ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
عمده نظراتی که در باره پزشکی یا مهندسی این جا نوشته شده به فعالیتهایی برمی گردد که اصولا فعالیتهای علمی و تحقیقاتی نیستند. اصولا سیستم پرورش پزشکان سیستم محقق پرور نیست بلکه آنها را برای مداوای بیماران تربیت می کنند. توفیقاتی که در همه رشته های علمی به دست آمده در حد یک کشور در حال توسعه قابل تقدیر است و تحقیقات پزشکی که به بخش کوچکی از جامعه پزشکی مربوط می شود نیز از این جمله است. ضمن تقدیر از همه محققین کشور امیدوارم که بزرگ نمایی بیش از حد مارا به طبل توخالی بدل نکند.
دکترای فنی و تخصصی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
اول اینکه موفقیت رشته پزشکی در حوزه تحقیقات در ایران ادعایی بدور از واقعیت است داروی ایدز ساخته شده چی شد؟ و چند نفر با آن بهبود یافتند؟ دوم اگر هم در رشته پزشکی در دنیا موفقیتی حاصل شود به مدد مهندسان مکانیک و برق است بطور کلی مهندسی سبب شده که فی المثل جراحی با قصابی تفاوت داشته باشد!!!!رشته پزشکی در ایران بدلیل سواستفاده پزشکان و وزارت بهداشت و درمان از بیماران رشته ای پولساز بوده و از این لحاظ موفقترین رشته است یک دندانپزشک با یک مطب 50 متری و یک منشی ماهیانه حداقل 20 میلیون درآمد دارد چرا؟ چون که تعداد دندانپزشکان کم و محدود هست و دانشگاه آزاد پشت سر هم دندانپزشک به جامعه تزریق نمی کند هر کسی در تعداد ورودی های کنکور این چند رشته خاص دخالت نمی کند جز خود پزشکان!!!! در یک رشته ای مثل مهندسی برق که هم جذابتر و هم برای یادگیری مطالب نیازمند هوش و استعداد بالایی هست دانشگاه آزاد علی آباد کتول سالیانه 100 مهندس برق بیرون می دهد کسانی که درصد متوسط ریاضی کنکورشان کمتر از 10 درصد بوده است!!! اخیرا وزارت علوم تصویب کرده است که برای دکترا گرفتن در رشته های فنی نیازمند فوق لیسانس فنی نمی باشید یعنی یک پرستار می تواند دکترای مهندسی برق بخواند! بنظر می رسد که دستهایی پشت پرده در وزارت علوم بدنبال نابودی رشته های مهندسی در ایران می باشند...
پاسخ ها
وکیل
| Iran, Islamic Republic of |
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
واقعیت جامعه ما هم این است که متاسفانه یکعده با گروگان گرفتن سلامت جامعه و محدودکردن تعداد دانشجوهای پزشکی بدنبال ارج و اعتبار خودخوانده برای یک صنف بخصوص هستند یک ماه پیش من چشممو لیزیک کردم پزشک بابت 20 ثانیه عمل 1.5 میلیون پول از من گرفت!!! پزشکی که بیشتر از یک اپراتور از دستگاه لیزر سر در نمی آوره!!! دستگاهی که کمترین نقشو در طراحی آن را پزشک برعهده داشته! واقعا ضروری است که دولت با توجه به پیر شدن جامعه در اقدامی سریع تعداد ورودیهای پزشکی دانشگاهها را دو برابر کند
سامان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
بنده دانشجوی سال چهارم یکی از دانشگاههای معتبر علوم پزشکی تهران هستم.
اول به دوستانی که میگن ایران پیشرفت نکرده بگم:
پیشرفت همش این نیست که حالا این دارو ثبت FDA نشده یا شده یا اینکه پس چی فاکتور 8.
نه .اشتباه نکنید.اینها شامل پیشرفت میشود اما نه همش.الان ایران میتونه تمام رشته های تخصصی رو در داخل کشور به دانشجو ارائه بده با بالاترین سطح.من خودم وقتی میبینم که استادای من فوق تخصص پیوند قرنیه هستند و همشونم ایران درس خوندن و کارشون درسته،مریض نیستم که پاشم برم خارج واسه ادامه تحصیل!ایا اینا پیشرفت نیست؟ما الان بهترین افراد پژوهشی رو داریم که از صبح تا شب نشستن پشت لپتاب و دارن کار پژوهشی انجام میدن.در سطح تخصصم که درامد واقعا نسبت به جامعه کنونی ایران خیلی بالاتره.البته حق بدین بابات درامد.اون دکتری که ماهی 50 میلیون درامد داره حداقل 15 سال درس خونده.بهترین سالهای زندگیشو گذاشته پای کتاب و درس.5 ماه از هفت سال تحصیلشو کشیک شب بوده.استرس مریض و تحقیر استاد کشیده.
اینم که دوستان میگن دکترا بد اخلاقند و اخلاق پزشکی ندارند بگم که اصلا یک دکتر حق نداره و بهش اموزش میدن که بیمار خیلی صمیمی نشه.ما ایرانیا عادت داریم که با هرکی رفیق شدیم شماره گوشی بدیم و این حرفا.درحالی که پزشک نه قانون نه اخلاق پزشکی بهش اجازه اینکارو نمیده.
واقعا ایران در علم پزشکی پیشرفت کرده.حرفی توش نیست.تا سال 68 خیلی از دکترای تو شهرهای ما هندی بودن.
البته باید گفت که نقایصی هم وجود داره مثلا طرح پزشک خانواده که اصلا به موفقیت نمیرسه بدلیل اینکه ساختاراش موجود نیست تو کشور و یه 20 سالی طول میکشه.ما در ایران تخت کافی داریم اما بد توزیع شده و باید این رو اصلاح کنیم.اموزش پزشکی خیلی داره به سمت پژوهش پیش میره.این اونقدرم خوب نیست.من دوستام هستن 20 ISI دارن اما نمیتونن یک سرماخوردگی ساده رو منیج کنن.
ممنون از توجهاتتون.امیدوارم چاپ بشه.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
چون پزشکی تو خون ما ایرانی هاست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
با سلام
اینجانب له عنوان یک استاد رشته مهندسی مکانیک عرض می کنم که دلیل پیشرفت در رشته پزشکی، دندان پزشکی و نه بقیه علوم مرتبط با پزشکی این است که
1- نظام جامع آموزشی در وزارت بهداشت که تؤام با آموزش عملی است
2- دارا بودن نظام پزشکی بسیار کارآمد که به فکر تأمین منافع صنفی خود است، نه تأمین منافع جامعه
3- بهره مندی از متقاضیان زیاد برای هر پزشک (ماشاالله تعداد بیماران در ایران سر به فلک می زند)
4- ارتباط رودرروی پزشکان با افرادی که نیازمند خدمات آنها هستند
5-پزشکی یک حرفه است نه علم اصولاً رشد حرف بیشتر ارشد علم است. ما در پزشکی مدرک علمی در اندازه Ph.D یا MSC نداریم بالتبع نباید رشد در حرفه را مرتبط با رشد علمی دانست.
6- پزشکی یک امر بالینی است و به عبارت دیگر انتقال تجربیات است ولی چون خوب این تجربیات مدون شده هستند به کار تعداد بیشتری از افراد می آید.
7- ......
اما علت عدم موفقت در رشته های مهندسی
1- عدم وجود صنعت مستقل، روزآمد، بدون رانت و .... که خود را جهت حفظ در بازار مقید به پژوهش بداند.
2- عدم تخصیص بودجه های پژوهشی به دانشگاهها
3- تعدد متولیان پژوهش در کشور که اکثر قریب به اتفاق این متولیان معنی پژوهش را هم نمی دانند.
4- عدم وجود نظام مهندسی های کارآمد
5- اصولا برای صنعت ایران مهندس واژه غریبی است و دانشگاهها برای صنعت مونتاژ فقط باید تکنسینهای کاربلد تربیت کنند.
6- با این اوصاف بهتر است در دانشگاههای صنعتی و .... گل گرفت که نتیجه کار آنها تربیت نیرو برای کشورهای دیگر به هزینه ملت ایران است
7- امیدوارم پزشکان نیز رعایت انصاف در کسب درآمد را بکنند.
پرستار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
به نظر بنده دليل پيشرفت پزشكان اين است كه بخل فكري وعلمي ندارند و از دستاورد علوم ديگر و پزشكان ديگر استفاده مي كنند و دستاورد خود را به اشتراك مي گذارند. واجبارا بايد هميشه بهروز باشند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
به نظر من موفقیت دانشجویان پزشکی به خاطر درگیری دائمی با مشکلات و مسائل پزشکی هست که در بیمارستانها با اونها روبه رو هستند. اگه دولت برای صنایع و کارخانه ها دانشگاه های معین، تعریف کنه که مسائل و مشکلات مثلن وزارت نیرو با سرپرستی دانشگاه صنعت اب و برق باشه و دانشجویان موظف باشن بخشی از واحد های عملی شون رو به صورت اجباری در این صنایع بگذرونن اون وقت میشه یه راه حلی پیدا کرد. متاسفانه در ادارات و صنایع ما جو کاملن حراستی و امنیتی حاکم است هیچکس نباید بدون اجازه مدیر کل نفس بکشد نتیجه اینکه صنایع به صورت جزیره ای در آمده و نیروهای شاغل در آنها فرصت بروز رسانی دانش و تجربیات خود را نخواهند داشت. وقتی در بیمارستان مریضی مراجعه میکند اول دانشجوی دکتری وی رو معاینه میکند اگر مشکل حل نشد اون وقت یه دکتر و بعد متخصص و ... اگر این اتفاق در صنایع هم رخ دهد باعث چرخش دانش و تجربیات در صنایع شده و از واردات تکنولوژی کشور بی نیاز میگردد.
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
من یه مهندس مخابراتم فقط می تونم برای رشته خودم نطر بدم
متاسفانه ما تو زمینه مخابرات صرفا فقط یه مصرف کننده هستیم در حالی که این رشته یکی از پول ساز ترین رشته های دنیا محسوب می شه شرکت مخابرات و ایرانسل که دو بانی اصلی در این رشته هستن فقط و فقط و به صورت انحصاری در این زمینه فعالیت می کنن ما هیچ تولید قابل توجهی در این رشته نداریم البته باید برگردیم به ریشه این موضوع که بر می گرده به تحصیلات دانشگاهی دانشگاهیان ما در این رشته در دوران تحصیل صرفا بحثی تئوریک رو فرا می گیرند این رشته لازمه زیر ساخت های هست و مشکل بزرگ اون توجه نکردن اساتید به این موضوع و بروز کردن این رشته است
ما در زمینه برق صنعتی پیشرفت های قابل توجه ای داشتیم همینطور در زمینه کنترل
اما چرا در زمینه مخابرات هنوز 100 درصد وابسته هستیم؟
که باید بعد از دانشگاه ریشه آن را در انحصاری بودن این صنعت و در اختیار بودن آن در دست شرکت مخابرات دانست ما در زمینه آنتن های موبایل فیبر نوری و زیر ساخت های دیگر صد درصد وابسته هستیم و شرکت مخابرات و یا شرکت زیر ساخت هیچ تمایلی برای بومی سازی آن ندارند البته باید این موضوع را در نطر گرفت که علم این رشته در انحصار چندین کشور خاص است
با این حال آنها نیز از جایی شروع کرده اند شرکتی مانند هو وایی که در ایران فعالیت گسترده ای دارد ، در اول شرکتی کوچک و امکانات محدود بوده برای پیشرفت یک رشته نیاز به همگرایی شدید صنعت و دانشگاه در آن رشته هست همانطور که دانشجویان پزشکی از ترم 3 وارد بیمارستان و مراکز درمانی شده و رد آنجا به ادامه تحصیل میپردازند که خود نقش به سزایی در پیشبرد همسوی علم و صنعت خواهد داشت .
مشکل اساسی ما به نبود مدیریت واحد و ایجاد نقشه راهی تکمیلی و بروز شده و چاروبی عملی در کلیه رشته ها می باشد از آن جایی که خیلی از رشته ها نیاز به اصلاح و تجدید نطر دارند و حتی خیلی از رشته از جمله رشته ما نیاز به کار عملی و آزمایشگاهی دارد و نیاز به اسباب لازم و بروز تا دانشجویان بتوانند در آزمایشگاه به این باور برسند که خود آنها نیط می توانند به این تکنولوژی ها دسترسی پیدا کنند.
در آخر به نطر من که در این زمینه بهترین راه حل همگرایی دانش و صنعت است بقول یکی از همین چشم بادمی ها که ما رو بدجور در زمینه مخابرات به خودشون وابسته کردن
تا نیازی تعریف نشه علمی بوجود نمیاد .
باید صنعت نیاز خودشو در این زمینه در اختیار دانشگاه قرار بده تا دانشگاه بتونه اون نیاز و به واقعیت برسونه
ممنون از مطلب جالبتون
یکی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
من به عنوان یه مهندس فکر می کنم اگه پزشک بودم انگیزه ی بیشتری برای کار داشتم چرا که انسان دوستانه بودن آن و خدمتی که به نوع بشر می کند خیلی بیشتر به چشم می آید. اصلا من به طور جدی شک دارم که این همه توسعه ی تکنولوژی دردی از مردم دوا بکند اگر دردی به دردهایشان اضافه نکند. بنابراین آنچنان انگیزه ای برای جابه جا کردن مرز تکنولوژی فنی ندارم.
این بود انشای من
دکتر عظیمی
|
Belgium
|
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
کی می گوید در رشته های پزشکی فرار مغزها نداریم؟
مدارک پزشکی ایرانی در غرب اعتبار ندارند و به همین دلیل پزشکان تحصیل کرده ایران مجبورند در ایران کار کنند چرا که در غرب مدارکشان ارزشیابی معادل نمی شود.
نظرات بیشتر