بازدید 22211

پلیس با این دختران چه کند؟

کد خبر: ۷۷۶۷۷۴
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۲ 23 February 2018

طی ۲۴ ساعت گذشته دو فیلم دربارۀ یک اتفاق واحد در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی دست به دست شده و به اندازۀ چند برنامه تلویزیونی - زمانی که بیننده داشت و نه حالا که تنها چند برنامۀ آن دیده می‌شود - دیده شده است.

مهرداد خدیر با این مقدمه در «عصر ایران» نوشت: در فیلم اول پلیس یا فرماندۀ پلیس را می‌بینیم که از دختر جوانی که روسری خود را بر سر چوب کرده تا بگوید آن را دوست ندارد با لحن آرامی می‌خواهد پایین بیاید و به اصطلاح مرسوم شر به پا نکند! حداقل لحنی که من شنیدم و دست‌کم در آغاز، پدرانه است و می‌توان حدس زد که احساس می‌کند با دختر خودش صحبت می‌کند؛ دختری که نمی‌داند چرا در هیچ فیلم خارجی و هیچ جای دنیا هیچ نیروی پلیسی برای نوع پوشش مردم مأموریت ندارد و در بین ۷ میلیارد جمعیت دنیا چرا این اتفاق تنها در حوزۀ جغرافیایی ما رخ می‌دهد و در جاهای دیگر دنیا پوشش تابع عرف است و حتی تازگی‌ها کارگردانان ارزشی ما هم به کشورهای دیگر می‌روند تا بتوانند از تصویر دختران بی حجاب استفاده کنند.

در سفر لبنان، خبرنگار یک روزنامه اصول‌گرا از نماینده حزب‌الله لبنان پرسید با این دختران کنار ساحل نشسته برخورد نمی‌کنید؟ اشاره او به دختران جوان و زیبایی بود که موهای خود را به باد سپرده بودند. مترجم از ترجمه عذر خواست و توضیح داد که پرسش بی‌ربط و سوءتفاهم برانگیز است. خبرنگار اما اصرار کرد و جوان لبنانی با شگفتی تمام گفت: با کی برخورد کنیم؟ با دختران خودمان؟ به چه جرمی و چرا؟ اینقدر سؤال برای او عجیب بود که همه مداخله کردیم تا بحث پایان یابد. در مخیله او که با اسرائیل جنگیده بود نمی‌گنجید که باید برود سراغ هموطن خود!

در فیلم اول، فرمانده پلیس با لحن محترمانه از دختر جوان - که روسری‌ای را که دوست ندارد بر سر چوب کرده -‌ می‌خواهد پایین بیاید و دختر جوان - که مانند هزاران دختر ایرانی با حجاب یا کم‌حجاب و فارغ از بحث حجاب، زیبا و جسور هم هست - از پلیس می‌پرسد: جُرم (اتهام) من چیست؟ فرمانده با لحن خوب پاسخ می‌دهد: اخلال در نظم عمومی. دختر می‌گوید: اختلال در نظم عمومی؟ آقای پلیس باز با شکیبایی می‌گوید: اختلال نه، اخلال. چند مرتبه این گفت‌وگو تکرار می‌شود تا دختر درمی‌یابد جُرم و در واقع اتهام او این است: اخلال در نظم عمومی (ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی).

آنقدر این بخش جالب است که بیننده بلا تشبیه یک آن به یاد صحنه مشهور فیلم «پول‌ها را بردار و برو»ی وودی آلن می‌افتد که سارقان به تحویل‌دار بانک یادداشت می‌دهند که «یک تپانچه به سوی شما گرفته شده. موجودی بانک را تحویل دهید» و تحویل‌دار بانک یادداشت را دست به دست می‌کند تا بقیه کارمندان هم نظر دهند و آن کلمه را بخوانند و ببینند تپانچه است یا کمانچه! و اصل موضوع در حاشیه قرار می‌گیرد. اینجا هم دو سه بار دختر و پلیس بر سر واژۀ اخلال و اختلال گفت‌وگو می‌کنند. در نهایت دختر به پایین هُل داده می‌شود و خوشبختانه با پا پایین می‌آید. می‌نویسم خوشبختانه چون ممکن بود خدای نا‌کرده سر او به جدول بخورد و یک فاجعه به بار بیاید.

در فیلم دوم اما تنها صحنه آخر را می‌بینیم و انگار پلیس بی هیچ منطقی به دختر جوانی که آرام روی سکو ایستاده و روسری‌ای را که دوست ندارد بر چوب کرده یورش می‌برد و به سوی جدول پرتاب می‌کند. یکی دو کانال تلگرامی هم تصویر آن فرمانده را به عنوان یک مجرم منتشر کرده‌اند و خواستار شناسایی او شده‌اند؛ هم او که بر «اخلال» و نه «اختلال» تأکید داشت.

این ماجرا را از چند منظر دیگر می‌توان بررسید و به بهانه آن چند نکته را باز گفت:

نخست: با اینکه در ۴۰ سال گذشته تبلیغ حجاب و تهدید بی‌حجابی بر پایه شرع بوده اما این گفت‌وگو کاملا عرفی است. دختر می‌پرسد اتهام من چیست و پلیس می‌گوید اخلال در نظم عمومی. این دختر و هزاران مانند او روزها در آموزش و پرورش جمهوری اسلامی پرورش یافته و شب‌ها فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیون جمهوری اسلامی را دیده‌اند که زنان و دختران با روسری به رختخواب می‌روند و با روسری از بستر برمی‌خیزند و در مقابل شوهر و محارم خود هم حجاب دارند. این قضیه آنقدر پذیرفته‌شده بود که وقتی در کارتونی ایرانی مادر خانه در خانه و نزد بچه‌ها و شوهر خود حجاب نداشت جنجال به پا شد و اتفاقا سازنده کارتون توضیح داد تبلیغ حجاب این است که بچه بداند کی و کجا روسری یا چادر سر کند تا با دلیل آن آشنا شود نه آنکه خیال کند یونیفورمی است که در خانه هم باید بپوشد. در این فیلم می‌بینیم دختر بر چوب کردن روسری را غیرعادی نمی‌داند. چالش اصلی همین است. اگر بحث گناه است آیا درباره گناهان دیگر مانند غیبت و دروغ و نماز نخواندن هم پلیس می‌فرستند؟ اگر جنبه قانونی دارد بر سر آن می‌خواهند بحث کنند.

دوم: اخلال در نظم عمومی در ماده ۶۱۸ قانون مجازات اسلامی این‌گونه تعریف شده است: «هیاهو، جنجال، حرکت غیرمتعارف، تعرض به افراد، سلب آسایش و آرامش عمومی و بازداشتن مردم از کسب و کار». مجازات آن هم سه ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق است. با توجه به سکوت دختر که تنها روسری را بر چوب کرده، طبعا ذیل «هیاهو و جنجال و تعرض و بازداشتن مردم از کسب و کار» قرار نمی‌گیرد و تنها «حرکت غیرمتعارف» است. اما اگر همان زمان که پلیس می‌گوید حرکت غیرمتعارف است دیگران هم بی‌آنکه بر چوب کنند، روسری‌ها و شال‌های شُل‌شده را از سر بیندازند باز هم غیرمتعارف محسوب می‌شود؟ ۲۰ سال پیش مانتوی جلوباز هم غیر متعارف بود اما آنقدر پوشیدند - و در واقع نپوشیدند - که دیگر چه بسا غیرمتعارف به نظر نرسد. بانو سیمین بهبهانی شاعر فقید در بیان خاطره‌ای طعنه‌آمیز می‌گفت: «پس از مراجعه به اداره‌ای و تفتیش و تذکرهای لازمه راهی اتاق مربوطه شدم اما در راهرو مأمور به دنبالم دوید و چنان فریاد کشید «خانم، خانم بهبهانی! گوشتان» که من وحشت‌زده یک لحظه فکر کردم گوشم زخمی شده یا مثل گوش ون سان ون گوگ بریده شده و دارد خون از آن می‌چکد و خودم خبر ندارم اما بعد متوجه شدم که گوش من از روسری بیرون افتاده و اسباب نگرانی مأمور فراهم آمده است» و او نیست تا دختران امروزی را ببیند که بعضا گوش را بیرون می‌اندازند.

سوم: آقای پلیس نمی‌گوید جرم تو کشف حجاب است چون احتمالا می‌داند در این صورت بحث مادۀ ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی پیش می‌آید که در آن آمده است: «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا از ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.» احتمالا پلیس می‌دانسته اگر به این ماده اشاره کند دختر چه بسا یک تراول ۵۰ تومانی درآورد تا جریمه خود را پرداخته باشد. دوباره تأکید می‌کنم برداشت غالب، وجه قانونی است و قانون مجازات اسلامی هم بر پایۀ تعزیرات و نه نص شرع نوشته شده است وگرنه در شرع که ما مجازات ۵ هزار تومان تا ۵۰ هزار تومان جریمه نداریم.

چهارم: مأمور یا فرماندۀ پلیس به اخلال در نظم عمومی اشاره می‌کند. نه می‌گوید گناه است چون دورادور او دختران و زنان دیگر نیز حجاب‌های کمی دارند. نه می‌گوید عمل ضد انقلابی است چون در این حالت نیروهای دیگر باید وارد صحنه شوند و نه می‌گوید فساد است. چون خود پلیس بهتر از هر کسی می‌داند زنان فاسدی که تن‌فروشی پیشه کرده‌اند چگونه‌اند و چگونه رفتار می‌کنند، هر چند آنها هم کم گرفتاری برای پلیس نیستند. نه حتی مانند برخی مقامات از لفظ «شوخی کودکانه» استفاده می‌کند چون بازی بچه‌ها را که پلیس بر هم نمی‌زند. پیش‌تر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری، اخلال در نظم عمومی را این‌گونه تعریف کرده بود: «هر نوع رفتاری که افراد جامعه را به زحمت بیندازد و آسایش و آرامش آنها را بگیرد» اما آیا بر چوب کردن روسری افراد جامعه یا همه افراد را به زحمت می‌اندازد و آسایش و آرامش آنها را می‌گیرد؟ این تفسیر هم البته هست که در نظام اسلامی منظور از جامعه، جامعۀ متدینین یا جامعۀ وفاداران است و همین که آنها به زحمت بیفتند، کفایت می‌کند.

بگذارید مثال ملموس‌تر بیاورم. به لطف اقتصاد بسامان و تحقق جامعۀ آرمانی که در نظر داشتیم، نویسندۀ این سطور ناگزیر از کار در دو جای مختلف و البته خوشبختانه هر دو مربوط به حوزۀ رسانه است. حین خروج از دفتر اول، انبوه دختران دبیرستانی را می‌بینم که غالبا مقنعه‌های سیاه را از سر به در یا با روسری تعویض می‌کنند و پیداست که علاقه‌ای به آن ندارند و سال‌ها ترساندن معلم دینی یا تهدید به کسر نمرۀ خانم ناظم و نوشته‌های نصب‌شده بر دیوار مدرسه کارگر نیفتاده است. حین ورود به دفتر دوم اما انبوه دختران دبیرستانی دیگری را با چادر مشکی می‌بینم که از یکی از انواع «مدارس خاص» یا شاهد خارج می‌شوند و رفتاری کاملا متفاوت دارند و نه تنها با مقنعه که با چادر هم مشکل ندارند.

محور این گفتار اما پلیس است. نه می‌تواند تماشا کند چون مأموریت دارند با «اخلال در نظم عمومی» مقابله کنند. نه می‌تواند به زور زیاد متوسل شود چون لحظه لحظه رفتار آنها ضبط و در فضای مجازی و به تبع شبکه‌های تلویزیونی ماهواره‌ای پخش می ‌شود و انگار در مقابل ده‌ها هزار و بلکه بیشتر دارد کاری را انجام می‌دهد. مهم‌تر اما احساس خود پلیس است. چه بسا به یاد دختر خود می‌افتد.

کوتاه اینکه غرض از این نوشته دو نکته است:

یکی همان‌که در صدر گفتار آمد. دربارۀ رفتارها با تماشای یک تکه از فیلم قضاوت نکنیم. هر چند که اگر یک ساعت نصیحت کنی و دست آخر به خشونت و برخورد فیزیکی رو آوری قبلی‌ها بر باد می‌آورد. جامعۀ اسلامی تماس مرد پلیس با دختر جوان را نمی‌پسندد. در جوامع مدرن هم هر تماسی قبل از اجازۀ طرف مقابل سرزنش می‌شود و گاه ممنوع است. پلیس البته برخورد می‌کند اما با جرم بیّن و اگر روسری بر چوب کردن جرم بیّن است در قانون اضافه کنند.

دیگری اینکه جامعه برخورد پلیس با بزهکار و دزد و مجرم را می‌پسندد و ستایش می‌کند اما وقتی دختر می‌پرسد: جرم من چیست یعنی من مجرم نیستم. در حالی که هیچ دزد و قاتل و متجاوز و کیف‌قاپ و اخّاذ و زورگیری از پلیس نمی‌پرسد جرم من چیست و مقابل او راست راست نمی‌ایستد بلکه به سرعت پا به فرار می‌‌گذارد و وقتی دستگیر می‌شود چهرۀ خود را با دست می‌پوشاند، نه آنکه در اینستاگرام تصویر خود را منتشر کند.

پلیس را درک کنیم. مأمور مقابله با رفتاری شده که خیلی‌ها و بخشی از جامعه آن را جرم نمی‌دانند و اگر هم بدانند، آن را مثل جریمه رانندگی با وجه نقد قابل جبران و قانون آن را قابل تغییر می‌دانند. یکی از این خیلی‌ها شاید خود آقای پلیس باشد که باز شاید فیلم او را دخترش هم در گوشی داشته باشد و شب از بابا بپرسد بابایی! واقعا این تویی؟ در نگاه او بابا قهرمانی است که تنها سراغ دزد، قاچاقچی، کیف‌قاپ، زورگیرو قاتل می‌رود، نه یکی که شاید مثل خود او باشد.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۲۱۷
انتشار یافته: ۱۰۳
این رفتار غیر حرفه ای چه معنایی دارد؟
فرارو هم همین مطلب را منتشر کرده و نامی از منبع یا نویسنده نبرده است.
تابناک هم همینطور.
من که نمیدانم لابد در جاهای دیگر هم درج شده.
اما اینکه نه نام و نشانی و نه منبعی ذکر نمی شود، خلاف تمام مدعاهای تابناک است و از آن بالاتر زشت و ناپسند و غیر حرفه ای.
پاسخ ها
امید
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
منبع که در خط دوم آمده به این واضحی!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
خط سوم مطلب کلمه اول و دوم
بهتره بگم پاراگراف دوم خط اول کلمه اول و دوم
رفراندم تعیین کنه حجاب اجباری داشته باشیم یا نه . من مخالف حجاب اجباری هستم
پاسخ ها
حقوقدان
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
حتا رفراندوم هم در مواردى كه به مسايل شخصى و ايدئولوژيك افراد جامعه مربوط بشود موضوعيت ندارد. آزادى حق انتخاب يك مساله اساسى است و بايد رعايت شود حتا اگر اكثريت تمايل به محدود كردن رفتار اقليت داشته باشد بايد جلوى اكثريت را گرفت. فهم ناقص از دموكراسى گاهى به پياده سازى ديكتاتورى اكثريت منجر مى شود.
در اصول دین اجباری نیست. آنهایی که میخوان دینشون به خطر نیوفته برن یه جای دیگه. ضمنا اون اسلامی که شما با یک نگاه از راه به در میشید مشخصه که به درد بخور نیست
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
شما به یه نگاه بسنده میکنی؟؟؟؟
ناشناس
| - |
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
بله اجباری نیست. در مسائل شخصی. اگه کسی مجبورت کرد نماز بخونی اونوقت بگو.
حجاب شخصی نیست
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
دقیقن یکی میتونه بگه که کسی که می خواد حجاب نداشته باشه بره یه جای دیگه...
مسئله با این کار ها حل نمیشه.
نیما
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
اخه کجا برن ؟ هیچ جای دنیا اینجوری نیست
farhad
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
ناشناسي كه ميگه حجاب شخصي نيست ميتونه بگه كجا پيامبر يا ائمه كسي رو مجبور به استفاده از حجاب كردن؟ ما از پيامبر مسلمون تريم؟
سوال اول: حجاب موضوعی شخصی است یا عمومی؟
حجاب موضوعی عمومی است و اصلا شخصی نیست. هیچ مردی پیدا نمیشود که بگوید برای من تفاوتی در زن با حجاب یا بی حجاب نیست. وقتی شما یا حرفی یا حرکتی و هر چیز دیگر در جامعه تاثیر گذار هستید آن موضوع عمومی است. پس موضوع عمومی است و اینجا است که باید بگوییم فرق نماز و روزه با حجاب در این است. نماز و روزه شخصی هستند و کسی به شما کاری ندارد.

سوال دوم: نقش حکومت در یک موضوع عمومی چیست؟
هر موضوع عمومی اگر چالش برانگیز باشد نیاز به قانون پیدا میکند مثل قوانین رانندگی، محیط زیست و...
هر قانونی هم که وضع شد اختیاری بودن آن امکان پذیر نیست. قانون برای اجرا باید صریح و غیر قابل تفسیر باشد.
بنابراین به نظر بنده برای حجاب، و نه فقط حجاب، به طور عام پوشش، باید قانون وضع شود.
اگر حجاب اسلامی بد است ممنوع شود و اگر خوب است همه ملزم به اجرا.
تشخیص خوب و بد آن هم بر عهده قانون گذار.
پاسخ ها
ناشناس
| Russian Federation |
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
سوال دوم دزدی اختلاس فقر بدبختی الودگی هوا پرزاید همه اینا موضوعی شخصی است فقط حجاب عمومیه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
خوب ببینید با گذشته چه فرقی کردیم. اگر مشکلات اخلاقی زیاد شده و دزذی هم زیاد شده بدون که با هم مرتبطند.
حرام خور=حرام چشم=....
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
ففط در ایران است که مردان را به حیوانات وحشی تشیه میکنند که زنان باید مدام خود را از آنان دور نگه دارند. برادر من کمی برای خودتان ارزش قائل شوید. این چه دین و ایمانی است که وابسته به دیگری است؟ آیا حجاب اجباری باعث کمتر شدن مزاحمتها و آسیبهای خیابانی شده؟ یک نگاهی به کشورهای مسلمان دیگر بنداز. همین لبنان.. چرا مردان آنها مثل شما فکر نمیکنند؟ فکر نمیکنید ریشه این تفکرات شما تربیت غلط است؟
ناشناس
| United States |
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
حجاب اسلامی بد است ممنوع شود
ايران نژاد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
چرا حجاب فقط در اين كشور مساله اى عمومى است؟ اين يك مغلطه بزرگه كه يك عده به بهانه اين كه ما مشكل جنسي بيدا مى كنيم با ديدن موى زنان ميخوان عقيده شون رو به همه تحميل كنن.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
فرمودید نماز و روزه مسئله شخصی است.و حجاب عمومی.سئوال: در یک اداره دولتی میخواهید استخدام شوید مامور گزینش از شما در مورد نماز و روزه میپرسد که بجا مییاورید یا نه ؟ پاسخ شما چیست؟ آیا میتوانید بگویید نه؟ مجبورید به دروغ هم که شده بگویید بله.
بسیار عالی . موضوع حجاب اجباری را حل کنید . به کدام دلیل ؟ به همان دلیل که شما دزدان بیت المال و تضییع کنندگان خقوق ملت را حتی با نام اصلی افشا نمی کنید و به عبارتی حقوق یک دزد را رعایت می کنید ولی در مورد بانوان متوسل به زور می شوید . آیا حقوق یک دزد بیشتر و مهم تر از یک بانوی بیگناه است ؟
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
فکر نکنید مسائل اخلاقی با دزدی بی ارتباط هستند. خیلی هم مرتبطند.. هر دو باید جلوش گرفته بشه. ولی چون مسئولینی هستند که میگن جلوی این نباید گرفته بشه جلوی دزدی هم گرفته نمیشه.

شما یه سر برید بند سارقان زندان آمار بگیرید چند نفر نماز خون توشون هست.
ناشناس
| Russian Federation |
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
عزیزم نمازخونهاشو که نمیگیرن یا کانادا هستن یا مثل اون برادر.....
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
شما هم یک سر به لیست دزدان بیت المال، بازجوها، مدیران نالایق که زمینه ساز فقر و فساد واعتیاد شدند بنداز ببین چند نفر غیر مذهبی اند!
خدا پدرتو بیامرزه حجاب اجباری توهینه توهین... واقعا کسی تو قرن بیست و یک نفهمید این دختران دختران همه ی ما هستند و همانطور که دیگر دختران نیز هستند... چقدر خوار و پست شدیم وقتی دختران سوری بی حجاب رفتن ورزشگاه و دختران ایران زمین به مانند اعراب جاهلی در خاک خود زنده به گور شخصیتی هویتی و منزلتی میشوند هر لحظه و هر دم... یا محمد هنوز تفکر جاهلی زنده اس
یه بار تابناک فقط یه بار بی طرفانه و درست یه مقاله درست و حسابی زدی
خیلی ارزش داشت

هم مقاله

هم کار شما که درست و به جا این مقاله را قرار دادید

متشکرم
مشکل اینجاست که نمایندگان مجلس که باید نماینده مردم حوزه انتخابیه خود باشند خلاف عمل می کنند، عرف تهران با اجبار به هر شکل آن مشکل دارد.
پاسخ ها
م
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
عرف انسان ارزشمند و آزاد به اجبار عقيده ديگرى بر خود مشكل دارد. فقط تهران نيست.
یک پیشنهاد:
شما وسط خیابون برید روی سکو بگید: من نماز نمیخونم، من روزه نمیگیرم. اگر کسی به شما کاری داشت.
کی میگه حکومت دنبال به بهشت بردن مردمه. حکومت به این چیزا کاری نداره. آقای مسئولی که میگی نباید مردم رو به زور به بهشت برد، حکومت به دین مردم کاری نداره. آقایی که میگی نباید به حریم خصوصی مردم کاری داشت، حجاب و پوشش چه مرد و چه زن به هیچ وجه حریم خصوصی نیست. چون شما دیده میشید و موثرید.
چطور در فلان کشور دنیا نمای ساختمون رو اختیاری نمیتونید درست کنید بهشون نمیگید دخالت در حریم خصوصی؟
البته کار خوبی هم میکنن، چیزی که دیده میشه خصوصی نیست.
شما حجاب داشته باش به این خاطر که افراد مریضی تحریک نشن بیفتن به جون مردم مثل آتنا اصلانی.
خودت که مهم نیستی فکر کردی به خاطر خودت میگن حجاب داشته باش؟
برو خونت شب تا صبح کفر بگو به کسی چه؟
ولی میای بیرون تیپت مربوط به خودت نیست.
والسلام.
پاسخ ها
محمد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
افراد مريض زاييده همين فرهنگ پرمحدوديت هستند. بيماريشان هم عقده يا كمپلكس نام دارد. شما فكر مى كنيد ذهن و فكر مردان جوامع متمدنى كه حجاب در آنها اجبارى نيست هم به همين ميزان بيمارى دارد و اين قدر جرايم و رفتارهاى نا به هنجار ناشي از عقده هاى جنسى در آنجا هم رواج دارد. مى توانيد ادعا كنيد ولى آمار و شواهد چيز ديگرى نشان مى دهد كه اصلاً به نفع روش حاكم در كشور ما نيست.
مردم
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
جناب ناشناس، مطمئنم افرادى با قيافه و فكر شما كه حق انتخاب پوشش مردم رو به نماى ساختمان تشبيه مى كنى هم در جوامع مدرن وانسانى، آنرمال و نا بهنجار وعجيب و غريبه. شما لطف كن اون نديد بديدهاى بيمار رو بخواه كه کنترل و زندانى كنن، نه زن و دختر مردم رو.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
اتفاقا بعضی از مسوولین در این حکومت تمام عزم خودشونو جزم کردن که تمام مردم رو با خودشون به جهنم ببرن

فقر از هر دری وارد شود ایمان از در دیگر خارج می شود

،مسوولی که کم کاری میکنه ، دزدی میکنه ، اختلاس میکنه برای مردم دشمن تراشی میکنه ، بدون اینکه صلاحیت داشته باشه مسوولیت قبول میکنه و هم باعث میشه کارها درست انجام نشه و هم کسانی که صلاحیت و توانایی خدمت به ملت رو دارن گوشه نشین میکنه و باعث عقب افتادن ملت و مملکت میشه ، و و و ....
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
پس چرا در دبی تجاوز و آتنا و سعید طوسی بیشتر نیست؟
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
ببینید برخورد با بی حجاب دو وجهه دارد یکی وجهه عمومی و دیگری وجهه دینی و شرعی
در شرع اسلام شما نمی توانید موردی را پیدا کنید که امر به مجازات و برخورد با بی حجاب شده باشد. چه در زمان حکومت رسول الله (ص) و حضرت علی(ع) و چه در دوران 250 ساله امامت معصومین(ع) موردی را در این زمینه پیدا نمی کنید و اگر هم بوده برخورد زبانی و توصیه بوده نه برخورد قهری و فیزیکی
اگر جنبه عمومی را هم در نظر بگیرید و بگویید حجاب مربوط به عرف جامعه و حق عموم است و بی حجاب به حقوق بقیه تعرض می کند باید ببینیم آیا عرق جامعه و نظر عموم مردم برخورد با بی حجاب را تایید می کند یا خیر. .
این مساله جدا از این است که بگوییم عموم مردم برای ارشاد بی حجاب اجازه امربه معروف و نهی از منکر را دارند و می توانند به وی تذکر دهند و یا اینکه بگوییم حجاب امری الهی و جزو مسلمات دین اسلام است.
ناشناس
| United States |
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
معلومه که تعطیلی.
شما لابد اعتقاد داری انتقاد از حکومت هم مجاز نیست چون جلو مردمه؟
داشتن ادمهای مشکل دار عقده ای هم راستا با هدف حجاب اجباری هست. و اونو باید درمان کرد. میدونی چرا ما هرروز عقبتریم؟ برای داشتن ادمهایی مثل شما
تابي ناك تا كي يكي به ميخ و يكي به .....
این سیکل وقتی درست عمل میکنه که همه قسمت هاش درست انجام بشه!
وقتی یه دختر و پسر جوان رسانه شون ماهواره و شبکه های اجتماعی بیگانه هست یقینا مثل اونها فکر خواهد کرد.
به واسطه عوض شدن رسانه خط فکر و فرهنگ و عرف و نامتعارف نیز عوض خواهد شد. یکی از شرایط امر به معروف یا نهی از منکر این هست که هر دو طرف معروف و منکرشون یکسان باشه! آیا هست؟! جامعه ام رو از خارج از کشور مهندسی فرهنگی میکنن و این تازه شروع این موج هست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
چرا مسئولین فرهنگی ما نتونستن خارج را مهندسی کنن ؟! اصلا چیزی برای عرضه دارن ؟!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
بسيار هم عالى، چون داخلى ها فقط. تخريب بلدند و مردم رو درك نمى كنند
مقاله خاصی بود که کمتر در تابناک دیده ام و این اواخر هم بیشتر شده.می خواهم بدانم نویسنده مقاله با حجاب خانمها در جامعه به وضع قانونی فعلی مخالف است که با هزار ترفند سعی کرده در لابلای سطور مقاله آنرا پنهان کند؟ زنان در زمان انجام فعل غیر قانونی مصون از بازداشت نیستند و در زمانی که مامور زن در دسترس نباشد طبیعی است که مامور مرد در حدودی که در عرف و شرع سو استفاده جنسی تلقی نشود ناچار به عکس العمل است و در این زمینه ، هیچ توجیه سو استفاده گرانه ای برای مصون سازی زنان در جامعه از پاسخ به جرم آنان وجود ندارد .همچنین نویسنده مقاله معنی جرم بین را درک نمیکند و نیاز به توضیح نیست که کافیست به معنای کلمه و عملکرد زنان مورد بحث توجه شود تا ضعف استدلالی نویسنده آشکار گردد. توضیح بیشتر که می توان در مورد هر پاراگراف مقاله داده شود و ایرادات عجیب آنرا روشن نماید موجب اطاله کلام است ولی تقاضا می کنم تابناک به تحریریه خود بیشتر توجه کند و ببیند در آن چه میگذرد که از یکطرف در حوادث اخیر به سمت جنایات دراویش در تهران بنوعی نرمش نشان میدهد و حالا در لوای دلسوزی برای پلیس، به نفی حجاب در جامعه می پردازد
پاسخ ها
شهروند
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
نفى حجاب نه جرم هست نه گناه. اكر هم قانونى براى اجبارى كردن حجاب وجود دارد، مشكل از آن قانون و قانونگذار است كه خواسته خودش را بر جامعه تحميل مى كند. اتفاقاً مقاله خيلى مثبتى بود و بيشتر به نظر اكثريت مردم نزديك بود تا تبليغات رايج
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
بطور واضح خارج از اصول بحث و نظر ، صحبت کردید. معنای گناه را که شما وضع نفرمودید که حالا با ادعای شما عوض شود. و در مورد قانون تا زمانی که وجود دارد عمل به خلاف آن جرم تلقی میشود. متن شما شهروند عزیز که بر دو پایه اشتباه قرار گرفته ، قابل دفاع نیست ضمن اینکه جمعیت ایران بالغ بر 80 میلیون نفر است و اینکه شما از چه طریقی به نظر بیش از 40 میلیون واقف شده اید که آن هم با شما هم نظرند واقعا جای تعجب و تاسف دارد فردی ، نظر خود را به صرف ادعا خودش ، جای اکثریت جا بزند. که البته رویه رایجی برای جا انداختن مطالب خلاف واقع در جامعه است .
دست اون مامور درد نکنه. وقتی خودش دوست داره با زور پایین آورده بشه چرا اعتراض میکنین؟
مامور و معذور نشنیدین؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
شما فکر کردی کی هستی که دستور توحش میدی؟تمام دستگاه های اجرایی خادم ملت هستن و هیچکس توان توحشی به این شکل رو بر مبنای قانون نداره
یک هموطن
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
ماموری که قوه تشخیص نداشته باشه میتونه قاتل هم بشه

انسان بودن مهمه .. نه رباط بودن
نیما
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
این به نظرت پایین اوردن بود یا پرت کردن! واقعا شما هابهشت و جهنم رو قبول دارین که این قدر راحت واقعیت رو قلب می کنین؟
ايرانى
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
دموكراسى دو پايه دارد: راى اكثريت و عدم تضييع حقوق اقليت. حتا اكر حجاب اجبارى نظر اكثريت باشد كه آن هم مشخص نيست، تحميل مساله ايدئولوژيك عده اى به همه افراد جامعه صرفاً انحصارگرايى اكثريت نام دارد.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
مامور به اجراى قانون ناحق معذور نيست. با اين حرفتون تمام عمله ظلم در طول تاريخ رو تبرئه مى كنيد كه!
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
امثال تو مملکت را به این روز انداختند و ملت آرام و صلح طلب ایران را نزد جهانیان در قالب تروریست های درنده بدوی معرفی کردند
مطلب دقیقی است و جامعه اینگونه برخوردارهای فیزیکی را نمی پسندد ، از یاد نمی بریم در گذشته با کسی که ویدیو و فیلم آن را همراه داشت چه برخوردی می کردند و در زمان دیگری همراه داشتن سی دی و در آینده......
پاسخ ها
آزادى
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
آزادى در نهايت چيره خواهد شد
قانون . قانون است با کسی هم تعارف ندارد باید با شدت با این پدیده برخورد کرد تا بساطش یک بار برای همیشه جمع شود. مانند اول انقلاب
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
منظورت پونز و تهدید و ایناس؟
ناشناس
| United States |
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
قانونی که درصد بالایی از مردم قبول نداشته باشن اصلا نباید وضع بشه که موجب وهن بقیه قوانین هم میشه
نیما
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
این قانون نیست وحشی گریه ! بعد یم گن چرا در جامعه خشونت زیاد شده !
حقوقدان
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
قانونى كه ضد حقوق مردم حتا اقليتى باشد قانون نادرست و نا به حقى است و مشروعيت اخلاقى و عرفى و انسانى ندارد.
زرشك
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
شما مسلمونها به چه حقى قانوناى دين خودتون رو به ما نامسلمونها تحميل مى كنيد؟ خوبه قانون بذارن كه هر مسلمونى ميره اروپا بايد توى فرودگاه حجابشو برداره و بيكينى بپوشه؟
من دیگر به حجاب اعتقادی ندارم .نماز هم نمی خونم .
دکترای ادبیات دارم ...
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۱۶:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
جویای کار
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
خوب به ما چه
آزاد
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
حق شخصى شماست. به كسى هم مربوط نيست.
دكتر
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
آفرين. كارت درسته
تکلیف پلیس را میخاسی معلوم کنی یا تکلیف حجاب را!!! پلیس که خوب کارش را خوب انجام داده مگر همینجور بهش آموزش ندهده و ازش نخواسته اند که عمل بکنه مگه نویسنده تا حالا پلیس نبوده یا نشده یا ندیده مگه ایشون از یه کشورد یگه اومده. خوب شاید میخاسه تکلیف دختره را معلوم بکنه که این هم خیلی روشنه مگه پوشش زن تو این مملکت آزاده که دختره حق داشته باشه نماد زن مسلمان را سر چوب کنه و به سخره بگیره خوب اگه این کار اپیدمی شد اونوقت این آقا میتونه جوابش را بده!! مگه حجاب یه ارزش برای این جامعه نیست پس سرچوب کردن ارزش ها را ایشون برمیتابند!!
پاسخ ها
نیما
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
اگر اموزشهاشون اینجوریه پس وای بر مردم !
زن ايرانى
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
حجاب نماد زن مسلمان هست، ولى اگر اون دختر نخواد به اندازه شما مسلمان باشه بايد چكار كنه؟ زن مسلمان نمادش رو براى خودش استفاده كنه و به كسان ديگر تحميل نكنه تا اين مسايل پيش تياد و احساس توهين بهش دست نده.
farhad
| Iran, Islamic Republic of |
۰۷:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
بدا به حال جامعه اي كه ارزشهاش در ظاهر تعريف بشه
حجاب تحمیلی و اجباری محکوم به شکسته .هیچ چیز را نمیشه با تحمیل پیش برد .
همونطور در در ویدئو و ماهواره و موسیقی پاپ خیلی موارد دیگه نشد جلوی خواستی عمومی ایستاد .
حجاجی که از سر اجبار باشه کمترین ارزشی نداره
پاسخ ها
تاريخدان
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
مسايل و آداب ايدئولوژيك رو به زور به مردم تحميل كردن باعث واكنش خواهد شد كه به نفع دينداران واقعى نخواهد بود. از سرنوشت ساير ملتها درس بگيريد.
جدای از این موضوع، یک جوی در جامعه ایجاد شده انگار 80 میلیون آدم مستعد باحال پر انرژی کار کن ورزشکار مبتکر گیر چند هزار مسئول بی مغز ظالم افتادن.
آقای معترض! خودت برای این کشور چکار کردی؟ آقای راننده ای که کرایه زیاد میگیری، میوه فروشی که میوه خراب میدی دست مردم، کارمندی که چرت میزنی و... شما کسی بهتون گفته بدزدید؟ نگید حالا که بخور بخوره ما هم میخوریم.
این مامور، خلبان هواپیما، برج مراقبت، وزیر، وکیل... همشون خودمونیم. به کی گیر میدیم؟ بابا داعشی که نبودن یه شبه بریزن مملکتو بگیرن.
پاسخ ها
ناشناس
| United States |
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
دمت گرم
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
مغلطه نکن ، عزیزم
سلام و احترام. بپذيريم همه خانمها به حجاب اعتقاد ندارند و به خواسته آنها احترام بگذاريم. همان اندازه كه زشت است به زور از سر مردم حجاب را بردارند همان اندازه هم نادرست است كه به زور بر سر زن مردم حجاب بگذاريم. والا مسائل مهمتري تو اين كشور وجود داره كه مسئولان بايد وقتشون رو صرف اون بكنن.
پاسخ ها
پیمان
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
من هم به آزادی اعتقادی ندارم. به اعتقاد من احترام بزارید
خانم مهندس
| Iran, Islamic Republic of |
۰۸:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۵
سلام و احترام چرا میگید همه خانمها بنده جز اون افرادی هستم که به حجاب اعتقاد دارم
بی خورد کرده که نماد کشور اسلامی یعنی روسری رو کرده سرچوب و بهش بی احترامی میکنه.
باید به شدت با امثال این انگل ها به فرهنگ کشور توهین میکنن برخورد بشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
اونوقت دزدی و اختلاس و زمین خواری و توهین به مردم نماد کدوم کشوره؟؟؟؟
اقاي رييس پليس باأر پي جي بزنيد أر پي جي ها را براي چه روز نگه داشته أيد .
چرا بعضی ها متوجه نیستن که جامعه حریم خصوصی اونا نیست! شما برید تو خونه خودتون اصلا لباس نپوشید لخت مادرزاد باشید کسی با شما کاری نداره! اما وقتی میرید تو جامعه نباید جلوی نوجون 15-16 ساله که تو اوج شهوت هست لباس نامناسب بپوشید که بچه رو از راه به در کنید.

البته پوشیدگی بیش از حد هم خودش فساد آوره و از اون طرف هم هرزه پوشی فساد آوره.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۷:۳۹ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
حق با شماست. اما مسئله اینجاست که نبود حجاب اجباری الزاما به معنای رواج پوشش نامناسب نیست. میتوان در این زمینه اندکی کوتاه آمد، اما در مورد نوع پوشش سختگیری بیشتری کرد. اگر حجاب اجباری برداشته شود، قطعا صنعت توریسم ما نیز پیشرفت قابل توجهی خواهد کرد.
یه زمانی مردم تازه انقلاب کرده بودند شرایط کشور اینچنین بود که یک سری قوانین برای استحکام انقلاب لازم بود . حالا بعد از سالها به این نتیجه رسیدند که دیگه این قوانین جوابگوی نسلهای جدید نیست . خوب چه باید کرد ؟
جوانان رو از کشور بیرون کنیم ؟ قوانین رو تغییر بدیم ؟ ویا جکومت را ؟
فکر نمیکنم در این کشور افرادی نباشن که نتونند در مورد این مسائل تصمیم بگیرن . چرا وتا کی میخواهیم مانند کبک سرمون رو زیر برف کنیم و خودمون را بخاطر حفظ موقعییهایمان گول بزنیم آیامنتظرین کشور به آشوب کشیده بشه کم دوشمن دور و برمون داریم که البته آن هم زاییده افکار غلط خودمان بوده
مدارای پلیس با این اراذل و اوباش فریب خورده باعث شد که چنین اوضاعی پیش بیاد اگه همونجا با شلاغ چنان اونها رو بزنن که لحظه ای به درد عذاب جهنم بخاطر بدحجابی و معصیت فکر کنه دیگه کسی از این غلطها نمیکنه.ما که به بی حجابی بیشتری نیاز نداریم همین الان هم بد حجابی انقدر زیاده و ارایشهای عجیب و غریب به حدی زیاده که گویا خیلی از این دخترهایی که در خیابانها پرسه میزنن انگار شب عروسیشونه.شما هم خلط مبحث نکنید
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
اراذل و اوباش پدرو مادر کسانی هستند که بیخود و بیجهت به دیگران میگه اراذل و اوباش. مثلا" مسلملن هستی و در دین اسلام به زبان آوردن حرف زشت جایز نیست.
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
امضا : داعش
امضا : طالبان
خود همینایی که دم از حجاب میزنن وقتی خارج میرن بیحجاب میشن...... چرا اونجا مگه گتاه نیست؟
به فرموده امام چه معنی میده نسل قبل برای ما برای حکومت ما قوانین ما تصمیم بگیرن ...یک چیز خیلی هم حوب وقتی مردم می گویند نمیخواهیم باید کنار برود
اگر در امریکا این کار رو کرده بود صدا و سیما ی ما تا سال ها جنجال میکرد.
اول اینکه مسئله پوشش مورد نظر این افراد تا کجاست؟ الان مسئله فقط موی سر هست درسته؟ بعدش چی؟ بعدش قراره تا کجا پیش بره؟ دوبنده و فلان و بهمان هم مدنظر هست یا نه؟ بعدش آیا خیابانی برای تجمع افراد عریان و همجنس باز هم میخوان یا نه؟ قراره این عرف ما تا کجا عرفی بشه؟
دوم نویسنده بزرگوار هم که لبنان روبرای ما مثال زدن، چرا عرف اونها رو مورد احترام دونستن اما عرف خودمون رو تنها در صورتی که با عرف جهانی هماهنگ باشه قابل احترام میدونن؟
و سوم به اون عزیزی که گفتن هرکه دینش به خطر میفته با یه نگاه، بلند شه بره جای دیگه؛ عزیزم طبق تاریخ طولانی ایران پوشیدگی در ایران عرف بوده و الزاما به اسلام ربطی نداره. سری به نوشته ها و نگاره ها و نقاشیهای روم و یونان که منشا فرهنگ غرب هست بزنید و با تاریخ خودمون مقایسه بفرمایید، شما اگه تحمل نمی کنی به صرفه تر هست که خودت بری و در عرف جهانی هماهنگ بشی.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۰ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
هیچ با خودتون فکر کردید اگه عرف ما حجابه،پس چرا بیشتر دخترای جوان بی حجابن؟این یعنی عرف دیگه تغییر کرده و مردم زیادی اعتقادی به حجاب ندارن
همه چیز از راه انتخابی درست است نه اجبار
در سفر به دوبی دیدم ورودی دبی مال نوشته بود از شما تقاضا داریم لباس درخور شان انسانیت بپوشید، واقعا لذت بردم توریست ها بی حجاب بودند ولی کسی لباس نامتعارف نپوشیده بود .حال کمتر زن عربی را می توان بدون برقع دید.
در اول انقلاب هم حرفی از حجاب اجباری نبود
علیرغم تمامی انکارها و بی تفاوتی ها و تلاش برای معرفی کردن این دختران به عنوان عاملین ضد انقلاب و مصرف کنندگان قرصهای روانگردان و... مسئولین عزیز ما باید بپذیرند که این مسئله یک مسئله جدی است، که اگر نبود با همان دستگیریهای اولیه و تهدیدها و... متوقف میشد. بخش قابل توجهی از جامعه با حجاب اجباری مخالفند، و این به معنی ضدانقلاب بودن و منافق بودن و معتاد بودن این بخش نیستٰ و البته صددرصد به معنای نخاله بودن این بخش نیز نیست.
یادمه شادمهر عقیلی بخاطر اینکه اجازه نشر آلبومشو ندادن از ایران رفت . اون زمان ، ترانه های اون آلبوم فوق العاده سبک جدیدی داشتن که برای مسوولین وقت قابل تحمل نبود .. بعد از مهاجرت شادمهر ، دهها خواننده ، صدها ترانه مشابه اون آلبوم را منتشر کردن چون آستانه تحمل مسوولین بالاتر رفته بود و از طرف دیگه مهاجرت هنرمندان هم براشون هزینه های سیاسی بین المللی داشت .. پس میبینیم اصولا چیزی به نام قانون به آن معنا وجود نداره بلکه سلیقه ی مسوولین تا زمانیکه زورشون میرسه در قالب قانون به مردم تحمیل میشه و وقتی هم که زورشون دیگه به خیل عظیم به اصطلاح قانون شکنان نرسید ، چیزی که زمانی قانونی نبوده یا بهتر بگم مطابق سلیقشون نبوده ، عرف میشه

در مورد ویدئو و ماهواره و شبکه های اجتماعی هم همین اتفاق افتاد و در مورد حجاب اجباری هم چه بخواهیم و چه‌
نخواهیم و چه مطابق میلمون باشه و چه نباشه ، همین اتفاق خواهد افتاد . فقط ای کاش مسوولین با اجبار و بگیر و ببند و برخورد ، نقش کاتالیزور را در این روند ایفا نکنن و مردم را سر لج نندازن که روسری به چوب کردن ، تسریع نشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۴
آفرین . کاش مسوولین در حد یک شهروند عادی مثل شما ، درک داشتند
فقط رفراندوم
حجاب اجباري باعث ميشود كارخانه دارها و سرمايه دارها با سرمايشون از ايران برن و بيكاري زياد ميشه بعد از بيكاري طلاق و فحشا و،،،،،،،،
بابا چرا باعث ميشيد سرمايه ها بخاطر حجاب اجباري از ايران خارج بشه،،،،،
مشهد و قم حجاب اجباري باشه بقيه آزاد
فرار مغزها همه بخاطر بيكاري و حجاب اجباري است خود من كارخانه دارم كه دارم ٢٠٠ نفر را بيكار ميكنم و سرمايه ام را خارج ميبرم چون زن و بچه ام آزادي ميخواهد
تابناك دمت گرم كه بهترين مقاله ات بود
یک راه حل ساده دارد:
فتوای مبنی بر اجباری نبودن حجاب از یکی از مراجع معتبر و خلاص
کسی از فرهنگ ایران خوشش نمیاد و میخواد لخت بشه بره لاس وگاس یا ارمنستان و این کشورها چرا حجاب رسمی کشور رو سر چوب میکنه میره بالای دکل و تبلیغ میکنه؟
حجاب اجباری نیست و یک مساله عرفی است.
ورود پلیس به مساله حجاب کاری اشتباه بوده و اخر و عاقبت خوبی ندارد.
من تا حالا فيام ها وسخنان مسئولين قبل از انقلاب نديده بودم مگر توبرنامه هاي مستند شبكه مستند در دهه فجر ادبيات اون دوره خيلي شبيه الانه يكي ميگه نخاله يكي هم ميگه معتاد اين حرفها درست نيست واقعا بعضي مسايل رو رفراندوم گذاشت ونترسيد مثل نخشت وزير انگليس كه رفراندوم گذاشت بعدش نتيجه رو پذيرفت اگه هم مردم پذرفتند بقيه بايد رعايت كنند
قانون شرع است و حکم الهی است جای بحث و مجادله دوست دارم دوست ندارم ندارد . حکم خدا واجب است نه شادی و ناراحتی گروهی بی ایمان
ضرر رفتار نامناسب پلیس وقتی تصویرش بسرعت پخش میشه ، اول متوجه خودش و اینده شخصی وی خواهد شد
خدا آزادي را آفريد و انسان بردگي را.
حجاب اختیاری
همه كه خييلي ازاد شدن اول از روسري شروع كردن بعد استين بعد شلوار بعد ....
شما براي هوسراني خودتون از برداشتن روسري حمايت ميكنيد
به چه رویی به زن بی حجاب یگوییم حجابت را حفظ کن.در حالی که مفسدان و رانتخواران ازاداند.در حالی که پول مردم را به بهانه غیر مجاز بودن ماهاست بلوکه کردن.
دوستی گفتن رفراندوم بزارن تا تکلیف معلوم شه .من نمیفهمم چرا وقتی اسم رفراندوم میاد تن وبدن بعضیا میلرزه،به کامنت ها ومیزان+و- خوب نگاه کنیم،نتیجه رفراندوم معلومه
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها
آخرین اخبار