با شناختی که از خودمون و شرایط خودمون دارم، نه توافی صورت میگیره و نه گشایشی ایجاد میشه. شما ببینید تقاضاهای ایران از طرفهای مذاکره کننده چی بوده؟؟ آیا درخواست لغو تحریم بانک مرکزی یا سوئیفت رو دادن؟؟؟ یا درخواستشون رفع تحریم از یه سری اشخاص بوده؟ در همین نقطه ی آغاز، میشه منویات مذاکره کنندگان ایران رو فهمید. و البته هر چقدر هم شعار بدهند، به این نکته خوب واقف هستیم که طرف مقابل هیچ اصولگرایی رو نماینده اکثریت مردم نمیدونه و بر همین اساس حتی امتیازهای حداقلی رو هم برای اینها در نظر نمیگیرند.
۱- اگر مذاکرات وین به نتیجه برسد که به نظر اینطور میرسد در آن صورت گشایشهایی در فروش نفت و تا حدودی برگشت پول آن به کشور پیش بینی میشود. اما انتظار اینکه کشور به یکباره از هر جهت کشوری مامند دیگر کشورهای منطقه و یا جهان شود دور از ذهن و نشدنی است. اختلافات ایران با غربیها و حتی روسیه و جین ( تا حدودی ) منحصر به مذاکرات هسته ای نیست. سیستم بانکی کشور همچنان دچار مشکلات عدیده در ارتباط با مراودات بانکی دنیاست. بانک مرکزی ما همچنان تحریم است نمیدانیم که این مذاکرات مشمول رفع چه تحریمهایی خواهد شد. هنوز مشکلات FATF و پالرمو سر جای خودشان هست و تا آنجا که میشنویم تصویب آنها مخالفان جدی و تأثیر گذاری داشته است که شاید با وجود دولت رییسی این مخالفان به یکباره تغییر نظر کارشناسی بدهند و در طیف موافقان قرار گیرند که بعید نیست. همه کشورهای طرف قرارداد برجام منتقد رفتار و عملکرد منطقه ای ایران هستند. غربیها علناً مشکلات را میگویند ولی روسیه عملاً در باز گذاشتن دست اسراییل در سوریه برای کوبیدن مواضع ایران درنگ نمرده است. آزاد شدن منابع ارزی ایران نزد بعضی کشورها به همین راحتی که پس از امضای قرارداد بلافاصله به ایران منتقل شود نیست. و از همه مهم تر متأسفانه در کشور تیمی در دولت در حد وزرا و غیره مسئولیت دارند که از مدیریت کشور با این همه مشکلات از تجربه و توان کافی برخوردار نیستند.
۲- اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، در اینصورت کمربند تحریمها سفت خواهد شد و تحریمهای دیگری نیز به آن افزوده خواهد شد. صرف داشتن اهرم غنی سازی اورانیوم نیز کارت چندان محکمی برای مقابله نیست. در صورت ادامه و توسعه غنی سازی و افزایش سطح آن چه بسا که پشنیبانانی مانند چین و روسیه را به همراهی با طرفهای غربی از تنها اهرمی که همان وتوی در شورای امنیت سازمان مال است و ایران دلخوش و متکی به آن است همچون چند باری که قبلا کرده اند همراه با دیگر اعضای دائم شورای امنیت علیه ما استفاده کنند. بدیهی است در اینصورت و حتی بدون محکومیت مشروح اوضاع اقتصادی و اجتماعی در کشور از همین وضع فعلی هم وخیم تر شود و مردم عادی کشور دچار فلاکت بیشتری شوند. باید باور متین چندان اقتصاد قوی و پویایی نداشته و نداریم که با اتکا و نگاه به داخل و اقتصاد موسوم به اقتصاد مقاومتی که هیچگاه برنامه های بلند مدت آن حتی مشخص هم نشد بتوان در جهت بهبود شرایط زندگی حداقلی مردم کاری کرد.
چیزی که از شواهد مشخصه چه با برجام و چه بی برجام دولت و حکومت هیچ اراده ای برای سر و سامان دادن به اوضاع اسفبار مملکت و مشکلات مردم و گرانی و تورم و...ندارد. فقط زر مفت میزنند همشون..برجام و تحریم بهانه است خود مسولان مملکت رو به این روز انداختند.
سلام. ده سال توافق پيش برجام با گفتگوي مستقيم ايران و آمريكا و بدون واسطه گري روسيه باجگير به ثمر نشست. اكنون همين جماعت لجوج بر هم زننده برجام داعيه احياي آن با شرايط ذلت بار دارند. چه كسي پاسخگوي عقب ماندگي ده ساله كشور .محروم شدن ايران از بازار نفت. فقر و درماندگي مردم و تورم كمرشدن مي باشد . دريغ از يك جو غيرت و انصاف و دلسوزي براي مملكت .
با برجام یا بی برجام فرقی بحال مردم نمیکند . زیرا شکل و شمایل دولت و وزیران به گونه ای است ( همه بی سواد / غیر متخصص و هزار فامیل ) که هیچ امیدی به بهبود نیست .
این برجام نیست که قادر به بهبود و اصلاح اوضاع باشد . بلکه سران و دولت هستند که میتوانند شرایط را بهتر کنند. که به آنهم امیدی نیست.