بازدید 9183

قيمت اينترنت در ايران، 11 برابر تركيه

ولي در كشور ما هنوز اين روند به درستي شكل نگرفته و هزينه‌هاي دسترسي به اينترنت بسيار بالاتر از ساير كشورهاست و بالطبع سهم بالاتري از ميزان درآمد سرانه افراد را به‌خود اختصاص مي‌دهد و اين در حالي است كه كيفيت و كميت دسترسي نيز قابل مقايسه با كشورهاي توسعه يافته و يا حتي در حال توسعه نيست.
کد خبر: ۷۸۹۳۸
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۸۸ - ۱۲:۱۶ 28 December 2009
روند توسعه كمي و كيفي اينترنت پهن‌باند در كنار كاهش قيمت‌هاي آن در جهان نشان از اهميت يافتن اين فناوري در توسعه همه‌جانبه كشورها دارد.

تنوع فناوري‌هاي اينترنت و رقابتي شدن بازار خدمات دسترسي، كاهش قيمت را به حدي رسانده است كه سهم هزينه دسترسي به اينترنت در سبد كالاي خانوار يا درآمد سرانه در كشورهاي مختلف كاهش شديدي را نشان مي‌دهد و اساسا هزينه دسترسي در مقابل محتوا و خدمات ارائه شده در شبكه اينترنت بسيار ناچيز است،

ولي در كشور ما هنوز اين روند به درستي شكل نگرفته و هزينه‌هاي دسترسي به اينترنت بسيار بالاتر از ساير كشورهاست و بالطبع سهم بالاتري از ميزان درآمد سرانه افراد را به‌خود اختصاص مي‌دهد و اين در حالي است كه كيفيت و كميت دسترسي نيز قابل مقايسه با كشورهاي توسعه يافته و يا حتي در حال توسعه نيست.

مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي اخيرا در گزارشي با بررسي دقيق وضعيت بازار خدمات دسترسي به اينترنت در كشور به مقايسه آن با كشورهاي مختلف جهان پرداخته و سياست‌هاي مشخصي را براي توسعه خدمات و دسترسي در كنار كاهش قيمت‌هاي آن در يك بازار رقابتي پيشنهاد داده است.

در اين گزارش آمده است: بدون ترديد يكي از اركان توسعه، فناوري اطلاعات و ارتباطات است و ديگر به راحتي نمي‌توان نقش فناوري را در توسعه پايدار كشورها ناديده گرفت.

پديده اينترنت كه نمودي فناورانه از تمايل به شبكه‌اي شدن است با سرعتي بي‌بديل رشد كرد تا حدي كه جاي فناوري‌هاي ارتباطي ديگري همچون تلويزيون و تلفن را گرفت.

در كنار اين رشد، بستري براي بسياري از عرصه‌هاي اجتماعي نظير كسب‌وكار، تجارت، آموزش و امنيت فراهم شد تا موانعي صعب‌العبور نظير مكان و محدوديت زمان از پيش پاي بشر برداشته شود و جامعه به نقطه‌اي برسد كه هيچ ارائه‌كننده كالا يا خدمتي هيچ‌گونه نگراني از اين دو محدوديت نداشته باشد و حتي كالاها و خدمات جديدي نيز بر پايه فناوري پا به عرصه بازارها بگذارد.

براين اساس فناوري اينترنت را نبايد تهديدي براي سلامت جامعه فرض كرد، بلكه بايد با بهره‌گيري از فرصت‌هاي بي‌شمارش در توسعه پايدار جوامع، تهديدات و سوءاستفاده‌هاي احتمالي از آن را مديريت كرد. هدف از اين گزارش، تبيين نقش و جايگاه پهناي باند در توسعه و گسترش خدمات الكترونيك و ارائه تصويري از وضعيت موجود پهناي باند در ايران ذكر شده است.

در گزارش مذكور آمده است: درصورتي‌كه خدمات عمومي به‌صورت الكترونيك ارائه شوند و قيمت نسبي اين خدمات براي متقاضيان در مقابل قيمت خدمات جانشين نيز منطقي باشد، مردم به استفاده از اين خدمات روي خواهند آورد و دسترسي به خدمات از طريق اينترنت را بر مراجعه حضوري ترجيح خواهند داد،

اما گسترش خدمات الكترونيك و توسعه فناوري اطلاعات زماني متصور است كه قيمت خريد خدمات به‌صورت الكترونيك نسبت به غيرالكترونيك آن واقعا كمتر باشد و دسترسي به آن نيز در همه جا فراهم باشد. با اين اوصاف منطقي بودن قيمت پهناي باند، شرط لازم براي توسعه فناوري اطلاعات در كشور است.

براساس مشاهدات و بررسي‌هاي اوليه، قيمت پهناي باند در ايران بسيار گران‌تر از كشورهاي توسعه‌يافته است و حتي قيمت آن در مناطق و شهرهاي مختلف كشور نيز نامتناسب است.

وضعيت اينترنت باند پهن در جهان

براساس اين گزارش، اينترنت باند پهن به 2 صورت عرضه مي‌شود؛ 1‌- از طريق فناوري‌هاي مبتني بر سيم، 2‌- از طريق فناوري‌هاي بدون سيم. بنابر آمارهاي منتشره توسط اتحاديه جهاني مخابرات در حال حاضر بيش از ٤٠٠ ميليون مشترك باند پهن اينترنت در جهان وجود دارد كه در مقايسه با كل كاربران اينترنت نزديك به ٢٥ درصد آنان را شامل مي‌شود.

البته اكثر اين كاربران در كشورهاي توسعه‌يافته قرار دارند؛ هرچند نكته قابل اشاره پيشي گرفتن رشد اينترنت باند پهن كشورهاي آسيايي نسبت به نرخ رشد ساير كشورهاست.

مقايسه با ساير كشورها

خدمات اينترنت پرسرعت از سال ١٣٨٣ در ايران تا به حال و توسط بخش خصوصي مبتني بر تكنولوژي و روي شبكه خطوط سيم مسي تلفن به متقاضيان ارائه مي‌شود. تعداد اپراتورهاي خصوصي ADSL داراي مجوز ٩ شركت است و از بين آنها تنها 6 شركت فعال هستند.

از ابتداي سال ١٣٨٧ شركت دولتي مخابرات ايران نيز بنا بر درخواست وزارت ارتباطات و تصويب هيأت وزيران مجوز ارائه خدمات اينترنت پرسرعت موازي با بخش خصوصي را دريافت كرده است، قيمت متوسط يك مگابيت در ثانيه پهناي باند اينترنت در يك ماه در ايران بيش از ١٠برابر تركيه و ٣٣٠برابر ژاپن است.

اين شاخص نشان مي‌دهد كه هزينه توليد، ارائه و دسترسي به خدمات الكترونيك در ايران بسيار بالاتر از ساير كشورهاست.

قيمت يك مگابيت در ثانيه پهناي باند در ايران معادل درآمد يك ايراني در ماه است درحالي كه درآمد هر شهروند تركيه‌اي ١١ برابر قيمت يك مگابيت در ثانيه و اين رقم در ژاپن ٨٩٤ برابر است. همچنين قيمت پهناي باند (يا سرويس ١٢٨ كيلوبيت متعارف) در مراكز استان‌ها عموما ٢٠درصد بالاتر از همان سرويس در تهران است و هرچه منطقه ارائه سرويس دورافتاده‌تر مي‌شود، قيمت پهناي باند بالاتر مي‌رود

تحليل بازار ايران

مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي گزارش داده: براساس تصوير ارائه شده از وضعيت ايران-1 در مقايسه با ساير كشورها و موارد فوق‌الذكر، كشور ما در حوزه پهناي باند داراي 2 ايراد اساسي به شرح زير است؛

1‌- قيمت بسيار بالاي پهناي باند در ايران نسبت به ساير كشورها (در كنار كيفيت و پوشش)، 2 - نظام قيمتي نامناسب (گران‌تربودن قيمت پهناي باند در مناطق محروم نسبت به مراكز استان و مناطق توسعه يافته و همچنين تمامي نقاط كشور نسبت به شهر تهران).

بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه ايراد اول نتيجه ناكارايي ساختار بازار (انحصارات، نظام صدور مجوز و زنجيره تأمين، توزيع و عرضه پهناي باند) و نامتناسب بودن جداول تعرفه است و ريشه ايراد دوم، صرفا نامتناسب بودن جداول تعرفه است. فعاليت در بازار پهناي باند در ايران داراي ويژگي‌ها و پيچيدگي‌هاي زيادي به شرح زير است:
1 - بخش عمده‌اي از بازار به‌صورت انحصاري در اختيار شركت‌هاي دولتي است و كميسيون تنظيم مقررات به‌علت وابستگي به وزارتخانه، اقدامي براي آزادسازي اين بازارها انجام نمي‌دهد.

2 - بازار به‌صورت غيرمنطقي و ناكارآمد شكل گرفته (نظام صدور مجوز فعاليت) و بدون دليل كه اين امر هزينه سربار را شديدا افزايش مي‌دهد.

3 - در ساماندهي بازار، كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات رويكرد مشخصي ندارد و به جاي تعداد محدودي شركت بزرگ و رقيب، تعداد ١٥٠٠ شركت كوچك وجود دارند كه با اين تعداد شركت فقط هزينه‌هاي سربار افزايش مي‌يابد.

4 - هزينه انتقال بسيار بالاست و مجموع هزينه انتقال و پهناي باند ٧٠درصد هزينه‌هاي بنگاه‌هاي خصوصي را به‌خود اختصاص مي‌دهد.

5 - مديريت دولتي ناكارآمد است و هزينه‌هاي شركت دولتي به وسيله افزايش قيمت خدمات تأمين مي‌شود.

6 - قيمت خريد اينترنت از دروازه‌هاي اصلي خارجي بالاست و به همين جهت هر نوع مديريت تعرفه نمي‌تواند قيمت‌ها را واقعي كند. مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي در انتهاي گزارش خود پيشنهاد كرده است: توجه جدي به موضوع پهناي باند و كاهش قيمت اين نهاده بدون شك يكي از راهكارهايي است كه مي‌تواند به توسعه فناوري اطلاعات در كشور منجر شود.
تاریخ درج: 6 دی 1388 ساعت 19:35 تاریخ تایید: 6 دی 1388 ساعت 20:16 تاریخ به روز رسانی: 6 دی 1388 ساعت 20:24
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۰
اینتر نت ایران برای موزه خوبه !!
dar iran gheimatha az hameja bsihtare ama khadamat ham az hame ja kamtar
و همین قیمت 11 برابر مربوط به اینترنتی می شود که در حال حاظر هیچ یک از سرویس های ایمیل آن کار نمی کند!!!
بترکید با این اینترنتتون
این جا یارانه ها به رایانه ها پرداخت نمی شود
منظور اينترنت همين كه هميشه قطع هست اسمش هم ميگن پرسرعت
مشکلات باز نشدن ایمیل (بخوانید سیاسی ) که همه از جمله وزیر کتمان می کنه رو حل کنید ، سرعت و قیمت پیش کش !!!
باعث افتخاره...........................
سلام ما 11 برابر هزينه را پرداخت مي كنيم حداقل بگذاريد gmail و مسنجر و ياهو ميل را استفاده كنيم . اينا كه تو هيچ كشوري فيلتر نميشن . الان سرعت اينترنت يك پنجم ماه قبل كمتر شده . چرا هيچ مسئول بفكر نيست . اين چه وضعيه ؟
براين اساس فناوري اينترنت را نبايد تهديدي براي سلامت جامعه فرض كرد، بلكه بايد با بهره‌گيري از فرصت‌هاي بي‌شمارش در توسعه پايدار جوامع، تهديدات و سوءاستفاده‌هاي احتمالي از آن را مديريت كرد
كو گوش شنوا ؟ مسئولين ما فقط چهار تا سايت مستهجن و تويتر و فيس بوك را باعث اخلال در امنيت ملي مي دانند!!!
مملکتی که از انتشار اطلاعات می ترسه که نمی ره پهنای باند رو اضافه کنه بلکه روزهای مهم کلا اینترنت رو قطع می کنه تا مبادا مردم به اطلاعات روز دست پیدا کنند. به جاش بیست و سی رو تو تلویزیون فعال می کنن.
فقط یاد گرفتیم بگیم قیمت بنزین تو ایران یک پنجم خارج از ایرانه و گرونش کنیم... خوب بود با دیدن این چیزها قیمت اینترنت هم کم می شد!
تازه وقتی اوضاع شیر توشیر بشه سرعتم کم میشه
قيمتش 11 برابر بيشتره؟
خب در عوض سرعتش 11 برابر کمتره
اين به جاي اون
اگر اين را هم در نظر بگيريم که 50% اينترنت در کشور ما در دسترس نيست ميشه گفت قيمت اينترنت در کشور ما 22 برابر ترکيه است!
با سلام و خسته نباشید
من دارای یک ای اس پی در یکی از شهرستانها هستم می خواستم نظرم را منعکس کنم بلکه انشا اله مسئولین محترم ما را هم درک کنند ما در حال حاضر به زور و به کمک وام بانکی ای اس پی را می گردانیم و به جای سهل کردن کارها روز به روز بر بدبختی ما ای اس پی ها می افزایند با وجود اینکه به اندازه هزینه فیش دو ماه مبلغ را از ما به عنوان ودیعه اول کار دریافت کرده اند به تازگی هم به اندازه هزینه شش ماه هر شرکت ضمانت نامه بانکی گرفته اند حالا اینها بماند اخیرا باز فیش دیتای ما را یک ماه پیش میفرستند یعنی هزینه ماه اذر و دی ماه را که بایستی بعد از پایان دی ماه در بهمن ماه بفرستند اول دی ماه می فرستند و تا 20 دی مهلت پرداخت می زنند کسی نیست بگه اخه این چه جور قانونیه قبل از دادن خدمات مبلغش دریافت می شود چه تضمینی دارد که تا اخر ماه در شبکه قطعی یا مشکلی نباشد اگر باشد هم برایشان مسئله نیست چون سازمان کاملا ازاد است وکسی حق اعتراض ندارد چه قطع باشد جه نباشد پول را از ای اس پی ها می گیرند تازه گی هم مد شده هر ماه چهار بار ایمیل و مسنجرها را می بندند و ما هم در کافی نت بیکار می نشینیم و اتصالمان هم به نصف کاهش می یابد ولی مبلغ فیش بایستی سر وقت وبدون کم و کاست پرداخت شود دیری نخواهد گذشت که تمامی ای اس پی های کوچک شهرستانی ورشکست خواهند شد و شرکت مخابرات مدال زرین دیگری بر گردن خود خواهد انداخت
تورو خدا یک فکری به حال این سرعت اینترنت بکنین.
باید به همهفهموند که اینترنت لولوخرخره نیست.مثل هزارو یک چیز دیگه هم میتونه سود برسونه هم ضرر.بستگی داره چطور استفاده بشه.
عذ ميخوام ميشه بگين چي چي در ايران 11 برابر تركيه نيست ؟ البته تركيه كه جاي خود دارد سوريه و لبنان و امثالهم هم اينطورن . واقعا ما كجا داريم ميريم ؟؟؟
خیلی لطف کردید که آدرس دقیق سایتی رو که این مطلبو برداشتید ننوشتید.این مطلب اختصاصی همشهری بود
بابا همینی هم که هست مشکل داره. دوباره میل باز نمی شه. یه خبر در این مورد بزنید.
قیمتش حالا هیچی این سرعتش و درست کنند هروز تقی به تقی میشه اصلا نمیشه یه صفحه باز کرد
مقصر شركت مخابرات كشور هست

مگر در وضع تلفن همراه اوضاع بهتر هست؟
وسرعت ان نسبت به ترکیه نیز 11مرتبه کمتر است
همه ی اینها هست و هیچ کدام از اینها نیست .مساله اول توانایی فیلترینگ است که نباید به هیچ وجه فیلترینگ و کنترل ضعیف شود . مورد بعدی هزینه هایی است که باید افراد خاصی به جیب بزنند و بعد هم هزینه های فیلترینگ و مدیریت بد را هم از مردم در بیاورند.
بابا فیلترینگ هم حدی داره، صفحه ی login apply دانشگاه های خارجی هم باز نمی شه، email پیشکش. چه نابغه ای گذاشتین که برای فیلترینگتون برنامه بنویسه؟ تابناک، تو که ادعای رسانه بودن رو داری این رو بذار.
چرا با تركيه مقايسه ميكنيد ؟شما بهتر است با بوركينو فاسو يا نپال مقايسه كنيد!!
یک جا میگن ما نرخ ها مون از نرخ جهانی کمتره و باید بیشترش کنیم و یک جا هم مثل اینجا جهان باید بگه ما نرخمون از نرخ ایران کمتره و باید بیشترش کنیم، این وسط مهم نیست که مردم چقدر حقوق می گیرن و نرخ تورم چقدره؟
روزنامه ها را میتوان بست ولی تنها راه بستن اینترنت یا فیلتر همه سایتها ویا قیمت بالا جهت عدم دسترسی قشر متوسط به پایین به جریان ازاد اطلاعات است .
بابا يه فكري واسه اين اينتر نت بايد كرد خسته شديم از اين سرعت پايين
یکجا نوشته شده هزینه تولید. ... !! مگه اینترنت تولید می شه ؟! چه هزینه ای واسه دولت داره ؟!؟! یه سیم هست دیگه وصل کردن به شبکه جهانی ! از مردم چندین برابر پولشو می گیرن !
قيمتش رو ولش كن سرعتش رو به چسب امروز هم كه ياهو و جي ميل رو قطع كردند
واقعا كه شركت ما امروز كاراش بخاطر قطع ايميل ها نيمه تعطيل شده ديگه . با ريختن چند نفر تو خيابونا اس ام اس و ايميل قطع ميشه و ميگن كه ما آزاد ترين كشور دنيا هستيم
مشتی کدوم اینترنت؟؟ برید خجالت بکشید. گندشو در آوردید بخدا. بگید از چی می ترسید که اینجوری اینترنتا رو قطع می کنید؟؟؟؟
اينترنت همين رو ميگيد که تا تق به توقی ميخوره همه سرويسهاشو قطع ميکنند و جالب اينکه حاشا هم ميکنند و ميگن نه مشکلی نيست . ملت ...هستند احتمالاً از ديد آقايون مخابرات و اوون تيم فني شون که حتي اصول اوليه شبکه رو هم بلد نيستند
اين كه همش قطع و وصل مي شه اسمش اينترنته جالبــــــــــــــــــه.
ایییییییی بابا ما که داریم پولشو میدیم لاقل گند نزنن بهش بابا من پروژم تو میلم نمی تونم برشدارم! جم کنین این فیلترینگ ما انقلاب نرم نمی کنیم به خدا!
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها