دولت همیشه باید ضربه گیر ملتش باشد والا دولت جاهلان است.
اما در ایران دولت فقط و فقط نقشه میکشد تا ملت را بچاپد و جیبش را خالی کند و متاسفانه ابزار لازم را هم دارد.
یک سوالی داشتم و اونهم این که کارمزد برای خرید های اینترنتی که با درگاه ها پرداخت میشه چه اتفاقی خواهد افتاد؟
آیا کارمزد برای اونها هم برداشته شده یا برداشته خواهد شد یا خیر؟
تشکر
به نظرم گرفتن کارمزد از مانده گیری معقول و منطقیه چون مثلا بانک یک موظف نیست به من که در بانک دو حساب دارم موجودیمو اعلام کنه و در حقیقت یه هزینه سر بار به حساب میاد ولی گرفتن کارمزد از خرید که باعث افزایش گردش مالی بانک ها میشه اصلا منطقی نیست !
پاسخ ها
ناشناس
||
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۹
به نظرم اگر تمامی حسابم رو به چک پول تبدیل کنم هر وقت خواستم مانده بگیرم فقط کافیه یک نگاهی به جیبم بکنم. 1 ریال هم هزینه نداره.
سلام.
از مسئولين محترم تابناك تقاضا دارم در باره اين موضوع به موارد فراموش شده زير توجه نموده و توجه مسئولين را نيز جلب نمايند.
اول اينكه طبق شرايط جديد لزومي ندارد بيش از يك پوز براي هر كاربر نصب شود. هر پوز جهت نصب - نگهداري - كاغذ - تعميرات و.. هزينه اي دارد كه فروشگاه مربوطه بايد پرداخت كند. اين هزينه ربطي به هر تراكنش ندارد. پول به هر حسابي واريز ميشود آن بانك بايد به جهت استفاده مجاني از اين پول هزينه تراكنش را تقبل كند. بانكها طبق روال گذشته به اينكه وجوهي تحت عنوان وجوه جاري مجاني در اختيار آنها باشد عادت كرده و بد عادت شده اند و مسئولين مربوطه به اين استناد مي كنند كه مگر نه اينكه صاحب فروشگاه هر شب هزينه مي كرد و پولها را به حسابش در بانك واريز مي كرد حالا كه اين كار را پوز انجام مي دهد بايد هزينه اين زحمت را پرداخت كننتد. در واقع منظورشان اين است كه براي بانكها محل درآمد جديد درست كنند. بطور خلاصه هزينه پوز را محاسبه كنند و بگيرند نه اينكه از هر تراكنش پول طلب كنند. شايد يك پوز در روز 10 بار استفاده شود و پوز ديگري 1000 بار. هر يك به ميزان مصرف كاغذشان پول مي دهند. هر وقت هم پوزشان خراب شد پول تعمير آنرا پرداحت ميكنند. اگر چن تا پوز هم خواست كه لازم نيست خودش هزينه هاي آنها را مي دهد. ولي بانك به فكر درست كردن منبع درآمد براي خودش نباشد.
دوم اينكه از اين به بعد اول چاه را بكنند بعد مناره را بدزدند. يعني قبل از اينكه مردم را عادت بدهند فرهنگ سازي كنند.
موفق باشيد
اگر یادتان باشد سال 1364 برای اولین بار دستگاه فاکس در نمایشگاه بین المللی تهران عرضه شد. آن موقع وزارت پست، تلگراف و تلفن بخشنامه صادر کرده بود که هرکس که می خواهد دستگاه فاکس خریداری نماید باید وجه قابل توجهی را به حساب وزارت پست بریزد!!! در واقع پول زور! ابتدای کار بسیار از شرکت ها مجبور به این کار شدند. حتی مخابرات اعلام کرده بود که استفاده از خط تلفن برای فاکس غیرقانونی است و افراد باید خط ویژه این کار (یعنی به قیمت بالاتر) خریداری کنند. البته نهایتا به علت عدم امکان کنترل این کار و فراوانی دستگاه در بازار مجبور به عقب نشینی شدند. اگر بخواهیم اختیار را به دولت دهیم، متاسفانه به دلیل فقدان منطق علمی و مدیریتی، دستورالعمل باجگیرانه فراوانی از دولت خواهیم دید. دستورالعمل کارمزد کارت خوان ها نیز از همان نوع است.
این سیستم از سالها پیش در کشورهای دیگر استفاده میشده الان هم میشه کارمزدی هم بابت استفاده از کارت و کارت خوان بدینگونه کسر نمیشود برای مثال اگر کارتخوان برای باک ملت است و مشتری از کارت ملی استفاده میکند آن زمان باید کارمزد پرداخت شود در غیر اینصورت کارمزدی نباید کسر گردد در ضمن شما هم که میخواهید کارمزد بگیرید ابتدا خدماتتان را افزایش دهید بعد فکر پول گرفتن باشید
به نام خدا
من تعجب مي كنم بانكها با اين درآمدي كه ناشي از وجود پول هاي مردم در كارتهاي وحسابهاشون دارند چگونه اين طرح دريافت كارمزد را مطرح مي كنند بدون اينكه عواقب ناشي از اجراي آن را بدانند .
جالبه! مگه اینکه روی پیشخوان یک مغازه بیش از یک کارتخوان هست، تقصیر پذیرنده بوده؟! خود شرکت های پرداخت و به طورغیر مستقیم، بانک ها بوده اند که بازاریابی کرده اند و حتی به صورت منجنیقی!!! کارتخوان ها را در بازار پخش کرده اند. حالا باید جورش را پذیرنده (بخوانید مردم و مصرف کنندگان نهایی - چون یقینا کاسب و بازاری جماعت زیر بار هزینه نمی رود و آن را به مردم منتقل می کند) بکشد؟!
بی تدبیری و رقابت ناسالم بانک ها را مردم باید جواب بدهند. اسمش هم شده "استقلال شبکه پرداخت کشور". چرا بانک ها با PSP ها قرارداد "تعداد دستگاه نصب شده" می بندند؟ یقینا بانک ها این میانه منافع کلانی دارند و به هیچ جایی بر نمی خورد که هزینه نگهداری این شبکه را بانکها بپردازند. شرکت های پرداخت هم مستقل از بانک ها می شوند. چوب تعامل نادرست اولیه بانک ها و شرکت های پرداخت را مردم باید بخورند؟!
در مورد گرفتن کارمزد تراکنش به عنوان یک شخص فعال در حوزه بانکی لازم می دونم چند نکته را شفاف نمایم:
1- با آمدن دستگاههای پوز به فروشگاهها میزان درآمد فروشگاهها به سبب عدم وجود پول نقد نزد مشتریان به شدت افزایش یافته است و کارمزد تعیین شده در برابر میزان افزایش درآمد فروشگاهها ناچیز می باشد.
2- در صورتی که یک فروشگاه مایل به پرداخت کارمزد مربوطه نیست، خود از دستگاه پوز استفاده ننماید در استفاده از این دستگاه که اجباری وجود ندارد.
3- هزینه نگهداری شبکه شتاب و شاپرک بسیار بالا می باشد و با دریافت این کارمزدهای اندک تنها بخشی از این هزینه ها جبران می گردد. در نتیجه تنها پرداختن هزینه نگهداری خود دستگاه پوز ربطی به نگهداری شبکه ندارد.
4- در همه جای دنیا به مشتریان بانکها کارت اعتباری می دهند و مشتری بدون پرداخت کارمزد از فروشگاهها خرید می نماید و کارمزد مربوط به این تراکنش از مالک فروشگاه دریافت می گردد.
5- درآمد تمام بانکها در دنیا از کارمزد تراکنشها می باشد و نه از محل سود وامها!!! و به همین دلیل است که می توانند وامها با سود 2 و 3 درصد به مردم بدهند و نه 30 درصد که مصداق ربا می باشد.
6- اگر قرار بود این کارمزد توسط مردم پرداخت شود آیا بازهم اینقدر سروصدا به پا می شد؟ چرا اصناف بازار دولت و بانک مرکزی را تحت فشار می گذارند فقط به خاطر منافع خود.
7- این موضوع که گرفتن کارمزد سبب کشیدن کارمزد بر روی قیمت اجناس می شود نظری غیر کارشناسی می باشد زیرا در بخش عمده ای از اجناس که قالباٌ خرد می باشد قیمت محصول بر روی آن درج شده است و در اجناس گران قیمت نیز کارمزد تعیین شده هزینه برجسب قیمت محصول نیز نمی باشد.
اما در ایران دولت فقط و فقط نقشه میکشد تا ملت را بچاپد و جیبش را خالی کند و متاسفانه ابزار لازم را هم دارد.