بازدید 4166
اقتصاد در گذر زمان

از اجاره 20 ساله شیلات بحر خزر توسط فردی روسی تا انتخاب هشتمین رئیس اتاق بازرگانی

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و چهارمین روز خرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۸۰۸۰۷۱
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰ 14 June 2018

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و چهارمین روز خرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

24 خرداد 1298، شیلات بحر خزر به ضمانت تجارتخانه توماینانس به یک نفر روسی به نام گریگور پطروویچ به مدت 20 سال اجاره داده شد که همه ساله نصف عایدات خالص مطابق دفتر مستاجر به دولت ایران پرداخت شود.

24 خرداد 1301، مشیرالدوله وزیران کابینه را به شرح زیر معرفی کرد: مصدق السلطنه وزیر خارجه، سردار سپه وزیر جنگ، حکیم‌ الملک وزیر عدلیه، ذکاءالملک وزیر مالیه، حکیم ‌الدوله وزیر معارف، فهیم ‌الدوله وزیر پست و تلگراف، اعلاءالسلطنه کفیل وزارت داخله.

24 خرداد 1304، لایحه استخدام مستشاران بلژیکی در اداره گمرکات کشور به تصویب مجلس شورای ملی رسید. بررسی این لایحه د ر21 خرداد آغاز شده بود.

24 خرداد 1311، از طرف اداره کل تجارت با موافقت وزارت مالیه مبلغی اعتباری برای انتخاب ماموران تفتیش برای گمرکات ولایات منظور شده است و چون بودجه تفصیلی اداره کل تجارت مورد تصویب واقع شده، در نظر دارند یک عده مفتش و مامور برای تفتیش دفاتر و ادارات گمرکات ولایات از نظر مراقبت در اجرای مقررات قانون انحصار تجارت و نظامات مربوط به آن اعزام کنند.

24 خرداد 1313، یک مریضخانه صد تخت خوابی به نام بیمارستان رازی در تهران افتتاح شد.

24 خرداد 1317، به دنبال اعلام کتبی شرکت "آمریکا-ایران" مبنی بر انصراف از ادامه قرارداد نفتی مصوب 18 بهمن 1315 مجلس شورای ملی این قرارداد را ملغی اعلام کرد.

24 خرداد 1318، انتخابات دوره دوازدهم قانون‌ گذاری در تمام کشور شروع شد.

24 خرداد 1330، دولت انگلیس تهدید کرد اگر ایران از حضور در دادگاه لاهه برای رسیدگی به اختلافات دو کشور بر سر نفت امتناع ورزد بریتانیا در آبادان نیرو پیاده خواهد کرد.

24 خرداد 1340، عبدالحسین بهنیا، وزیر دارایی به نمایندگی دائمی ایران در بانک بین ‌المللی ترمیم و توسعه انتخاب شد. همچنین در این روز کنسرسیوم نفت اعلام کرد که اصل دریافت 50 درصد منافع استخراج نفت از طرف دولت ایران در مورد بهای نفت تصفیه شده از این پس رعایت خواهد شد.

24 خرداد 1343، موافقتنامه مبادله کالا بین ایران و شوروی براساس قرارداد بازرگانی دو کشور به مدت سه سال امضا شد.

24 خرداد 1392، حسن روحانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با کسب بیش از 18 میلیون رای در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران پیروز شد.

24 خرداد 1394، محسن جلال‌ پور رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، ‌معادن و کشاورزی ایران شد.

 

منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار