ته چین؛

طرز تهیه نان سنگک

کد خبر: ۹۳۴۷۳۰
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۰ 07 November 2019
تعداد بازدید : 11777
بازدید 26621
نان سنگک نوعی نان است که روی بستری از سنگک‌ها (ریگ) در تنور مسطح طبخ می‌شود. سالنمای کمیته نانوایان تهران می‌نویسد: «شیخ بهایی به سفارش شاه عباس نان سنگک را ابداع کرد.» سنگک نانی است که هم‌اکنون فقط در ایران است بنابراین می‌توان آن را نان ملی ایران نامید. نان سنگک در قدیم نان طبقه اشراف یا نظامیان بوده‌است و سنگکی‌ها نانوایی‌های فصلی بوده‌اند بیشتر در زمستان و ماه رمضان پخت می‌کرده‌اند و از نظر گستردگی هیچگاه به اندازه نان تنوری و نان تافتون (تفتو) همه جا و فراگیر در همه ایران نبوده‌است. در قدیم نان خشکی تنوری پر دوام‌ترین نان ایران بوده‌است و حتی تا چند ماه سالم و خوشمزه باقی می‌مانده‌است. تهیه یک نان سنگک مطلوب علاوه بر آرد باکیفیت و مهارت پخت، نیاز به تنور دارد اما می‌توان نان سنگک را نزدیک به مدل تهیه شده در تنور در فر نیز تهیه کرد که اکنون این شیوه تهیه خمیر و پخت آن را فرامی‌گیرید.
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط