قیمت سیمان و میلگرد و مصالح ساختمانی توی این ده سال نزدیک هزار درصد افزایش یافته در حالیکه حقوق و دستمزد مستاجران تقریبا یک سوم قیمت ساختمان و مصالح ساختمانی و اجاره بها .
پاسخ ها
ناشناس
||
۰۸:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۳/۲۵
چرا باید مالک هزینه گران شدن زندگی مستاجر را بدهد ای ن وظیفه دولت است. دولتها با مالیات بر خانه خالی و مالیات بر اجاره دست در جیب مالک می کنند .خانه را 10برابر قیمت واقعی میخرد.
من خودم در تبریز املاکی دارم اپارتمانی را که سال گذشته به 10 میلیون پیش با 1/5 ملیون اجاره داده بودیم الان صاحب خانه می گوید 30 ملیون پیش با 3 ملیون اجاره هر چقدر هم گفتم حاج اقا 3 ملیون زیاد است حداقل 2/5 باشد قبول نکرد .بعد گناه را هم گردن مشاور املاک می اندازند .خدا شاهد است من هنگام در خواست کمسیون از مستاجر خجالت می کشم و بیشتر از 60 درصد از مستاجر کمسیون نمی گیرم.
پکیج از 12 تا 30 میلیون کولر ابی 6 میلیون شیر الات و کابینت ....یک باز سازی ساده که خونه های اجاره ای حد اکثر بعد از 3 تا 4 سال لازم دارن بالای 100 میلیون هزینه میبره .که تا دوسال پیش با 20 میلیون انجام می شد.
شکی در این نیست که ایران بهشت دلالان و سوداگران است. اینکه چرا و به چه علت این بهشت غیر برین برای این دسته از افراد فراهم آمده، هم معلوم است و هم مبهم. بهر جهت تا این وضعیت بر اقتصاد ما حاکم باشد، نتیجه هم چیزی جز مناسبات ناسالم اقتصادی و تورم و .... نخواهد بود.
تنها راه حل مشکل مسکن، تشویق سرمایه گذاری در ساخت مسکن استیجاری، اخذ مالیات عادلانه از کلیه املاک و معافیت مالیاتی املاک استیجاری است.
سیاست های جاری در بلند مدت باعث خروج سرمایه از بازار مسکن استیجاری و عمیق تر شدن بحران میشود.
متاسفانه در کشور ما بدون در نظر گرفتن شرایط و نیازهای داخلی صادرات بی رویه انجام میگیره . مثال عرض میکنم در کشور های اروپائی صادرات وقتی صورت میگیره که نیاز داخل تامین شده انبار ها پر هستند و بعد مازاد را صادر میکنند . اما در ایران اصلا به نیاز داخل توجه نمیشه و به خاطر صادرات بی رویه هزینه سنگین پرداخت میشه . بزرگوران فکر میکنند با این روش تولید داخلی رشد پیدا میکنه در صورتی که صادرات بدون توجه به شرایط داخل کمر اقتصاد کشور را میشکنه و باعث میشود تولید کننده نیز عهده دار هزینه کارگر نشه و ورشکست بشه و این شرایط فعلی کشور ماست. لذا بهتر است دولت آینده مواد غذائی و مصالح ساختمانی و کالا های اساسی را نگذارد به خارج صادر شود .آنموقع بتدریج شاهد رشد اقتصادی وپائین آمدن قیمتها و کرایه منزلها و متناسب با آن حقوقها خواهیم بود . البته در شرایط فعلی به مثبت اقتصادی برسیم زمان دو الی سه ساله لازم است و آنهم با یک دولت قوی .متاسفانه وقتی صحبت از دولت قوی میشه دولتمردان فکر میکنند باید امر ونهی کنند در صورتی که منظور مدیریت قوی است نه زور. به امید آینده خوب برای ایران وایرانی