عزیزان خیلی ساده است:(بی برنامگی مسولین)
1- مسولیت خانه و خانواده با کیست؟
2-چه کسی باید هزینه زندگی و تشکیل خانواده را بدهد؟
3-آیا اگر مرد بیکار و بی درآمد باشه ازدواج و تشکیل خانواده شکل میگیره؟
پس تحصیل دختران با این وسعت،خیلی ساده است که زمینه اشتغال را از پسران میگیرد و این میشه که میبینیم(فرقی نداره اینرا برای خواهران خودم هم میگم).
از مشکلاتی مثل بیکاری، نبود مسکن و غیره که دوستان اشاره کردن بگذریم یکی از دلایلشم پدرها و مادرها هستن که متاسفانه با مته رو خشخاش گذاشتن های بی مورد با آینده فرزندشون بازی میکنن!
به نظر من مشکل اساسی در مساله ازدواج تنها به نبود شغل مناسب و درآمد مناسب منوط است. چرا که مساله ازدواج یک امر طبیعی و خود جوش است و نیازی به این همه حواشی نیست چرا که همه جوانان به صورت ناخودآگاه به این مساله فکر و گرایش دارند. چرا که ازدواج یعنی زندگی و خودباوری و همه اتفاقات خوب منوط به انتخاب درست.
وقتی یه آپارتمان 55 متری توی جنوب تهران اجاره 20 میلیون و ماهی 600 هزار تومان میخواد و حداقل هزینه ماهیانه زندگی 2 نفره بالغ بر 500 هزار تومان (فقط خوراک و رفت وآمد)اگر فرض کنیم لباسهاشون رو از قبل از ازدواج تا 5 سال بعد از ازدواج بپوشن ، و وقتی هزینه یه مراسم بسیار ساده واسه 50 نفر نزدیک به 10 میلیون میرسه با حقوق ماهی 700هزار تومان تا 1 میلیون تومان ، چه انتظاری دارید؟!؟!
من با این حقوق توی خونه پدری نمیتونم 1 ماه برسونم ، چه انتظاری دارید که 1 نفر دیگه رو هم تامین کنم ؟!
حتی اگر اون 1 نفر هم شاغل باشه ، زندگی متاهلی هزینه های اضافی داره ! نمیشه با زندگی مجردی مقایسه اش کرد!
عدم ازدواج نسل جوان در زمان مناسب خود و يا به عبارتي دير ازدواج کردن دختران وپسران به عوامل بسيار زيادي مرتبط مي شوند که اهم آنها عبارتند از :
1- عدم وجود شرايط اقتصادي و مالي مناسب و بيکاري فراوان در نسل جوان آماده ازدواج – ناشي از بي تدبيري هاي و بي برنامه گي هاي وزارتخانه ها و دستگاههاي اقتصادي ، مالي ، کار و توليد ،
بخش توليد و کار و صنعت در کشور خوابيده است( پاساژها و مغازه ها از ميدان جمهوري تا سه راه امين حضور تهران و بازار تهران و يا به عبارتي اکثريت قريب به اتفاق اجناس و کالاهاي داخل کشور مربوط به کشورهاي چين ، کره ، هند ، پاکستان و ... هستند .چرا؟ آيا چون نفت داريم همه کالاها را بايد از خارج وارد کنيم ؟ ايا امکان توليد بسياري از کالاها در کشور وجود ندارد؟
2- تغيير ديدگاه ها و نگاه هاي صحيح و درست ديني و اسلامي به مقوله ازدواج در نسل جوان در دهه هاي اخير و سهل انگاري ، کوتاهي و عدم انجام برنامه ريزي هاي فرهنگي و ديني لازم و ضروري از سوي نهادهاي تبليغاتي و راديو و تلويزيون ، نهادها ، دستگاهها و مراکز دانشگاهي و حوزه هاي علميه در اين خصوص و همچنين عدم آسيب شناسي هاي تخصصي امر ازدواج به صورت جدي و کاربردي .
آيا چاپ کتاب ، پوستر و برگزاري سمينارهاي ازدواج و تبليغات بدون کار کارشناسي و آسيب شناسي مناسب و شعاري نمودن امر ازدواج مشکل را حل مي کند؟
آيا امر ازدواج جوانان در بخش هاي مختلف در کشور متولي دارد ؟ آيا مراکز فرهنگي ، دانشگاهي ، تبليغاتي و ديني به وظيفه خود عمل کرده اند ؟ اگر نه چرا ؟ مشکل کجاست؟
آيا برنامه هاي پر مخاطب تلويزيوني و راديوئي توانسته است رسالت خود را در اين زمينه انجام دهد ؟ آيا توجه به امر ازدواج جوانان در صدا و سيماي کشور برنامه ريز ، متولي و هماهنگ کننده دارد؟ آيا وقف ساعتها برنامه تلويزيون به امر فوتبال ، خريد و فروش بازيکنان و تعويض مسئولان فوتبال و چه گفت و نگفت بازيکنان از امر ازدواج ارجح تر و مهم تر است؟
آيا متخصصين جامعه و استاتيد دانشگاهي توانسته اند به طور واقعي امر ازدواج جوانان را آسيب شناسي نموده و مشکلات آن را ريشه يابي کنند و براي آنها برنامه ها و راه کارهاي عملي و اجرائي تدوين نموده و به مرحل اجرا در آورند ؟
آيا در مقاطع تحصيلي مختلف آموزش و پرورش واقعاً به امور پرورشي و فرهنگي و ديني و اعتقادي دانش آموزان و محصلين توجه کافي و کار اجرائي شده است؟ زماني که فرزندان ما دوره هاي آموزشي دبيرستاني را تمام مي کنند چه مقدار با تعاليم اسلامي و روحيه ديني عجين هستند و اعتقادات صحيح ديني فرا گرفته اند و بدان عمل مي کنند؟
آيا حوزه هاي علميه به عنوان اسلامي ترين نهاد کشور توانسته است رسالت خود را در امرترويج فرهنگ ازدواج جوانان کشوربه نحو احسن بدهد ؟ و آيا توجه و دقت لازم را در اين زمينه انجام داده است؟ ايا تمام توان خود را بکار برده است؟
بهتر نيست در اين مقطع حساس کنوني کشور در کنار تأسيس وزارت ورزش و جوانان که قطعاً تا کنون نتوانسته است قدمي ولو کوچک در رفع اين معظل اجتماعي بزرگ بردارد و فکري اساسي در اين خصوص بنمايد وزارتخانه اي ، اگر شده حتي براي چند سال ، به نام وزارت تدبير و ترويج ازدواج تأسيس شده و همه امور ازدواج جوانان در آن متمرکز شود و راهکارهاي فرهنگي ، اقتصادي ، و .. در آن تدوين و جهت اجرا به ساير وزارتخانه هاي کشور ابلاغ گردد؟