جنگ و بدبختیاش مال ایلام بود
آبدانان یکی از شهرستان های ایلامه که بیماری سرطان در این شهر بیداد میکنه کمتر خیابونی رو میشه پیدا کرد که یکی دوتا بیمار یا فوتی سرطان توش نباشه.اینها همه از عوارض جنگه که ما داریم هنوز که هنوزه تاوانشو پس میدیم
من به عنوان کسی که دانشگاهم رو تو این استان بودم ، قویا" میگم نگاه مسئولان و مردم تو این استان باید تغییر کنه
باید مسائل رو فرای مسائل قومی و قبیله ای ببینند .
باید ، پیشرفت استان ولو به قیمت ناراحتی قوم و قبیله رو اصل بدونند . ایلام تا دلتون بخواد ظرفیت برای پیشرفت داره ، مثلا ظرفیت گردشگری این استان عالیه
طبیعت بکر و چشم اندازهای دلربا
اما تا اونجا که یادم میاد از نظر جذب گردشگر ، رتبه آخر رو توی کشور داشت . چونکه به قول آقا یدالله ما ( چندتا کامنت بالاتر ) میخوان طبیعتشون رو واسه خودشون نگه دارن
میشه تو این استان کارهای زیادی کرد ، میشه گام های بزرگ برداشت .
تازگی ها جوونای ایلامی رو زیاد تو تهران می بینم ، مثل اینکه گریز جوونا از شهرهای خودشون ، برای پیدا کردن کار و پول و زندگی و رفاه و ... تو این استانم داره شایع میشه
من دلم برای این مردم صاف و ساده و مهربون میسوزه
واقعا حقشون داره پایمال میشه ، بیشتر از همه به خاطر نگاه های غلط مسئولین خودشون
ایلام یعنی گرو غبار و مواد شیمیایی بازمانده از جنگ تحمیلی .بدلیل کمبود امکانات و محرومیت و عدم توجه مسئولین از مغزها و استعدادها خالی میشود .روزی به دلیل فرهنگ و حجب و حیا کمترین جرم را داشت اما حالا.....!!!!!!!!!!!
حقیقتش اشکم در اومد
میون حرف تا درد واقعی فاصله بسیاره
ومردم ایلام دردهای واقعی دارن
جایی که این ور کشور عده ای دارن از چاقی رژیم می گیرن و می میرن
اونجا حقیقتن گرسنگی وجود داره
یه پیشنهاد برای روحانیون:
به اونجا سفر کنید و مردم رو از سنت کمرشکنی که اسیرش هستن به اسلام واقعی و ازادگی بخونید تا هفتاد در صد مشکلاتشون حل بشه
باور کنید اگه خواهان خدمت هستید اونجا جای واقعی خدمت و تغییره
مشکل ایلام عدم جذب نیزوهای متخصص بومی استان میباشد. کسانی که از قبل در سیستمها جذب شده اند چه بسا غیربومی هم میباشند مانع جذب نیروهای بومی قویتر از خود میشوند.
من دکترای شیمی، ایلامی و فارغ التحصیل دانشگاه شریف هستم ولی دانشگاه ایلام بجای من یک نفر غیربومی و بیسواد را جذب کرد.
به نظرم با یک برنامه علمی و پزوهشی توسط کارشناسان اجرایی و نخبگان استان و با نظرسنجی عمومی بر اساس موارد ذیل میتوان در مدت 6 سال ایلام را آباد کرد
1- توسعه و تکمیل راههای ارتباطی مانند راه آهن ، بزرگراه کربلا و افزایش پروازهای فرودگاه به 4 پرواز در روز
2- توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات مانند شبکه ههای تلفن همراه و خطوط اینترنت سرعت بالا
3- استفاده از ظرفیت بسیار بالای نفت و گاز استان
4-توسعه بخش دامپروری به صورت ایجاد مراکز پرواربندی گوشتی پیشرفته
5-گماردن مدیران اجرایی و توانمند به دور از سلیقه سیاسی به مدت حداقل 6 سال برای هر مدیر که برنامه هم ارائه دهد و برنامه او مورد تایید نخبگان قرار گیرد
6-توسعه امکانات رفاهی و تفریحی شهر های استان،
7-تعریض و اصلاح معابر شهری که مربوط به سال 1340 میباشند .
8-ایجاد مرکز تجارت الکترونیک در مرز مهران
9-ایجاد منطقه آزاد تجاری مهران
10-توسعه فرهنگی مناطق حاشیه شهر ایلام
11-توسعه و ایجاد دانشکده هایی با رشته های فنی و مهندسی و نفت
12-انتقال بخشی از صنعت خودروسازی به یکی از شهرهای استان ایلام
13-تدوین برنامه اجرایی برای جلوگیری از ریزگردها و احیای جنگلها
با سلام خدمت شما
در خصوص استان غیورپرور ایلام همین را بگویم که :
1- مردم غیور این مرز و بوم در تمام 8 سال دفاع مقدس با توجه مرز طولانی با کشور عراق بصورت مستقیم درگیر جنگ بودند و سختی های فراوانی متحمل شدند وصبورانه تحمل نمودند. و گذشت.
2- دوران بازسازی را پشت سر نمودند در حالیکه هنوز بازسازی به اتمام نرسیده بود مسئولین ارشد این استان از باب خود شیرینی نیمی از بودجه بازسازی را به بهانه اتمام بازسازی به مرکز برگرداندند.!...
3- سرمایه گذاری ها هم در استان داستان دارد! چه فرصت طلبانی که به بهانه سرمایه گذاری به استان آمدند و طرح تعریف کردند و وامهای کم بهره آنچنانی و ارز 7 تومانی دریافت کردند و بعد از مدتی با سرمایه های چند برابر رحیل بستند و رفتند.......(سازمان صنعت معدن تجارت تاریخچه ها را دارند)
4- سرمایه گذاری ها در بخش نفت و گاز و پتروشیمی در این استان هم به موضوع خنده داری تبدیل شده است! - پتروشیمی در حالت پروژه به بخش خصوصی واگذار می شود ، و معطل می ماند ،---- قرار بر این بوده که محصولات پالایشگاه گاز بعنوان خوراک پتروشیمی به محصولات با ارزش افزوده پلاستیکی تبدیل شوند ولی افسوس که 6 سال است پالایشگاه گاز راه اندازی شده ولی پتروشیمی هنوز راه اندازی نشده است! و بخاطر همین تعلل و بی برنامگی گویا تقریباً تمام محصولاتی که قرار بوده در پتروشیمی تبدیل و به محصولات با ارزش تبدیل شوند در این مدت در پالایشگاه سوزانده می شوند که بر اساس نظر کارشناسان دارای ارزشی نزدیک به یک میلیون دلار در روز می باشند. البته این روزها خبر راه اندازی پتروشیمی به گوش می رسد که آنهم داستان عجیبی دارد که نیاز است از طریق کارشناسان امر پیگیری شود.
5- موضوع در محرومیت ماندن این استان از لحاظ مدیران کار آمد نیز معمایی است که حل آن به تغییری اساسی در فرهنگ عامه و نوع نگرش غلط صاحبان قدرت و تصمیم گیرندگان در اینخصوص دارد!
با نگاهی اجمالی به استعدادهای این استان و وضعیت فعلی آن اجمالاً می شود به این نکته اشاره کرد که علت محرومیت این استان و حالت توسعه نیافتگی آن ارتباط مستقیمی با بی کفایتی و بی برنامگی مدیران دانست که به نوعی بی ارتباط به نمایندگان در ادوار گذشته نباشد چونکه مدیران گاهاً افرادی بوده اند که بنا به مصلحت هایی از طرف نمایندگان تحمیل یا معرفی شده اند.
اما نمایندگان نیز می توانستند در توسعه استان نقش موثر ایفا نمایند ولی متاسفانه در طی دهه های گذشته نمایندگان این استان بجای پیگیری مسائل اصلی واساسی این استان ، بیشتر وقت خود را یا در مجادلات بی فایده سیاسی صرف کردند و یا برای رایزنی برای بکارگیری اقوام خود در مدیریت ها پشت درهای وزارتخانه ها هدر دادند.
من مدیرانی را می شناسم که با وجود مشکلات عدیده در سامانش بجای صرف زمان برای رفع مشکلات سازمان، بیشتر وقت خود و مسئولین تابعش را برای ملاقاتهای بیهوده و بی جا با مسئولین موثر استان جهت حفظ پست و جایگاه خود زمان را هدر می دهد.
پس مشاهده می فرمایید که استان ایلام کما فی السابق در محرومیت خواهد ماند مگر ..... فکری اساسی شود. و برای توسعه استان لازم است بجای بکارگیری مدیران رابطه ای و ناکارامد دروازه را به روی مدیران شایسته و کارامد باز گذارند و برای توسعه استان در ابعاد مختلف لازم است در سطح ملی برنامه راهبردی توسعه این استان تدوین واجرایی گردد.
با سلام در سال 1352 چشمم را در این استان و در مناطق کوهستانی آن گشوده ام تمام لحظات زندگی ام بجز مواقع مسافرت در فضای این استان تنفس کرده ام . آنچه که همیشه آزارم داده و مرا به شدت رنجانده است عدم شایسته سالاری بوده است . کاری به فقر و محرومیت که عمری است بر پیشانی این استان نشسته ندارم . کارهای عمرانی و خدمات شهری و روستائیی فراوانی انجام شده که جای قدردانی دارد . بزرگترین سرمایه ی استان ایلام پتانسیل بالای نیروی انسانی و جوان آن می باشد که متاسفانه همیشه با مدیریتهای ناکارآمد ، تعصبی ، قوم گرایانه به تباهی کشیده شده است . هرگز نگاهی علمی از جانب مسئولان و مدیران ارشد این استان دیده نشده است . هرکس که مدیر این استان شد بلافاصله صدها بادنجان دور قاب چین او را احاطه کردند به طوری که آن مسئول و مدیر ناکارآمد ، باندی و سفارشی حتی خودش را گم نمود و نمی دانست که به چه کار می آید . متاسفانه این روند و ادامه ی آن بزرگترین آفت این استان می باشد . عدم وجود مطبوعات مستقل باعث شده که تعداد اندک مطبوعات بی محتوای استان نیز در رکاب احزاب و گروههای خاصی باشند که گاهی هم صدا کسی را تخریب یا تایید می نمایند و هرگز برای بیان نظرات خود دلائل کارشناسی و منطقی ارائه نکرده اند .
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۳/۰۵
مگه ما مردم ایلام خودمان شایسته سالاری می کنیم که انتظار داشته باشیم مسولین شایسته سالاری کنند. این مسولین همان کسایی هستند که خودمان انتخاب می کنیم. تا زمانی که تعصب قومی از بین نرود وضع همین است. حتی اگه همه ثروت دنیا را هم داشته باشیم به جایی نمی رسیم.
خوزستان، ایلام و لرستان را با اصفهان، یزد و تهران مقایسه کنید.
استان ايلام در رشته هاي مختلف هزاران فارغ التحصيل بااستعداد ونخبه داراي تحصيلات دانشگاهي ليسانس ،فوق ليسانس و حتي دکتري دارد که بيشترآنان هيچ اميدي به پيداکردن کارندارند و اگر متأسفانه محدود اشتغالي هم باشد متعلق به کساني مي باشد که پارتي در يکي از ادارات استان دارند ،براستي وظيفه چه کساني هست که براي اين همه فارغ التحصيل که اميد خانواده هاي محرومشان مي باشند اشتغال ايجاد کند؟چرا مسئولين استاني و کشوري فکري به حال اين همه نيروي جوان با پتانسيل بالقوه فوق العاده نمي کنند؟ چرا مسئولين استاني با وجوداين همه ظرفيت در زمينه نفت و گاز ،منابع طبيعي، صنايع دستي وجاذبه هاي گردشگري در استان همچنان هيچ گونه برنامه ريزي براي توسعه استان و حل مشکلات اين همه فارغ التحصيل بيکار ندارند؟؟؟ در ذيل ظرفيت هاي گوناگوني که استان ايلام دارد ولي مورد غفلت مسئولين واقع شده را بر مي شماريم که تا بدانند واقعاً مي شود با برنامه ريزي درست براي تمام جوانان جوياي کار استان اشتغال ايجاد نمود.
1)منابع طبيعي استان ايلام با وسعت6/2002794 هکتار حدود 2/1 درصد مساحت کشور را تشکيل ميدهد. سهم جنگلهاي استان 641667 هکتار است که تيپ غالب آن بلوط و گونه هاي همراه شامل بنه، ارژن، بادام، داغداغان، ارغوان، کنار، کهور، پده و غيره مي باشد. از جمله گونه هاي نادر گياهي استان ايلام ميتوان به گلابي وحشي، سماق، ارغوان، لرگ، زربين، گل مينا، لاله واژگون اشاره کرد. از گونه هاي اقتصادي جنگلهاي استان گونه با ارزش اقتصادي بنه است که طبق آماربرداريهاي بعمل آمده سطح قسمت بنه خيز جنگلهاي استان که شيره خام سقز از آن استحصال مي شود 200 هزار هکتار است که پتانسيل توليد اين درختان در صورت برداشت از تمام سطح آن 560 تن در سال مي باشد با لحاظ ارزش هر کيلو گرم سقز خام 200 هزار ريال ارزش اقتصادي سالانه سقز در استان يک رقم قابل توجه خواهد بود .از ديگر محصولات اقتصادي و قابل بهره برداري از منابع طبيعي استان ايلام مي توان بادام، ميوه بنه، ميوه بلوط، گل گاوزبان، کتيرا، آويشن، گل نرگس، علف مار، شيرين بيان و ... نام برد. ضمناً در استان بيش از 1000 گونه گياهي وجود داشته که 300 گونه آن داروئي مي باشد اين امر سبب گرديده که بهترين عسل در ايلام توليد گردد. 60 درصد مساحت ايلام را مراتع با سطحي معادل 1146280 هکتار تشکيل مي دهد که اين براي پرورش دام بسيار وضعيت مطلوبي است.
2) معادن ،نفت و گاز استان ايلام داراي معادن و منابع نفت و گاز بسيارفراواني است که مهمترين معادن استان عبارتند از: سنگهاى ساختمانى، سنگ گچ، سنگ آهك، شيل، آلوويوم، نمك، شن و ماسه، قير، ذغال سنگ، مرمريت، كلسيت، مالون و لاشه، گوگرد پيريت و فسفات که متاسفانه تاکنون به علت عدم سرمايه گذاري استخراج چنداني از اين معادن نشده است.همچنين استان ايلام از 11 درصد منابع نفت و گاز کشور برخوردار است که تاکنون به سبب فقدان پالايشگاه و مديريت کارامدازمنابع نفت و گاز استان استخراج چنداني نشده وبا وجود اين ظرفيت بسياري از شهرها وروستا ههاي استان همچنان از داشتن گازمحروم هستند.
3)صنايع دستي وجاذبه هاي گردشگري استان ايلام داراي صنايع دستي بسيار متنوع وزيادي مانند: قالي بافي ، سياه چادر ،جاجيم ، گليم ، نمد مالي ، چيغ بافي ،گيوه دوزي ،احرامي بافي ، گليم نقش برجسته ، وغيره است که متاسفانه اين صنايع دستي نيز به علت بي توجهي در حال از بين رفتن هستند در حالي که مي شود با حمايت از صنايع دستي براي هزاران نفر اشتغال ايجاد نمود. استان ايلام با توجه اينکه داراي قدمت تاريخي طولاني است وبخشي از تمدن هاي عيلام باستان ، هخامنشي و ساساني بوده از اهميت تاريخي زيادي برخوردار است و داراي ابنيه و بناي تاريخي فراواني مي باشدکه بيش از 205 اثرتاريخي آن ثبت ملي شده ولي واقعا تاکنون چند هزار نفراز اين اماکن ديدن نموده اند ودليل اينکه مسافرا چندان رغبت سفر به استان ايلام ندارند بيشتر به علت نبود امکانات رفاهي و معرفي نشدن اثار تاريخي استان مي باشد.
4)مرز بين المللي مهران استان ايلام با 430 کيلومتر مرز مشترک با کشور عراق يکي از مهمترين معبرهاي صدور کالاي ايراني و تردد زوار عتبات عاليات به کشور عراق است . مهران به لحاظ نزديکي به شهرهاي مذهبي عراق از موقعيت ويژه اي براي فعاليت هاي اجتماعي و اقتصادي برخوردار است ولي تاکنون از اين منطقه بسيار استراتزيک، استان ايلام استفاده چنداني ننموده وسرمايه گذاري قابل توجهي نکرده است.
http://www.ilamutopia.blogfa.com/post-28.aspx
آبدانان یکی از شهرستان های ایلامه که بیماری سرطان در این شهر بیداد میکنه کمتر خیابونی رو میشه پیدا کرد که یکی دوتا بیمار یا فوتی سرطان توش نباشه.اینها همه از عوارض جنگه که ما داریم هنوز که هنوزه تاوانشو پس میدیم