اگر همون ۵۰ سال پیش که ۷۰ درصد اراضی دست فلسطین بود و ۳۰ درصد دست اسراییل و اسراییل راضی به تشکیل دو کشور شده بود فلسطین ها قبول میکردند امروز شاهد این فاجعه نبودیم
بنده چندین و چند بار در همین تابناک کامنت کردم که اسرائیلی ها به طرز مشکوکی در رسانه های اروپایی و برای شرکت های تجاری در اروپا تبلیغ بندر ایلات میکنن در حالی که بندرهای تلاویو و ... بسیار در فلسطین پررونق تر و پرزرق و برق تر است. جالبه تحت عنوان های مختلف از گردشگری تا جذابیت های تجاری و تورهای گردشگری برای نخبگان و مدیران شرکتهای تجاری برنامه میچینن و ویزا صادر میکنن. اما حقیقتا راز این تبلیغات برای این بندری که توسعه نیافته بود برام اشکار نبود. با خواندن این خبر برام اشکار شد یه جورایی. پس بگو اینها چندین ساله برنامه اشغال غزه را داشتن و دنبال بهانه بودن.
حملات ایران به بندر حیفا، نه تنها عملکرد این بندر مهم رو مختل کرده، بلکه طرحهای بلندپروازانه اسرائیل برای تبدیل شدن به قطب تجاری منطقه و تسلط بر مسیرهای ترانزیتی (مانند کانال بنگوریون و کریدور IMEC) رو هم با چالش جدی مواجه کرده. این حملات، رویاهای ژئوپلیتیکی اسرائیل رو نقش بر آب کرده و نشون داده که این رژیم نمیتونه به سادگی به اهداف استعماری و توسعهطلبانه خودش دست پیدا کنه...تابناک متن خبرها رو یک بار بخونید حداقل! مهم رو؟ ترانزیتی رو؟ نشون داده؟ نمی تونه؟ دست پیدا کنه؟
بیش از 60هزار کشته، آواره شدن دو میلیون و ویرانی در دید مردم جهان طنین انداخت. چهره اسرائیل و همراهانش نمایان و ماهیت شان عریان شد. اجماعی وجود ندارد که 30 میلیون نفر را بجای 60هزار نفر جا بزند وبزرگنمایی و تخیل ایجاد کند، اما نباید اجازه داد اتش این کشتار و تجاوز خاموش شود. فشار های جهانی مرتب میباید در محکوم کردن اسرائیل و اطرافیانش افزایش پیدا کند. کتابها نوشته شوند، فیلم ها ساخته و رسانه ها لحظه ای قافل نشوند.
بحث مسیر ریلی و کانال بن گوریون دو گزینه متفاوت هستند . مسیر ریلی دنباله کریدورهندبه دریای مدیترانه از راه امارات عربستان اردن واسراییل است که بخش های اول وآخرآن آبی و وسطی ریلی است. کانال بن گوریون از بحرالمیت به مدیترانه واز وسط اسراییل کشیده می شود.طول وعرض آن هم بیان شده. متن یکباربا دقت خوانده شود ابهام روشن می شود.