تابناک جان سلام
من نقدی بر خبر "منافقین از آلبانی به کانادا میروند" که متأسفانه راه به انتشار نیافت.
1) این خبرگزاری این اخبار را به صورت انبوه و بدون ذکر منبع تولید می کند و نقد ای اخبار بدون نام بردن از خبرگزاری موصوف تقریباً ناممکن است.
2) علیرغم محدودیت صدرالذکر، من سعی کردم صرفاً جاهایی از خبر که به منابع امنیتی یا منابعی خارج از خبرگزاری اشاره شده بود را نقد کنم. با این هدف که تابناک محدودیت و محذوریتی در انتشار نظر نداشته باشد.
3) اینکه بپذیریم رسانه ای در ایران رأساً اقدام به تولید این گونه اخبار کند با رویه های موجود، چندان منطقی به نظر نمی رسد بنابراین آنچه در این خبرگزاری آمده، باید به نهاد امنیتی منتسب و ذیل عنوانِ اقدام اطلاعاتی ارزیابی و بررسی گردد.
4) این خبرگزاری بر خلاف خبرگزاری وزین تابناک، نظرات کاربران را منتشر نمی کند. بنابراین امکان تعامل مستقیم با این مخاطبان خبر در زیر خبر وجود ندارد.
5) این اخبار به شکل گسترده در برخی محافل بازنشر می شود و خبری مثل "انتقال کامپیوترها و هاردهای منافقین به ایران و تخلیه اطلاعاتی ِ موفق این تجهیزات" در اولین موقعیتی که اعتراضات و اغتشاشات نمود خیابانی پیدا کنند و کنشگرانی از این گروه دست به اقدامات اغتشاشگرانه و خرابکارانه بزنند، سیستم را زیر سوال خواهد برد چرا که مطابق این ادعا تمام اطلاعات مرتبطین سازمان سابقاً در دست نیروهای امنیتی ایران قرار گرفته است.
به هر روی، تولید این سری اخبار که بعضاً تنها در مدتی کوتاه (خبر مربوط به کامپیوترهای منافقین علیرغم داشتن منبع مشخص و رسمی در دولت، بعد از 40 روز در همین خبر مورد تردید قرار گرفته است) مورد تردید قرار می گیرند اگر با عواقب امنیتی همراه نباشد قطعاً به بی اعتمادی به دستگاه امنیتی کشور، منجر خواهد شد.
6)بخش هایی از این خبر و برخی اخبار قبلی را اگر کنار هم قرار دهیم مخاطب را به ناآشنایی منابع امنیتی ِ این خبرگزاری با مفاهیمی مثل اقامت، شهروندی، تابعیت و غیره هدایت می کند.
نکته: من از محدودیت های کار شما مطلع هستم و بابت انتشار نظرات خود از شما قدردانی می کنم. امیدوارم کسانی که در این نظرات نقد می شوند و حتی ممکن است در نتیجه این نقد در سازمان خود مجازات یا توبیخ شده باشند اینرا درک کنند که امثال من برای ارتقای سازمانهای مخاطب این نظرات را می نویسیم و نیت ضد امنیتی نداریم.
همه توصیه ما این است که کارشناسان این سازمانها کمی دقت کنند و نقاط ضعف خود را ترمیم و سطح دانش خود را ارتقاء دهند.
حق تعدیل و سانسور برای تابناک محفوظ است.
متاسفانه نزدیک به ۷ میلیارد دلار از منابع ارزی کشورمان طی سالهای پایانی دهه ۹۰ بصورت وون (واحد پول ملی کره جنوبی) به بانکهای کره جنوبی واریز شده بود و به آن هم، هیچ سودی تعلق نمیگرفت. حتی در طی این سالها نیز به دلیل کاهش برابری وون به دلار، نزدیک به یک میلیارد دلار آن با کاهش ارزش برابری مواجه شد. اما با پیگیریهای فنی و دیپلماسی موفق، تمام منابع ارزی توقیف شده ایران در کره جنوبی آزاد و هزینههای تبدیل ارز آن از وون به یورو نیز توسط کشور ثالت پذیرفته شد.
بنظر شما آیا کسی که این پول را تبدیل به وون کرده و ۱ میلیارد دلار از ارزش آن کاسته شده است نباید محاکمه شود و آیا چنین شخصی با پول خودش هم چنین کاری می کرد؟ و آیا نمی توانست این پول در حساب ارزی مشمول سود در کره جنوبی باشد اما بلوکه باشد؟