دستور 8 ماده ای ارزشی ندارد.
رهبران بزرگ، میراث بزرگ برجا می گذارند. امیرکبیر سه سال بیشتر تصدی امور را برعهده نداشت در سه سال هیچ کار نمی شود کرد آنچه امیرکبیر را بزرگ کرد میراث او بود. سیستمی بنیان نهاد که راهگشای نسل های بعد بود. امروز اگر ساختمان و پل و مسکن و واکسن و موشک (نمیشه موشک رو نگفت!) می سازیم دلیلش دارالفنون امیرکبیر بود.
اگر جناب آقای رئیسی می خواهد کار درست انجام دهد باید سیستمی برقرار کند که حتی 100 سال بعد هم هرکس آمد و خودروساز شد ناگزیر باشد این 8 ماده را رعایت کند نه اینکه کسی با دستور بالای سر خودروساز گمارند.
پاسخ به سؤال شما یک کلمه است : خیر . اما دلایل آن . اولاً اعلام این خبر با درست گویی همراه نبود چرا که وجود اینهمه خبرنگار و غیره نشان از سرزده نبودن داشت و اصولاً بکار بردن کلمه سرزده که این روزها در مورد بازدیدهای رییس جمهوری گفته میشود خود موجد هیچ حسنی نیست . دوماً قبل از دستور رییس جمهوری خود شرکت ایران خودرو اعلام کرده بود که دو خودروی پژو۴۰۵ و سمند را از تولید خارج خواهد کرد همچنان که در مورد پراید نیز موضوع توقف تولید آن یکی دو سالی است که مطرح میباشد. سوماً بدون تمهیدات لازمه که بعضاً زمان بر و علی الخصوص سرمایه گذاری سنگین لازم دارد تحقق افزایش ۵۰٪ تولید خودرو با خواست و یا دستور شدنی نیست. اصولاً خود خودرو سازها بیشتر و بهتر از هرکسی میدانند و حتماً در صدد افزایش تولید بوده اند، اما کمبود سرمایه و بدهکارهای کلام این دو خودرو ساز به قطعه سازان و البته تحریمها و مستئل دیگر سد محکمی در این موضوع بوده و خواهد بود. رابعاً دستور تولید اقلاً یک خودروی اقتصادی امری گنگ و نامفهوم است. اگر منظور ایشان به لحاظ قیمتی باشد ، میتوان با نگاهی به قیمت خودروی پراید که شاید بالای ۹۰٪ آن ساخت داخل باشد پی برد که تولید خودرویی ارزانتر از آن امکان پذیر نیست لذا بهترین حالت ادامه تولید پراید با همین کیفیت و قیمت میباشد. خامساً تولید خودروهای بروز و با استفاده از تکنولوژیهای هیبرید و برقی متضمن عقد قرارداد با شرکتهای خودرو سازی بزرگ است که در شرایط فعلی متصور نیست. لازم به توضیح است که هر شخص و یا شرکتی که با خودرو سازان قرارداد تولید و یأمین قطعات خودرو را امضاء کرده است میداند که خودرو سازان نهایت تلاش خود برای خرید و تأمین هرچه ارزانتر قطعات هستند و گاهاً کیفیت فدای قیمت میشود. این موضوع در مورد کیسه های هوایی که بخشی از ایمنی سرنشینان خودرو به آن وابسته است و در تصادفات اخیر خود را نشان داد. سادساً بهترین دستوری که رییس جمهوری میتوانست بدهد و از جهت حاکمیتی مجوز و حقوق انرا داشت و نداد واگذاری سهام مدیریتی این دو شرکت با هر راهکاری که شدنی باشد بود. مسائل صنعتی و تولیدیو بخصوص خودرو در هر جای دنیا با بازدید سرزده و دستوری قابل حل نبستند. ایشان همچنان و هنوز در برخورد با مشکلات همچون رییس قوه قضاییه برخورد میکنند که حتی در آنجا هم کار آمد نیست.
با سلام، صنعت خودروسازي با قيمت دستوري متحول نخواهد شد، براي تحول در اين صنعت لازم است اولا واردات با يك تعرفه مناسب آزاد شود و سپس قيمت محصولات داخلي بر اساس نظام عرضه و تقاضا تعيين شود تا خودروساز براي كسب سود مجبور به رقابت شده و از سود حاصله براي توسعه و ارتقاء كيفيت محصولات خود استفاده كند.
سلام
بنده یک اقتصاددان هستم و مدرس دانشگاه
تا زمانی که واردات خودرو آزاد نشده نه در کیفیت و نه در کمیت خودرو اثری دیده نخواهد شد
وقتی که انگلستان مجوز مونتاژ پیکان را به ما داد همین مجوز را هم به کره جنوبی داد
حالا ببینید کره جنوبی چه خودروهایی می زند و با بنز آلمان رقابت می کند و ما هم گونه و هنوز اندر خم یک کوچه ایم
چون کره جنوبی رابت ایجاد کرد و ما انحصار ایجاد کردیم
پاسخ ها
ناشناس
||
۱۶:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۷
جناب استاد و مدرس، تفاوت ایران و کره پس از انقلاب بسیار زیاد است و فقط واردات آزاد دلیل این عقب ماندگی و آن پیشرفت نیست. بهرته شما که اسناد هستید مسایل رو کارشناسانه ببینید نه عوامانه
۸ دستور که هیچ اگه ۸۰ تا دستورم بده با این رانتی که در دست خودروسازی وجود داره و دست های پشت پرده ای که شرکت به این بزرگی رو زیانده نشون میدن هیچ کاری نمیشه کرد امیدوارم که نظر من باب میل سیاست شماباشه انتشار بدید