بازدید 2651
پیدا و پنهان عرضه فولاد

بورس کالای کشور تنها کاریکاتوری از یک بازار است

کد خبر: ۸۲۵۴۰۳
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۵ 15 August 2018

برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب با موضوع پیدا و پنهان عرضه فولاد برگزار شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیدا و پنهان عرضه فولاد موضوع گفت‌وگوی ویژه خبری امشب 23 مردادماه بود که با حضور حمیدرضا طاهری زاده نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و امیرحسین کاوه دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی برگزار شد.

امیرحسین کاوه دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی در ابتدای برنامه با بیان اینکه افزایش قیمت فولاد از دوسال پیش آغاز شده است،گفت: سال ۱۳۸۶ تورم رسمی کشور حدود ۱۲ درصد و افزایش نرخ دلار زیر ۲۰ درصد بود، اما افزایش قیمت فولاد بیش از ۸۸ درصد بوده است. متاسفانه در سال ۱۳۹۷ و شش ماهه اخیر هشدارهای ما به وزارت صنایع،معادن و تجارت با بی توجهی روبه رو شد و ما شاهد به وجود آمدن شرایط فعلی هستیم.

وی ادامه داد: تفاوت قیمت موجود میان بازار و بورس حدود دو تا سه هزار تومان است. مثلا برای ورق های فولاد مصرفی، صدها مدل صنایع پایین دستی وجود دارد و در بورس کالا به صورت نمادین و نقطه ایی به صورت ناخالص ۳ هزار تومان است، اما در بازار آزاد حدود ۵ هزار و پونصد تومان، بنابراین آنچه در بورس کالا عرضه می شود قطره چکانی و ذره چکانی شده است.

کاوه تصریح کرد: این یعنی تولید کننده بالا دستی با روش مهندسی عرضه، عرضه کم التهابی در بازار ایجاد می کرده و بعد با توجه به تفاوت بین بازار بورس و آزاد قیمت ها را افزایش می داده است.

تولید کنندگان باید عرضه خود را در بورس و بر پایه دلار ۴۲۰۰ هزار تومان افزایش دهند

در ادامه برنامه طاهرنژاد نایب رئیس انجمن تولیدکننده فولاد اظهار کرد: پیرو مصوبه ۱ مرداد ۱۳۹۷ وزارت صنعت، معدن و تجارت کلیه تولید کنندگان باید عرضه خود را در بورس و بر پایه دلار ۴۲۰۰ هزار تومان افزایش دهند.

وی گفت: برنامه فولاد کشور در سال ۱۳۹۷ ، تولید ۲۴ میلیون تن و در سال ۱۳۹۶ تولید فولاد در کشور ۲۱ و نیم میلیون تن بوده است. ما دو مسیر توزیع داریم، یک صادرات، که طبق برنامه ریزی وزارت صنعت، معدن و تجارت برای عرضه آوری کشور باید صادرات را افزایش داد؛ که با تامین نیاز داخلی توانستیم صنایع متفاوت فولاد را به کشور‌های اروپایی و حتی افعانستان و عراق صادر کنیم.

طاهر نژاد با اشاره به رکود صنایع پایین دستی کشور ادامه داد: اگر قرار بود صنایع پایین دستی را بیش از چیزی که بود تامین می کردیم با رکود بسیار بیشتری در این صنایع روبه رو می شدیم.

طاهر نژاد با بیان اینکه باید به تحریم های کشور توجه کرد گفت: ما باید قبل از ایجاد رکود در کشور تمهیداتی را در نظر بگیریم. بنابراین باید صادرات را روزبه روز افزایش داد.

امروز به علت عدم تامین مواد اولیه در جنگ هستیم‌

کاوه با اشاره به ضعف برنامه ریزی کشور گفت: ما امروز در صنایع پایین دستی و بالا دستی به علت عدم تامین مواد اولیه در جنگ هستیم‌.

وی در رابطه با قیمت بورس اظهار کرد: قیمت بورس را به صورت تصنعی نگه داشته اند و قیمت واقعی بورس چیزی که گفته می شود نیست و قیمت ها در بازار بورس به صورت دستوری مشخص می شود.

در ادامه برنامه حامد سلطان نژاد مدیر عامل بورس، گفت: برای قضاوت درمورد بازار یک کالا نیاز است به سه سوال پاسخ داده شود‌. خریداران و فروشندگان کالا در این بازار چه کسانی هستند و قیمتی که در آن استخراج می شود ماحصل چه معاملاتی است و چگونه استخراج می شود.

وی تصریح کرد: عرضه های اقتصادی در بورس کالا سال ها است که ثابت می باشد و هیچ وقت نوسان آنچنانی در آنها وجود نداشته، بنابراین عرضه کاهش نداشته است؛ اما ما شاهد برخی تفاوت قیمت ها در بازار بورس بوده ایم که متاسفانه پول این تفاوت قیمت ها در بیشتر مواقع در جیب مصرف کنندگان نرفته است.

بورس کالای کشور تنها کاریکاتوری از یک بازار است

کاوه با اشاره به اینکه بورس کالای کشور تنها کاریکاتوری از یک بازار است تصریح کرد: طبق گفته مدیر عامل بورس کالا، کالایی که در بازار بورس قیمت گذاری شده، ملاک نیست چون عرضه کم بوده است. درحالی که جالب است بدانید اولین پایه بورس کالا آن بوده که عرضه و تقاضا کننده کالا متعدد باشد. وقتی که فقط یک عرضه کننده کالا وجود داشته باشد قیمت به دلخواه آن مشخص می شود.

سلطان نژاد در ادامه برنامه گفت: فولاد مبارکه محصول خود را به طور کامل در بازار بورس به فروش می رساند و سهامداران آن مردم و دارندگان سهام عدالت هستند و روا نیست فولاد مبارکه محصول خود را به قیمتی بفروشد که منافع سهامداران بورس کالا در اختیار کسانی قرار بگیرد که تنها نام صنعت پایین دستی را یدک می کشند‌.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها