بله درسته ما ترکا یه ضرب المثل داریم"آجین ایمانی اولماز" گرسنه ایمان ندارد. و آنکه ایمان ندارد همه چیز دارد حتی بچه اضافی.متولدین دهه 60 اگر کارو زندگی خوبی داشتند و ازدواج می کردند الان باید جمعیت منفجر میشد که متاسفانه بیشتر این نسل به خاطر مشکلات اقتصادی تن به ازدواج نمی دن.
در طی چند دهه اخیر اقتصاد به شدت ضعیف شده این موضوع در به خاطر آوری زندگی دوران بچگی خودم و الان فرزندم به وضوح دیده می شه. باید بگم که برعکس، میزان جمعیت خانواده که پدرم چهار فرزند داشت به یک فرزند من کاهش پیدا کرده ، یعنی از 6 به 3
افرادی که در کشورهای فقیر متولد میشوند فقط نامشان انسان است کرسنه، بی سواد، بی فرهنگ، مریض ... بایستی توجه کرد که وقتی زندگی ماشینی شد دیگه کارها یدی انجام نمی گیرند لذا به انسان زیاد نیازی نیست. بلکه به انسانهای فرهیخته نیاز زیاد هست.
شايد در کل در مورد کشورهاي ديگر مثل افغانستان و يا آفريقا اين تحليل درست باشد اما در مورد ايران درست نيست،در ايران سطح سواد بالاتر رفته و تقريبا همه مردم راههاي جلوگيري از بارداري رو ميدونند.اميال جنسي در ايران اصلا کم نشده ،وضعيت فسادي که هست دلالت بر اين امر دارد که فساد يک راه براي تفريح و فرار از مشکلات زندگي شده براي بعضي از افراد البته.جوانان امروز کشور که اکثرا دهه شصتيها هستند با مشکلات زيادي از قبيل بيکاري و نرسيدن به خيلي از خواسته ها در زندگي مواجه شدند و خانواده ها که اکثرا از قشر پايين جامعه هستند به دليل مشکلات مالي فراوان نتوانستند به دليل تعداد فرزندان بالا سطح رفاه خوبي را براي فرزندان رقم بزنند ،نسل امروز از بچه دار شدن ميترسد ،نسل امروز ميخواهد مشکلاتي را که خودش با آنها دسته و پنجه نرم کرده فرزندش ديگر آنها را تجربه نکند.بطور کل بايد بگم نوع نگرش نسل امروز جوان ما که فقر را تجربه ميکند با نسل فقير گذشته متفاوت شده و اين جلوگيري از تکرار تجربه هاي تلخ براي نسل آينده است.فاصله طبقاتي هم کاهش نيافته ،آيا الان بين کمترين دستمزد در جامعه 4ميليون در سال و بيشترين 1.5 ميليارد در سال اختلاف طبقاتي وجود ندارد؟؟؟؟
بنده متخصص بهداشت هستم و به صراحت عرض مي كنم كه نظر ايشان در خصوص قرنها پيش مي تواند مصداقي داشته باشد ولي در جوامع امروزي كاملاً اشتباه است.
از دلايل اصلي كاهش نرج رشد جمعيت مشكلات عديده اقتصادي و ترس از آينده مبهم فرزندان است.