بازدید 87777
حسن فتحی خبر داد؛

فصل چهارم شهرزاد با حضور مجدد قباد، شهرزاد و فرهاد

بسیاری از کاربران با هجوم به صفحه اینستاگرام سریال، به این پایان اعتراض کرده‌اند و علت این اعتراض مرگ شخصیت منفی محبوب برای مخاطب ایرانی در مقابل زنده ماندن شخصیت مثبت نه چندان محبوب با بازی مصطفی زمانی است! در عین حال منتقدان نیز درباره فصل سوم نقدهای بسیار بیشتری نسبت به فصل‌های اول و دوم وارد کردند اما این سریال در نهایت برخلاف بسیاری از سریال‌های عرضه شده در شبکه نمایش خانگی به فرجام رسید.
کد خبر: ۸۰۷۶۱۸
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۶ 12 June 2018

فصل چهارم شهرزاد با حضور مجدد قباد، شهرزاد و فرزادپس از انتشار آخرین قسمت فصل سوم سریال شهرزاد به عنوان یکی از معدود مجموعه‌های موفق عرضه شده در شبکه نمایش خانگی، حسن فتحی به تماشاگران این سریال پرمخاطب یک شوک تازه وارد کرد و ضمن تلاش برای رفع اتهامات منابع ملی مشکوک این پروژه، تاکید کرد که فصل چهارم شهرزاد با حضور مجدد قباد، شهرزاد و فرهاد ساخته می‌شود؛ رویکردی که می‌تواند قلم منتقدان را تیزتر کند.

به گزارش «تابناک»؛ سریال شهرزاد در حالی به پایان رسید که بسیاری از تماشاگران این سریال به دنبال فینال متفاوتی با آنچه تماشا کردند، بودند و به همین دلیل بسیاری از مخاطبان نبوده، بسیاری از کاربران با هجوم به صفحه اینستاگرام سریال، به این پایان اعتراض کرده‌اند و علت این اعتراض مرگ شخصیت منفی محبوب برای مخاطب ایرانی در مقابل زنده ماندن شخصیت مثبت نه چندان محبوب با بازی مصطفی زمانی است! در عین حال منتقدان نیز درباره فصل سوم نقدهای بسیار بیشتری نسبت به فصل‌های اول و دوم وارد کردند اما این سریال در نهایت برخلاف بسیاری از سریال‌های عرضه شده در شبکه نمایش خانگی به فرجام رسید.

«شهرزاد» همچون سایر آثار حسن فتحی، دیدنی و تأثیرگذار بود؛ با این تفاوت که آقای کارگردان این بار بدون توجه به خطوط قرمز فراوان در تلویزیون و محدودیت‌هایی کمتر، آنچه خواسته بود به تصویر کشیده و بدین ترتیب، یک فصل دیدنی از سریالی را ساخته که به شدت توجه عموم را به خود جلب کرد تا پس از یک دوره طولانی شکست محصولات شبکه نمایش، بازار گرمی شبیه به آنچه در زمان عرضه فصل اول «قهوه تلخ» مهران مدیری شاهدش بودیم، تکرار شود.

فصل چهارم شهرزاد با حضور مجدد قباد، شهرزاد و فرزاد

فتحی با وجود مصائب فراوان از جمله بازداشت تهیه کننده این سریال به اتهامات مالی مرتبط با صندوق فرهنگیان، این سریال را تا سه فصل ساخت و اکنون در پایان فصل سوم که به مثلث عشقی پایان داده، خبر از تولید فصل چهارم و شکل گیری دوباره این مثلث داده که یک شوک برای تماشاگران «شهرزاد» است.

در متن یادداشت بلند فتحی چنین آمده است: «به پایان آمد این دفتر حکایت همچنان باقی است... خانم‌ها، آقایان، تماشاگران محترم سه فصل سریال شهرزاد به پایان رسید و امید است در آینده نزدیک امکان ساخت فصل چهارم آن که در آن شاهد بازگشت مجدد قباد، شهرزاد و فرهاد به متن قصه خواهیم بود، فراهم گردد!

سریال «شهرزاد» برای مخاطبانش ماجرای تراژیک و آمیخته با تخیل عشق و سیاست و پول در ایران دهه ۳۰ شمسی بود و برای من و همکارانم تجربه‌ای دشوار و طاقت‌فرسا در دهه نود شمسی! در اینجا و در این زمانه که ماییم واقعیت‌ها بسیاری از اوقات از امر تخیلی‌، تخیلی‌تر هستند و از همین رو باید در میان گذاشته شوند تا بتوان باور کرد و اعتماد کرد. شفاف‌سازی این واقعیت‌های تاریک و تودرتو تنها راه تداوم و بقا برای همگان و به خصوص هنرمند است.

ساخت و ساز سریال «شهرزاد» در این پنج سال کلکسیونی از آزمون‌های رنگارنگ برای هنر و هنرمندی شد که می‌خواهد بیافریند، مستقل بماند و اخلاقی عمل کند؛ آزمون‌هایی که عبارت باشند از تلاش برای پیدا کردن نسبت میان هنر از یک سو و سه‌گانه سرمایه، سیاست روز و افکار عمومی از سوی دیگر.

همه این سال‌ها کارگردانی برای من آکروباسی میان اصولی چون استقلال، رفتار اخلاقی، شفافیت و البته یافتن بهترین نسبت با همین سه گانه بوده است و با سریال «شهرزاد» در بسیاری از لحظات این آکروباسی به قصد حفظ تعادل در معرض تهدید قرار گرفت.

فصل چهارم شهرزاد با حضور مجدد قباد، شهرزاد و فرزاد

تردیدی نیست که صنعت سینما و فیلم:

ـ با خلق و تخیل سروکار دارند و نیازمند خلوت و امنیت ذهنی است.

ـ کاری است گروهی و موفقیتش در گرو همکاری و همبستگی میان همه افراد گروه.

ـ با مخاطب سروکار دارد و به این معنا که نه تنها باید مورد پسند قرار بگیرد بلکه باید نقاد ناروایی‌های فرهنگی و عادات عمومی هم باشد.

ـ به دلیل نقش اجتماعی‌اش همیشه در تنش است با سلیقه‌های متفاوت سیاسی.

ـ و نهایتا اینکه برای به سرانجام رساندن خود نیازمند پول است در عین اینکه باید مستقل باشد.

حفظ تعادل برای یک فیلمساز در خلق و تولید یک اثر هنری التزام به این نکات است و متأسفانه چنین التزامی در جامعه ما همواره در معرض تهدید و تردید قرار می‌گیرد: تردیدی میان منافع خود و دیگری؛ میان اخلاق و مصلحت؛ میان استقلال و میل سیاست به دخالت؛ میان منطق سرمایه و جنس هنر؛ میان افکار عمومی و نقد آن. این تعادل‌های ضروری و الزامی متأسفانه از همان فصل اول سریال به واسطه ضرب و زور رسانه‌ای برخی سلیقه‌ها در معرض آسیب و تهدید قرار گرفت.

در تمام مدت من سعی کردم تا به یاری همکارانم این تنش‌ها و حاشیه‌ها را که گاه به افکار عمومی ربط پیدا می‌کرد و گاه به سیاست‌های رسمی و متولیان رسمی تاریخ معاصر و قرائت‌های مسلط از تاریخ، نادیده گرفته و کار را به انجام برسانم و البته استقبال عمومی مخاطبان متنوع و متعلق به اقشار مختلف در داخل و خارج از کشور پشت و پناه و نقطه اتکای محکمی شد برای تداوم کار. فصل اول سریال «شهرزاد» با اعتماد، همدلی و امیدی که برانگیخت پاداش خود را گرفت.

اما همزمان با ازسرگیری فصول بعدی سریال اثری که مباهات می‌کرد به اعتمادی که در میان مردم برانگیخته بود ناگهان در معرض اتهام قرار گرفت. این بار شایعه شبهات مالی بحران ایجاد کرد. باید جواب می‌دادیم: سرمایه از کجا آمده است؟ از متولی قانون تا فعال مدنی، از چپ و از راست، از رومی روم تا زنگی زنگ، ارکستروار، هماهنگ و پرسروصدا و گسترده منابع مالی این سریال را که مستقل بود و خارج از نهاد صداوسیما پخش می‌شد به پرسش گرفت و این بار با وارد آوردن اتهام، پولشویی و اختلاس همه اعتماد عمومی را نشانه رفت!

چه باید می‌کردیم؟ تن می‌دادیم به شایعه و شبهه و بازار داغ جوسازی و کار را تعطیل می‌کردیم؟ و یا به رغم تهمت‌ها و افتراهای ریز و درشت که علاوه بر حیثیت تهیه‌کننده سریال آبروی من، همکار نویسنده‌ام و یکی، دو تن از بازیگران اصلی سریال را نشانه رفته بود و با امید برطرف شدن شبهات و شایعه‌پراکنی افرادی که با هر نیت و انگیزه توقف فیلمبرداری «شهرزاد» را هدف قرار داده بودند کار را ادامه می‌دادیم؟

صد البته نقطه قوت هنرمند استقلال اوست و برای او همیشه این ترس و تردید وجود دارد که مبادا بازیچه دست متولیان سرمایه و قدرت‌های موازی پشت پرده قرار گیرد. هنرمند دلگرم است به اعتماد مردم و نمی‌تواند فقط به منافع مادی خود بیاندیشد و طبیعی است که باید بداند با کمک چه سرمایه‌ای می‌تواند خلق را ممکن سازد.

اگرچه در نهایت ما راه دوم را انتخاب کردیم و موازی آن دروغ و واهی بودن شبهات و اتهامات نیز کاملا به اثبات رسید اما بی‌تردید یکی از سخت‌ترین لحظات ساختن سریال «شهرزاد» همین انتخاب بر سر بزنگاه بود. انتخاب میان افکار عمومی که گاه چون کشتی بی‌لنگر است و حقیقتی که برای اثباتش باید مرام و معرفت حلم و صبوری دانست.

اکنون در پایان ساخت و تولید و پخش صحبت کردن از بزنگاه‌هایی که هرگاه کارگردان و دیگر دست‌اندرکاران سریال «شهرزاد» را در برابر انتخاب‌هایی خطیر قرار می‌داد به چندین کار می‌آید:

ـ باید دانسته شود سریالی که موجب همدلی و هیجان و کنجکاوی نسبت به گوشه‌هایی از تاریخ معاصر در نزد مخاطبانش شده به قیمت مدیریت چه تنش‌ها و دست و دل لرزیدن‌هایی میسر گشت.

ـ باید دانسته شود تا بتوان بر آن اساس برای ادامه کار، راه حل و چشم‌اندازی روشن‌تر ترسیم کرد.

ـ باید دانسته شود تا افکار عمومی به سرعت بازیچه دست متولیان ثروت و منطق قدرت نشود و برای نفرین و آفرین گفتن شتاب نکند و صبوری بیاموزد و طمأنینه پیشه کند.

من در سال‌های حضور در این عرصه تنها به یمن همین اعتماد به مردم، اعتماد به روشنگری زمان و صبوری بوده است که از پا نیفتاده‌ام و مرارت‌ها را تاب آوردم؛ و اکنون در کلام آخر به نیابت از سوی یک به یک همکارانم قدردان قدرشناسی و حسن توجه مردم عزیزی هستم که سریال «شهرزاد» را به رغم همه نقصان‌ها و کاستی‌های آن مورد حمایت و اعتماد خود قرار دادند.

طهران، خرداد ۹۷»

به نظر می‌رسید فتحی در فصل سوم یک پایان آبرومندانه را برای سریال «شهرزاد» در نظر گرفته، تا اتفاقی که برای سریال «قهوه تلخ» رخ داد و به حیثیت کاری مهران مدیری ضربه وارد شد، برای او تکرار نشود اما ظاهراً آقای کارگردان همچنان به دنبال ریسک کردن و ساخت ادامه این سریال است؛ سریالی که فصل به فصل بهتر نشده و اکنون ساخت فصل چهارمش، می‌تواند قلم منتقدان را تیزتر نماید.

تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۵
انتشار یافته: ۱۷
اولا که قباد مرد چجوری میخواد برگرده

دوما اینکه آقای حسینی ظاهرا به آمریکا مهاجرت کردند برای همیشه

سوما فکر میکنم تا همینجا کافی بوده باشه.کشش داستانی نداره دیگه این سریال

دیدیم که فصل سوم هم چیزی مثل فصل دو بود اگر که شخصیت های جدید و خط داستانی جدید اضافه نمیشد
پاسخ ها
جامعه بی درب و پیکر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
با نرمش قهرمانانه کارگردان هم حسینی برمیگردد هم قباد زنده میشود هم ملت فراموش میکنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۲۲
مگه به معجزه اعتقاد نداری خوب قباد اینجوری زنده میشه بازیگرشم از امریکا بر میگرده فقط واسه داستانش دیگه چندتا معجزه لازمه
درود بر فتحی .. سریال خیلی خوب بود ، البته که ضعفهایی داشت ولی در مجموع بسیار خوب بود و از سینمای ایران یک سر و گردن بالاتر ... به امید رشد مدوام سینمای ایران ....
فصل اول واقعا جذاب بود ! باقیش دیگه تکراری شد . هی فصل فصل فصل . بازیگرایی که اول کنار هم بودن واقعا در خور بودن . بعد از بزرگ آقا و هاشم و فلان فیلم ریخت به هم ! به نظرم همینجا تمامش کنن بره .
چرا باید درب همچین معدن طلایی را تهیه کننده اش ببندد. وقتی تماشاگر دارد و خوب هم میفروشد. سناریو داستان اینجوری نوشتن کار سختی نیست ذائقه مخاطب عام هم چیز خاصی نمیخواهد. هر چه باشد باز از سریالهای ترک که بهتر است. داستان عشقی را هم تا دلت بخواهد میشود بهش آب بست.
بنظرم این اولین بار است که شخصیتی اصلی از فیلم ، سریال و.. میمیره اما دوباره همون فیلم وبا اون شخص میخواد ادامه پیدا کنه...کاملا غیر منطقی س والبته خنده دار.
اینکه چگونه قباد میخواهد در فصل دیگر حضور داشته باشد خود از جذابیت های فصل دیگر است که به همین اندازه هم اگر تعریف درستی نداشته باشد میتواند مایه شکست سریال شود. گذشته از همه اینها سریال شهرزاد میتواند ادامه داشته باشد و به نظر می آید شهرزاد تازه در فصل 3 به پختگی و آزمودگی و همزمان استقلال ضروری شخصیتش دست پیدا کرده و از اینجا به بعد میتواند نقش حقیقی و محوری شهرزاد اسطوره ای را که زنی خردمند، نوع دوست، مهربان، دوست داشتنی و آگاه به شرایط زمانه و عواطف انسانها بوده تمام قد به نمایش بگذارد؛ چیزی که شخصیت شهرزاد را نتیجه مند میکند. شخصیتی که در بزرگترین چالش زندگی چالش ناهمسازی و تضاد عقل و احساس همواره از شاهراه رفتار و منش درست بیرون نمیرود و با اثر گذاری و کنش مثبت و فعالش که البته با سختی و مرارت بسیار حاصل میشود همیشه بهترین و پسندیده ترین و ستوده ترین کار را انجام میدهد. این نتیجه مندی شخصیت شهرزاد است که برای نمایش نیاز به فصل های دیگری دارد و تا اینجا گویی شهرزاد تنها معرفی شده است و نه بیشتر. داستان از این به بعد میتواند به جذابیتی بسیار فراتر از فصل های قبلی برسد.
قباد که مرد .... چشم های بازشو هم شهرزاد بست
دمت گرم آقای فتحی تا میتونی قصه شهرزاد رو ادامه بده فعلا که ملت برای شهرزاد و امثال شهرزاد سر و دست میشکنن . البته توی هالیوود هم تا وقتی فیلمی فروش داشته باشه ادامه اش رو میسازن چون هدف فقط سرگرم شدن تماشاچی هست و برگشت اصل و سود سرمایه گذاری شده و کاری به قلم منتقدان هم ندارن .
آقای فتحی ، در فصول 2 و 3 به قول معروف "کم آوردی" دیگر ساخت فصل 4 پیشکش.
بقول یکنفر کارگردان و نویسنده همه شخصیت های اصلی فیلم رو کشتن
فصل بعدی به چه عنوان ساخته بشه؟
بله خب
با پول صدا و سیما ساخته نشده و از جیب مبارک تهیه کننده و با پول طیب و طاهر و عرق ریزی جناب تهیه کننده ساخته شده شده حتما.
بازداشتش هم مثل فیلمنامه فیلم الکی و آبکی بوده.
فیلمساز و بازیگر ( نه لزوما هنرمند) در ایران همیشه دست پیش را میگیرند و فرار به جلو را ترجیح می دهند و طلبکاری پیشه می کنند به جای اینکه در قابل کارهای خود از تحریف تاریخ گرفته تا ترویج بی بند و باری و ولنگاری فرهنگی پاسخ دهند!
اگر ساخته بشه که خیلی خوب میشه کارگردان میتونه بنظر من فصل چهارم رو خیلی بهتر و داستانی جذاب تر بسازه مثلا ورود شخصیت های جدید ضد خانواده جدید امارت دیوان سالار(شیرین و فرهاد) و ورود کسی به عنوان معشوقه جدید شهرزاد به داستان و یا بزرگ شدن پسر قواد و سعی در انقام گرفتن از خانوداه جدید امارت و یا از خود فرهاد و یا ورود کاراگاه های جدید و شخصیت های منفی به اداره پلیس و به چندین جور دیگه میشه فصل چهارم رو ساخت و حتی بهتر از فصل های پیشین
تا شورش رو درنیارن ول کن نیستن
لطفا دیگه این سریال رو مثل پایتخت لوس نکنید!!! تا همینجا هم اضافه بود
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل
آخرین اخبار