بازدید 28659
۶

مشکلات داوطلبان کنکور از نگاه یک روانشناس

براساس تازه ترين آماري كه درباره وضعيت كلي داطلبان كنكور97 انجام شده است اين داوطلبان در شرايط مناسب روحي قرار ندارند و بسياري از آنها با تنش هاي عصبي حاصل از فشار خانواده، مدارس و همسالان خود براي قبولي در كنكور و پذيرش در دانشگاه هاي مطرح كشور روبرو هستند.
کد خبر: ۸۱۵۳۰۴
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۵ 10 July 2018

مشکلات داوطلبان کنکور از نگاه یک روانشناسبراساس تازه ترين آماري كه درباره وضعيت كلي داطلبان كنكور97 انجام شده است اين داوطلبان در شرايط مناسب روحي قرار ندارند و بسياري از آنها با تنش هاي عصبي حاصل از فشار خانواده، مدارس و همسالان خود براي قبولي در كنكور و پذيرش در دانشگاه هاي مطرح كشور روبرو هستند.

به گزارش «تابناک»، آمار منتشرشده دراين زمينه نشان مي دهد كه 2.4 درصد از شرکت‌کنندگان در کنکور در صورت عدم قبولی دست به خودکشی می‌زنند يعني از جمعیت داوطلبان کنکور امسال بیش از 24هزار نفر در معرض خودکشی قرار دارند.


وضعيت روحي نامطلوب كنكوري ها زماني بغرنج تر مي شود كه آمارها از حساسيت بسيارزياد 52 درصد خانواده‌ها نسبت به قبول شدن یا نشدن فرزندان‌شان در کنکور حكايت دارد ضمن اينكه دراين ميان 44 درصد خانواده‌ها هم در صورت عدم‌قبولی فرزندان‌شان دچار ناراحتی و فشار روحی مي شوند.


البته به گفته برخي كارشناسان آمار منتشر شده دراين زمينه، تاحدودي بدبینانه است اما جدا از بدبينانه يا خوش بينانه بودن آمارنمي توان بر استرس زياد و فشار رواني حاكم بر تعداد زيادي از داوطلبان كنكور پيش از اين ماراتن علمي و پس از آن براي پذيرش در دانشگاه چشم پوشي كرد.


مشاهدات ميداني و نگاهي به كنكوري هاي هركدام از ما به خوبي براين موضوع صحه مي گذارد كه بسياري از داوطلبان كنكور در اثر فشارهاي وارده در شرايط روحي خوبي قرار ندارند.


درهمين راستا دكتر افسانه نيكراد، روانشناس خانواده و جوانان درباره صحت آمار 2.4 درصدي داوطلباني كه به خودكشي فكر مي كنند به «تابناك» گفت: متاسفانه باتوجه به اينكه فشارهاي خانواده براي پذيرش داوطلبان در كنكور و ورود به دانشگاه بالاست اين امكان وجود دارد كه كنكوري ها تمام آينده خود را منوط به قبولي در دانشگاه بدانند و برهمين اساس احتمال فكركردن به خودكشي درصورت عدم قبولي وجود دارد.


نيكراد افزود: درصورت بالابودن استرس و فشارهاي وارده به داوطلبان حتي اين احتمال هم وجود دارد كه فكر به خودكشي، اجرايي شود.


وی ادامه : بيشترين فشارهاي رواني كه به داوطلبان كنكور وارد مي شود مربوط به جامعه،‌خانواده و همسالان است البته مهمترين فشار وارده در سال هاي اخير به ويژه در سالجاري فشار وارده از سوي مدارس و آموزشگاه هاي علمي به دانش آموزان بوده است.


به گفته اين روانشناس خانواده و جوانان، براساس مشاوره هاي تحصيلي كه در ماه هاي اخير با داوطلبان كنكوري داشته ام، به اين نتيجه رسيده ام كه فشارهاي وارده از مدرسه و آموزشگاه هاي كنكور بر دوش داوطلبان سنگيني مي كند.


نيكراد اظهار کرد: مدارس و آموزشگاه هاي علمي در سال هاي اخير در ميدان رقابت شديدي با يكديگر قرارگرفته اند و هر كدام از آنها تلاش مي كنند كه موقعيت خود را در جايگاه بيشترين پذيرش شدگان دانشگاه تثبيت كنند.


او تصريح کرد: رقابت شديد ميان مدارس و آموزشگاه هاي علمي فشار زيادي را به داوطلبان كنكور وارد مي كند و همين فشار به استرس، افسردگي و رفتارهاي پرخاشگرانه و خشونت آميز مي انجامد.


اين روانشناس خانواده و جوانان درباره وضعيت كنوني داوطلبان كنكور گفت: براثرفشارهاي وارده داوطلبان كنكور از دوماه پيش از برگزاري كنكور، استرس داوطلبان به بيشترين ميزان خود مي رسد.


نيكراد اضافه کرد: داوطلبان براثر رقابت هاي شديد ايجاد شده توسط مدارس وآموزشگاه هاي علمي و به ويژه مدارس غيرانتفاعي و همچنين سخت گيري هاي آنها،‌ درماه هاي نزديك به كنكور حجم زيادي از استرس را تحمل مي كنند.


وی افزود: مدارس غيرانتفاعي به دليل دريافت شهريه هاي هنگفت از دانش آموزان مجبور به پاسخگويي به خانواده هاي دانش آموزان هستند و برهمين اساس به داوطلبان فشارزيادي را براي قبولي در دانشگاه وارد مي كنند و دراين بين خانواده ها هم به دليل هزينه هاي بالايي كه براي فرزندان كنكوري خود خرج مي كنند به آنها فشار وارد مي كنند.


اين روانشناس خانواده با اشاره به اينكه فشارهاي زيادي از طرف خانواده و مدارس به داوطلبان وارد مي شود، گفت: داوطلبان براثر اين فشارها و استرس هاي وارده، امكان فكر به اقدامات نادرست را درصورت عدم قبولي در كنكور دارند ضمن اينكه حساسيت داوطلبان سال هاي اخيرنسبت به داوطلبان دهه گذشته راافزايش يافته است و بايد به اين موضوع هم توجه شود.


نيكراد به خانواده هاي داوطلبان پيشنهاد مي دهد: خانواده ها بايد برنامه ريزي درسي درستي درسال هاي ابتدايي دبيرستان براي فرزندانشان داشته باشند و سعي كنند تا فرزندانشان به آرامي و بدون استرس سال هاي پاياني تحصيل را سپري كنند.


او  تأکید کرد: خانواده ها نبايد فشار زيادي به دانش آموزان براي پذيرش در دانشگاه در مقطع پيش دانشگاهي داشته باشند.

اين روانشناس خانواده و جوانان ادامه داد: فشار خانواده به دانش آموزان براي ورود به دانشگاه در همان سال نخست مي تواند اثرات روحي و رواني نامطلوبي را براي فرزندانشان به همراه داشته باشد برهمين اساس براي قبولي دانش آموزان درهمان سال اول نبايد فشاري وارد شود.


نيكراد معتقد است: خانواده ها بايد به گونه اي برخورد كنند كه دانش آموز اينگونه تصور نكند كه تمام آينده و زندگي اش در ورود به دانشگاه خلاصه مي شود زيرا برخي داوطلبان توانايي ورود به دانشگاه را ندارند.


او گفت: برخي از داوطلبان اگرچه دركنكور و آزمون هاي تئوري موفق نيستند اما استعداد خوبي براي انجام كارهاي عملي و فني دارند برهمين اساس خانواده ها بايد به استعدادها و علايق فرزندان خود توجه كنند و سپس براي ورود فرزندنشان به دانشگاه، اصرار كنند.


باتوجه به گفته اين روانشناس خانواده و جوانان مشخص مي شود اگرچه نمي توان به آمار ذكرشده دربالا درباره داوطلباني كه به خودكشي فكر مي كنند صحه گذاشت اما اين موضوع را مي توان پذيرفت كه كنكوري ها فشار و استرس زيادي را از سوي جامعه، خانواده و همسالان دريافت مي كنند و همين موضوع مي تواند منجربه افسردگي و رفتارهاي خشونت اميز كنكوري ها شود پس خانواده ها بايد با برنامه ريزي درست فرزندان خود را بدون فشار روحي و واردكردن استرس به سوي پذيرش در دانشگاه سوق دهند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۶
فشار خانواده چیه دانش آموز کتابها رو خورده صد بار خونده سوال طرح میشه الکی سخت نه سخت واقعی یعنی دانش آموز سر جلسه احساس می کنه با این دست سوالات به مسخره گرفته شده و میگه بابا اینهمه خوندیم به جای سوالات اساسی و واقعی فقط نگفتن در جلد کتاب دینی سال دوم کدام رنگها به کار نرفته... به حدی ناامید هز اینده و خسته از تلاش بیخود هستن که میگن آینده نداریم و از دست دادیم بمیریم راحت تریم تازه ما خانواده ها هی میگیم بابا فدای سرتون اصلا فکر نکن مادر جان ولی فایده نداره دو سال بخونه برای دارو و حتی بگه مامان داروی زابل هم چشمم آب نمیخوره دخترم همین دیشب هم دوباره گریه کرد... بچه کوچیک نیستن درکشون از شرایط و جامعه شون بالا رفته و می فهمن ... خدایا به بزرگیت قسمت میدم کمکشون کن تو تنها یاوری
باسلام وتشکر فراوان از تابناک جهت درج این مطلب ، که مشکلات فراوانی را غول کنکوربرای روح وروان فرزندان ایران زمین و خانواده های آنها فراهم نموده ، دارم. بنده با احترام فراوان یاد میکنم از تمامی عزیزانی که برای این مرز و بوم از خود مایه گذاشتنداما متاسفانه بجای ارج نهادن این عزیزان همانند دیگر کشورها بطرق درخور، با ایجاد سهمیه های متنوع و مختلف که برای اقشار مختلف هر ساله در مجلس شورای اسلامی تصویب میگردد (بعنوان مثال سهمیه فرزندان اعضای هیات علمی و .......)علاوه بر وارد آوردن استرس و فشار مضاعف خصوصا برای آندسته از شرکت کنندگانی که بسیار آماده بوده و توان علمی بالایی دارند و زحمت شبانه روزی کشیده اند که همواره نگران این موضوع هستند که آیا در رشته درخور در دانشگاه خوب پذیرفته خواهند شد یا خیر. بعنوان مثال کسی که دامپزشکی هر جایی قبول شود و والدینش عضو هیات علمی باشد میتواند فرزندش را بیاورد در پزشکی مشغول به تحصیل نماید.این چه تبعیض و ظلمیست که در حق اینده سازان این کشور میشود کسی که در شهر یا روستای دور افتاده ای کنکور میدهد و دوست دارد مثلا دندانپزشکی بخواند ولی بدلیل همین سهمیه ها دامپزشکی قبول میشود ولی چون همچون بنده روستازاده بوده و پدرش کشاورز است کاری نمیتواند بکند ولی آنیکی که در فوق عرض کردم برایش این امکان فراهم است. تابناک عزیز این تنها گوشه ای از درد دل ما خانواده هاییست که جیگر گوشه هایمان سالهای نوجوانی وکودکی شان را وقف درس خواندن و درجه یک بودن علمی کردند و درعین حال که کودک و شکننده و مظلومند از هیچ تلاشی برای ساختن آینده خود وایران عزیز دریغ نمیکنند. هیچ تبعیضی بدتر از تبعیض علمی نمیباشد از شما میخواهم صدای مظلومیت این بچه های معصوم را به گوش آن مسیول محترمی که اینگونه تصمیم میگیرد و به سنجش دستور میدهد اعمال شود برسانید تا بلکه از کنکور امسال که نتایجش مرداد اعلام میگردد دست از این تبعیضها بردارند.
آماری که از فشار بیش از به دانش آموزان کنکوری وارد می‌شود شاید بیش از شصت درصد باشد من‌ خودم به عنوان یک دانش آموز موارد زیادی در اطرافم از فشار خانواده ها برای بالا بردن تراز در آزمون های آزمایشی تا مصرف مداوم قرص های ضد استرس و جلسات مداوم روان شناسی تا عدم خوابیدن در شب کم اشتهایی مشکلات گوارشی ناشی از استرس و رفتار های پرخاشگرانه ی کنکوری ها را دیدم که بخش عمده ی آن به خاطر فشار های واهی موسسات کنکور است.
ندارم
منبع سوالات کنکور کتاب های درسی نیست. بلکه کتابها و سی دی های کمک آموزشیه که میلیاردها تومان با فروشش به جیب میزنن...
من یه کنکوری ام برای سومین سال پیاپی با وجود قرنطینه و بدون ذره ای استراحت دو ماه مونده به کنکور 1400 و طی کرونا 2 نفر از نزدیک هامو از دست دادم دستاور هام از کنکور زخم معده مشکل روده استرس شدید تپش قلب میگرن دندان درد های عصبی و ترس هاییه که تو وجودم ریشه کرده، علت کنکور مجددم این بود که به جز سه رشته ی برتر تجربی به رشته های دیگه ارزش داده نمیشه و عملا نخوندنش بهتر از بیهوده خوندنه. لطفا لطفا لطفا خانواده ها کم فشار وارد کنید نگرانی از آینده ی نامعلوم و دهن کجی فامیل و دوستان قابل تحمله ولی مقایسه و منت و فشار خانواده آدم رو نابود میکنه . یک بار حق زندگی داریم محیطش رو فراهم کنید بذارید براش تلاش کنیم :)
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها