پای حقوق که می رسد، همیشه در حقمان اجحاف شده و البته محق هستیم اما زمانهایی هست که حق و حقوق دور و اطرافیانمان را فراموش کرده و فارغ از همه خوش صحبتی هایمان، ممکن است در محیط بسته سیگار بکشیم، زباله ای بریزیم و حتی حق های بزرگتری را مورد غفلت قرار دهیم.
سخن به نظم که می رسد همه خود را منظم می دانیم اما کافی است به شیوه رانندگی مان دقیق شویم تا دستمان بیاید که در پشت فرمان کمتر نظمی را گردن می نهیم.
قانون بسیار خوب است و حتی "قانون بد بهتر از بی قانونی است" اما مانده به تفسیر ما از موضوع؛ گاه قانون برای بقیه نوشته شده نه ما؛ جایی که زیر پا گذاشتن قانون برای دیگران تخلف است و قانون شکنی ما توجیه دارد.
و صدها و شاید هزاران مورد مشابه برای مایی که خوبیم.
این در حالی است که مثال هایمان همه متعالی است و قضاوت هایمان غالبا مبتنی بر دو رنگ سیاه و سفید؛ اینجاست که خدمتگذار و خائن دو روی سکه قضاوتمان را شکل می دهند و تنها اشتباه را برای خودمان قابل قبول می دانیم.
ماجرا وقتی جالب تر می شود که پای قیاس با کشورهای دیگر به میان می آید: زمانی که آنجا همه کار می کنند، دروغ نمی گویندو زیرآب زنی در بینشان جایی ندارد، برای آبادانی از هیچ تلاشی مضایقه ندارند، از دید تخصصی به همه چیز می نگرند، حقوق یکدیگر را محترم می شمارند، قانونمدار هستند و خلاصه صد ها و حتی هزاران مزیت به نسبت ما دارند.
انگار نه انگار که مجموعه و برآیند کردار ما (من و شما) برای جامعه مان یک ویژگی پدید می آورد وگرنه کیست که نداند تفاوت زیادی بین قوانین راهنمایی رانندگی در کشور ما و مثلا فلان کشور قانونمند نیست؟
به نظر شما ریشه این تعارض ها در کجاست؟
غیر از این است که تا من و شما درست نشویم هیچ چیزی درست نمی شود؟
بنام یار
چرا نظر خدا را درباره ایرانیها نمی پرسید؟
آیا می دانستید در قرآن خداوند درباره ایرانیها بهترین توصیف را کرده است ؟
(خدا آنها را دوست دارد وآنها خدا را دوست دارند با مومنین مهربان و با کفار و دشمنان سرسخت و نیرومندند و در راه خدا از سرزنش هیچ ملامتگری نمی هراسند)بفرموده امام جعفرصادق این آیه درباره ایرانیان اخر الزمان است(تفسیر المیزان
اگر ما اینقدر بدیم چرا اکثر یاران امام زمان ایرانیند؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
امیر
||
۱۸:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۸
شما اطمینان داری که الان آخرالزمان است؟؟!! در ضمن کسی که تو این شرایط ایران پاک باقی بماند واقعا این قابلیت رو داره که یار امام زمان شه.
انسانهايي با احساسات بسيار مواج و زودگذر-سطحي نگر و با مطالعات بسيار كم با ادعاي صاحب نظر بودن در هر مسئله -با هوش و پركار در خارج و سست وتنبل بي انگيزه در داخل-هميشه منتظر يك نجات دهنده است!
1-به علت سالیان طولانی تجربه استبداد (چه در محیطهای کوچک مثل خانه و مدرسه و محیط کار و چه در محیط اجتماعی) هرگز خود واقعی خویش را اشکار نمیکنیم و از این رو دروغ بخشی جدا نشدنی از شخصیت فردی و اجتماعی ما گردیده است.
2-اندیشه دانش و خرد جایگاهی در امور جاری زندگی ما ندارند و اصولا این موارد را منحصر به چهارچوب مدرسه و دانشگاه میدانیم تا ابزار زندگی.هر چند ذهنیت های اولیه ای که زیر بنای بوجود امدن بسیاری از تئوریهای علمی بوده اند جنبه کاربردی انها بوده است.
3-چون در روابط اجتماعی و اقتصادی ما عقلانیت جایگاهی ندارد به درستی قادر به تشخیص منافع دراز مدت خود نمیباشیم.گاهی یک سود کوچک کوتاه مدت ولی در دسترس را به منافع بزرگ دراز مدت ترجیح میدهیم .ممکن است این موضوع کمی عجیب باشد ولی واقعیت این است که حتی در مواردی که منطقی فکر میکنیم در عمل منطقی عمل نمیکنیم.
4-پیش فرضهای ذهنی و اعتقادی که ریشه در اموزه های سنتی دارند مانع از ان میشوند که اندیشه ها و افکار نوین و تازه و نو و فرهنگهای غیر را تجربه کنیم و از دیگران بیاموزیم چه بسا در این گونه موارد به لاک دفاعی رفته موضع تخاصمی به خود میگیریم.
5-چون در مرحله گذار از سنت به مدرنیسم هستیم و از روستا نشینی به تازه گی به شهر نشینی روی اورده ایم(به لحاظ اماری)هنوز ارزشها و معیارهای روستا نشینی را با خود حمل میکنیم و ارزشها و معیارهای شهر نشینی از جمله حس همکاری جمعی و اعتقاد و احترام به حقوق دیگران جای خود را در فرهنگ ما نگشوده است.
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۲
منفی
جوابیه
1-استبداد ؟ یخ تا توی قالب نره یخ درست نمیشه و فولاد تا ضربه نخوره شمشیر نمیشه
من يك ايراني ام :
ويژه گيهاي يك ايراني
1- اسلامي بودن و محب اهل بيت
2- منتظر بودن ( اللهم عجل لوليك الفرج يا صاحب الزمان مهدي عجل الله )
3- با غيرت بودن - نگهبان زن و خانواده
4- افتخار و لياقت در ايران زندگي كردن ( جامعه اي كه به لحاظ امنيتي با آرامش و بدون استرس و چهارفصل و قشنگ براي زندگي است )
اگه يكي تركي يا عربي يا كردي بنويسه مثلا آسمون به زمين مياد. مشكل تابناك اينه كه همه ايرانيها را فارس مي بينه يا اينكه اگه ترك و عرب و كرد هستند توي خونه خودشون باشند.