افزایش ۵ درصدی بدهی‌ ایرلاین‌ها
مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها با بیان اینکه فرودگاه شیراز امسال سودده شد، گفت: بدهی‌ ایرلاین‌ها به شرکت فرودگاه‌های کشور تا پایان سال گذشته ۲۵۵ میلیارد تومان بود که در سه ماهه نخست سال جاری این رقم ۵ درصد افزایش یافت.

به گزارش فارس محمود رسولی نژاد امروز طی نشست خبری در محل شرکت فرودگاه‌های کشور با بیان اینکه ارتقای ایمنی و اقتصادی شدن فرودگاه‌ها، شعار امسال شرکت فرودگاه‌ها است، تصریح ‌کرد: ارائه سرویس ناوبری در مدیریت فرودگاه‌ها بر عهده این شرکت است

وی ادامه داد: 54 فرودگاه در کشور توسط شرکت فرودگاه‌ها راهبری می‌شود و پنج فرودگاه خلیج فارس (عسلویه)، کیش، ماهشهر، قشم و نفت (لاوان) زیرمجموعه شرکت نیست.

مدیر‌عامل شرکت فرودگاه‌های کشور اضافه کرد: در سال گذشته کل پروازهای انجام شده در 54 فرودگاه کشور 321 هزار و 92 پرواز داخلی و بین المللی و کل پرواز‌های 59 فرودگاه با احتساب همان پنج فرودگاه که زیر نظر شرکت فرودگاه‌ها نیست> 354 هزار و 812 پرواز بوده است.

رسولی‌نژاد ادامه داد: در سال گذشته کل اعزام پذیرش مسافر در 54 فرودگاه 38 میلیون 641 هزار و 868 و در کل فرودگاه‌های کشور 42 میلیون و 475 هزار و 794 بوده است.

مدیر‌عامل شرکت فرودگاه‌های کشور  افزود: در تعداد مسافر داخلی تغییرات چندانی در سال‌های 90 و 91 نداشتیم اما در تعداد مسافر بین المللی در سال 91 یک درصد کاهش وجود دارد.

‌رسولی‌نژاد تصریح کرد: در سه ماهه نخست امسال 40 هزار و 284 پرواز در کل کشور انجام شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6 درصد کاهش داشته است.

مدیر‌عامل شرکت فرودگاه‌های کشور ادامه داد: همچنین در سه ماهه نخست امسال 42 هزار و 70 پرواز داخلی انجام شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 6.7 دهم درصد رشد داشته است.

رسولی نژاد با اشاره به کاهش 5.5 درصدی پروازهای بین المللی در سه ماهه نخست امسال، گفت: تعداد کل پرواز‌های آموزشی طی این مدت 2361 پرواز بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل 17 درصد کاهش داشت.

مدیر‌عامل شرکت فرودگاه‌های کشور افزود: در مجموع عملکرد سال 92 نسبت به سال 91 در این حوزه 3.5 درصد کاهش داشته است.

*پیش بینی تحقق درآمد 750 میلیارد تومانی در سال جاری

رسولی نژاد با بیان اینکه در سال 91 اعتبارات کل شرکت 436.9 میلیارد تومان بود، افزود: با توجه به تغییرات نرخ دلار در سال 92 پیش‌بینی می‌شود درآمد شرکت ‌به 750 میلیارد تومان افزایش یابد.

مدیر‌عامل شرکت فرودگاه‌های کشور تصریح کرد: امسال 55 میلیارد تومان خرید تجهیزات ایمنی زمینی و 30 میلیارد تومان خرید تجهیزات کمک ناوبری در دستور کار شرکت فرودگاه‌‌ها است.

* ماهیانه باید 6 میلیارد تومان وصول درآمد داشته باشیم‌

رسولی‌نژاد با بیان اینکه منابع اصلی درآمد شرکت، عملکرد آن است، گفت: دریافت هزینه نشست و برخاست هواپیما، اجاره اماکن و درآمد پروازهای عبوری، سه منبع تامین درآمد شرکت است.

رسولی‌نژاد اضافه کرد: ما جز معدود شرکت‌هایی هستیم که از محل پروازهای عبوری ارز به خزانه کشور واریز می‌کنیم.

مدیر‌عامل شرکت فرودگاه‌های کشور با بیان اینکه باید ماهانه 600 میلیارد ریال وصول درآمد داشته باشیم، از عدم تسویه حساب بدهی‌ ایرلاین‌ها انتقاد کرد و گفت: بدهی‌ ایرلاین‌ها به شرکت فرودگاه‌ها از سه محل اجاره اماکن، دریافت خدمات فرودگاهی و تعرفه مسافری (بابت پروازهای داخلی 5 هزار تومان و پرواز خارجی 25 هزار تومان) است که به ما پرداخت نمی‌کند.

* بدهی ایرلاین‌ها تا پایان سال گذشته 255 میلیارد تومان

وی با بیان اینکه ایرلاین‌ها تا پایان سال گذشته 255 میلیارد تومان به شرکت فرودگاه‌ها بدهی دارند اظهار داشت: تاکنون 80 میلیارد تومان از این مبلغ به صورت چک پرداخت شده و بقیه هم هنوز تسویه نشده است.

رسولی‌نژاد افزود: سال گذشته با وساطت وزیر راه وشهرسازی ایرلاین‌ها بدهی خود را تا پایان سال 90، تسویه کردند و ما بقی در قالب اقساط سه ساله به حساب آنها نوشته شد.

مدیر‌عامل شرکت فرودگاه‌های کشور ادامه داد: امسال نیز برنامه داریم بدهی ایرلاین‌ها را تا پایان سال 91 ‌تقسیط کنیم.

رسولی‌نژاد گفت: در سه ماهه ابتدایی امسال بدهی ایرلاین‌ها به این شرکت پنج درصد افزایش داشته است.

* بدهی ایرلاین‌ها به شرکت بابت عوارض مسافری 72 میلیارد تومان

وی اظهار داشت: شرکت ماهان بابت عوارض مسافر‌ داخلی 22 میلیارد تومان، ایران‌ایر 20 میلیارد و 500 میلیون تومان و آسمان 8 میلیارد و 200 میلیون تومان به شرکت فرودگاه‌ها بدهی دارد و جمع بدهی همه ایرلاین‌ها از بابت عوارض مسافری 72 میلیارد تومان است.

* پذیرش سرمایه‌گذار خصوصی برای توسعه فرودگاهی

مدیر‌عامل شرکت فرودگاه‌های کشور با بیان اینکه در حال حاضر فرودگاه‌های مشهد، امام خمینی (ره)، شیراز، اهواز، مهرآباد و اصفهان بیشترین سرمایه‌گذار خصوصی را در توسعه فرودگاهی جذب کردند، اضافه کرد: این توسعه‌ها در بخش‌هایی نظیر ساخت هتل، پارکینگ طبقاتی، مجتمع‌های تجاری و ساختمان CIP بوده است.

رسولی‌نژاد افزود: در کنار فرودگاه‌های امام خمینی (ره)، مهر آباد و شهید هاشمی نژاد مشهد، امسال فرودگاه شهید دستغیب شیراز نیز سودده شد.

* 16 میلیارد تومان از شرکت نفت طلبکاریم

مدیر‌عامل شرکت فرودگاه‌های کشور تصریح کرد: براساس مصوبه قانونی، لازم است شرکت نفت دو درصد از محل فروش سوخت و هواپیماها را به شرکت فرودگاه‌ها تحویل دهد که این موضوع تا سال 89 انجام شد اما پس از آن شرکت نفت برای پرداخت این رقم مقاومت کرد و به دنبال تغییر این مصوبه بود.

رسولی‌نژاد ادامه داد: تا پایان سال گذشته از این محل 16 میلیارد تومان از شرکت نفت طلبکاریم اما آنها به دنبال لایحه‌ای هستند تا مصوبه مذکور را کنسل کنند در حالی که پرداخت سالانه 9 میلیارد تومان برای شرکت نفت رقم بالایی نیست.

* تحویل پارکینگ طبقاتی فرودگاه امام به سرمایه گذار خصوصی تا یک ماه آینده

مدیر‌عامل شرکت فرودگاه‌های کشور با بیان اینکه هتل فرودگاه امام خمینی (ره) با هزینه 120 میلیارد تومان ساخته خواهد شد، افزود: ترمینال زیارتی، پارکینگ طبقاتی و توسعه ترمینال فرودگاه امام خمینی تا یک ماه آینده تحویل سرمایه‌گذار خواهد شد تا به صورت BOT اجرا کند.

رسولی‌نژاد با بیان اینکه در فرودگاه امام خمینی (ره) انجام 17 پروژه در حال مطالعه است، ادامه داد: در حال حاضر در فرودگاه‌های مشهد و شیراز نیز هر کدام 300 میلیارد ریال پروژه توسط بخش خصوصی در حال انجام است.

* جابه‌جایی محل فرودگاه‌های اهواز و بوشهر

مدیر‌عامل شرکت فرودگاه‌های کشور اظهار داشت: فرودگاه اهواز به دلیل وجود حوضچه نفتی باید جا به‌جا شود که در این راستا شرکت نفت اعلام آمادگی کرد تا هزینه جابه‌جایی و ساخت فرودگاه جدید اهواز را پرداخت کند.

وی ادامه داد: با هماهنگی دو وزیر نفت و راه و شهرسازی توافق نامه‌ای امضا شد و مکان یابی‌ها انجام گرفت و مقدمات انتخاب پیمانکار درحال انجام است تا از سال آینده عملیات احداث فرودگاه جدید اهواز آغاز شود.

رسولی‌نژاد تصریح کرد: همچنین در حال انتخاب منطقه‌ای برای جابه‌جایی فرودگاه بوشهر هستیم.

* تعرفه‌های فرودگاهی و تخفیفات تعرفه‌ای

مدیر‌عامل شرکت فرودگاه‌های کشور اظهار داشت: طبق قانون برنامه دولت باید به سمت آزاد سازی نرخ‌ها و کاهش خدمات تکلیفی گام بردارد.

وی با بیان اینکه تا 80 درصد عوارض فرودگاهی تخفیف داده می‌شود، افزود: در گام اول تخفیفات‌ها را به نصف کاهش دادیم.

مدیرعامل شرکت فرودگاه‌های کشور ادامه داد: برای محاسبه عوارض فرودگاهی همه روش‌ها واحد است اما شرکت فرودگاه‌های کشور 40 درصد کل رقم محاسبه شده را از ایرلاین‌های داخلی دریافت می‌کند اما از ایرلاین‌های خارجی 100 درصد نرخ محاسبه شده اخذ می‌شود.

* جذب 460 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری خصوصی از سال 88

رسولی‌نژاد با بیان اینکه فرودگاه امام خمینی (ره) برای هاب منطقه شدن 3 هزار میلیارد تومان منابع نیاز دارد، گفت: از سال 88 تاکنون 460 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در توسعه فرودگاه جذب شده است، ضمن آنکه 1000 میلیارد تومان پیشنهاد بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در حال بررسی است.

مدیر‌عامل شرکت فرودگاه‌های کشور تصریح کرد: همچنین در حال حاضر فرودگاه سلفچگان قم، سقز و ماکو توسط بخش خصوصی در حال احداث است.