كدخبر: ۱۱۱۶۷
تاريخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۸۷ - ۱۷:۵۲
تعداد بازديد: ۲۲۵۰۸
print نسخه چاپي
send ارسال به دوستان
درس اخلاقي که يک ستاره‌شناس آمريکايي گرفت
به رودهاي خون که توسط امپراتوران و ژنرال‌ها بر زمين جاري شده، البته با عظمت و فاتحانه بينديشيد. اين خونريزان، اربابان لحظاتي از قسمت کوچکي از اين نقطه بوده‌اند.
اين عکسي است که فضاپيماي «وويجر» از زمين گرفته است. عکسي که زمين را در فضاي بيکران نشان مي‌دهد.
 
به گزارش خبرنگار «تابناك»، «کارل ساگان»، ستاره‌شناس آمريکايي کتابي با همين عنوان نوشته است.

در قسمتي از اين کتاب مي‌خوانيم:

دوباره به اين نقطه نگاه کنيد. همين جاست. خانه اينجاست. ما اينجاييم. تمام کساني که دوستشان داريد، تمام کساني که مي‌شناسيد، تمام کساني که تا به حال چيزي در موردشان شنيده‌ايد، تمام کساني که وجود داشته‌اند، زندگي‌شان را در اينجا سپري کرده‌اند. برآيند تمام خوشي‌ها و رنج‌هاي ما در همين نقطه جمع شده است.

هزاران مذهب، ايدئولوژي و دکترين اقتصادي که آفرينندگانشان از صحت آنها کاملا مطمئن بوده‌اند، تمامي شکارچيان و صيادان، تمامي قهرمانان و بزدلان، تمامي آفرينندگان و ويران‌کنندگان تمدن، تمامي پادشاهان و رعايا، تمامي زوج‌هاي عاشق، تمامي پدران و مادران، کودکان اميدوار، مخترعان و مکتشفان، تمامي معلمان اخلاق، تمامي سياستمداران فاسد، تمامي «ابرستاره‌ها» تمامي رهبران کبير، تمامي قديسان و گناهکاران در تاريخ‌ گونه ما آنجا زيسته‌اند؛ در اين ذره غبار که در فضاي بيکران در مقابل اشعه خورشيد شناور است. زمين ذره‌اي خرد در برابر عظمت جهان است. به رودهاي خون که توسط امپراتوران و ژنرال‌ها بر زمين جاري شده، البته با عظمت و فاتحانه بينديشيد. اين خونريزان، اربابان لحظاتي از قسمت کوچکي از اين نقطه بوده‌اند. به بي‌رحمي‌هاي بي‌پاياني که ساکنان گوشه‌اي از اين نقطه، توسط ساکنان گوشه ديگر (که از اين فاصله نمي‌توان آنها را از هم بازشناخت) متحمل شده‌اند.

بينديشيد چقدر اينان به کشتن يکديگر مشتاقند، چقدر با حرارت از يکديگر متنفرند. تمامي شکوه و جلال ما، تمامي حس خودمهم‌بيني بي‌پايان ما، توهم اين‌که ما داراي موقعيت ممتاز در پهنه گيتي هستيم، به واسطه اين عکس به چالش کشيده مي‌شود. سياره ما لکه‌اي گم‌شده در تاريکي کهکشان‌هاست. در اين تيرگي عظمت بي‌پايان هيچ نشانه‌اي از اين‌که کمکي از جايي مي‌رسد تا ما را از شر خودمان در امان نگاه دارد، ديده نمي‌شود.

زمين تنها جاي شناخته شده است که قابليت زيست دارد. هيچ جايي نيست؛ حداقل در آينده نزديک که گونه بشر بتواند مهاجرت کند. مشاهدات، بله؛ استقرار، هنوز نه. خوشتان بيايد يا نه، زمين تنها جايي است که مي‌توانيم روي پايمان بايستيم. گفته شده که فضانوردي تجربه‌اي است شخصيت‌ساز که فرد را فروتن مي‌سازد. شايد هيچ تصويري بهتر از اين، غرور ابلهانه و نابخردانه نوع بشر را در دنياي کوچکش به نمايش نگذارد. براي من اين تصوير تأکيدي است بر مسئوليت ما در جهت برخورد مهربانانه‌تر با يکديگر و سعي در گرامي‌داشتن و حفظ کردن اين نقطه آبي کمرگ؛ تنها خانه‌اي که تاکنون شناخته‌ايم.
نظرات بینندگان:
زمین در جنب این نه سقف مینا
چو خشخاشی بود بر روی دریا
نگر تا تو از این خشخاش چندی
سزد گر بر سبیل خود بخندی
(شبستری)
واقعا" عکس و مطالب جالبی بود ای کاش این عکس را برای تمام سیاستمداران دنیای امروز می فرستادند تا ببینند برای چه هر سال انسانهای زیادی را برای رسیدن به اهداف خود به کام مرگ می فرستند
ضمن تشکر چندین باره به لحاظ اطلاعات ارائه گردیده توسط سایت محترمتان و فهماندن ناچیز بودن انسان نزد جهان.با تشکر
با سلام.... باعث عبرت ...

این را به بوش نشان دهید شاید دست از خونریزی بردارد...

برای ماهم که انقدر می خواهیم سر یکدیگر را کلاه بگذاریم نیز ما یه ی عبرت است.
يعني ميشه يك روز همه انسانها روي زمين در ارامش و صلح باشند؟؟
به فول آیت الله قمشه ای :زمین در جنب این افلاک مینا چو خشخاشی بود بر روی دریا تو خود بنگر کزین خشخاش چندی؟ سزد گر بر غرور خود بخندی.
بسیار زیباست - آدم های آزاد اندیش همیشه قابل ستایش اند- این حرف را هرکسی نمی زند
با سلام احتراما به استحضار می رسانم
که کارل ساگان فضانورد نبوده است او از یکی از برجسته ترین دانشمندان قرن بیستم و استاد دانشگا ههای هاروارد و کرنل بوده است وی یکی از نوابغی بوده است که اشرافی فوق العاده در بسیاری از زمینه های متفاوت از علوم زیستی تا ستاره شناسی داشته است.
وی در سال 1934در یک خانواده یهودی در نیویورک متولد و در سال 1996 در سیاتل در گذشته است.
خداوند منان درمقابل غرور وکبر نوع بشر به تفصیل درایات متعدد قران کریم حقارت انسان را در برابر عظمت خلقت متذکر شده است ودر جای دیگر ودرمقابل" انسان کامل" این گسترده گی ووسعت کوچک می نماید.
ای کاش برخی از سیاستمداران ما هم این مطلب را می خواندند و می فهمیدند حکت این سخنان را ؛ و درک می کردند که آنها هم فقط دوره کوتاهی هستند در این دنیا ، بلکه دست از این همه اعمال ناشایست خود بر دارند و بفهمند که فقط اینها عقل کل نیستند !!!!!!
احسنت واقعا تحت تاثيرقرار گرفتم كاش ما انسانها دست از اين غرور احمقانه وحرص وحسد برداريم
خدایا بزرگی تو هرگز در هیچ وصفی نخواهد گنجید! انت القوی و انا الضعیف!
خیلی جالب بود. آدم از خودش به خاطر خیلی چیزا شرمنده میشه و بدش میاد به خاطر زشتی ها و گناهان و بدی و بد خواهی و...
واقعا چقدر کوچیکیم!
من که هروقت به آسمان نگاه می کنم ( البته نه آسمان تهران که ستاره ندارد ) از قدرت آفریننده این شکوه و عظمت به وجد میام و ترس تمام وجودم رو فرا می گیره. بد نیست تو این همه دل مشغولی که دور و بر خودمون درست کردیم گاهی به آسمان نگاه کنیم تا یادمون نره با تمام ثروت و قدرت و ... چقدر حقیریم.
سلام بر دوستان تابناک وبا تشکر از اخبار اموزنده ای که در سایت درج می کنید,

علامه طبابایی در تفسیر سوره حمد وقتی به کلمه صراط مستقیم می رسد از آن بعنوان بالاترین مرتبه عبودیت یاد کند که این مرتبه فقط با کسب علم بدست می اید. چیزی که در خبر فوق نیز بدان اشاره شدو این اهمیت علم را در نزد خدا می رساند.
قشنگ است و تاییدی است بر معارف دینی الهی و توصیه های عارفان به انسان که ای انسان بدان که در مقابل عظمت این جهان و آفریینده آن ذره ای بیش نیستی همچنان که صاحب روح عظیمی هستی!
حالا برو دل ذرات! اتم هسته پروتون نوترون و ... دل هر ذره بشکافی آفتابیش در میان بینی! از کجا تا کجا! شگفتا! تازه این همه عظمت آن چیزی است که قابل دریافت توسط عقل انسان است. خدایا ما را لحظه ای به خود وامگذار! و از غفلت برهان!
در اين جهان لايتناهي اين زره به هم تنيده پر از اسرار الهي است و ما انسانها هستيم كه همديگر را كامل مي كنيم كلمه الهي عشق پيونددهنده ما مخلوقات باري تعالي است زمان در گذر است همديگر را دوست بداريم شايد ثانيه اي ديگر نباشيم از دوست عزيز كه اطلاعات مختصري از آقاي كارل ساگان دادند متشكرم
یا ایهالانسان ماغرک بربک الکریم.
درس خوبی است. واگر افق دیدمان را بازهم گسترش دهیم وازانتهای عمق کیهان که دانشمندان اعلام نموده اند. مثلا ده میلیارد سال نوری به چشم انداز هستی توجه کنیم ومیلیونها کهکشان را نظاره گرباشیم آیا کهکشان راه شیری را پیدا خواهیم کرد؟
درصورتیکه بتوانیم کهکشان راه شیری را پیدا کنیم درابعاد همان نقطه خواهیم یافت که ویجر زمین را درلبه خارجی منظومه شمسی یافته است. حال لطفا در جمع چند ده میلیونی خورشیدهای کهکشان راه شیری خورشیر خودمان را که جثه ای متوسط دارد راپیداکنید. یافتن زمین پیشکش.
اینجاست که باید باردیگر به خود ودیگران یادآور شویم که """یا ایهالانسان ماغرک بربک الکریم"""" سبحان الله
متن زيبايي بود و به زيبايي نيز ترجمه شده است.بله ما نه تنها كوچكيم بلكه مدت زمان خيلي كوتاهي در دنياي كوچك خودمان زندگي ميكنيم پس چه خوب است اين مدت زمان كوتاه را صرف خدمت به بندگان خدا كنيم.
با سلام نظر منم اینه که اگه همه انسانها به این درک و آگاهی برسند تازه میتونیم شروع کنیم دنیایی زیبا و شادی رو پایه ریزی کنیم.حتی اگه همه عالممون تو یک ذره ناچیز خلاصه بشه عظمت و شکوه اون ذره میتونه بینهایت بشه.
من هر وقت که این به این تصاویر نگاه می کنم با خودم می کم که دیگه دل کسی رو نمی شکنم ولی بعد دوباره یادم می ره واقعا ما خیلی کوچکیم. مرسی از مطالب زیبایی که در سایتتون می گذارید.
شاید بهتر باشد به درون انسان بنگریم که همین عشق و نفرت و خشم و محبت را با هیچ چیز نمیتوانی نشان دهی. آنگاه معلوم می شود که بزرگی انسان مربوط به بدن او نیست.
اسمان شب نگر تاکیستی؟
از کجایی درکجایی چیستی؟
هیچ دانی مثل شب خواهی برفت؟
در پسش یک روز تو خواهی نشست
شب سخنها از درونش گفته است
کوکبان را از درون آشفته است
تابه کی دنباله داری بی خطر
تابه کی از مهر و کوکب بی خبر؟!
باسلام
ازدرج مطلب بسیار جالب وبدیهی اما فراموش شده توسط انسانها بسیار سپاسگزارمد.واما یک مطلب وآن اینکه خدای بزرگ که این یکی از آفریده های اوست در لابلای تمام کهکشانها وسایر کرات توجه خاصی به انسان دارد وقلب پاک انسان مومن را عرش خود میداند وما انسانهای که یک اپسیلن از یک نقطه بسیار کوچک آفریده او هستیم گاها" چقدر مغرور وفراموش کار می شویم که خالق را از یاد می بریم .الهی لا تکلنی ترفه عینی ابدا. متشکریم.
ازاين عكس تمامي انسانها بايد عبرت

بگيرتد.
شايد هيچ تصويري بهتر از اين، غرور ابلهانه و نابخردانه نوع بشر را در دنياي کوچکش به نمايش نگذارد ,واقعا همين طور است ولي افسوس چه زود همه چيز را فراموش مي كنيم
این عکس و مقاله آن واقعآ تکان دهنده بود خیلی هشدارها در خود نهفته دارد چرا ما به اینجا رسیده ایم که دیگر خدا را بنده نیستیم
ای کاش از قبیل این عکس ها درمعرض دید همگان و نمایش روزمره فرار می گرفت. آن وقت امکان داشت خیلی چیزها عوض شود.
با تشکر فراوان.
ایکاش خودمون و دیگران رو بیشتر دوست داشتیم و به خاطر چیزای الکی اینقدر غصه نمی خوردیم و دیگران رو اذیت نمی کردی.ایکاش زندگی رو زیباتر می دیدیم.
ای کاش می شد روزی فرا می رسید که جهانی عاری از خشم وکینه ونفرت وجنگ طلبی داشته باشیم وهمه در کنار هم با صلح ودوستی زندگی کنیم.
این همه کشمکش سر مسائل سیاسی وجنگ طلبی ها حکایت از عدم بینش وسیع برخی از سران قدرت های غربی وشرقی است.
به امید آنروز.
نظرات کاربران:
نام:
ايميل:
* نظر: