از آقاي رجايي با اين قلم روانش تشكر ميكنم من كه در چين زندگي ميكنم با اين زيبايي نميتوانم چين را وصف كنم. ممنون از سايت شما درصورت امكان كل سفر نامه را چاپ كنيد.
چین در کنار تولید اجناس تقلبی به تولید تاریخ و فرهنگ تقلبی هم رو آورده است.
این جنایت بزرگ به دنیا است.
در انی گزارش که آقای رجایی برای احترام به چینی ها از فروشندگان حرفه ای نام برده اند حتما میدانید که این کار چه اقدام ضد اخلاقی است که فقط منحصر به چینی ها است.
اگر شما فقط یک سفر به چین داشته باشید شاید برایتان جالب باشد ولی اگر در چین زندگی کنید و یا با چینی ها تجارت کنید انوقت میدانید که نباید به هیچ چینی اعتماد کرد.
چین در روابط بین الملل هم همنطور است و نمونه بارز آن باجگیری چینی ها در پروژه های ایران است
من به واسطه شرائط شغلی و برای ماموریتهای اداری و طی دوره آموزشی سفر های متعددی به چین داشته ام و روزهای زیادی در شهرهای پکن ( beijing ) و شن جن ( shen zhen ) که در این یادداشت به آنها اساره شده است ؛ اقامت داشته ام . چند نکته را برای اطلاع هموطنان عزیز لازم به یادآوری دیدم :
1 - معامله با چینی ها بسیار متفاوت با معامله با ایرانیان است و دلیل آن این است که چینی ها در رابطه با خارجی ها به طور کلی معتقد به رعایت اصول اخلاقی نیستند و این نکته که برای نویسنده یادداشت فوق جالب بوده است و ایشان آن را تلویحا نشانه زیرکی چینی ها دانسته اند ، در واقع نشانگر بی قانونی و عدم رعایت اصول اخلاقی است و اکر ایشان در معامله یک پیراهن به این مورد بر خورد کرده اند باید به ایشان یادآور شد که در معاملات کلان اقتصادی و خرید تجهیزان تکنولوژیک که طرف حساب شما افراد درسخوانده و مدیر هستند نیز چنین مواردی در سطح بسیار بالاتری دیده می شود که تبعات آن برای خریدار - مخصوصا کشورهای عقب مانده - بسیار تلختر است .
شخص نویسنده متن مذکور اینگونه بر می آید که فردی فهمیده و فرهنگی است ؛ عرایض بنده صرفا برای یادآوری این است که لایه زیرین فرهنگی جامعه و مردمان چین را نیز بایستی مد نظر خود در روابطمان با آنها قرار دهیم.