احمدی نژاد با صراحت هرچه تمام تر از اثرات تحریم و کاهش فروش نفت سخن گفت ، دیگر چه انتظاری دارید ؟
صندوق ذخیره ارزی خالی ، کاهش شدید فروش نفت ، گسترده ترین تحریمهای اعمال شده تا به امروز ،
به نظر من خوش خیالی است که فکر کنیم اگر دولت تصمیم بگیرد از امروز بچه خوبی باشد ! فردا بازار رو به بهبودی رود .
با وجود اینکه اقای احمدی نژاد معروف به رک گویی است ولی مصاحبه ایشان اینبار صریح و بی پرده تر بود !
از نکات دیگر این مصاحبه این بود که تاثیر تحریم ها را براقتصاد قبول داشت چیز که بسیاری از سران به ان اهمیت نمی دهند و در ادامه واقعیت دیگری را مطرح کرد که راز بی توجهی مسئولین به تحریم ها است و ان این بود که تحریم ها در اصل برملت ها است و حاکمیت لطمه ایی از ان نمی خورد !همچنین بازیرکی در طول مصاحبه با ارائه گوشه های از واقعیت ها عنوان کرد که اگر مشکلی در سیستم اقتصادی کشور است فقط ناشی از یک نفر و یک دولت نیست بلکه همه حاکمیت در ان دخیل هستند. مثلا علت تاخیر در اقدام برای جلوگیری از بورس بازی در بازار ارز را با ارائه آمار عوامل دخیل در آن ، به نحوه عملکرد یک قوه دیگر در صدورحکم و دستگیری متخلفین و کمبود نقدینگی بانک ها را به عدم وصول دیون تا پنچ سال به دلیل مصوبات مجلس و سایر دستکاری ها در بودجه مربوط دانست.
او به پوچ بودن شعار جنگ طلبی آمریکا و اسرائیل و سوء استفاده تبلیغاتی ان را برای دو طرف دعوا اشاره و دستشان را رو کرد ، همچنین به این واقعیت که به دلیل وخامت اوضاع اقتصادی و طولانی شدن خصومت بین ایران و آمریکا ، دولت های غربی از حمایت از اسرائیل که منبع تولید اختلاف با جمهوری اسلامی است خسته شده اند یعنی منافع امریکا و سایر کشورهای غربی در این رابطه بسیار لطمه خورده. او بار دیگر نظر خود را در مورد ارتباط با آمریکا با زبان داخل پسند تکرار و نظر اقای ولایتی را در مخالفت با این نظر یک دیدگاه شخصی بیان و بصورت سربسته به گسترش روابط بعد از انتخابات آمریکا امیدواری داد.
هرچند دولت را از تمام اتهامات عملکرد اقتصادی بد در رابطه با قیمت طلا و ارز مبرا دانست ولی طبق معمول دیگر با قدرت به بیان عملکردهای دولتش نپرداخت و حرفی از دور زدن تحریم ها و پر بودن صندوق ارزی نزد.
به هرحال مصاحبه ایشان شاید حامل اشارات دیگری هم بود که فقط خود افراد مورد نظر خواهند فهمید ولی به صورت عمومی شامل واقعیاتی بود که از طرف ایشان بارها تکرار شده یعنی اینکه از جهات بسیاری دست و پای این دولت در انجام اموراقتصادی بسته بوده که دقیقا به دلیل سیاسی بود اقتصاد ما و باند های بزرگ درونی است که حتی رئیس جمهوری هم قادر به بیان سر لیست آن ها نیست. البته این مشکل همه دولت ها در همه اعصار تاریخ ایران است و نشان دهند رسم ملوک و طوایفی بودن بلوک های اقتصادی در کشور است و اینکه ایجاد عدالت در چنین سیستمی چقدر دشوار و دست تیافتنی است به هر حال این دو دوره ریاست نشان داده نتیجه مجادله دولت با این رند بازار جز اینکه مشکلات مردم عادی را بیشتر وباعث شهید شدن اقتصادی بسیاری از تولید کنندکان و فعالان صادق صنعت وسرمایه باشد نشده . بهتر بود با ادامه خط مشی کج دار و مریض دولت های قبل با این هزار توی اقتصادی مدارا وهمچنین باجلوگیری از کارهای هیجانی ، آرمان گرایانه و رعایت قواعد اقتصادی صحیح از افتادن در این هچل ارزی پیشگیری می شد.
به نظرم اقای احمدی نژاد یک حرف را فراموش کرد و آن این بود که اگر اقتصاد کشور ما بجای درگیری های شعاری ، احساسی سی سال گذشته به صورت مفید و توسط افراد اهل ، حرفه ایی و دانایان اقتصادی اداره می شد و اکنون بجای یک جامعه مصرف کننده که حتی صنایع آن هم از غذایی تا خودرو به قطعه و مواد اولیه خارجی متکی است به راستی دارای یک تولید مستقل بودیم با بالا رفتن قیمت ارز روز جشن ملی و شادی مردمی بود که از صادرات تولیدات خود به خارج ثروتمندتر و قدرتمند شده و درهای نعمت آسمانی برانها باز می شد ،نه اینکه به عزا داری پرداخته و دچار بلا و مصیبت باشند.
اینگونه شعار استقلال و ازادی معنی واقعی می یافت و خطر پایمال شدن خون شهدا مطرح نبود.
ولی همانطور که خود رئیس جمهوری هم گفته یک راهکار باقیمانده که در دستان خود مردم است و ان این است که به بریدن شاخه زیر پای خود نپردازند و دلار را به عنوان یک کالا سرمایه ایی نخرند.
در این مصاحبه با اینکه عنوان خبرنگاران داخلی و خارجی داشت ، با دادن وقت به خبرگزاریهای داخلی تقریبا با هیچ خبرگزاری خارجی بجز سه مورد مصاحبه نشد.
با سلام
يه کمپين ملي جهت حمايت از پول ملي راه اندازي شود تا تمام اقشار مردم بتوانند به هر نحو ممکن مسئولين را کمک رساني کنند از لحاظ فکري،مالي،عملکردي،تبليغي،آموزشي،اطلاع رساني،توجيهي ، برنامه ريزي ، اعتماد بخشي و ...
من اولين نفرم که از منتقدانم ولي اماده حمايت و کمک هستم
آقای رئیس جمهور که صادقانه تاثیر تحریمها را تایید کرد چرا در ابتدا که آقای هاشمی رفسنجانی گفته بود تحریمها تاثیر خواهد داشت قبول نمی کرد و به طعنه پرانی علیه این حرف پرداخت؟
آقای رئیس جمهور. اون روزی که سازمان برنامه و بودجه رو منحل کردی..اون روزی که بزرگترین عالمان اقتصادی دولتت مثل ... با چشم گریان رفتن و ادمهای بی کفایتی مثل ... رو گذاشتی در راس امور اقتصادی مملکت.. اون روزها باید فکر امروز می بودی
من فکر میکنم خود آقایون میدونن دلارها تو جیب کیا انبار شده ؟!
عوض این پرسش و پاسخهای بیهوده بروند یقه اونها رو بگیرن و پول ملت رو از جیبشون در بیارن که مردم هم از این وضع نابسامان دربیان ( ان شاء الله )
خلاصه اینکه تعارف و ... تا کی ؟!!!