آسپرین؛

حس بویایی ما چگونه کار می‌کند؟

کد خبر: ۷۹۱۶۶۶
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۶ 19 April 2018
تعداد بازدید : 7346
بازدید 31965
۲
حس بویایی جز اولین حواسی است که در انسان تکامل یافته است، این حس که نقش مهمی در زندگی ما دارد با رسیدن مولکول‌های راحیه به نورون‌های بویایی به مغز می‌رسد و به این طریق ما بوها را حس می‌کنیم. حس بویایی روی درک ما از سایر حواس هم تاثیر می‌گذارد، بدون حس بویایی ما نمی‌توانیم مزه غذاهای مختلف را بچشیم. با ورود بوی غذا به بینی هنگام جویدن آن این بو روی درک ما از طعم غذا تاثیر می‌گذارد. اطلاعات بیشتر را در ویدیو تابناک با زیرنویس فارسی ببینید.
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
ولے من چندین نفرو میشناسم ڪہ حس بویایےشون ڪاملا صفر ھست ولے حس چشایےشون درستہ و مزھ ھارو میفھمن!
پاسخ ها
محمد
| United States of America |
۱۹:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۱۷
حس چشایی حاصل ترکیب پیام های عصبی کورتکس و لوب پس سری هست چون زمانی که میخواند پردازش بشود رشته دندریتی آنها با هم مختلط هست و اگر حس بویایی مختل باشه یعنی آکسون های بویایی اصلا کار نمیکنند تا بخواهند پیام های چشایی را مختل کنند بنابراین طعم حقیقی حس میشه که ممکنه با سلیقه افرادی که طعم مختلط بو و زبان را حس میکنند مطایقت نداشته باشه
شاید بپرسی که مگه جنس پیام عصبی بو و طعم متفاوت نیست؟
در جوابت باید بگم که هر دو از نوع تحریک مولکولی استفاده میکنن و بازه فرکانس عصبی یکسانی دارند و یون های کلسیم و پتاسم یکسانی ترشح میکنند