بهداشت معرفی کرد یک بسته کپسول امپرازول حاوی 14 عدد کپسول را 1800 تومان از داروخانه خریدم
اما امروز یک بسته کپسول 14 تایی امپرازول را 3500 تومان از داروخانه خریدم.......
از نظراتی که زیر مقالات مشابه گذاشته می شه، می شه فهمید اکثر مردم معنی تورم، قدرت خرید و ... نمی دونن! (مثل گفت و گوی آنلاینتون) بهتره تو یه مقاله تعریف هرکدومو بگید تا معنی صحبت رئیس جمهور رو بفهمید.
از تابناک بعیده مغرضانه صحبت کنه. بعضی نظراتم واقعا بی دلیل منتشر نمی شه
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۶
نه مسئله اینکه دولت قبل هم همینو میگفت با این تفاوت که منتقدین عجیب دیروز الان خودشون دارن این امارو میدن.
کلیت یادداشت در خصوص لزوم اعتبار بخشی به آمار رسمی کشور و جلوگیری از سوگیریهای سیاسی در تولید آمارها صحیح است اما در خصوص تورم باید به این نکته توجه داشت که بعد از دو سال تورم 40 تا 50 درصدی، توان منابع درآمدی خانوارها که به طور متوسط کمتر از 20 درصد در سال رشد داشته در مقابل هزینه های خانوار به شدت تحلیل رفته است در این شرایط تورم جدید ولو 15 درصد باشد برای خانوارها کاملا ملموس است. به عنوان مثال کالایی که در اسفند 90 هزار تومان بوده در اسفند 91 با تورم قریب به 50 درصدی قریب به 1500 و در اسفند 92 با تورم زیر 40 درصد به 2000 تومان رسیده است حالا در اسفند 93 اگر تورم به 15 درصد هم برسد آن جنس به 2300 تومان افزایش می یابد بنابراین با این فروض کالایی که در سال 91 با 50 درصد تورم 500 تومان افزایش قیمت داشته در سال 93 فقط با 15 درصد تورم 300 تومان رشد قیمت خواهد داشت حال خانواری که در سالهای 91 و 92 به دلیل فزونی بیش از حد تورم بر رشد درآمد هم بخش مهم پس اندازش را از دست داده، هم سر و ته بسیاری از هزینه های خانوارش را زده و هم در صورت امکان زیر بار اقساط جدید رفته، تورم 15 درصدی سال 93 را به شدت احساس می کند در واقع تورم سال جاری و سالهای آینده مانند وزنه های جدیدی است که بر روی رکورد قبلی یک وزنه بردار اضافه شده و به همین دلیل احساس این تورم ممکن است شدیدتر از تورم سال 91 باشد. زمانی مردم کاهش تورم را به آرامی احساس خواهند کرد که چند سالی، میانگین رشد اسمی درآمد خانوارها از میانگین رشد سطح عمومی قیمتها بالاتر باشد یا به عبارت دیگر سطح تولید ناخالص داخلی به قیمتهای ثابت رشد مثبت داشته باشد. به یاد داشته باشیم اقتصاد ما در چند سال منتهی به پایان 1392 بین 5 تا 10 درصد تولید ناخالص داخلی را از دست داده و در سال جاری حتی اگر رشد 5 درصدی را هم تجربه کنیم تولید ناخالص داخلی ما به قیمتهای ثابت کمتر از تولید ناخالص داخلی سال 1389 است. بنابراین اگر همه شرایط به خوبی پیش رود و اقتصاد از رکود خارج شود و رشد اقتصادی حدود 5 درصدی در سالهای آینده ایجاد شود می توان پیش بینی کرد که از اواخر سال 1395 خانوارها به آرامی بهبود در وضعیت معیشت خود را احساس کنند و مثلا در سال 1398 وضع معیشت مردم بهتر از سال 1389 باشد.
بحث مردم باور نداشتن آمارها نیست، بلکه لبریز شدن کاسه صبر مردمه. برای مردم اینکه اجناس کمتر گرون شدن کافی نیست، این مهمه که همینجوریش 3-0 از زندگی عقب بودن حالا 15% هم میره روش.
واسه مردم فرقی نداره که آمار 1% باشه یا 100%. واسه شون این مهمه که مایحتاج رو بتونن فراهم کنن.
الان هم متأسفانه یه جریانی راه افتاده که القا کنه این آمارها هم مثل آمارهای احمدی نژاده. یا تورم رو معادل قیمت اجناس جا میندازه برای مردم. مردم افزایش قیمت رو میبینن و از طرفی دولت میگه تورم رو کاهش دادیم و این باعث بی اعتمادی میشه.
علی ایحال مسائل اقتصادی با تصمیمات یک شبه سنخیتی نداره. هشت سال این تصمیمات یک شبه تیشه به ریشه مملکت زده و برای حلش نیاز به زمان و همت تمام کشور با تمام نیروها داره. حالا شما حساب کنید کشوری که هر کسی توش یه سازی میزنه چه جوری میخواد از پس این مشکلات بر بیاد؟
بنده قبول دارم که مقداری سرعت رشد تورم مهار شده است. اما علت اصلی عدم تزریق نقدینگی و رکود در همه زمینه هاست. ا- تسهیلات بانکی در حداقل ممکن است و عموما تسهیلات یارانه داری به بخش صنعت و کشاورزی نه بصورت سرمایه در گردش و یا سرمایه گذاری تزریق نشده است. (جریان نقدینگی کاهش یافته) بعلت سیر مراحل مذاکرات ورود سرمایه به بازار منتظر نتایج مذاکرات است. حقوق کارکنان دولت افزایش نیافته و حتی نسبت به تورم کاهش یافته لذا سطح خرید و سبد مصرفی مردم محدود شده که از عوامل اصلی کنترل تورم است. مطالبات پیمانکاران بعلت نبود بودجه پرداخت نشده لذا از این طریق نیز گردش پولی در کشور رخ نداده است. و .... که مجموع این عوامل سبب رکود در اقتصاد است . این برهه البته نا÷ایدار است و اگر گشایشی خصوصا در منابع مالی دولت ایجاد نشود انتظار یک جهش تورمی وجود دارد.