شكسپير
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۵:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۲۱
ويندوز خوب است يا لينوكس مسئله اين است
محسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۳
لینوکس خیلی پرسرعت تره اما ای کاش این رو بفهمیم که حداقل اینه که لینوکس رایگان بهتر از ویندوز کرک شدست.
گمنام بد سرشت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۰۶
سلام.......
مرسی از مقاله تون!!!
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
دوستان لطفا احساسی نظر ندید.
همه میدونن که ویندوز از همه سیستم عامل ها محبوب تر و کاربردی تره.
تو ایران هم مثل دنیا فقط ویندوز حرف اول رو میزنه.
حمید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۷
دربارهی چیزی که نمی دونید لطفا نظر ندید
مصطفی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۹
بنده در این متن کمی مقایسه میکنم تا معلوم شود ویندوز چقدر پایدار است .
1-در لینوکس صفحه ابی نداشته ایم نداریم و نخواهیم داشت!!!!!
2-با توجه به استفاده از پارتیشن ext4 در لینوکس به هم ریختگی اطلاعات محال است و اصلا چیزی به نام
defragment در لینوکس نداریم میتوانید برای مقایسه بهتر در مورد پارتیشن به لینک زیر مراجعه کنید

3-در لینوکس باگ کرنل (هسته سیستم عامل) نداریم .اما ویندوز سرشار از باگ های هسته(کرنل) است. باگ هایی به قدمت تاریخ (باگ هایی با عمر بیش از 17 سال ) مثل صفحه آبی و

4-اینسیتم عامل (لینوکس) از هر سکوی پرتابی قابل اجراست و هم روی ابر کامپیوتر ها و هم گوشی موبایلتان(تایزن و اندروید) از آن استفاده می کنید . و با هر سخت افزاری سازگاری کامل دارد و معمولا نیازی به نصب درایور ندارید.
5-هسته لینوکس بسیار منسجم و پایدار است و سکته قلبی(مثل مشکل در ریجستری ویندوز) کاملا غیر ممکن است.
6-راه اندازی اشتباه و معیوب به دلیل هسته بسیار قوی احتمال بسیار پایینی دارد و ان هم بعد از نصب صحیح داریور غیر ممکن خواهد بود.
7- روی لینوکس هرگز ویروس نخواهیم داشت. به دلایل زیر:
ویروس یه برنامه مخربه که ۲ تا خاصیت اساسی داره: به صورت خودکار و بدون اجازه کاربر اجرا و تکثیر میشه.
برای اجرا این ها نیاز به بستر هست، بهترین بستر برای ویروس ها فایل های اجرایی خود سیستم عامله. خب، حالا ببینیم که یه فایل اجرایی توی سیستم عامل چجوری اجرا میشه. میتونیم ۳ مرحله رو به طور کلی در نظر بگیریم:

۱.سیستم عامل نوع فایل موردنظر رو از نظر اجرایی بودن بررسی می کنه.
۲.مجوزهای اجرای فایل توسط کاربر و به وسیله سیستم بررسی میشه.
۳.در صورت اجرایی بودن فایل و داشتن مجوز اجرا توسط کاربر، فایل اجرا میشه.

حالا ببینیم لینوکس و ویندوز چه طوری این ۳ مرحله رو انجام میدن:

در ویندوز:

مرحله اول: فایل های اجرایی توی ویندوز تز طریق پسوندشون شناخته میشن، یعنی ویندوز یک فایل رو که پسوند exe ٬ com یا bat داشته باشه اجرایی فرض میکنه. در صورتی که پسوند exe یا com باشه، اون رو به صورت باینری و اگه bat باشه اون رو به صورت اسکریپت اجرا میکنه.

مرحله دوم: تو حالت پیش‌فرض همه فایل‌ها برای همه کاربرا تو ویندوز مجوز اجرا دارند! البته این موضوع به نوع سیستم فایل ویندوز هم وابسته ـست.در صورتی که شما از سیستم فایل امن ویندوز (NTFS) استفاده نکنین اصلا هیچ نوع مجوزی وجود نداره که بررسی بشه! یعنی همه مجازن هر کاری بکنن!

مرحله سوم: اگه یه فایل از دو مرحله اول رد بشه و به این مرحله برسه، کل سیستم (سخت‌افزار٬ نرم‌افزار٬ سرویس‌ها و …) در اختیارش گذاشته میشن تا اجرا بشه و خدمات مورد نیاز کاربر رو ارائه کنه.در واقع ویندوز از اینجا به بعد هر چی برنامه اجرایی بخواد در اختیارش قرار می‌ده! واسه همینه که بعضی فایل‌ها و برنامه‌های غیرمخرب هم بعد از اجرا ممکنه عملکرد سیستم رو متوقف کنن.البته از ۲۰۰۰ به بعد یه برنامه امنیتی توی سیستم عامل گذاشتن که از خرابکاری فایل‌های اصلی سیستم عامل جلوگیری کنه، اما همتون دیدین که توی اکثر موارد ناموفق بوده :د

نتیجه اینه که شما میتونید هر فایلی رو توی ویندوز به عنوان اجرایی معرفی کنین!حتی لازم نیست که ویروس باشه، اجرای کدهای نامفهوم برای سیستم تو بیشتر موارد باعث میشه که سیستم کرش کنه ((:

اما در لینوکس:

مرحله اول: لینوکس فایل‌های اجرایی رو از روی سرنام داخل فایل‌ها شناسایی می‌کنه که قابل تغییر توسط کاربر نیستن. این یعنی داشتن یا نداشتن پسوند هیچ تغییری تو رفتار لینوکس با یه فایل اجرایی ایجاد نمیکنه. چون یه فایل اجرایی تو لینوکس حتما اجراییه، حتی اگه پسوندش jpg یا wav باشه.

مرحله دوم: مجوز اجرا برای کاربر از مهم‌ترین بخش‌های یه فایل در لینوکسه. یعنی یه فایل اگه هم که از نظر سرنام‌ها اجرایی باشه، مجوز اجرا توسط کاربر باید وجود داشته باشه تا فایل اجرا بشه. تو حالت پیش‌فرض مجوز اجرا فقط برای فایل‌های خاص و فقط برای ایجاد کننده اون فایل وجود داره. موقع کپی فایل‌ها هم مجوز اجراشون حذف میشه.

مرحله سوم: حالا نوبت اجرای فایله! اگر که فایل قابل اجرا باشه و مجوز کافی هم برای اجراش وجود داشته باشه سیستم عامل همه امکانات سیستم رو که کاربر حق دسترسی به اونها رو داره، در اختیار فایل میزاره تا اجرا بشه.

البته یه نکته اینجا وجود داره، توی لینوکس همه چیز به صورت فایل دیده میشه و توسط File Hierarchy System هم کنترل میشه. اطلاعات مربوط به پروسس های سیستم توی یه دایرکتوری به اسم proc/ و فایل‌های رابط سخت‌افزارها هم توی یه دایرکتوری به اسم dev/ نگهداری میشه و برای همه ـش هم حق دسترسی تعریف میشه. محتویات این فایل‌ها هم در زمان خاموش شدن سیستم از بین میره.

نتیجه این که یه برنامه اجرایی امکان اجرا و تکثیر خودکار روی لینوکس نداره.
(تابه حال هیچ ویروسی در لینوکس نداشتیم . فقط چند تروجان بودند که (با سو استفاده از مجوز اجرای جاوا که بلای جان همه سیستم عاملهاست) نهایتا پسورد های ذخیره شده در مرورگر را سرقت می کردند(می توانید جاوا را آپدیت کرده یا آن را نصب نکنید) )
خانوم سین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۷
به نظر من هم برای کاربرای عادی و خونگی و تازه کار ویندوز مناسب تره و لینوکس به درد حرفه ای ها و همینطور سازمانها میخوره به دلیل امنیتش .... پس بحثی نمیمونه دوستان ... هر کی با هرچی راحته کار کنه....والا
امير
|
Canada
|
۰۴:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۹
سلام
روى اوبونتو حتى نتونستم داريور Nvdia رو نصب كنم! خواهش ميكنم كه راهنمايى كنيد.
یحیی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۰
کاربرانی که می‌خواهند بدانند چه سیستم عاملی برای کارهای روزمره‌ بدردشون میخوره باید خودشون مقایسه کنند، هر سه سیستم عامل را نصب کنند و عملی کار کنند تا بیشتر با مزایا و معایب این سه سیستم عامل آشنا شوند.
از قدیم‌ گفتن: هرکسی را بهر کاری ساختن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۸
از نظر حجم دیسک سخت وسرعت فایل سیستم های لینوکس و ویندوز کدوم یکی بیشتره؟؟؟؟؟(چرا)
نظرات بیشتر