بازدید 5954
سرگذشت عجیب طرح تعطیلات زمستانی؛

تقلای وزیر برای اجرای طرحی نصفه و نیمه و شکست خورده!

اشکالی که حالا ظاهرا اساسی و بنیادی رفع شده است، به گونه‌ای که سازمان حفاظت محیط زیست و هدف کلان طرح کنار گذاشته شده و با حذف «مدارس» از انتهای نام طرح «تعطیلات زمستانی»، وزارت آموزش و پرورش عهده دار پیگیری اجرای آن شده است؛ وزارت خانه‌ای که وزیر وقت آن در سال ۹۵ مدعی بود، در جریان ماجرا نیست و تلویحا بر مشکلات طرح تأکید می‌کرد.
کد خبر: ۸۰۰۵۵۰
تاریخ انتشار: ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۷ 19 May 2018
طرحی که به منظور مقابله با آلودگی هوای ناشی از اینورژن، طراحی شده و بعد به دلایلی کنار گذاشته شد، قرار است با تلاش‌های وزیر آموزش و پرورش محقق شود؛ برای رفع ابهامات یک بار دیگر جملات قبلی را بخوانید تا انگشت به دهان شوید.

به گزارش «تابناک»؛ نه فرایند استحاله یک طرح از ابتدا تا زمان تصویب و نهایی شدن چیز جدیدی است و نه افزوده شدن تعداد نهاد‌های درگیر با آن، اما ظاهرا قرار است به زودی شاهد اتفاقی بسیار متفاوت برای یک طرح باشیم؛ طرحی که ارائه دهنده اش آن را کنار گذاشته، ولی نهادی دیگر که از جمله مخالفانش بود، بجد پیگیر اجرایش شده!

درباره طرح «تعطیلات زمستانی» سخن می‌گوییم که شاید اگر به میان مردم برویم و از ایشان بخواهیم حدس بزنند بانی اش کیست، پاسخ هایشان فرسنگ‌ها با «وزرات آموزش و پرورش» فاصله داشته باشد، چون تعطیلات در این بخش به قدری زیاد است که نیازمند ارائه طرح‌هایی برای کاهش آن هستیم نه افزایشش.

به رغم وفور تعطیلات در این بخش، وزارت آموزش و پرورش متولی اجرای طرح تعطیلات زمستانی شده و آنقدر در این خصوص جدی است که وزیر از انجام توافقات با برخی نهاد‌ها مانند سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و ادامه رایزنی با مجلس شورای اسلامی خبر می‌دهد و حتی بخش‌هایی از آن را افشا می‌کند.

بطحایی به خبرگزاری مجلس می‌گوید: «در صورتی که در زمستان دو هفته تعطیلات در نظر گرفته شود، باید مدارس یک هفته زودتر شروع شوند. همچنین پایان مدارس نیز با یک هفته تأخیر همراه است و دانش‌آموزان باید در هفته اول خرداد در کلاس‌های درس حاضر شوند که این موضوع به قانون و موافقت مجلس با تغییر شروع و پایان سال تحصیلی نیاز دارد.»

اما این طرح چیست، از کجا آمده، چه اهدافی را دنبال می‌کند و مزایا و معایبش چیست؟ کنکاش برای یافتن پاسخ این پرسش ها به نتایج عجیب و قابل تأملی منجر می‌شود. از جمله این که مبدأ طرح تعطیلات زمستانی و خاستگاه آن، سازمان حفاظت محیط زیست کشور است. آن هم نه سازمان فعلی، که تیم مدیریتی و فکری قبلی این سازمان.

ماجرا به سال ۹۵ بازمی‌گردد. به پایان تابستان آن سال و شروع سال تحصیلی جدید که «طرح تعطیلی زمستانی مدارس» مطرح شد. طرحی که معصومه ابتکار، رئیس وقت سازمان حفاظت محیط زیست آن را حاصل کار کارشناسان مختلف خواند و افزود: «اگر تعطیلات زمستانی داشته باشیم، فشار آلودگی در دی ماه در کلانشهر‌ها کاسته می‌شود.»

معنای سخنان آن روز معاون رئیس جمهور ـ که بعد‌ها در چند نوبت دیگر، تکرار شد ـ این بود که هدف از این طرح، توزیع تعطیلات مدارس و به دنبال آن، توزیع بار ترافیکی در کلانشهر‌ها و کاهش آلودگی هواست. آلودگی‌هایی که در اواخر پاییز و ابتدای زمستان به مدد وارونگی دما به شدت اوج می‌گیرند و ظاهرا به باور مسئولان، تنها راه مقابله با آن، کاهش ترافیک است.

طرح تعطیلات زمستانی مدارس البته عاقبت خوشی نیافت، چون اشکالات فراوانی در آن به چشم می‌خورد؛ از جمله اینکه چرا محیط زیست برای تعطیلی مدارس برنامه ریزی می‌کند، چرا وزارت آموزش و پرورش در جریان ماجرا نیست، چرا نسخه رهایی کلانشهر‌ها از آلودگی هوا برای کل کشور پیچیده شده و... انبوه اشکالاتی که کلیدی ترینشان، بی اطلاعی مسئولان وزارت آموزش و پرورش بود.

اشکالی که حالا ظاهرا به شکل اساسی و بنیادی رفع شده است، به گونه‌ای که سازمان حفاظت محیط زیست و هدف کلان طرح کنار گذاشته شده و با حذف «مدارس» از انتهای نام طرح «تعطیلات زمستانی»، وزارت آموزش و پرورش عهده دار پیگیری اجرای آن شده است. وزارت خانه‌ای که وزیر وقت آن در سال ۹۵ مدعی بود در جریان ماجرا نیست و تلویحا بر مشکلات طرح تأکید می‌کرد.

چرخشی حیرت آور در پروسه پیگیری یک طرح که موجب شده، حالا وزارت آموزش و پرورش بکوشد نظر دیگران، از جمله مجلس را جلب کرده و مقدمات قانونی اجرای طرح تعطیلات زمستانی را فراهم آورد. چرا؟ معلوم نیست. بابت کدام منفعتِ آموزش و پرورش و دانش آموزان؟ این هم معلوم نیست!

ابهاماتی که شاید یکی شان برای پیچیدن نسخه این طرح برای همیشه کافی باشد، اما چندان مورد توجه قرار نگرفته اند. شاید از این روی که وزیر آموزش و پرورش برای این طرح مزایایی یافته و بر آن‌ها تأکید داشته که در طرح اولیه دیده نشده بودند. مثلا این مزیت که تعطیلات تابستانی کوتاه خواهد شد و کوتاه شدن وقفه آموزشی حسن است!

اما مگر می‌شود تعطیلات تابستانی را کوتاه کرد و دانش آموزان را دو هفته در تابستان به مدارس برد و همه چیز خوب باشد؟ مگر نه اینکه دست کم نیمی از کشورمان (اگر نگوییم بخش عمده آن) گرمسیری است و افزایش زمان حضور دانش آموزان در مدارس در تابستان، اشکالات فراوانی به همراه دارد؟

پرسشی که پاسخ وزیر آموزش و پرورش به آن، به خوبی نشان می‌دهد چه طرح پرایرادی در مسیر نهایی شدن و اجراست. بطحائی در پاسخ به اینکه در مناطق گرمسیری با توجه به گرمی هوا امکان برگزاری کلاس‌های درس در خرداد ماه وجود ندارد؛ این طرح چگونه در این مناطق اجرایی می‌شود، به خانه ملت گفت: «در صورتی که تعطیلی دو هفته در زمستان مدنظر باشد، چاره‌ای جز ادامه مدارس در خرداد ماه وجود ندارد.»

 
تور تابستان ۱۴۰۳
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۳۰
اينگونه طرح ها به غير از شوك منفي به نظام آموزشي و عقبگرد ، اثر ديگري ندارد.
به نظر من وزارت آموزش و پرورش، مهمترین و زیربنایی ترین وزارت خانه کشور است. چون همه پرسنل شاغل در سایر وزارت خانه ها و در بخش های خصوصی و بازار و در کل همه جامعه، آموزش دیده این وزارت خانه هستند. اما توصیف من از وزارت آموزش و پرورش در سالهای اخیر (15 سال گذشته) این است: بی برنامه، سیاست زده، بحران زده، سرشار از مشکلات مالی و معیشتی، فراموش شدن شان و جایگاه آموزش و پرورش در نزد جامعه و معلمان و در کل میتوان گفت:" یک معضل و بحران"
این هم دیده بقیه وزرا هر کدوم طرحی چیزی دارند گفت ما هم ابراز وجودی کنیم هر چند طرح های اونا هم شکست خورده بود مثل برجام ظریف یا طرح سلامت قاضی زاده هاشمی یا مسکن اجتماعی آخوندی منتها بطحایی به اندازه اونا هم خلاقیت نداشت
من به عنوان یک دبیر از نمایندگان خواهش میکنم به این طرح رای ندهند
علائق وسلیقها مربوط به خانه وخانواده هست برای کشور باید برنامه ریزی مدون وقابل اجرائی داشت محصلین موش ازمایشگاهی نیستند که هرساله یک راه وروش انجام بدن تا یکی موفق در بیادو.............
قبلا ما خرداد هم مدرسه میرفتیم
بنویسیدتعطیلات زمستانی ،بخوانیدتعطیلات کریسمس وژانویه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۹
احسنت ! زدی تو خال
ساده است کل کشور باید تعطیل شود تا مردم به شمال بروند و جیب رستوران ها و هتل های لوکس اغا زاده ها را پر کنند افتاد ایا
به جای واژه غریب و نامانوس اینورژن از واژه وارونگی دما استفاده بفرمایید.
برای بچه پولدارا تعطیلات زمستانی و کیش رو عشقس
من صد در صد موافقم
بچه پولدار
کلا از وقتی آقای بطحایی شده وزیر ، مشاورینش بهش گفتن فقط تند تند مصاحبه کن و حرف های خوشگل عوام پسند بزن ، بیخیال مشکلات پایه ای و ریشه ای در آموزش و پرورش کشور ، اونا که قابل حل نیست ، اقلا با عوامفریبی وزارتت مستدام میشه .
اکنون که بحث تعطیلات مطرح شده پیشنهاد می‌کنم به طور جدی به تغییر سال تحصیلی بر اساس منطقه‌ای فکر کنیم (مثلاً چهار منطقه با چهار سال تحصیلی متفاوت داشته باشیم). این‌طوری فرصت سفرها و گردشگری در زمان معقولی توزیع می‌شود و میلیون‌ها گردشگر به یکباره به جاده‌ها هجوم نمی‌آورند و کنترل جاده‌ها از دست خارج نمی‌شود.
یه زمانی اخبار رابطه افرادی در وزارتخونه با وزیر گردشگری ترکیه درمیاد !!!
چرا مسولین ،متمرکز ،برنامه ریزی میکنند ،در صورتیکه ایران دارای اقلیم متفاوت است ؟ آیا نمیشود ،بصورت منطقه ای برنامه ریزی نمود ؟ آنهم بر اساس مناطق ؟،،،
به این کار میگن حسره الدنیا و الاخرت زمستان نمیشه مسافرت رفت که هیچ تابستون هم خراب میشه
این زمانه بر خلاف سالیان دور تعطیلات دیگر خودش به تنهایی نیست و خصوصا تعطیلات مدت دار، بصورت غیر رسمی از چند روز قبل تا چند روز بعد ادامه می یابد و با کاهش شدید کارایی در این ایام مواجه میباشیم.
طرح بسیار خوبیه همه جای دنیا هم تعطیلات فصلی وجود داره.
به جای اینکارها آقای وزیر به فکر جایگاه و احترام و معیشت معلمان باشید.
بسیار طرح خوبی است اگر تصویب و اجرا شود. من خودم یک فرهنگی با سابقه بیست ساله هستم. انصافا فرایند پیوسته نه ماهه برای یادگیری دانش آموزان بسیار طولانی و کسالت بار است. خیلی خوب میشد یا تعطیلی تابستان را در طی سال تقسیم می کردند، یا به سیستم ترمی واحدی سالهای دور باز میگشتیم
خدا به همه ما و فرزندان اين مملکت رحم کند با اين طرحهاي خلق الساعه و آبدوغ خياري !!! هر وزيري که سر کار مياد بنا به ميل خودش آموزش و پرورش فرزندانمان را با طرحهاي غير کارشناسي بهم ميريزد و بعد از چند سال هم که رفت نفر بعدي مياد همچي رو هوا ميکنه و از آسيبها و مضرات طرح قبلي ميگه و بعدش طرحي جديد و ....... شما نگاه کنيد تو اين 40 سال چقدر در دولتهاي مختلف با سرنوشت دانش آموزان اينحوري بازي شده !!! حالا وزير جديد بخاطر شايد رفاقت با رئيس ميراث و با توجيه رونق گردش گري و درامد زائي براي اين بخش و رونق اقامتگاهها و هتلها در نيمه دوم سال که بازارشان کساد است اين طرح را مطرح ميکند ، آقايان خداقل يه نگاهي به تجارب بدست آمده از دوره قبل ميکردند تا ببينند چقدر اين طرح مفيد است !! اجراي اين طرح جز افت تحصيلي و دور شدن دانش اموزان از فضاي تحصيلي و بالا رفتن آمار تصادفات و تلفات جاده اي و بالا رفتن مصرف سوخت (بر خلاف نظر محيط زيست) هيچ اثر ديگه اي نخواهد داشت ! چرا شايد اينجور فقط هتل داران اتاقهاي خاليشان را دوبله سوبله به مسافران بدهند و درامدي داشته باشند ! شما ببينيد با يه نگاه سطحي چقدر هزينه و درد سر براي کشور و رو دست دولت خواهد گذاشت ! حتما سازمانهاي مختلف و بخصوص آموزش پرورش يارانه سفر بايد در نظر يگيرند نيروهاي انتظامي که همينطور در شرايط فعلي در زمستانها در کنترل ترافيک جاه اي مشکل دارند بايد در شرايط آب و هواي زمستاني و شرايط پر ريسک و خطرزمستان ميليونها سفر را مشابه ترافيک شب عيد مديريت کنند و هلال احمر و وزارت بهداشت هم آماده باش باشند براي جمع آوري جنازه ها و مجروحان حوادث ! اين مسائل توهم نيست آقايان اينها 15 سال پيش تجربه شده درس بگيريد از تجارب گذشته .
ازموده را ازمودن خطاست در زمان اقای نجفی طرح اجرا شد جواب نداد اینقدر رو اعصاب مردم راه نرین.
به نظرم بهتره که این معضل آلودگی هوا را حل کنند تا اینکه طرح های اینطوری بدن
واقعا که این هم شد طرح بابا سواد و طرح ندارید حداقل حرف نزنید.آخه 15 روز چه دردی را دوا می کنه لطفا طرهای علمی و حل مشکل بدید.
این وزیر حاشیه ای به جای اینکه به مسائل واقعی و مصیبت بار آموزش و پرورش بپردازد هر روز بخاطر دیده شدن یه چیزی را می پراند

الان دو سال است که مدارس یک ریال سرانه دریافت نکرده اند

در زمانی که ایشان معاونت پشتیبانی و مسئول مستقیم صندوق ذخیره فرهنگیان بوده اند 14 هزار میلیارد تومان اختلاس صورت گرفته است !!!!

فرهنگیان دو سال است حق التدریس و حق الزحمه امتحانات را دریافت نکرده اند
پاداش های پایان خدمت بازنشستگان هنوز مقفول مانده است

و . . . . .

و ایشان در صدد رفع مشکلات گردشگری هستند!!!!! و به فکر تعطیلات زمستانی!!!!
نکته اول اینکه بحث افزایش تعطیلات نیست. بحث جابجایی زمان تعطیلاته.
نکته دوم اینکه خود معلم ها هم با این طرح مخالفند.
نکته سوم اینکه ای کاش آقای وزیر به جای این کارها، به فکر معیشت معلم ها بود.
به چه دلیل بچه های جنوب به خاطر بچه های شما، هوای خوب زمستون که رفت و آمد و سر کلاس نشستن براشون آسونه باید تعطیل باشند؟ هر منطقه ای باید با شرایط اقلیمی خودش برنامه آموزشی تدوین کنه
الان ۲۹ اردیبهشته و دانش آموزان در جنوب کرمان ۲ساعت برا جلسه امتحان تو مدارسی که نه پنکه دارن و نه کولر از گرما میپزن، آقای وزیر میخواد خرداد هم ۶ ساعت تو گرما درس گوش کنن؟ ازون طرف میخواد ۱۵ شهریور هم سرکلاس بشینن و بهترین هوا رو وسط زمستون برن تو خونه ها بشینن؟ یه پیشنهاد براشون دارم. همین الان یک روز به مدت ۶ ساعت تو یکی از روستاهای منوجان سر کلاسی بدون پنکه و کولر حاضر بشن و درس بدن اگه گرمازده نشدن ما تمام تابستون رو میایم کلاس.
وزیری که باید به دنبال مطالبات معلمان باشد خود و وزارتخانه آموزش و پرورش راطی یکی دو سال اخیر درگیر مسائل حاشبه ای و دست چندم مثل این طرح و طرح حذف آزمونهای ورودی و ... کرده . خیلی از دانش آموزان علی الخصوص روستائیان در کل ایام تابستان مشغول کار و کمک به خانواده هستند حالا چطور باید زمان برداشت محصولات کار را رها کرده و راهی مدرسه بشن که بعید است تن به این طرح بدهند ولی مسئولین ما عادت به آزمایش و خطا و شکست دارند .
خيلي عالي دارد ميشه بعد از 3ماه تعطيلي مراكز آموزشي كه بخوان جهار ماه و نيم حالا تعطيلي زمستانه ميخواهد انجام بشه اصلا سيستم مكتب خانه اي كنيم هر دانش آموزي هر ساعت دلش خواست بيايد سر كلاس چطوره آقاي وزير شما هم راحت مي شوي مروي دنبال اداره كردن شغل دوم خودت
برچسب منتخب
# حمله به کنسولگری ایران در سوریه # جهش تولید با مشارکت مردم # اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل